29/03/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (30/03): Το κίνητρο μεγαλώνει

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι δύο όμιλοι της Superleague 2, καθώς σήμερα Τετάρτη υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική. Δεν λείπουν τα μεγάλα παιχνίδια, όπως το Κηφισιά - Αιγάλεω, το Ξάνθη - Λάρισα και όχι μόνο. 

Παναθηναϊκός Β' - Ζάκυνθος: Άμεση επιστροφή στις ήττες για τον Παναθηναϊκό Β', που έχασε με κάτω τα... χέρια στα Χανιά με 2-0. Έτσι δεν έδωσε συνέχεια στο 3-0 επί του Διαγόρα Ρόδου και με την δυσκολία που κερδίζει τελευταία θα ήθελε κάποιες νίκες για να βρεθεί σε καλύτερο επίπεδο βαθμολογικά. 

Στο 94' έσωσε τον πόντο της ισοπαλίας η Ζάκυνθος, πετυχαίνοντας γκολ στο 94' κόντρα στην Καλαμάτα με 1-1. Σίγουρα έμεινε «ζωντανή» σε αυτό το ματς, αλλά από εδώ και στο εξής χρειάζεται όσες περισσότερες νίκες μπορεί αν θέλει να έχει ελπίδες, ώστε στο τέλος να παραμείνει στην δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. 

Εκτίμηση: Το παλεύει η Ζάκυνθος, που έχει σαφώς και το μεγαλύτερο κίνητρο στο ζευγάρι. Η αξία στο Χ2 και το 1.75. 

Καραϊσκάκης - Χανιά: Στον «τελικό» με τον Διαγόρα Ρόδου στάθηκε στο ύψος του ο Καραϊσκάκης και έβγαλε σπουδαίο διπλό με 1-0. Αποτέλεσμα που τον διατηρεί πάνω από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας, όμως τον περιμένει και σήμερα ένα απαιτητικό παιχνίδι απέναντι στα φορμαρισμένα Χανιά. 

Ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα για τα Χανιά, που κέρδισαν το Σάββατο τον Παναθηναϊκό Β' με 2-0 εντός έδρας. Σταθερά στην εικόνα τους στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος, παρότι έμειναν ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της κορυφής λόγω της προβληματικής πορείας, κυρίως στον πρώτο γύρο της σεζόν.

Εκτίμηση: Δύσκολα κοντράρονται τα Χανιά, αλλά και ο Καραϊσκάκης παραμένει υπολογίσιμος. Το σκορ δεν θα ξεφύγει πολύ και το Under 2.5 πληρώνει 1.52. 

Κηφισιά - Αιγάλεω: Με ένα τέρμα εις βάρος της στο φινάλε, η Κηφισιά έχασε στο «Ελ Πάσο» με 1-0 από την Καλλιθέα και μάλλον αποχαιρέτισε κάθε ελπίδα να μείνει ψηλά. Νωρίτερα «έτρεχε» ένα ικανό σερί χωρίς ήττα, όμως την περιμένει και σήμερα ένα δυνατό ντέρμπι απέναντι στο Αιγάλεω. 

Σε ένα παιχνίδι που έγιναν πολλά, το Αιγάλεω ισοφάρισε την Επισκοπή στις καθυστερήσεις για το τελικό 1-1. Έτσι έχασε μια καλή ευκαιρία να βρεθεί κοντά στην κορυφή, όμως έχει αρκετές ομάδες από πάνω του, όπως η σημερινή αντίπαλος του, η Καλλιθέα, η Καλαμάτα, αλλά και φυσικά ο πρωτοπόρος Λεβαδειακός. 

Εκτίμηση: Δύο ομάδες κοντά σε πρόσφατη εικόνα, ενώ δεν απέχουν πολύ σε δυναμική. Με ρίσκο στην ισοπαλία, που πληρώνει 2.85. 

Αλμωπός Αριδαίας - Ολυμπιακός Βόλου: Ήττα μετά από έξι αγωνιστικές για τον Αλμωπό Αριδαίας, χάνοντας μέσα στην έδρα της φορμαρισμένης Νίκης Βόλου με 1-0. Όπως και να έχει φρόντισε προ πολλού να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας και να είναι πλέον πιο άνετος στην ολοκλήρωση της σεζόν.

Ακόμη μια οδυνηρή ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού από την στιγμή που χάνει με 2-0 από την ουραγό Καβάλα και μάλιστα εντός έδρας, τότε οι ελπίδες παραμονής λιγοστεύουν. Σταθερά εντός επικίνδυνης ζώνης η ομάδα από τον Βόλο, που πρέπει να βρει κάτι θετικό σήμερα στην Αριδαία για να ανασάνει σε όλους τους τομείς. 

Εκτίμηση: Καλύτερη ομάδα ο Αλμωπός Αριδαίας και παρά το κίνητρο του Ολυμπιακό Βόλου, ο πρώτος λόγος ανήκει στους γηπεδούχους για τον άσο στο 2.22.  

Καβάλα - ΠΑΟΚ Β': Τα «γκάζια» της διοίκησης έπιασαν τόπο στην Καβάλα και το σπουδαίο διπλό επί του Ολυμπιακού Βόλου με 2-0 την βάζει για τα καλά στο κόλπο της παραμονής. Το μόνο που χρειάζεται πλέον βέβαια είναι ένα καλό νικηφόρο σερί, ώστε να ξεπεράσει τις ομάδες που πρέπει για να μείνει στην κατηγορία. 

Από τις λίγες φορές που δεν βρίσκει δίχτυα ο ΠΑΟΚ Β' και έτσι αρκέστηκε στο ισόπαλο 0-0 με τον Θεσπρωτό. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έχει απολογισμό 8-10-7 και βρίσκεται σταθερά στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Χωρίς άγχος και σήμερα μέσα στην Καβάλα, με στόχο την επιστροφή στα τρίποντα. 

Εκτίμηση: Μονόπλευρο το βαθμολογικό κίνητρο στο ζευγάρι και είναι φυσικά με το μέρος της Καβάλας. Προβάδισμα λοιπόν στον άσο σε απόδοση 1.75.

Απόλλων Πόντου - Πανσερραϊκός: Χωρίς παιχνίδι έμεινε το Σαββατοκύριακο ο Απόλλων Πόντου, αφού το ματς με τον Ολυμπιακό Β' αναβλήθηκε. Αρκετά αποτελεσματική τελευταία η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και ένα αήττητο πέντε αγωνιστικών την έχει φέρει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. 

Αν και δεν ήταν χειρότερος ο Πανσερραϊκός από την Βέροια, εντούτοις δεν απέφυγε την εντός έδρας ήττα από την πρωτοπόρο της βαθμολογίας με 1-0. Νωρίτερα πήρε τέσσερις βαθμούς σε δύο παιχνίδια, αλλά χρειάζεται νίκες για να παραμείνει στην δεύτερη κατηγορία, με σημαντικότερο παιχνίδι σήμερα κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου. 

Εκτίμηση: Μάχη παραμονής έχουμε εδώ και φυσικά για τις δύο ομάδες προέχει το αποτέλεσμα. Επιλογή το Under 2.5 στο 1.50. 

Ρόδος - Λεβαδειακός: Ότι κατακτά εκτός έδρας η Ρόδος είναι θετικό και κάπως έτσι απέσπασε το «λευκό» 0-0 κόντρα στον Ηρόδοτο. Βέβαια δεν έχει την ίδια ουσία το τελευταίο χρονικό διάστημα και δίνει μάχη για την παραμονή. Ακόμη δυσκολότερο σαφώς το έργο της σήμερα απέναντι στον πρωτοπόρο του νότιου ομίλου Λεβαδειακό. 

Χωρίς αγωνιστική υποχρέωση έμεινε το Σαββατοκύριακο ο Λεβαδειακός και έχει να θυμάται το ισόπαλο 1-1 με την Καλλιθέα εντός έδρας. Αποτέλεσμα που κράτησε τους διώκτες του κοντά στην βαθμολογία και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να σκέφτεται τυχόν απώλεια σήμερα στο γήπεδο της Ρόδου. 

Εκτίμηση: Χαμηλό το διπλό του Λεβαδειακού, που είναι το φαβορί, ενώ με την ποιότητα που έχει μπροστά αξίζει περισσότερο το Over 2.5 στο 2.30.

Επισκοπή - Ηρόδοτος: Λίγο έλειψε να αποχωρήσει με διπλό από το Αιγάλεω η Επισκοπή, αλλά ισοφαρίστηκε στο 98' για το τελικό 1-1. Γι' ακόμη μία αγωνιστική απέδειξε το πόσο σοβαρή ομάδα είναι και δεν βρίσκεται τυχαία πλέον μακριά από την επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα. 

Μια καλή ευκαιρία να αυξήσει τις ελπίδες παραμονής έχασε ο Ηρόδοτος την περασμένη αγωνιστική, μένοντας στο ισόπαλο 0-0 με την Ρόδο εντός έδρας. Έτσι παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και χρειάζεται έτσι μεγάλα αποτελέσματα για να διατηρηθεί στην δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. 

Εκτίμηση: Ντέρμπι στην Κρήτη, με την Επισκοπή να παραμένει ένα κλικ παραπάνω από τον Ηρόδοτο. Ο άσος πληρώνει στο 2.15. 

Καλαμάτα - Ιεράπετρα: Ακόμη μια απώλεια για την Καλαμάτα στο πρωτάθλημα, καθώς κατάφερε να ισοφαριστεί στις καθυστερήσεις από την Ζάκυνθο για το τελικό 1-1. Έτσι μειώθηκαν και άλλο οι ελπίδες για να πλησιάσει τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, αλλά καλείται να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια της. 

Δεν αγωνίστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Ιεράπετρα και στην τελευταία της αναμέτρηση έχασε στην Κηφισιά με 2-1. Όλο κι όλο ένα τρίποντο στις εφτά πιο πρόσφατες αγωνιστικές και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχει ξεμπερδέψει ακόμη με την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. 

Εκτίμηση: Φαβορί η Καλαμάτα, αλλά θα έχει τις ευκαιρίες της και η πάντα επικίνδυνη Ιεράπετρα. Αν αξίζει κάτι από το ζευγάρι είναι το Goal/Goal στο 2.55.

Πιερικός - Απόλλων Λάρισας: Άντεξε μέχρι τις καθυστερήσεις στο «Αλκαζάρ» ο Πιερικός, όμως ένα τέρμα εκεί έφερε την ήττα από την Λάρισα με 1-0. Παλεύει παντού για βαθμούς η ομάδα από την Κατερίνη με σκοπό να σωθεί στην κατηγορία και ως προς αυτό θα βοηθήσει ένα τρίποντο σήμερα απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας. 

Μια σπουδαία από βαθμολογικής και όχι μόνο άποψης νίκη πέτυχε ο Απόλλων Λάρισας κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας με 2-1 και αύξησε περισσότερο τις ελπίδες παραμονής. Σημαντικό να σταθεί όρθιος και σήμερα με τον Πιερικό, αφού ο αντίπαλος του έχει και αυτός τον ίδιο ακριβώς στόχο. 

Εκτίμηση: Σε δυσκολότερη θέση ο Πιερικός, που ως γηπεδούχος έχει ένα μικρό προβάδισμα για τον άσο σε απόδοση 2.00. 

Θεσπρωτός - Τρίκαλα: Είχε ως πρώτο μέλημα να μην χάσει την Θεσσαλονίκη ο Θεσπρωτός και έτσι έμεινε στο 0-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ Β'. Αρκετές ισοπαλίες το τελευταίο χρονικό διάστημα και σε συνδυασμό ότι δεν κερδίζει εδώ και έξι αγωνιστικές έχει βρεθεί πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. 

Τα έδωσαν όλα τα Τρίκαλα στην προηγούμενη αναμέτρηση με την Ξάνθη και παρά τα προγνωστικά κατάφεραν να μείνουν στην ισοπαλία και το 1-1. Νωρίτερα μετρούσαν πέντε απανωτές ήττες, σερί που τα έφερε εντός επικίνδυνης ζώνης, έχοντας και σήμερα μια δύσκολη αποστολή στην Ηγουμενίτσα. 

Εκτίμηση: Το 1.30 είναι αρκετά χαμηλό για τον άσο σε ένα παιχνίδι που μπορεί να συνοδευτεί με τέρματα. Το Over 2.5 στο 1.65.

Βέροια - Ηρακλής: Κάθε αγωνιστική και πιο κοντά στο να τερματίσει η Βέροια, που βρήκε άλλο ένα σημαντικό τρίποντο και συγκεκριμένα το διπλό με 1-0 επί του Πανσερραϊκού. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη διατηρεί μια σχετικά ικανοποιητική διαφορά από την δεύτερη Λάρισα, ενώ είναι το φαβορί γι' ακόμη μία νίκη απέναντι στον Ηρακλή. 

Ρεπό το Σαββατοκύριακο για τον Ηρακλή, που έχει να θυμάται το 1-1 με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Ούτως ή άλλως είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (7-13-4) και είναι μια από τις πιο άνετες του ομίλου, αφού ούτε κινδυνεύει, ενώ δεν μπορεί φυσικά προλάβει την πρωτοπόρο Βέροια, που αντιμετωπίζει σήμερα. 

Εκτίμηση: Σίγουρα φαβορί η Βέροια, αλλά ο Ηρακλής παραμένει πάντα σκληροτράχηλος, με το Goal/Goal να προκαλεί στο 2.95. 

Ξάνθη - Λάρισα: Από απώλειες άλλο τίποτα η Ξάνθη εδώ και καιρό στο πρωτάθλημα, με πιο πρόσφατο το 1-1 μέσα στα ντεφορμέ Τρίκαλα. Όλο κι όλο ένα τρίποντο στις οχτώ τελευταίες αγωνιστικές και ήταν το σερί που την απομάκρυνε μια και καλή από την κορυφή του βορείου ομίλου. 

Λύτρωση από τον Όγκμποε στο 94' για την Λάρισα, που δυσκολεύτηκε, αλλά κέρδισε τον Πιερικό με 1-0 εντός έδρας. Ωστόσο, τίποτα δεν εξαρτάται από την ίδια πλέον και καλείται να κερδίσει αν μπορεί όλα τα ματς που απομένουν και από εκεί και πέρα να περιμένει απώλειες της πρωτοπόρου Ξάνθης. 

Εκτίμηση: Αρκετά προβληματική εδώ και καιρό η Ξάνθη, με την Λάρισα να έχει μεγαλύτερο κίνητρο και το διπλό δίνεται 2.62. 

Εργοτέλης - Διαγόρας Ρόδου: Η έλλειψη κινήτρου είναι κάτι παραπάνω από φανερή στον Εργοτέλη, με αποκορύφωμα το βαρύ 4-0, με το οποίο έχασε από τον Αστέρα Βλαχιώτη. Από τις πιο αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες της κατηγορίας, ενώ δεν βρίσκει δίχτυα εδώ ακι τρεις σερί αναμετρήσεις. 

Συνέχεια στην κατηφόρα για τον Διαγόρα Ρόδου και ειδικά η ήττα από τον Καραϊσκάκη εντός έδρας με 1-0 πόνεσε πολύ. Τρίτη στην σειρά πλέον και σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος έχει στοιχίσει για τα καλά, αφού υποχώρησε όπως ήταν αναμενόμενο εντός επικίνδυνης ζώνης. 

Εκτίμηση: Ώρα να σκοράρει ο Εργοτέλης, αλλά άγνωστο αν θα μπορέσει να κερδίσει. Επιλογή το Over 2.5 σε απόδοση 2.32. 

Οι επιλογές

Κηφισιά - Αιγάλεω Χ (2.85) / Stoiximan
Καβάλα - ΠΑΟΚ Β' 1 (1.75) / Bet365
Ρόδος - Λεβαδειακός Over 2.5 (2.30) / Betshop
Βέροια - Ηρακλής Goal/Goal (2.95) / Novibet
Ξάνθη - Λάρισα 2 (2.62) / Sportingbet