21/05/2022 Previews Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (21/05)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Έχοντας αποκλείσει διαδοχικά τους Ατρόμητο, Βόλο, Αναγέννηση Καρδίτσας και Λαμία, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε τελικό κυπέλλου με μοναδικό στόχο να είναι και αυτός που θα το κατακτήσει. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς βρίσκεται γενιικότερα σε καλή αγωνιστική κατάσταση έχοντας εξασφαλίσει ήδη την παρουσία της στα προκριματικά του Conference League. Στην τελευταία -χρονικά- αναμέτρηση, το «τριφύλλι» ανέβηκε στη «Τούμπα» για να παίξει απέναντι στον ΠΑΟΚ με πληθώρα αναπληρωματικών, χάνοντας εν τέλει με 2-0. Απόντες οι Μακέντα (επιθετικός) και Λούντκβιστ (μέσος).

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ είχε δυσκολότερο έργο για να βρεθεί στον τελικό ωστόσο τα κατάφερε. Σε ματς «ροντέο» απέκλεισε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ενώ από τις τέσσερις τελευταίες φορές που έχει βρεθεί να παίζει για την «κούπα» έχει φτάσει ισάριθμες φορές και στην κατάκτηση της. Στον τελευταίο του αγώνα, έπαιξε απέναντι στον σημερινό του αντίπαλο νικώντας εύκολα με 2-0, χάρις στα γκολ των Σβαμπ και Άκπομ στο 14ο και 21ο λεπτό αντίστοιχα. Παραμένει εκτός ο Μιχαηλίδης (αμυντικός).

Εκτίμηση: Τελικός λοιπόν στο ουδέτερο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε δύο ποιοτικές ομάδες. Αμφότερες φυσικά θα έχουν και την στήριξη του κόσμου τους έχοντας κάτι περισσότερο από 20.000 φιλάθλους, έκαστος στο γήπεδο. Στα αγωνιστικά, μπορεί ο ρυθμός το τελευταίο διάστημα να μην ευνοεί τον ΠΑΟΚ ωστόσο η «αρμάδα» του Λουτσέσκου είναι ένα έμπειρο σύνολο που έχει δείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να διαχειριστεί τέτοιου είδους ματς. Τον πρώτο λόγο έχει το διπλό σε απόδοση 2.70.