07/05/2022 Previews Γράφει ο Αντώνης Μαρκαντώνης

Τελικός Κυπέλλου Γαλλίας (07/05): Νις-Ναντ

Κατάσταση Νις

Πρώτη χρονιά από την στιγμή που ανέλαβε ο Γκαλτιέ, και ήδη τα βήματα προόδου είναι μεγάλα για τη Νις, η οποία βρίσκεται δίκαια στην 5άδα του πρωταθλήματος, ενώ μετά από το μακρινό 1997 συμμετέχει στον τελικό του Κυπέλλου, το οποίο έχει κατακτήσει 3 φορές. Στο τελευταίο της ματς με αρκετό άγχος επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Μπορντό. Για να βρεθούν στον τελικό οι νισουά απέκλεισαν τις Σολέ (1-0 εκτός), Παρί Σεν Ζερμέν (στα πέναλτι), Μαρσέιγ (4-1 εντός) και στα ημιτελικά τις Βερσαλλίες (2-0 εντός).

Απουσίες | Επιστροφές

Χωρίς σοβαρά θέματα η αποστολή της.

Πιθανή ενδεκάδα:

Μπενίτες - Λοτομπά, Τοντιμπό, Ντάντε, Μπαρντ - Στενγκς, Ροζάριο, Τουράμ, Κλάιφερτ - Γκουϊρί, Ντελόρ

Bet Info

Στο NG τα 4 από τα 5 τελευταία της.

 

Κατάσταση Ναντ

Έχοντας πετύχει εδώ και καιρό τον στόχο της που ήταν η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής της, στα τελευταία της ματς η Ναντ προσπαθούσε περισσότερο να μην έχει απώλειες παιχτών της για τον σημερινό τελικό. Στο τελευταίο της παιχνίδι απέσπασε την εκτός έδρας ισοπαλία με 2-2 κόντρα στη Λανς, σε ένα ματς όπου από το 19' αγωνιζόταν με παίχτη παραπάνω. Έπειτα από 21 χρόνια όπου είχαν κατακτήσει κιόλας το τρόπαιο, τα καναρίνια είναι στον τελικό, και για να φτάσουν ως εδώ απέκλεισαν τις Σοσό (στα πέναλτι), Βιτρέ (2-0 εντός), Μπρεστ (2-0 εντός), Μπαστιά (2-0 εντός) ενώ στα ημιτελικά ξεπέρασε το εμπόδιο της Μονακό (στα πέναλτι).

Απουσίες | Επιστροφές

Δεν αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα η αποστολή της.

Πιθανή ενδεκάδα:

Λαφόντ - Καστελετό, Παλουά, Ζιροτό - Φάμπιο, Τσιριβέγια, Μουτουσαμί, Μερλίν - Σιμόν, Μουανί, Μπλας

Bet Info

Στο GG τα 6 τελευταία της.

 

Στοιχηματική εκτίμηση

Έπειτα από χρόνια νισουά και καναρίνια βρίσκονται στον τελικό του Κυπέλλου, και η δίψα για να το κατακτήσουν είναι μεγάλη. Ένα μικρό πλεονέκτημα λόγο της ποιότητας που διαθέτει στο ρόστερ της το έχει η Νις, όμως η Ναντ φέτος έχει καταφέρει να κοντράρει όλες τις δυνατές ομάδες στο πρωτάθλημα, και δεν θα έχει πρόβλημα να το κάνει και σήμερα. Αναμένεται μία ιδιαίτερα αμφίρροπη αναμέτρηση, και δεν υπάρχει είναι η αλήθεια σκέψη επιλογής κάποιου σημείου. Όπως και στα περισσότερα παιχνίδια τους στη διοργάνωση, αμφότερες θα αποφύγουν τα ρίσκα, οπότε η λογική λέει πως δε θα δούμε να σημειώνεται κάποιο γκολ από νωρίς. Έτσι θα ποντάρω στο γκολ μετά το 28' που το βρίσκω στο 2.02 στη Stoiximan.