29/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (29/03): Αδιάφορο ματς στην Πόλη, κρίνει πολλά το Αρμάνι - Μπάγερν

Η δράση στα παρκέ της EuroLeague συνεχίζεται με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να υποδέχεται τη Μακάμπι και δύο ακόμα εξ αναβολής αναμετρήσεις στο πρόγραμμα. Αναλύσεις και προγνωστικά από το The Answer.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου

Φενέρμπαχτσε - Άλμπα (70-84): Στο 9-15 η Φενέρμπαχτσε μετά το εκτός έδρας 67-88 από τη Μπαρτσελόνα. Οι Τούρκοι είναι απογοητευμένοι, έχασαν μάλιστα και από την Καρσίγιακα με 72-74 για το 20-5 στη Basketbol Super Ligi. Αγωνιστικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά την απουσία του Ντε Κολό (γκαρντ), ενώ λογικά θα απουσιάσει και ο Ντουβερίογλου (σέντερ). Η Φενέρ σκοράρει 75.4 πόντους ανά αγώνα και διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες της EuroLeague με παθητικό 74 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Άλμπα, από τη μεριά της, επικράτησε μεν του Ερυθρού Αστέρα με 74-70 εντός, βελτίωσε στο 10-14 το ρεκόρ της στη EuroLeague, ωστόσο δεν έχει την ελπίδα να πετύχει κάτι στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το πρόβλημα είναι εντός των συνόρων, εκεί όπου η Άλμπα υποχώρησε στο 16-6 στη Bundesliga μετά το 64-81 από την Κέμνιτζ. Εκτός μάχης ο Έρικσον (σουτέρ), πιθανότατα δεν θα παίξει και ο Τίμαν (φόργουορντ/σέντερ), ενώ νοκ άουτ τέθηκαν και οι Σίκμα (φόργουορντ) και Μπλατ (γκαρντ) που έχουν Covid-19. Η Άλμπα έχει 75.8 πόντους ενεργητικό ανά παιχνίδι, ενώ στην άμυνα δέχεται 79.8 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Φενέρ είναι το φαβορί κι έχει την ευκαιρία για νίκη και καλή εμφάνιση, ωστόσο δεν θα πάμε στον άσο μιας αδιάφορης ομάδας. Θα ποντάρουμε αποκλειστικά στον Ζούσμαν, που έτσι και αλλιώς έχει σημαντικό ρόλο στην Άλμπα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που θα απουσιάσουν και ορισμένοι παίκτες.

Αρμάνι Μιλάνο - Μπάγερν Μονάχου (77-83): Στο 17-8 η Αρμάνι Μιλάνο μετά το πολύ σημαντικό εκτός έδρας 83-77 επί της Εφές την προηγούμενη εβδομάδα. Οι Ιταλοί θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague, ενώ στη Lega Basket έχουν ρεκόρ 19-3 μετά το άνετο 95-77 επί της Βαρέζε. Αγωνιστικά, το μοναδικό ερωτηματικό είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Μήτογλου (φόργουορντ), ενώ από εκεί και πέρα σημειώστε πως η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα έχει ενεργητικό 73.8 πόντους ανά ματς και παράλληλα διαθέτει την καλύτερη άμυνα της EuroLeague με παθητικό 71.6 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Μπάγερν, από τη μεριά της, έχασε με 67-80 από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ και υποχώρησε στο 12-11 στη EuroLeague. Δίνει μεγάλη μάχη να προλάβει τα playoffs, ενώ στο γερμανικό πρωτάθλημα ανέβηκε στο 19-6 μετά το άνετο 93-64 επί της Κράιλσχαϊμ. Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα για τον Αντρέα Τρινκιέρι, νοκ άουτ ο Ομπστ (σουτέρ), ο Γουάιλερ-Μπαμπ (γκαρντ) και ο Γουόλντεν (γκαρντ), ενώ είναι αρκετά πιθανό να μην παίξει και ο Χάντερ (σέντερ). Οι Βαυαροί σκοράρουν 74.2 πόντους κατά μέσο όρο και δέχονται 74.7 πόντους ανά παιχνίδι.

Στα ειδικά στοιχήματα βρίσκεται η λύση στο συγκεκριμένο ματς, θα κρατήσουμε το over στα κερδισμένα φάουλ του Χίλιαρντ, ο οποίος παίρνει σταθερά πολλές επιθέσεις και λόγω και των απουσιών στις θέσεις των γκαρντ αναμένεται να πάρει περισσότερα plays πάνω του.

Φενέρμπαχτσε - Άλμπα: Ζούσμαν over 11,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.82)
Αρμάνι Μιλάνο - Μπάγερν Μονάχου: Χίλιαρντ over 2,5 κερδισμένα φάουλ (2.00)