14/05/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Τελικός FA CUP (14/05)

Τελικός FA Cup σήμερα με τις Τσέλσι και Λίβερπουλ να έρχονται αντιμέτωπες στο ουδέτερο Wembley.

Τσέλσι - Λίβερπουλ: Είχε εύκολο έργο στα ημιτελικά η Τσέλσι ξεπερνώντας το εμπόδιο της Κρίσταλ Πάλας, στο δεύτερο μέρος με 2-0. Σε ότι αφορά τα του πρωταθλήματος, η ομάδα του Τούχελ εκμεταλλεύτηκε άριστα μεσοβδόμαδα το αριθμητικό της πλεονέκτημα νικώντας, δίχως να δυσκολευτεί, με 3-0, στην έδρα της Λιντς.

Από την άλλη πλευρά, η Λίβερπουλ ήταν φανταστική στην ημιτελική φάση του FA Cup παίρνοντας την πρόκριση, με 3-2, κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Στα της Premier League, έκανε την ανατροπή και πήρε το τρίποντο με 2-1, στην έδρα της Άστον Βίλα, παραμένοντας σε κοντινή απόσταση από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Εκτίμηση: Στο σημερινό ματς οι δύο ομάδες θα παλέψουν για να φτάσουν στην κατάκτηση του κυπέλλου. Ουσιαστικά για την Τσέλσι, είναι ο μόνος τίτλος που μπορεί να κατακτήσει ενώ η Λίβερπουλ «κυνηγάει» άλλους τρεις θεσμούς. Αουτσάιντερ οι τυπικά γηπεδούχοι όμως είναι τελικός που σίγουρα όλα μπορούν να συμβούν. Δεν είναι τόσο χαώδης η ποιοτική διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες, επιλογή θα αποτελέσει ο άσος σε απόδοση 3.55.

Stoiximan Master Finals Edition: έως 300.000€* στους 5 τελικούς!