Monaco Grand Prix Formula 1 29/05/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

  Formula 1 - Monaco Grand Prix:  5η και φαρμακερή

Από την είσοδό του στη Formula 1 μέχρι και σήμερα, ο Μονεγάσκος δεν έχει καταφέρει ποτέ να τερματίσει τον αγώνα της γενέτειράς του. Τον αγώνα στο Πριγκιπάτο. Φέτος ωστόσο από τα ελεύθερα δοκιμαστικά κιόλας, μας έδειξε ότι όχι μόνο είναι έτοιμος να τερματίσει τον αγώνα, αλλά έχει ότι χρειάζεται για να τον κερδίσει. Χαμηλή στοιχηματική αξία στην νίκη του Leclerc, οπότε θα αποφύγουμε να ασχοληθούμε με την στήλη γενικότερα.

Σε γενικές γραμμές σήμερα περιμένω ένα ιδιαίτερο Monaco Grand Prix, που είτε θα τραπεί σε ένα απολύτως βαρετό αγώνα είτε σε έναν αγώνα που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια ακόμη. Στοιχηματικά τώρα θα εστιάσουμε κυρίως σε επιλογές που έχουν να κάνουν με την απόσυρση πιλότων από τον αγώνα, χρόνους και φυσικά ένα funbet με αξία στο 8.00.

Ξεκινάμε με βίντεο-ανάλυση για το Monaco Grand Prix στο YouTube και έπειτα αναλύουμε και εκτενέστερα τον αγώνα. 

 

Season 4 – Episode 7

Διαφορά νίκης: Μόνο under στο Μονακό

Πρώτα είναι το σιρκουί που όχι μόνο δεν αφήνει περιθώρια να ανοίξει η ψαλίδα του πρώτου από τον δεύτερο. Έπειτα αναμένουμε κίτρινες σημαίες που προφανώς όταν εμφανιστούν θα μηδενιστούν οι διαφορές μεταξύ των οδηγών και τέλος στο grid υπάρχει και ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός ξέρει πως με μία νίκη σήμερα δεν θα κερδίσει μόνο τους 25 πολύ πολύτιμους βαθμούς αλλά και μια ψυχολογική νίκη επάνω στον Μονεγάσκο που στα τελευταία Grand Prix δεν παίρνει τα αποτελέσματα που θα ήθελε. Όλα οδηγούν στο under 5 δευτ. για την διαφορά νίκης στην πολύ καλή απόδοση 2.00 της Stoiximan. Προχωράμε.

 

Να μην πάρει κατάταξη τουλάχιστον ένα μονοθέσιο της ομάδας: Alpine και Alpha Tauri στα δύσκολα

Αμφότερες οι 2 ομάδες, Alpine και Alpha Tauri ξεκινάνε σήμερα από πολύ δύσκολες θέσεις με τους Nando, Ocon και Yuki στην 7η, 10η και 11η θέση στην σχάρα εκκίνησης αντίστοιχα την στιγμή που ο Pierre εκκινά από την κακή 17η. Οι 3 πρώτοι θα έχουνε μια πολύ δύσκολη εκκίνηση, καθώς βρίσκονται στην καρδιά του grid όπου θα υπάρξουν πολλές απόπειρες προσπεράσεων και πολύ πιθανόν να βρεθούνε μέσα σε κάποιο αγωνιστικό συμβάν που θα τους οδηγήσει εύκολα εκτός αγώνα. Όσον αφορά τον Pierre τώρα,  η λογική λέει πως θα επιχειρήσει να ανέβει από την 17η θέση οπότε θα επιχειρήσει προσπεράσεις κάτι που στο Μονακό είναι αρκετά ριψοκίνδυνο. Στο 2.35 η απόδοση της κάθε ομάδας ξεχωριστά στην Stoiximan.

Τι είχες Zhou, Τι είχα πάντα

Ο δεύτερος οδηγός της Alfa Romeo, δεν έχει καταφέρει φέτος να αποδείξει πως είναι το ταλέντο και το οποίο συζητούσανε κάνοντας μια κακή μέχρι στιγμής χρόνια στη Formula 1. Έχει αποδείξει αρκετές φορές την ασταθή συμπεριφορά του στο τιμόνι κάτι που σε ένα σιρκουί όπως αυτό του Μόντε Κάρλο μπορεί να αποδεχθεί κρίσιμο. Τον θεωρώ φαβορί για την στήλη «να μην πάρει κατάταξη» και το 3.25 είναι ακριβώς η τιμή που θα θέλαμε.

 

Να τερματίσει στο βάθρο: Ξέρει πως να τα εκμεταλλευτεί

Έχουν λύσει τα βασικά προβλήματα του μονοθέσιου τους, και πλέον είναι στην τελική ευθεία να επιστρέψουν στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης. Ο λόγος για τα ασημένια βέλη και συγκεκριμένα τον Lewis Hamilton,  ο οποίος από το προηγούμενο κιόλας Spanish Grand Prix,  απέδειξε πως είναι έτοιμος να επιστρέψει στα βάθρα. Σε καμία περίπτωση ένας σιρκουί σαν αυτό του Μονακό δεν θα μας επέτρεπε να θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο Lewis θα καταφέρει από την 8η θέση να τερματίσει το βάθρο. Ωστόσο ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του Βρετανού πρωταθλητή είναι ότι ξέρει πολύ καλά να εκμεταλλεύεται καταστάσεις. Θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή για το pit stop, καθώς ξέρει ότι θα δούμε κίτρινη σημαία και συν τω χρόνω θεωρώ πως θα καταφέρει κερδίζει θέσεις και το να βρεθεί στο βάθρο θα είναι πλέον πολύ πιθανό. Το 8.00 της Stoiximan το βρίσκω υπερβολικό και προφανώς οφείλουμε να το κατεδαφίσουμε.

 

Αυτά για σήμερα ευχαριστώ πολύ για τη στήριξή σας συνεχίζουμε δυνατά σε Twitter, Telegram, YouTube και φυσικά κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο με ανάλυση στον πλανήτη μας.

 

 

(τα σημεία μου)

Διαφορά νίκης: Κάτω από 5 δευτ. (2.00)/Stoiximan/25 units

Να μην πάρει κατάταξη τουλάχιστον ένα μονοθέσιο της ομάδας: Alpine (2.35)/Stoiximan/20 units

Να μην πάρει κατάταξη τουλάχιστον ένα μονοθέσιο της ομάδας: Alpha Tauri (2.35)/Stoiximan/20 units

Να μην πάρει κατάταξη: Guanyu Zhou (3.25)/Bet365/15 units

Να τερματίσει στο βάθρο: Lewis Hamilton (8.00)/Novibet/5 units