25/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (25/03): Κρίνονται πολλά για την τελική κατάταξη, πολλές οι ευκαιρίες για ταμείο!

Με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στην έδρα της Βιλερμπάν και 3 ακόμα κομβικές αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague. Αναλύει και προτείνει ο "The Answer".

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Μονακό - Μπασκόνια (66-78): Στο 12-13 ανέβηκε η Μονακό μετά το εντυπωσιακό 92-72 επί του Ολυμπιακού (εντός έδρας). Οι Γάλλοι συνεχίζουν χωρίς σημαντικά προβλήματα τραυματισμών να δίνουν μάχη για είσοδο στα playoffs και όλα δείχνουν πως θα τα καταφέρουν. Η ομάδα του coach Ομπράντοβιτς μέχρι σήμερα σκοράρει 84.3 πόντους ανά ματς, αλλά όσο καλό βαθμό κι αν παίρνει στην επίθεση, τόσο κακό βαθμό παίρνει στην άμυνα, καθώς δέχεται 81.8 πόντους κατά μέσο όρο.

Μεγάλη μάχη για να μπει στα playoffs δίνει και η Μπασκόνια. Οι Βάσκοι πριν από μερικές ώρες εκμεταλλεύτηκαν ιδανικά την έδρα τους απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (77-62) και βελτίωσαν στο 11-15 το ρεκόρ τους. Δεν προέκυψε κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα για τον coach Σπάχια και τους συνεργάτες του. Οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν 74.4 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή δέχονται 78.8 πόντους ανά παιχνίδι. 

Με δεδομένο τον run n’ gun ρυθμό που δίνει στα παιχνίδια της η Μονακό, το over αποτελεί safe επιλογή για ποντάρισμα. Από εκεί και πέρα, σε εξαιρετική απόδοση συναντάμε το over στα τρίποντα του Άλεκ Πίτερς, ο οποίος δοκιμάζει συχνά το χέρι του. 

Άλμπα - Ερυθρός Αστέρας (78-63): Η διαφορά που χωρίζει ποιοτικά την Άλμπα με τη Μπαρτσελόνα φάνηκε στο παρκέ πριν από μερικές ημέρες και το 95-79 υπέρ των Καταλανών αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Στο 9-14 οι Γερμανοί στη EuroLeague, λογικά γι’ ακόμα ένα ματς δεν θα έχουν διαθέσιμους τους Έρικσεν (σουτέρ) και Τίμαν (φόργουορντ/σέντερ). Η στατιστική των γηπεδούχων δείχνει πως σκοράρουν 75.8 πόντους ανά ματς και δέχονται 80 πόντους κατά μέσο όρο.

Ο Ερυθρός Αστέρας, από τη μεριά του, έρχεται από το εκτός έδρας 70-82 από τη Μπαρτσελόνα την προηγούμενη εβδομάδα.Οι Σέρβοι υποχώρησαν στο 11-13 και πλέον έχουν συνεχόμενους τελικούς μπροστά τους στη μάχη που δίνουν για να προλάβουν τα playoffs της EuroLeague. Εκτός οι Λάζιτς (γκαρντ) και Χόλινς (γκαρντ), λογικά θα λείψει ξανά και ο Ζίρμπες (σέντερ). Ο Ερυθρός Αστέρας του coach Ράντονιτς έχει ενεργητικό 83 πόντους ανά ματς και δέχεται 74.2 πόντους κατά μέσο όρο.

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παρουσιαστεί αδιάφορη η Άλμπα, γι’ αυτό αποφασίσαμε να ρισκάρουμε στο εύρος πόντων 145-157 που πληρώνει εξαιρετικά όπως θα δείτε στη συνέχεια και να μην μπλέξουμε περισσότερο με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Μπαρτσελόνα - Φενέρμπαχτσε (76-74): Στο 20-5 ανέβηκε η Μπαρτσελόνα μετά το άνετο 95-79 επί της Άλμπα στο Βερολίνο. Δεν ανησυχεί για την πρωτιά στην κατάταξη ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ωστόσο προέκυψαν ορισμένες απουσίες, καθώς εκτός από τον Χίγκινς (γκαρντ), νοκ άουτ τέθηκε και ο Γιοκουμπάιτις (γκαρντ). Οι Καταλανοί μέχρι σήμερα έχουν μια από τις καλύτερες επιθέσεις της EuroLeague με ενεργητικό 83.4 πόντους ανά αγώνα, ενώ την ίδια στιγμή δέχονται 75.8 πόντους ανά παιχνίδι.

Στη Φενέρ, αντίθετα, υπάρχει απογοήτευση. Βλέπετε, οι Τούρκοι δεν τα κατάφεραν απέναντι στη Μπασκόνια (62-77 εκτός έδρας), υποχώρησαν στο 9-14 στη EuroLeague και πλέον μοιάζει απίθανο να προλάβουν τα playoffs. Μάλιστα, νοκ άουτ τέθηκε εκ νέου ο Νάντο Ντε Κολό (γκαρντ), ενώ θα λείψει και ο Ντουβερίογλου (σέντερ). Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δέχεται μόλις 74 πόντους ανά παιχνίδι, αλλά την ίδια ώρα επιθετικά σκοράρει μόλις 75.7 πόντους κατά μέσο όρο.

Ο Άλεξ Αμπρίνες έχει αρχίσει να ανεβάζει την απόδοσή του, θα έχει απουσίες η Μπαρτσελόνα, επομένως αξίζει να πάμε με το over 4,5 στους προσωπικούς του πόντους και να μην μπλέξουμε παραπάνω με ένα παιχνίδι που είναι βαθμολογικά αδιάφορο.

Μονακό - Μπασκόνια: Over 161,5 (1.88)
Μονακό - Μπασκόνια: Πίτερς over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.15)
Άλμπα - Ερυθρός Αστέρας: 145-157 πόντοι (2.75)
Μπαρτσελόνα - Φενέρμπαχτσε: Αμπρίνες over 4,5 πόντοι (1.70)