25/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Βιλερμπάν - Ολυμπιακός (25/03)

Στον πρώτο γύρο: Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 89-54

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (8-17)

Η Βιλερμπάν μπορεί βαθμολογικά να μην έχει κίνητρο, ωστόσο πάλεψε για τη νίκη στο Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις και στο τέλος τα κατάφερε (72-68). Στο 8-17 το ρεκόρ των Γάλλων, οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν σημαντικά προβλήματα τραυματισμών πλέον, καθώς σημαντικοί παίκτες όπως ο Έλι Οκόμπο (γκαρντ) επέστρεψαν στη δράση, ενώ λεπτά συμμετοχής για πρώτη φορά φέτος ενδέχεται να πάρει και ο Μόργκαν (σέντερ). Μέχρι σήμερα, το σύνολο του coach Πάρκερ δέχεται 78.7 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή έχει σημαντικό επιθετικό πρόβλημα, καθώς σκοράρει μόλις 72.5 πόντους ανά αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (17-9)

Ο Ολυμπιακός, από τη μεριά του, έρχεται από ήττα. Το 72-92 από τη Μονακό εκτός έδρας ήταν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις των “ερυθρόλευκων” στη φετινή EuroLeague και παράλληλα τους έριξε στο 17-9. Βέβαια, τα ευχάριστα νέα ήρθαν από την Πόλη, καθώς η Εφές έχασε από την Αρμάνι Μιλάνο το βράδυ της Πέμπτης (24/03), συνεπώς στον Ολυμπιακό αρκεί μόνο ένα θετικό αποτέλεσμα για να έχει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Αγωνιστικά, δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός για τους Πειραιώτες, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν ενεργητικό 80.2 πόντους ανά αγώνα και παθητικό 75.1 πόντους κατά μέσο όρο.

"Δεν είναι θέμα αντίδρασης, είναι θέμα προσέγγισης στην σημαντικότητα κάθε παιχνιδιού της EuroLeague. Βρισκόμαστε στο τέλος της κανονικής περιόδου και κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για εμάς που έχουμε στόχους. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν στόχους, όμως, και αυτές παίζουν στην λίγκα για την περηφάνια τους, τα επόμενά τους συμβόλαια. Εμείς έχουμε ενδιαφέρον βαθμολογικά πολύ σημαντικό, αλλά και αυτό είναι η παγίδα της όλης κατάστασης. Όλα αυτά τα σενάρια που λέγονται για το ποια θέση είναι κατάλληλη να τερματίσουμε, ποια θέση μπορούμε να πάρουμε, ποια θέση δεν μπορούμε να πάρουμε...", σχολίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Πρόταση: Το διπλό του Ολυμπιακού έχει καλές πιθανότητες επαλήθευσης, ωστόσο στοιχηματικά αποφασίσαμε να πάμε σε ειδικά στοιχήματα. Βασική επιλογή το over 39,5 συνολικά φάουλ (1.87 στη Stoiximan), καθώς οι “ερυθρόλευκοι” θα παίξουν σκληρή άμυνα, ενώ έχει λογική και το over 13,5 πόντοι του Τάιλερ Ντόρσεϊ (2.00 στη Stoiximan), με τον Αμερικανό γκαρντ να παίρνει σταθερά πολλές επιθέσεις πάνω του και το ζητούμενο να είναι απλώς το να μην παρουσιαστεί πολύ άστοχος...