27/12/2021 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (29/12): Τελευταία για το 2021

Λίγο πριν φύγει το 2021, το πρωτάθλημα της Superleague 2 είναι σε δράση με φουλ αγωνιστική τόσο φυσικά στον πρώτο γύρο, όσο και στον δεύτερο. 

Απόλλων Λάρισας - Πιερικός: Ακόμη μια ήττα υπέστη πριν 10 ημέρες ο Απόλλων Λάρισας, χάνοντας από την Αναγέννηση Καρδίτσας με 1-0. Πέμπτη στην σειρά όσον αφορά το πρωτάθλημα και με απολογισμό 0-2-6 στα οχτώ πρώτα παιχνίδια που έχει δώσει είναι από τις απογοητεύσεις του βόρειου ομίλου. 

Θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το προηγούμενο αποτέλεσμα για τον Πιερικό, που έμεινε στο 0-0 απέναντι στην πιεσμένη Λάρισα. Αν και ανταγωνιστικός, του λείπουν οι πολλές νίκες και παραμένει χαμηλά βαθμολογικά. Σίγουρα μπορεί και κάτι παραπάνω, ενώ κρίσιμο στους στόχους του είναι το σημερινό ματς στην Λάρισα.

Εκτίμηση: Δυνατή αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι χαμηλά και ψάχνουν πάση θυσία κάτι θετικό. Παιχνίδι που δύσκολα να ξεφύγει από το Under 2.5 και το 1.55. 

Χανιά - Καραϊσκάκης: Από μεγάλη νίκη προέρχονται τα Χανιά, αφού κέρδισαν τον Παναθηναϊκό Β' με 2-0 εκτός έδρας. Ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, αφού ήταν μόλις το δεύτερο τρίποντο σε εννιά παιχνίδια (2-5-2). Ευκαιρία σήμερα για ένα δύο στα δύο απέναντι στον Καραϊσκάκη. 

Στο 0-0 έμεινε ο Καραϊσκάκης απέναντι στον Διαγόρα Ρόδου εντός έδρας, παιχνίδι με αυξημένο συντελεστή δυσκολίας. Το θετικό για την ομάδα της Άρτας είναι πως διεύρυνε το αήττητο της σερί στις τέσσερις αγωνιστικές, διάστημα που κέρδισε μια φορά και είχε τρεις ισοπαλίες. Δυσκολότερο το έργο της πάντως σήμερα μέσα στα Χανιά, όπου μετρά δυνάμεις. 

Εκτίμηση: Αρκετά χαμηλά δίνεται ο άσος για τα Χανιά σε μια αναμέτρηση που μπορεί να συνοδευτεί με τέρματα. Το Over 2.5 σε απόδοση 1.93. 

Αιγάλεω - Κηφισιά: Με τον βαθμό της ισοπαλίας αποχώρησε το Αιγάλεω από την έδρα της Επισκοπής και σκορ 1-1. Όλα έγιναν στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης, ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει την Ρόδο με 3-1. Έτσι παραμένει ψηλά στην κατηγορία έχοντας και σήμερα ένα δυνατό παιχνίδι απέναντι στην υπολογίσιμη Κηφισιά. 

Με ψηλά το... κεφάλι αποκλείστηκε στο κύπελλο η Κηφισιά και συγκεκριμένα φέρνοντας 1-1 απέναντι στην ΑΕΚ. Στροφή και πάλι στο πρωτάθλημα, εκεί που κέρδισε την Καλλιθέα με 1-0 και επανήλθε στον δρόμο των επιτυχιών. Δεδομένοι οι υψηλοί της στόχοι και με καλή ψυχολογία αντιμετωπίζει σήμερα το Αιγάλεω εκτός έδρας. 

Εκτίμηση: Ισοδύναμες σχετικά οι δύο ομάδες και αναμένεται να γίνει μάχη. Με ρίσκο στην επιλογή της ισοπαλίας και το 2.85. 

Ηρακλής - Βέροια: Η πρώτη ήττα είναι γεγονός για τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Superleague 2, καθώς οι σημαντικές του απουσίες έφερε το εις βάρος του 2-0 στην έδρα του Πανσερραϊκού. Πιο συχνό του αποτέλεσμα το ισόπαλο, αφού έχει απολογισμό 1-6-1 στις οχτώ πρώτες αγωνιστικές. Δυσκολότερο το έργο του σήμερα κόντρα στην δεύτερη Βέροια. 

Με τον Πανσερραϊκό ήταν και το τελευταίο χρονικά ματς της Βέροιας, μόνο που η ίδια έφτασε σε νίκη και μάλιστα άνετη με 3-0. Έτσι συνεχίζει αήττητη στο πρωτάθλημα, έχοντας απολογισμό 6-3-0, όμως βρίσκεται πίσω από την πρωτοπόρο Ξάνθη και με ματς παραπάνω. Απαιτητική και η σημερινή της συνάντηση απέναντι στον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη. 

Εκτίμηση: Υπολογίσιμος αντίπαλος ο Ηρακλής, όμως το αυξημένο κίνητρο είναι με την Βέροια, που επιπλέον δείχνει ένα σκαλί παραπάνω. Το διπλό σε απόδοση 2.72. 

Ηρόδοτος - Επισκοπή: Με άδεια τα χέρια έμεινε ο Ηρόδοτος στην Ρόδο, χάνοντας από την συγκεκριμένη ομάδα με 1-0. Τέταρτη διαδοχική ήττα για την ομάδα της Κρήτης, διάστημα που δεν σκόραρε καν. Αναμενόμενα παραμένει εντός επικίνδυνης ζώνης, αφού σε οχτώ αγωνιστικές έχει απολογισμό 1-2-5. 

Παρότι προηγήθηκε η Επισκοπή με τον Έμπο στο 70', αλλά η χαρά της κόντρα στο Αιγάλεω κράτησε μόλις για έξι λεπτά όταν ήρθε η ισοφάριση για το τελικό 1-1. Παρά το ανταγωνιστικό της πρόσωπο, τα αποτελέσματα δεν ακολουθούν και με ρεκόρ 1-2-5 βρίσκεται σταθερά χαμηλά στην βαθμολογία. 

Εκτίμηση: Τον ίδιο απολογισμό έχουν οι δύο ομάδες την δεδομένη χρονική στιγμή και η ισοπαλία παίζει δυνατά στο 2.90. 

Καλλιθέα - ΑΕΚ Β': Το καθήκον της έκανε η Καλλιθέα απέναντι στην Ζάκυνθο και έφτασε στο υπέρ της 2-0 εντός έδρας. Επιστροφή μετά από καιρό στα τρίποντα, ενώ υπήρχε ένα διάστημα, που είχε κρούσματα στο εσωτερικό της. Πάντως διαθέτει το υλικό να παραμείνει ψηλά, αν και την περιμένει σήμερα δύσκολο ματς απέναντι στην ΑΕΚ Β'. 

Ακόμη ένα τέρμα για τον Γιούση στην ΑΕΚ Β' και εντός έδρας επικράτηση με 1-0 επί του Αστέρα Βλαχιώτη. Η δεύτερη ομάδα της Ένωσης άφησε πίσω της τις δύο σερί ισοπαλίες και με απολογισμό 6-3-0 παραμένει στην κορυφή του νότιου ομίλου. Δυνατό της «όπλο» η αμυντική της γραμμή, έχοντας δεχθεί μόλις τρία γκολ σε εννιά αγωνιστικές. 

Εκτίμηση: Από τα δυνατά ζευγάρια του νοτίου ομίλου το ματς της Καλλιθέας με την ΑΕΚ Β', που δύσκολα να ξεφύγει από το Under 2.5 και το 1.55. 

Λεβαδειακός - Ρόδος: Για το κύπελλο η πιο πρόσφατη υποχρέωση του Λεβαδειακού πριν μία εβδομάδα, όταν έχασε από τον Ολυμπιακό με 2-0 και αποκλείστηκη. Σαφώς το μεγαλύτερο του άγχος είναι στο πρωτάθλημα, όπου με απολογισμό 6-2-0 είναι από τις πιο δυνατές και αποτελεσματικές ομάδες του νότιου ομίλου. 

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε η Ρόδος στο εντός έδρας παιχνίδι της με τον Ηρόδοτο και επιβλήθηκε με 1-0. Σταθερά ψηλά οι «νησιώτες», αφού έχουν χάσει μόλις ένα από τα οχτώ πρώτα ματς που έχουν δώσει (4-3-1). Από τα δυσκολότερα εμπόδια ωστόσο το σημερινό απέναντι στον Λεβαδειακό, που έχει αποκλειστικό στόχο την άνοδο.

Εκτίμηση: Δεν αποτελεί κάποια τεράστια ευκαιρία η νίκη του Λεβαδειακού σήμερα, αλλά έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τον άσο στο 1.50. 

Ιεράπετρα - Καλαμάτα: Θετικό αντίκτυπο είχε για την Ιεράπετρα το δύσκολο εκτός έδρας ματς με την πρωτοπόρο ΑΕΚ Β', όπου απέσπασε το ισόπαλο 2-2. Η ομάδα από την Κρήτη διεύρυνε το αήττητο της σερί στις τέσσερις αγωνιστικές και με απολογισμό 2-2-0 άφησε πίσω της το πρώτο προβληματικό κομμάτι της σεζόν. 

Η φορμαρισμένη Καλαμάτα δεν θα μπορούσε να συναντήσει προβλήματα απέναντι στην Ζάκυνθο, φτάνοντας σε ένα άνετο 5-0. Πέμπτη διαδοχική επικράτηση για την «μαύρη θύελλα» στο πρωτάθλημα, σερί που την εκτόξευσε προς τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Επίσης μετρά για τα καλά σήμερα τις δυνάμεις της απέναντι στην επίσης ανεβασμένη Ιεράπετρα. 

Εκτίμηση: Από τις πλέον φορμαρισμένες οι δύο ομάδες, με την Καλαμάτα να είναι ακόμη πιο ανεβασμένη και πάει για άνοδο. Προβάδισμα στο διπλό και το 2.15.

Ολυμπιακός Β' - Αναγέννηση Καρδίτσας: Κολλημένος στις ισοπαλίες το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Ολυμπιακός Β' και συγκεκριμένα μετρά τρεις διαδοχικές. Πιο πρόσφατη αυτή με 0-0 απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου στην Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα έχει ακόμη πιο απαιτητικό έργο απέναντι στην υπολογίσιμη φέτος Αναγέννηση Καρδίτσας. 

Επιβλητικό 5-0 για την Αναγέννηση Καρδίτσας επί του Αγίου Νικολάου στο κύπελλο, όπου πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Νωρίτερα κέρδισε και τον Απόλλωνα Λάρισας στο πρωτάθλημα και προσπαθεί να παραμείνει όσο πιο κοντά γίνεται στις ομάδες, που προπορεύονται όπως η Ξάνθη και η Βέροια. 

Εκτίμηση: Δυνατό ζευγάρι στον βόρειο όμιλο, όμως η Αναγέννηση Καρδίτσας έχει το μεγάλο κίνητρο βαθμολογικά και το διπλό αξίζει στο 2.45. 

Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου: Πολύ δύσκολο το έργο του Πανσερραϊκού στην έδρα της δεύτερης Βέροιας και δεν απέφυγε την ήττα με 3-0. Έτσι δεν έδωσε συνέχεια στο σημαντικό 2-0 επί του Ηρακλή και η προσπάθεια του να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα συνεχίζεται. 

Άνετο 7-0 για τον Απόλλωνα Πόντου απέναντι στην Καβάλα, ενώ και νωρίτερα έδειξε ότι είναι σε άνοδο, με το 0-0 απέναντι στον Ολυμπιακό Β', αλλά και το διπλό επί του Απόλλωνα Λάρισας με 2-0. Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη αύξησε έτσι τις ελπίδες παραμονής, αλλά χρειάζεται νίκες για να πετύχει τον μεγάλο της στόχο. 

Εκτίμηση: Δεν είναι τόσο εύκολο το έργο του Πανσερραϊκού, αφού ο Απόλλων Πόντου είναι σοβαρή ομάδα αμυντικά και θα επιλέξουμε το Under 2.5 στο 1.70. 

Τρίκαλα - Θεσπρωτός: Είχαν την ατυχία τα Τρίκαλα να πέσουν πάνω στην φορμαρισμένη Ξάνθη για να έρθει έτσι μια βαριά ήττα με 5-0. Άλλα ματς πρέπει να κυνηγήσουν από εδώ και στο εξής για να έχουν ελπίδες παραμονής στην Superleague 2, όπως για παράδειγμα το σημερινό εντός έδρας εναντίον του Θεσπρωτού. 

Παρότι άνοιξε το σκορ ο Θεσπρωτός απέναντι στον ΠΑΟΚ Β' με πέναλτι στο 50', εντούτοις η χαρά του κράτησε μόλις για πέντε λεπτά όταν ήρθε η ισοφάριση για το τελικό 1-1. Πάντως, συνέχισε τις σοβαρές του εμφανίσεις, αφού νωρίτερα είχε κερδίσει με 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου και 2-0 τη Νίκη Βόλου. 

Εκτίμηση: Η μεγάλη πίεση είναι με το μέρος των Τρικάλων, αλλά ο Θεσπρωτός των πρόσφατων αγωνιστικών δεν κοντράρεται εύκολα. Με ρίσκο στην ισοπαλία στο 2.90.

Ζάκυνθος - Παναθηναϊκός Β': Ακόμη μία ήττα για την Ζάκυνθο στο πρωτάθλημα, χάνοντας από την Καλλιθέα με 2-0. Παρότι σε αρκετές περιπτώσεις παρουσιάζει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο, εντούτοις σπάνια καταφέρνει κάτι καλό, αφού σε οχτώ ματς έχει απολογισμό 0-1-7, ενώ δεν έχει σκοράρει ούτε ένα γκολ. 

«Προσγείωση» για τον Παναθηναϊκό Β' στο προηγούμενο του παιχνίδι, γνωρίζοντας την ήττα εντός έδρας από τα Χανιά με 2-0. Νωρίτερα μετρούσε δύο απανωτές νίκες, που ήταν και το καλύτερο φετινό του σερί. Μέτρια η πορεία του μέχρι στιγμής (3-1-4), αλλά έχει την ευκαιρία σήμερα για άμεση επαναφορά στα τρίποντα απέναντι στην ουραγό Ζάκυνθο. 

Εκτίμηση: Λογικά ο Παναθηναϊκός Β' θα επιστρέψει σήμερα στις νίκες, αλλά οι αποδόσεις είναι χαμηλές. Προτιμότερο το Over 2.5 στο 1.65. 

Λάρισα - Ξάνθη: Αρκετές εξελίξεις για την Λάρισα τις τελευταίες ημέρες, με τον προπονητή Ηλία Φυντάνη να αποχωρεί και να τον διαδέχεται ο Παναγιώτης Γκουτσίδης. Ήδη έχασε έδαφος βαθμολογικά στο πρωτάθλημα λόγω προσφάτων απωλειών και αν θέλει να ελπίζει σε άνοδο πρέπει να κερδίσει σήμερα την πρωτοπόρο Ξάνθη. 

Η επέλαση της Ξάνθης συνεχίζεται στο πρωτάθλημα, με αποκορύφωμα το εντυπωσιακό 5-0 απέναντι στα Τρίκαλα. Όλο κι όλο μια απώλεια για την ομάδα του Νίκου Κεγαχιά στην Superleague 2 (7-1-0) και οδηγεί έτσι την κούρσα του βόρειου ομίλου. Ματς τεστ όμως το σημερινό στο Αλκαζάρ απέναντι στην πιεσμένη για το αποτέλεσμα Λάρισα. 

Εκτίμηση: Με νέο προπονητή η Λάρισα, αλλά η Ξάνθη είναι καλύτερα και σπάνια γκελάρει. Δύσκολο ματς, όπου το Goal/Goal πληρώνει 2.10. 

Οι επιλογές μου

Χανιά - Καραϊσκάκης Over 2.5 (1.93) / Stoiximan
Αιγάλεω - Κηφισιά Χ (2.85) / Betshop
Ηρακλής - Βέροια 2 (2.72) / Bet365
Λεβαδειακός - Ρόδος 1 (1.50) / Novibet
Ιεράπετρα - Καλαμάτα 2 (2.15) / Sportingbet
Λάρισα - Ξάνθη Goal/Goal (2.10) / Vistabet