13/03/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Τα προβλήματα δημιουργούν ευκαιρίες

Καλημέρα σε όλους. Δεν τα πήγαμε καλά χθες στη στήλη μας καθώς κάναμε το 0/2. Σήμερα θα πορευτούμε με τρία σημεία από την αγωνιστική δράση σε Ελλάδα και Αγγλία. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά...

Ξεκίνημα με το Τσέλσι - Νιουκάστλ στις 16:00. Απίστευτα πράγματα γίνονται στο «στρατόπεδο» της Τσέλσι. Ο Αμπράμοβιτς φεύγει κακήν κακώς από την ομάδα ενώ παράλληλα έχουν μπλοκαριστεί όλες οι κάρτες της ομάδας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσει ούτε καν την βενζίνη για το λεωφορείο! Από την άλλη πλευρά, η Νιουκάστλ μετράει εφτά νίκες και μία ισοπαλία στα οχτώ τελευταία ματς δείχνοντας ότι είναι προετοιμασμένη για μεγάλα πράγματα την επόμενη σεζόν. Ο Χάουι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών του και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο όπου και οι «καρακάξες» παρουσιάζουν ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο. Σήμερα περιμένω από τους φιλοξενούμενους να μην φοβηθούν τον αντίπαλο. Έχουν την ποιότητα για να μπορέσουν να κερδίσουν κάτι από την αναμέτρηση. Γούντ-Μέρφι-Φρέιζερ συνθέτουν μία ποιοτική τριάδα στην επίθεση ενώ οι Γκιμαράες-Σέλβι κοντρολάρουν άψογα το παιχνίδι στο κέντρο. Οι «μπλε» έχουν πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα που οι παίκτες τα γνωρίζουν και σίγουρα θα τους επηρεάσει στο ψυχολογικό κομμάτι. Pick από τον αγώνα έχει το Χ2 σε απόδοση 3.05.

Συνέχεια με Ελλάδα και το ματς του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη (19:00). Δεν κατάφερε να τελείωσει την κανονική διάρκεια αήττητος ο Ολυμπιακός που δέχθηκε την ανατροπή στο τελευταίο ματς, από τον σημερινό του αντίπαλο. Ωστόσο σήμερα θα είναι ένα διαφορετικό ματς. Ο κόουτς Μάρτινς μετράει επιστροφές που σίγουρα θα αλλάξουν τα πλάνα του για το βασικό σχήμα. Οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο και να κλείσουν στα καρέ τους τον αντίπαλο. Ωστόσο, ο Άρης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Ο κόουτς Μπούργκος μετράει μόνο νίκες, σήμερα θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» μέσω αντεπιθέσεων και στημένων φάσεων. Ο Καμαρά θα έχει ένα πιο ελεύθερο ρόλο στην επίθεση κυνηγώντας χαμένες μπαλιές ενώ Ιτούρμπε και Μπρούνο Γκάμα θα προσπαθήσουν να τρέξουν από τα άκρα δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην προβληματική άμυνα των «ερυθρόλευκων». Βρίσκω αξία στο 2.40 του GG, θα το επιλέξω.

Τέλος, θα ασχοληθούμε με το ντέρμπι του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ (19:30). Σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός που μετράει τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία ματς δίχως μάλιστα να έχει δεχθεί γκολ. Ο Γκασίνοβιτς δείχνει να «δένει» με το υπόλοιπο σύνολο ενώ ο Παλάσιος είναι φοβερός το τελευταίο διάστημα σκοράροντας ακατάπαυστα. Εννοείται δεν πρέπει να ξεχνάμε τους Αιτόρ-Καρλίτος, δύο πολύ ποιοτικούς παίκτες που ξέρουν να «τρυπώνουν» στα αντίπαλα καρέ. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ επέστρεψε στα τρίποντα, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 2-1, δίχως να εντυπωσιάσει. Προπονητής ακόμα δεν έχει αποκτηθεί ενώ το δίδυμο Τζαβέλλας-Μήτογλου συνεχίζει να μην εμπνεέι καμία εμπιστοσύνη. Ο Παναθηναϊκός αποκτά δυναμική όταν αγωνίζεται εντός έδρας, κάτι ανάλογο περιμένω και σήμερα. Ο Γιοβάνοβιτς είναι ένας πανέξυπνος προπονητής, θα κλείσει τους διαθέσιμους χώρους επιδιώκοντας να «χτυπήσει» στις αδυναμίες του αντιπάλου. Τον πρώτο λόγο έχει ο άσος σε απόδοση 2.45.

Οι επιλογές μου:

16:00 Τσέλσι - Νιουκάστλ: X2 (3.05) / Stoiximan - 5 units
19:00 Ολυμπιακός - Άρης: GG (2.40) / Stoiximan - 7 units
19:30 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: 1 (2.45) / Stoiximan - 7 units