28/01/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (30/01): Άνετα οι «μεγάλοι»

Αρκετά φαβορί θα συναντήσουμε στην δράση της Superleague 2 σήμερα Κυριακή και κυρίως στον βόρειο όμιλο. Πολλά τα ματς στο πρόγραμμα, με τις περισσότερες ομάδες να παίζουν συνεχόμενα όλο αυτό το διάστημα. 

Επισκοπή - Καλαμάτα: Δύσκολο έργο για την Επισκοπή την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ Β' και δεν απέφυγε την ήττα με 1-0. Έτσι έσπασε ένα αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών, που έφερε την ομάδα της Κρήτης σε καλό επίπεδο βαθμολογικά. Δύσκολο όμως και το σημερινό έργο της απέναντι στην αξιόλογη Καλαμάτα. 

Από δύο σερί αναβολές προέρχεται η Καλαμάτα, όσες και οι διαδοχικές ισοπαλίες στα προηγούμενα ματς που έδωσε. Σίγουρα δεν έχει χάσει επαφή με την κορυφή, αλλά κάθε απώλεια όσο περνούν οι αγωνιστικές θα μετράει. Ήδη κυνηγά αρκετές ομάδες και θα ήθελε να ρεφάρει σήμερα με ένα σημαντικό διπλό. 

Εκτίμηση: Καθόλου εύκολη αποστολή για την Καλαμάτα, όμως έχει το ρόστερ και την εμπειρία να επιστρέψει στα τρίποντα, βγάζοντας το διπλό στο 2.12. 

Αναγέννηση Καρδίτσας - Πιερικός: Αν εξαιρέσουμε το ματς κυπέλλου για την Αναγέννηση Καρδίτσας κόντρα στον Παναθηναϊκό έχει καιρό να αγωνιστεί και συγκεκριμένα επί τις 29/12 όταν είχε βγάλει διπλό επί του Ολυμπιακού Β' με 1-0. Στόχος της φυσικά η άνοδος και έτσι η νίκη κόντρα στον Πιερικό σήμερα αποτελεί μονόδρομος. 

Ότι κατακτά εκτός έδρας ο Πιερικός είναι σημαντικό, όπως και το 1-1 απέναντι στον Πανσερραϊκό. Έτσι έδωσε συνέχεια στο 1-0 επί του Απόλλωνα Πόντου και φυσικά βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του στην κατηγορία. Ένα μίνι αήττητο που κινδυνεύει σαφώς σήμερα απέναντι στην αξιόλογη Αναγέννηση Καρδίτσας.

Εκτίμηση: Σημαντική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, κάτι που αποτυπώνεται και στις αποδόσεις. Το σκορ μπορεί να ξεφύγει και το Over 2.5 πληρώνει 2.02. 

Λεβαδειακός - Καραϊσκάκης: Τρεις αγωνιστικές χωρίς τρίποντο ήταν πολλές για τον Λεβαδειακό, που κατέβηκε αποφασιστικό στην Λεωφόρο και κέρδισε τον Παναθηναϊκό Β' με 3-1. Σταθερά ο στόχος του φυσικά η κορυφή και η πρώτη θέση του νότιου ομίλου, όντας το φαβορί και σήμερα απέναντι στον Καραϊσκάκη. 

Μια ήττα που σίγουρα θα ήθελε να αποφύγει ο Καραϊσκάκης, χάνοντας από την ουραγό Ζάκυνθο, χάνοντας με 2-0 και μάλιστα εντός έδρας. Έτσι παρέμεινε οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα και μέσα σε όλα έρχεται σήμερα ένα δυσκολότερο παιχνίδι απέναντι σε ένα από τα φαβορί του ομίλου, τον Λεβαδειακό. 

Εκτίμηση: Απόλυτο φαβορί ο Λεβαδειακός και λογικά θα κάνει το δύο στα δύο με τον Καραϊσκάκη. Πιθανός ο συνδυασμός του 1 & Over 2.5 στο 1.85. 

Απόλλων Λάρισας - Ολυμπιακός Βόλου: Μεγάλο αποτέλεσμα για τον Απόλλωνα Λάρισας, που απέσπασε το ισόπαλο 0-0 στο γήπεδο της Ξάνθης. Ουσιαστικά έδωσε συνέχεια στη νίκη επί της  Νίκη Βόλου με 2-0 και μάλιστα επίσης εκτός έδρας. Έτσι πήρε σημαντική ώθηση για την συνέχεια, αρκεί να συνεχίσει ανάλογα για τον στόχο της παραμονής. 

Με ήττα κύλησε το ντέρμπι του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος έχασε με 1-0 από τη Νίκη Βόλου, αφού δεν είχε απάντηση στο τέρμα που δέχθηκε στο 29'. Δεύτερη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα και συνεχίζει να απογοητεύει, αφού με απολογισμό 2-3-7 παραμένει σταθερά εντός της επικίνδυνης ζώνης στην βαθμολογία. 

Εκτίμηση: Στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας η συγκεκριμένη αναμέτρηση και δύσκολα να ξεφύγει από το Under 2.5 στο 1.55.

Απόλλων Πόντου - Ξάνθη: Πολύ δύσκολο αποδείχθηκε το εμπόδιο της Βέροιας για τον Απόλλωνα Πόντου και η ήττα με 5-0 μιλά από μόνη της. Από νωρίς πίσω στο σκορ, όμως πρέπει να μαζέψει άμεσα τα κομμάτια του, καθώς ακολουθεί νέο απαιτητικό παιχνίδι σήμερα κόντρα στην πιεσμένη για το αποτέλεσμα Ξάνθη. 

Νέα γκέλα για την Ξάνθη, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει τον Απόλλωνα Λάρισας, μένοντας στο ισόπαλο 0-0. Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού νωρίτερα είχε χάσει με 3-0 από την Βέροια και 4-0 από την Λάρισα. Αναμενόμενα έχασε έδαφος από την πρώτη θέση του πίνακα, που είναι ο στόχος της. 

Εκτίμηση: Δεν είναι στα καλύτερα τους οι δύο ομάδες, με την Ξάνθη να έχει σαφώς πληρέστερο ρόστερ για να επιστρέψει στα τρίποντα. Χαμηλό, αλλά πιθανό το διπλό στο 1.50. 

Ρόδος - Παναθηναϊκός Β': Έχει ξεχάσει πότε κέρδισε τελευταία φορά η Ρόδος, αφού προέρχεται από πέντε διαδοχικές αναβολές. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι του στις 29/12 είχε χάσει με το βαρύ 5-0 από τον Λεβαδειακό, οπότε είναι ερωτηματικό η εικόνα της τόσο σήμερα, αλλά και στα παιχνίδια που είναι κοντά. 

Πολλά αμυντικά προβλήματα για τον Παναθηναϊκό Β' και δίκαιη ήττα από τον Λεβαδειακό εντός έδρας με 3-1. Για όλα ικανοί οι «πράσινοι» από το ξεκίνημα της σεζόν, όπως αποτυπώνεται από τον μέχρι τώρα απολογισμό τους (5-2-6). Σίγουρα θα ήθελε να ρεφάρει με κάτι καλύτερο σήμερα μέσα στην Ρόδο. 

Εκτίμηση: Πολύ χαμηλά πληρώνει ο άσος και ο Παναθηναϊκό Β' μπορεί να σκοράρει στο συγκεκριμένο γήπεδο. Προτιμότερο το Goal/Goal σε απόδοση 2.27. 

Ιεράπετρα - Χανιά: Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε η Ιεράπετρα από την έδρα του Διαγόρα Ρόδου, μένοντας στο ισόπαλο 0-0. Κάθε πόντος εκτός έδρας είναι σημαντικός για την ομάδα της Ιεράπετρα, που προσπαθεί να βρει την φόρμα της ενόψει του στόχου που έχει για την παραμονή στην δεύτερη κατηγορία. 

Δεν αγωνίστηκαν μεσοβδόμαδα τα Χανιά με τον Εργοτέλη, όμως νωρίτερα ήταν στα καλύτερα τους. Συγκεκριμένα κέρδισαν με 5-1 την Ζάκυνθο εντός έδρας και με φόρμα 3-1-0 στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια διόρθωσαν αρκετά την βαθμολογική τους εικόνα. Ωστόσο πρέπει να συνεχίσουν ανάλογα για να προσεγγίσουν σε βάθος χρόνου την κορυφή. 

Εκτίμηση: Ντέρμπι στην Κρήτη, με τα Χανιά να είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την Ιεράπετρα. Προβάδισμα λοιπόν στο διπλό και το 1.95. 

Ολυμπιακός Β' - Νίκη Βόλου: Πριν μία εβδομάδα η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση του Ολυμπιακού Β', όταν υπέστη βαριά ήττα από τον Αλμωπό στην Αριδαία με 3-0. Γενικά δεν βρίσκεται στα καλύτερα του όλο αυτό το διάστημα, την στιγμή που έρχεται ένα ακόμη απαιτητικό παιχνίδι, αυτή την φορά ωστόσο εντός έδρας. 

Νικητής του ντέρμπι της πόλης η Νίκη Βόλου, αφού το τέρμα το Τσουκαλά στο 29' ήταν αρκετό για το 1-0 απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Σημαντική ώθηση για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, η οποία σκαρφάλωσε αρκετά στον πίνακα της βαθμολογίας, αλλά η κορυφή απέχει αρκετά την δεδομένη χρονική στιγμή.

Εκτίμηση: Αντίδραση ψάχνει ο Ολυμπιακός Β', που είχε περισσότερες ομάδες ξεκούρασης σε σχέση με τη Νίκη Βόλου. Καλοπληρωμένο το Goal/Goal σε απόδοση 2.00. 

Πανσερραϊκός - Αλμωπός Αριδαίας: Αρκετές ισοπαλίες το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Πανσερραϊκός και πιο πρόσφατη αυτή με 1-1 απέναντι στον Πιερικό. Τρίτη διαδοχική στο πρωτάθλημα, όλες με γκολ, όμως με πέντε αγωνιστικές χωρίς τρίποντο, τα «λιοντάρια» είναι σταθερά στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. 

Επιστροφή στις ήττες για τον Αλμωπό Αριδαίας, που έχασε στην έδρα του από τον ΠΑΟΚ Β' με 2-1. Νωρίτερα μετρούσε τρεις αγωνιστικές χωρίς ήττα και γενικά πραγματοποιεί μια ικανοποιητική πορεία σε όλα τα επίπεδα. Με λίγη προσοχή και στην συνέχεια, λογικά δεν θα κινδυνεύσει και θα παραμείνει στην δεύτερη κατηγορία, που είναι και ο στόχος του. 

Εκτίμηση: Πιο πιεσμένος για το αποτέλεσμα ο Πανσερραϊκός, που εντός έδρας έχει το προβάδισμα για τον άσο στο 2.10. 

Ηρακλής - Καβάλα: Επιβλητική η πιο πρόσφατη υποχρέωση του Ηρακλή στην Ηγουμενίτσα και το νικηφόρο 5-1 επί του Θεσπρωτού μιλά από μόνο του. Είναι γνωστό πως αν δεν είχε τόσες πολλές ισοπαλίες στα 11 πρώτα ματς που έχει δώσει (3-7-1), τώρα θα βρισκόταν μεταξύ των κορυφαίων στον βόρειο όμιλο. 

Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα είναι γεγονός για την Καβάλα, αφού το τέρμα του Σταμένκοβιτς στο 73' της χάρισε το υπέρ της 1-0 κόντρα στα Τρίκαλα εντός έδρας. Σε συνδυασμό με τις τρεις ισοπαλίες νωρίτερα αναπτέρωσε τις ελπίδες παραμονής, αλλά χρειάζεται και άλλα τρίποντα για να ανατρέψει τα δεδομένα. 

Εκτίμηση: Με την εικόνα που έχει τελευταία η Καβάλα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί σήμερα στην Θεσσαλονίκη και αν αξίζει κάτι στοιχηματικά στο ζευγάρι είναι το Χ2 στο 2.15.

Βέροια - Θεσπρωτός: Σε εξαιρετική κατάσταση τελευταία η Βέροια, που κέρδισε εύκολα με 5-0 τον Απόλλωνα Πόντου, ενώ νωρίτερα είχε περάσει με 3-0 από την έδρα της Ξάνθης. Ειδικά εντός έδρας η ομάδα του Παύλου Δερμητζάκη δεν έχει χάσει ούτε πόντο (7-0-0), οπότε είναι το φαβορί και σήμερα απέναντι στον Θεσπρωτό.

 Αγνώριστος ο Θεσπρωτός σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή με 5-1. Η ομάδα της Ηγουμενίτσας έχει και αυτή δικαίωμα για ένα άσχημο απόγευμα, αλλά η εν γένει της πορεία κρίνεται άκρως ικανοποιητική, έχοντας απολογισμό 5-3-5 στα 13 πρώτα παιχνίδια που έχει δώσει. 

Εκτίμηση: Αυτή την περίοδο δεν παίζεται η Βέροια, αλλά αναμενόμενα η νίκη της πληρώνει χαμηλά. Μια χαρά απόδοση στο Over 2.5 και το 1.85.

Ηρόδοτος - Εργοτέλης: Δεν αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα ο Ηρόδοτος με την Κηφισιά, που στο πιο πρόσφατο παιχνίδι του με τον Καραϊσκάκη πριν μία εβδομάδα έχασε με 2-1. Γενικά η ομάδα της Κρήτης προβληματίζει με τα αποτελέσματα της και αναμενόμενα με απολογισμό 1-3-8 έχει υποχωρήσει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. 

Κάτι αρχίζει να δείχνει ο Εργοτέλης τελευταία, αφού μετά το διπλό επί του Διαγόρα Ρόδου με 2-0, κέρδισε και το υπολογίσιμο Αιγάλεω με 1-0. Αυτές οι δύο σερί επιτυχίες δίνουν στην ομάδα από το Ηράκλειο μια καλή ώθηση για την συνέχεια, αφού έχει την ποιότητα και την εμπειρία να βρεθεί στις πρώτες θέσεις του σχετικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολο για τον Εργοτέλη, αλλά η ποιότητα του ρόστερ του είναι δεδομένη και μπορεί να φτάσει στο διπλό σε απόδοση 1.75. 

Καλλιθέα - Διαγόρας Ρόδου: Συχνές οι αναβολές για την Καλλιθέα, που έχει δώσει μόλις 10 παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι στιγμής. Πάντως αγωνίστηκε πριν μία εβδομάδα και πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Αστέρα Βλαχιώτη με 2-0. Με τα -3 παιχνίδια που έχει δώσει από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό μπορεί στην συνέχεια να πατήσει μέχρι και κορυφή. 

Μετά από καιρό δεν έγινε παιχνίδι του Διαγόρα Ρόδου, αφού μεσοβδόμαδα αναβλήθηκε η έξοδος στο γήπεδο του Αστέρα Βλαχιώτη. Νωρίτερα είχε μείνει στο 0-0 με την Ιεράπετρα και είναι χαρακτηριστικό ότι δυσκολεύεται να κερδίσει τελευταία. Για κάτι ανάλογο κινδυνεύει και σήμερα στο γήπεδο της αξιόλογης Καλλιθέας. 

Εκτίμηση: Άξια εμπιστοσύνης η Καλλιθέα, αλλά ο άσος δίνεται χαμηλά. Με δεδομένη την καλή της αμυντική προσπάθεια θα πάμε με το Under 2.5 και το 1.70. 

Οι επιλογές

Επισκοπή - Καλαμάτα 2 (2.12) / Stoiximan
Λεβαδειακός - Καραϊσκάκης 1 & Over 2.5 (1.85) / Bet365
Ρόδος - Παναθηναϊκός Β' Goal/Goal (2.27) / Betshop
Ιεράπετρα - Χανιά 2 (1.95) / Novibet
Βέροια - Θεσπρωτός Over 2.5 (1.85) / Sportingbet
Ηρόδοτος - Εργοτέλης 2 (1.75) / Vistabet