Τουρπέν 24/05/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Τελικός Champions League: Τουρπέν, ο εκλεκτός!

Κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα έχει μείνει για να δούμε και φέτος τον τελικό του UEFA Champions League, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης  και Λίβερπουλ. Πιο συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 22:00 ώρα Ελλάδος στο «Σταντ Ντε Φρανς» του Παρισιού όπου οι Άγγλοι θα διεκδικήσουν το 7ο τους τρόπαιο και οι Ισπανοί το 14ο τους.

Εκλεκτός ο Τουρπέν

Ο εκλεκτός της UEFA για τον τελικό του Champions League είναι ο Κλεμάν Τουρπέν. Ο Γάλλος ρέφερι είναι 39 ετών και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο, έχοντας μάλιστα το σήμα της FIFA εδώ και δώδεκα χρόνια. Συνολικά, στο Champions League σε όλη την καριέρα του, έχει σφυρίξει 35 φορές έχοντας μοιράσει 124 κίτρινες κάρτες και 8 κόκκινες.

Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής μάλιστα έχει βρεθεί σε ακόμα έναν τελικό, αυτόν του 2017-2018 όπου βρίσκονταν αντιμέτωπες και πάλι οι δύο σημερινές ομάδες, ωστόσο ήταν ο 4ος του αγώνα. Ο τελευταίος του τελικός που διηύθυνε ήταν ο περσινός του Europa League, ανάμεσα σε Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πριν συνεχίσεις, σε αυτή τη σελίδα, βρίσκεις τα πάντα για τους premium tipsters (link), τις κάβες τους και τη ροή σημείων!

Στην διοργάνωση, το τελευταίο του ματς ήταν το εμφατικό πέρασμα της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Τσέλσι με 3-1. Συνολικά φέτος έχει διευθύνει 34 αναμετρήσεις. Οι 17 αφορούσαν το Γαλλικό πρωτάθλημα, οι 6 το Champions League, οι 5 τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι 3 το Europa League και μόλις 2 το Conference League. Συνολικά, έδειξε 114 κίτρινες κάρτες ενώ έβγαλε από το «τσεπάκι» του και 7 κόκκινες.

Καθημερινά, αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος για όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα μόνο στο bet-planet.gr!

Γενικότερα, ο Γάλλος είναι ένας διαιτητής που αφήνει το παιχνίδι να κυλήσει δίχως να σταματάει την ροή χωρίς λόγο. Έχει τον απόλυτο έλεγχο σε κάθε αναμέτρηση ενώ σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές τρέφουν σεβασμό προς το πρόσωπο του. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τον Μαΐο του 2016 είχε ψηφιστεί ο καλύτερος ρέφερι της χρονιάς στο Γαλλικό πρωτάθλημα.

Τώρα το παιχνίδι σου καλύτερο στον Stoiximan.gr!