28/05/2022 Previews Γράφει ο Siciliano .

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης (τελικός Τσάμπιονς Λιγκ 28/5)

Ρεπορτάζ Λίβερπουλ

Το όνειρο της κατάκτησης της Πρέμιερ Λιγκ ήταν κοντά αλλά τελικά αποδείχτηκε άπιαστο, αφού παρά τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Γουλβς στο Άνφιλντ (3-1) πετύχαινε την ανατροπή και η Σίτι επί της Άστον Βίλα. Κατά συνέπεια, το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ περιορίστηκε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, έχει ήδη κατακτήσει το αγγλικό Κύπελλο και το Λιγκ Καπ και βρίσκεται ενώπιον του τελευταίου και ίσως σπουδαιότερου τροπαίου της σαιζόν. 

Το ταξίδι των κόκκινων για το έβδομο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους ξεκίνησε από τον δεύτερο Όμιλο, όπου έκαναν με άνεση το 6/6 αφήνοντας σε απόσταση πίσω τους τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο και Μίλαν και συνεχίστηκε με τις επικρατήσεις στα νοκ-άουτ επί των Ίντερ, Μπενφίκα και Βιγιαρεάλ. Οι πολυπληθείς οπαδοί τους ανυπομονούν για μία ακόμα μεγάλη βραδιά, αν και τα δημοσιεύματα που θέλουν τον φορ Μανέ κοντά στη Μπάγερν Μονάχου έχουν φέρει κάποιον προβληματισμό.

Απουσίες

Μοναδικός απών ο αναπληρωματικός φορ Οριγκί.

Πιθανή ενδεκάδα

Λίβερπουλ (4-3-3) : Άλισον - Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον - Χέντερσον, Φαμπίνιο, Αλκάνταρα - Σαλάχ, Μανέ, Ντίας

Καθημερινά, αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος για όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα μόνο στο bet-planet.gr!

Ρεπορτάζ Ρεάλ Μαδρίτης

Σε αντίθεση με τη Λίβερπουλ, οι μερένγκες είχαν πρακτικά εξασφαλίσει τον τίτλο στην Ισπανία εδώ και περίπου ένα μήνα κι έτσι η τελευταία αγωνιστική με την Μπέτις ήταν τυπική διαδικασία, λίγη σημασία είχε η λευκή ισοπαλία (0-0). Το κλίμα πάντως στράβωσε κάπως τις τελευταίες ημέρες, αφενός λόγω της αιφνιδιαστικής απόφαση του Εμπαπέ να μην μεταγραφεί τελικά στη Ρεάλ και να παραμείνει στο Παρίσι κι αφετέρου λόγω της γκρίνιας του Μαρσέλο όταν έμαθε πως δε θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του.

Σε κάθε περίπτωση, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πολυνίκης του Τσάμπιονς Λιγκ με 13 κατακτήσεις και συνολικά 16 συμμετοχές σε τελικούς, με το ειδικό βάρος της φανέλας να φαίνεται στις μεγάλες τις εμφανίσεις στα νοκ-άουτ του θεσμού, όπου εξουδετέρωσε τις Παρί Σεν Ζερμαίν, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Πιο βατά τα πράγματα στους Ομίλους που άφησε πίσω τις Ίντερ, Σέριφ Τίρασπολ και Σαχτάρ Ντόνετσκ, σε γενικές γραμμές κανείς δε μπορεί να ξεγράψει τη Ρεάλ στο συγκεκριμένο θεσμό, με τους έμπειρους Μόντριτς και Μπενζεμά να την οδηγούν.

Απουσίες

Πρακτικά πλήρης απόψε η Ρεάλ.

Πιθανή ενδεκάδα

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Κουρτουά - Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί - Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρος - Ροντρίγκο, Μπενζεμά, Βινίσιους

Για να δείτε την στήλη του Δραγούμη Παπάζογλου πατήστε ΕΔΩ!

Στοιχηματική εκτίμηση: 

Ο μεγάλος τελικός του Παρισιού συγκεντρώνει τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων και όσο κι αν ακούγεται τετριμμένο, είναι ανοιχτός σε κάθε πρόβλεψη. Η Λίβερπουλ είναι πιο πλήρης ομάδα, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτει ποδοσφαιριστές-βαρόμετρα, μετράει 6 σερί κερδισμένους τελικούς και στα νοκ-άουτ έβγαλε εκτός συνέχειας πολύ μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά μεγέθη. Θεωρώ πως το Χ2 είναι μία καλή επιλογή (1.80 stoiximan), όπως και το 2.25 στο να σκοράρει ο συνήθης ύποπτος Καρίμ Μπενζεμά.

Για να δείτε τα ειδικά στοιχήματα του σημερινού τελικού πατήστε ΕΔΩ!