28/04/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Το μομέντουμ και τα γκολ

Καλημέρα σε όλους. Σήμερα έχουμε εκ νέου αγωνιστική δράση στην Ευρώπη σε Europa & Conference League. Δύο σημεία προέκυψαν από την μελέτη του κουπονιού, πάμε να τα δούμε...

Ξεκίνημα από την πρώτη -χρονικά- αναμέτρηση, το ντέρμπι της Πρέμιερ ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι. Είναι ξεκάθαρο πως οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε τραγική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Για ακόμα ένα ματς δεν εμφάνισαν ανταγωνιστικό πρόσωπο χάνοντας στην έδρα της Άρσεναλ με 3-1. Πλέον κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης με τον Ράγκινγκ να μην μπορεί να βρει το αντίδοτο για την κάκιστη πορεία της ομάδας. Υπάρχει διαρκής γκρίνια τόσο στα αποδυτήρια όσο και στις τάξεις των οπαδών. Από την άλλη πλευρά, η Τσέλσι συνεχίζει να πηγαίνει στον αυτόματο. Νίκησε δύσκολα στο τελευταίο ματς με 1-0 την Γουέστ Χαμ ωστόσο παραμένει μία ομάδα που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και στοχεύει σε τερματισμό στην πρώτη τετράδα. Σήμερα περιμένω από τους φιλοξενούμενους να φύγουν με το διπλό από το Μάντσεστερ. Ο Τούχελ είναι έξυπνος προπονητής, θα «χτυπήσει» εκεί που πονάει ο αντίπαλος. Ζορζίνιο και Καντέ θα γράψουν και πάλι χιλιόμετρα στο κέντρο της μεσαίας γραμμής ενώ Τζέιμς και Αλόνσο θα πάρουν μέτρα από τα πλάγια δημιουργόντας υπεραριθμία στην επίθεση της Τσέλσι. Αδύναμοι να αμυνθούν σωστά οι Βαράν-Λίντελοφ, τους λείπει η συνεννοήση στην άμυνα. Επιλογή λοιπόν θα αποτελέσει το διπλό σε απόδοση 2.30.

Συνέχεια με Europa League και τον αγώνα της Γουέστ Χαμ κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης (22:00). Για πρώτη φορά θα βρεθεί σε ημιτελικά διοργάνωσης η ομάδα του Μόγες που έχει όλα τα φόντα για να πάει μέχρι τον τελικό. Ωστόσο, στο σημερινό ματς μετράει μία σημαντική απουσία, αυτή του Ζουμά. Ο Γάλλος αναμένεται να αφήσει ένα κενό στην άμυνα που δεν είναι σίγουρο ότι θα καλυφθεί επαρκώς από τους αναπληρωματικούς των «σφυριών». Επιπρόσθετα, οι Γερμανοί αποτελούν μία ομάδα που παίζει φουλ επίθεση. Το έδειξε άλλωστε και στο τελευταίο της ματς στην Ευρώπη όταν και νίκησε με 3-2 την Μπαρτσελόνα, μέσα στην Ισπανία. Ποιοτικές επιλογές για να σκοράρουν γκολ υπάρχουν και στα δύο ρόστερ. Από πλευράς γηπεδούχων, Αντόνιο, Μπόουεν και Λανσίνι θα επιδιώξουν να τρέξουν στον ανοιχτό χώρο και να απειλήσουν τον Τραπ ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων, οι Κόστιτς και Νάουφ μπορούν με ευκολία είτε να σκοράρουν είτε να δημιουργήσουν για τους Μπορέ και Καμαρά, μέσα στην περιοχή. Τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση έχει το Over 2.5 σε απόδοση διπλασιασμού.

Οι επιλογές  μου:

21:45 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι: 2 (2.30) / Stoiximan - 5 units
22:00 Γουέστ Χαμ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Over 2.5 (2.00) / Stoiximan - 5 units