27/05/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Καρβαχάλ, μοιρασιά και πέναλτι!

Καλημέρα σε όλους. Επιστροφή σήμερα στη στήλη μας και φυσικά στο προσκήνιο βρίσκεται ο τελικός του Champions League. Τρία μονά σημεία προέκυψαν από την «μελέτη» του αγώνα, πάμε να τα δούμε αναλυτικά..

Μετά από τέσσερα χρόνια, Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης είναι και πάλι αντιμέτωπες στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αυτή τη φορά στο Παρίσι και το «Σταντ Ντε Φρανς». Η κάθε μία έχει τα «δυνατά» της σημεία αλλά και προβλήματα τα οποία καλούνται να καλύψουν στο σημαντικότερο ματς της χρονιάς.

Από την μία πλευρά, η Λίβερπουλ έχει μία «πίκρα» καθώς μέσα σε δέκα λεπτά από εκεί που ήταν ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος έμεινε τελικά στην 2η θέση. Η πορεία της ομάδας του Κλοπ για ακόμα μία χρονιά ήταν φανταστική. Οι «ρεντς» κατέκτησαν FA και Carabao Cup παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Βέβαια, καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η προσθήκη του Ντίαζ που έφερε ενέργεια και ποιότητα στην επιθετική γραμμή των Άγγλων.
 Το ταξίδι για τον τελικό ήταν σχετικά βατό. Στους ομίλους έκανε το 6/6 νικών ενώ στη συνέχεια συνάντησε τις Ίντερ, Μπενφίκα και Βιγιαρεάλ πριν φτάσει στον μεγάλο τελικό. Η «αρμάδα» του Γερμανού προπονητή έπαιζε όλη τη χρονιά κυρίως ποδόσφαιρο ουσίας και όχι εντυπωσιασμού με στόχο να πάρει τα αποτελέσματα δίχως να ξοδέψει το 100% των δυνάμεων της.

Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στο «θρόνο» της καθώς αρκετές αγωνιστικές πριν την λήξη της La Liga είχε εξασφαλίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και αυτή θα λέγαμε πως ακολούθησε ίδια προσέγγιση με τους Άγγλους έχοντας ωστόσο λίγα περισσότερα αμυντικά κενά. Παίκτης «κλειδί» όλη τη χρονιά αποτέλεσε ο Μπενζεμά όπου «βγήκε μπροστά» στα σημαντικά ματς. Ωστόσο, χωρίς τον Ροντρίγκο η Ρεάλ δεν θα ήταν εδώ αυτή τη στιγμή. Φέτος, είδαμε να γίνονται τεράστιες ανατροπές. Αρχικά, απέναντι στην Παρί όπου το ματς γύρισε τούμπα μετά το 61 ενώ ακολούθησαν και οι επικές προκρίσεις κόντρα σε Τσέλσι και Σίτι. Μάλιστα, κόντρα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο Ροντρίγκο κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα στο 90ο και 91ο λεπτό στέλνοντας το ματς στην παράταση, με τον Καρίμ Μπενζεμά να διαμορφώνει το 3-1 στην παράταση.

Καθημερινά, αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος για όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα μόνο στο bet-planet.gr!

Σήμερα ωστόσο τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Περιμένω από τους δύο προπονητές να μην πάρουν ρίσκα. Άλλωστε μιλάμε για έναν τελικό όπου ένα λάθος μπορεί να κοστίσει ακόμα και την «κούπα με τα αυτιά». Από πλευράς τυπικά γηπεδούχων, ο Κλοπ έχει ένα πρόβλημα να διαχειριστεί στην μεσαία γραμμή καθώς ο Φαμπίνιο μπορεί να μπήκε στην αποστολή ωστόσο δεν ξέρουμε ποια είναι η ετοιμότητα του σε ότι αφορά την αγωνιστική του κατάσταση. Η Λίβερπουλ θα επιχειρήσει να απειλήσει κυρίως από τα άκρα με τους επικίνδυνους Ντίαζ και Σαλάχ. Μάλιστα, η αλλαγή θέσης του Μανέ σε ψευτοεννιάρι ευνοεί το γρήγορο παιχνίδι των «ρεντς». Απέναντι στον Ντίαζ θα βρεθεί ο Καρβαχάλ. Ένας μπακ που σίγουρα δεν θυμίζει τον παλιό του εαυτό, κάνει λάθη και δέχεται κίτρινες. Θα «κυνηγήσει» τον Κολομβιανό ωστόσο όπου χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει και τα... χέρια του για να μην βρεθεί σε πλεονεκτική θέση ο αντίπαλος. Πρώτο bet για απόψε να δεχθεί κάρτα ο Καρβαχάλ σε απόδοση 2.30.

Όπως προείπαμε, περιμένω μία ισορροπία να βρίσκεται στο προσκήνιο, δηλαδή ότι δεν υπήρξε στον τελικό του Κιέβου όπου και η Ρεάλ είχε νικήσει με 3-1. Ο Αντσελότι γνωρίζει τις αδυναμίες της άμυνας του, θα τραβήξει πίσω τον Κασεμίρο έτσι ώστε να βοηθήσει τα στόπερ ενώ σημαντικές βοήθειες θα προσφέρει και ο Μόντριτς που παρά την ηλικία του συνεχίζει να «τρέχει» όλο το γήπεδο. Θεωρώ δεδομένο πως η Λίβερπουλ θα έχει την μπάλα στην κατοχή της ωστόσο φέτος σε ορισμένες περιπτώσεις δείχνει να δυσκολεύεται απέναντι σε άμυνες που παίζουν με πολλά «πρόσωπα». Ακόμα και αν η ομάδα του Κλοπ προηγηθεί, η «βασίλισσα» μας έχει δέιξει πολλάκις φέτος ότι ξέρει να βρίσκει απαντήσεις, ιδίως στα τελευταία λεπτά. Επομένως, δεύτερο σημείο για σήμερα το Χ στην κανονική διάρκεια, σε απόδοση 4.20.

Ένας τελικός με Stoiximan Master: Βρίσκεις το τελικό σκορ και τον πρώτο σκόρερ στο παιχνίδι και κερδίζεις*!

Εφόσον και αν το ματς λήξει με τις δύο ομάδες ισόπαλες θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση. Συνήθως, στην παράταση, οι παίκτες κρατάνε δυνάμεις για την διαδικασία των πέναλτι. Δεν «σπαταλούν» τις ανάσες τους καθώς είναι σημαντικές και μπορεί να εκτεθούν. Ένα ακόμα bet για σήμερα θα είναι η ενισχυμένη απόδοση της Stoiximan στο γεγονός να κριθεί το ματς στα πέναλτι, σε απόδοση 8.20.

Οι προτάσεις μου:

Μονά

22:00 Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Να δεχτεί κάρτα Καρβαχάλ (2.30) / Stoiximan - 10 units
22:00 Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Χ (4.20) / Stoiximan - 4 units
22:00 Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Να κριθεί ο τελικός στα πέναλτι (8.20) / Stoiximan - 2 units