28/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Μακάμπι (29/03)

*Στον πρώτο γύρο: Μακάμπι - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 77-73

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (7-17)

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο στη EuroLeague, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε από το να φτάσει στη νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου. Οι “πράσινοι” έριξαν στο καναβάτσο τους Βαυαρούς με 80-67 και ανέβηκαν στο 7-17. Μερικές ώρες αργότερα, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη εκμεταλλεύτηκε εκ νέου την έδρα της, αυτή τη φορά απέναντι στον ΠΑΟΚ (77-67) με αποτέλεσμα να βελτιώσει στο 16-1 το ρεκόρ της στη Stoiximan Basket League. Επέστρεψε ο Ιωάννης Παπαπέτρου (φόργουορντ), παραμένει στα πιτς ο Στέφαν Γιόβιτς (γκαρντ). Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει ενεργητικό 74 πόντους ανά παιχνίδι και την ίδια στιγμή διαθέτει μια από τις χειρότερες άμυνες της EuroLeague με παθητικό 80.2 πόντους ανά ματς.

"Το κίνητρο μας αρχίζει και ξεκινάει σε εμάς. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για εμάς. Σε κάποια παιχνίδια το καταφέρνουμε, όπως στο προηγούμενο με τη Μπάγερν, σε κάποια άλλα προσπαθούμε. Βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει, αλλά φαίνεται ότι δεν αδιαφορούμε. Είμαστε στο γήπεδο και προσπαθούμε να φανούμε σοβαροί", δήλωσε ο coach Πρίφτης.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (13-11)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπορεί να μην έχει βρει ακόμα τον αντικαταστάτη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ωστόσο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Μετά το εντός έδρας 75-74 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, η “ομάδα του λαού” ανέβηκε στο 13-11 και πλέον όχι απλά έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί στα playoffs, αλλά μπορεί να το κάνει και με πλεονέκτημα έδρας. Όσον αφορά το αγωνιστικό ρεπορτάζ, ο ΝτιΜπαρτολομέο (γκαρντ) είναι αμφίβολος, ενώ νοκ άουτ τέθηκε ο Τόμας (σουτέρ). Η Μακάμπι μέχρι σήμερα σκοράρει κάτι παραπάνω από 78 πόντους κατά μέσο όρο με ποσοστό 34.7% στα τρίποντα, ενώ την ίδια στιγμή δέχεται κάτι λιγότερο από 79 πόντους ανά αγώνα.

"Την περασμένη εβδομάδα κερδίσαμε τα παιχνίδια μέσω της άμυνας, σταματήσαμε δύο καλές ομάδες (σ.σ. Αρμάνι και Ρεάλ). Ο Παναθηναϊκός δεν είναι στην κορυφή της Euroleague αυτή τη στιγμή, αλλά είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα επιθετικά και θα πρέπει να δουλέψουμε εναντίον τους αμυντικά. Προφανώς κάθε ομάδα θέλει να τελειώσει με το καλύτερο δυνατό ρεκόρ, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε μόνο με τον Παναθηναϊκό“, σχολίασε ο Αβί Εβέν, προπονητής της Μακάμπι.

Καλώς ή κακώς το κίνητρο μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις, επομένως στοιχηματικά η βασική μας επιλογή είναι το διπλό στο 1.70 της Stoiximan. Από εκεί και πέρα, αξίζει το ρίσκο στο εύρος πόντων 150 έως 163 πόντοι, καθώς περιμένουμε μεν ένα σκορ κοντά στους 75 πόντους, αλλά παράλληλα αναμένουμε και σκληρές άμυνες. Στο 2.62 η συγκεκριμένη επιλογή στη Stoiximan, δεδομένα αξίζει το ρίσκο.