26/11/2021 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (28/11): Ανεβαίνει η ΑΕΛ

Μεγάλος όγκος παιχνιδιών στην Superleague 2 σήμερα Κυριακή τόσο στον βόρειο, όσο και στο νότιο όμιλο. Αναμετρήσεις με μεγάλα φαβορί, αλλά και κάποιες ακόμη πιο ισορροπημένες. 

Απόλλων Πόντου - ΠΑΟΚ Β': Το πάλεψε αρκετά ο Απόλλων Πόντου απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, όμως δεν απέφυγε την ήττα εκτός έδρας με 3-2. Αρκετά ανταγωνιστική η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, αφού νωρίτερα είχε προηγηθεί το 0-0 κόντρα στη Νίκη Βόλου. Με καλή ψυχολογία οπότε και σήμερα στο τοπικό ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Β'. 

Σε ένα παιχνίδι που ολοκλήρωσε με εννιά ποδοσφαιριστές ο ΠΑΟΚ Β' έχασε από την Βέροια με 2-1 εντός έδρας. Χωρίς κάποια νίκη ακόμη η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, που έχει σε τέσσερα ματς δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Αρκετά νεανικό το σύνολο των «ασπρόμαυρων», που θα αναζητήσουν σήμερα το πρώτο τρίποντο για ψυχολογικούς και βαθμολογικούς λόγους. 

Εκτίμηση: Προσπαθεί παρά τις αντιξοότητες ο Απόλλων Πόντου, με τον ΠΑΟΚ Β' να έχει περισσότερες λύσεις στο ρόστερ του. Το διπλό στο 1.60. 

Λεβαδειακός - Ιεράπετρα: Δεν αγωνίστηκε με την Ζάκυνθο μεσοβδόμαδα ο Λεβαδειακός και έτσι προέρχεται από τα δύο σερί ισόπαλα 1-1 κόντρα σε Χανιά και Διαγόρα Ρόδου. Μοναδική νίκη στην πρεμιέρα με 2-1 απέναντι στον Αστέρα Βλαχιώτη, οπότε υπάρχει η πίεση σήμερα κόντρα στην Ιεράπετρα για επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα. 

Ούτε στο τρίτο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα ήρθε η νίκη για την Ιεράπετρα, που έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο τον Ηρόδοτο. Μάλιστα, αυτός ήταν ο πρώτος της πόντος στην σεζόν, αφού νωρίτερα είχαν προηγηθεί δύο ήττες από Αιγάλεω και Καλλιθέα. Το δύσκολο πρόγραμμα για την ομάδα από την Κρήτη συνεχίζεται και σήμερα απέναντι στον πιεσμένο Λεβαδειακό. 

Εκτίμηση: Ξεκάθαρο φαβορί ο Λεβαδειακός, όμως ο άσος πληρώνει αναμενόμενα λίγο. Προκαλεί η τιμή του Over 2.5 σε απόδοση 1.95. 

Κηφισιά - Διαγόρας Ρόδου: Άμεσα έκλεισε η Κηφισιά την αρνητική παρένθεση της ήττας από τον Εργοτέλη με 2-1, αφού μεσοβδόμαδα πήγε και έβγαλε διπλό στο γήπεδο του Αστέρα Βλαχιώτη με 1-0. Τρίτο τρίποντο στην πρώτη τετράδα αγώνων στην κατηγορία και φανερώνει τις υψηλές της βλέψεις αν και νεοφώτιστη. 

Γρήγορα ξεπέρασε την δική του ήττα και ο Διαγόρας Ρόδου και μάλιστα το βαρύ 3-0 από την Ρόδο, αφού την επόμενη αγωνιστική επιβλήθηκε της Επισκοπής με 1-0. Θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα του στο πρωτάθλημα, αφού με απολογισμό 2-1-1 έχει καταφέρει να βρεθεί στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Σίγουρα δεν είναι τόσο απλό το ματς όπως αποτυπώνεται στις αποδόσεις, όμως και πάλι ο άσος έχει τον πρώτο λόγο στο 1.57. 

Πιερικός - Νίκη Βόλου: Μπορεί ο Πιερικός να κέρδισε με 7-0 την Καβάλα πριν μία εβδομάδα, αλλά συνάντησε περισσότερες δυσκολίες σαφώς στην Αριδαία από τον Αλμωπό και επέστρεψε τις ήττες με 3-1. Προφανώς και παρουσιάζει αρκετές αδυναμίες στο ξεκίνημα της σεζόν, αφού παλεύει να σταθεροποιήσει την απόδοση του. 

Οι ισοπαλίες σταμάτησαν στις τρεις για τη Νίκη Βόλου και πέτυχε την πρώτη της νίκη επί της δυνατής μάλιστα Αναγέννησης Καρδίτσας με 1-0. Αρκετά ανταγωνιστική μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και όντας αήττητη πάει με καλή ψυχολογία στην Κατερίνη σήμερα για την διεύρυνση του σερί της.

Εκτίμηση: Από τα πλέον αμφίρροπα ματς της αγωνιστικής και θα κριθεί στην δύναμη. Στοιχηματικά δύσκολα να ξεφύγει από το Under 2.5 στο 1.55. 

Επισκοπή - Χανιά: Κολλημένη στο ίδιο σκορ η Επισκοπή το 1-0, αλλά το δυσάρεστο είναι πως και στις τέσσερις αγωνιστικές είναι εις βάρος της. Πιο πρόσφατο αυτό από τον Διαγόρα στην Ρόδο, ένα παιχνίδι με αυξημένο συντελεστή δυσκολίας. Κάτι που βρίσκει εφαρμογή και στο σημερινό απαιτητικό ματς με τα Χανιά. 

Δύο φορές προηγήθηκαν τα Χανιά έναντι της Ρόδου εντός έδρας, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο τρίποντο, μένοντας στο 2-2. Μόνο ισοπαλίες για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και σίγουρα θα περίμενε καλύτερη αποτελεσματικότητα από τους ποδοσφαιριστές του σε αυτό το διάστημα. 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολο για τα Χανιά, αλλά σαφώς και διαθέτουν πιο έμπειρο και ποιοτικό υλικό για να επιβεβαιώσουν το διπλό στο 2.07. 

Ηρακλής - Λάρισα: Παρότι έπαιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα με 10 ποδοσφαιριστές ο Ηρακλής στα Τρίκαλα, εντούτοις στάθηκε καλά και απέσπασε το «λευκό» 0-0. Τέταρτη διαδοχική ισοπαλία για την ομάδα του Κώστα Γεωργιάδη, που παρουσιάζεται ναι μεν ανταγωνιστική, αλλά της λείπει ξεκάθαρα το γκολ. 

Άμεση επιστροφή στις νίκες για την Λάρισα μεσοβδόμαδα, καθώς επιβλήθηκε του Πανσερραϊκού με 2-0. Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Β' δεν είχε περιθώρια για δεύτερη απανωτή απώλεια και γενικά χρειάζεται ένα καλό νικηφόρο ξεκίνημα στην σεζόν για να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες ομάδες, αφού στόχος της είναι η πρώτο θέση. 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολο για την Λάρισα, αλλά διαθέτει πιο έμπειρο και ποιοτικό ρόστερ, οπότε το διπλό έχει το προβάδισμα σε απόδοση 2.30. 

Ηρόδοτος - Καλλιθέα: Θετικά μηνύματα άφησε ο Ηρόδοτος και απέναντι στην Ιεράπετρα, όπου αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1. Μετά την ήττα από τον Διαγόρα Ρόδου στην πρεμιέρα με 2-1 απάντησε με ένα αήττητο τριών αγωνιστικών και αποδεικνύει ότι έχει δυνατότητες και μπορεί να σταθεί στα δεδομένα της δεύτερης κατηγορίας. 

Ονειρικό ξεκίνημα για την Καλλιθέα, που μετρά μόνο νίκες στο ξεκίνημα της σεζόν και ειδικά το 1-0 στο ντέρμπι απέναντι στο Αιγάλεω ήταν όλα τα λεφτά. Σκόρερ ο Δούμτσης μόλις στο 2' και έτσι οδήγησε την ομάδα του στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αφού στόχος είναι η καλύτερη δυνατή σεζόν για ένα σύνολο που έχει δυνατότητες. 

Εκτίμηση: Υπολογίσιμη ομάδα ο Ηρόδοτος, αλλά η Καλλιθέα δείχνει εγγύηση και με την σοβαρότητα που την διακατέχει μπορεί να βγάλει το διπλό στο 2.20.

Βέροια - Τρίκαλα: Μεγάλο διπλό για την Βέροια επί του ΠΑΟΚ Β' μεσοβδόμαδα με 2-1 και την καθιερώνει μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στην βαθμολογικά του βόρειου ομίλου. Αήττητο το σύνολο του Παύλου Δερμητζάκη στα αυτή την πρώτη τετράδα των αναμετρήσεων (3-1-0) και ευκαιρία σήμερα για διεύρυνση του σερί του απέναντι στα Τρίκαλα. 

Μια καλή ευκαιρία για την πρώτη τους νίκη έχασαν τα Τρίκαλα απέναντι στους 10 ποδοσφαιριστές, όμως δεν είχαν το καθαρό μυαλό μπροστά για το ισόπαλο 0-0. Μόνο ισοπαλίες στα τρία πρώτα παιχνίδια που έχουν δώσει έως τώρα, αλλά ο συντελεστής δυσκολίας αυξάνεται κατακόρυφά σήμερα απέναντι στην πρωτοπόρο Βέροια. 

Εκτίμηση: Ξεκάθαρο φαβορί στο ζευγάρι η Βέροα σε ένα παιχνίδι που στοιχηματικά δύσκολα να ξεφύγει από τα 2-3 Goals σε απόδοση 1.95. 

Ξάνθη - Αλμωπός Αριδαίας: Δεν θα μπορούσε να συναντήσει προβλήματα η Ξάνθη μέσα στην έδρα της αδύναμης Καβάλας και έφτασε στο ευρύ 6-0. Σε συνέχεια του 1-0 επί του Θεσπρωτού, με την ομάδα του Κεχαγιά να αφήνει πίσω της την απώλεια της πρεμιέρας με 1-1 απέναντι στον Πιερικό. Ευκαιρία σήμερα για το τρία στα τρία απέναντι στον Αλμωπό Αριδαίας. 

Την δύναμη της έδρας του επιβεβαίωσε ο Αλμωπός Αριδαίας εκ νέου και επιβλήθηκε του Πιερικού με 3-1. Δύο στα δύο στο γήπεδο του, όμως εκτός έδρας μετρά μόνο ήττες από Αναγέννηση Καρδίτσας και Βέροια χωρίς να σημειώσει καν γκολ. Δύσκολη έξοδος και η σημερινή σαφώς στο γήπεδο του φαβορί, που λέγεται Ξάνθη. 

Εκτίμηση: Χαμηλά δίνεται ο άσης της Ξάνθης σε αυτό το ματς και μπορεί να σκοράρει αρκετές φορές για το Over 2.5, που αξίζει περισσότερο στο 2.05. 

Αναγέννηση Καρδίτσας - Ολυμπιακός Βόλου: Με τέρμα που δέχθηκε στο 77', η Αναγέννηση Καρδίτσας έφυγε ηττημένη από το γήπεδο της Νίκης Βόλου με 1-0 και ήταν η πρώτη της στο φετινό πρωτάθλημα. Προφανώς και θέλει να κλείσει άμεσα αυτή την παρένθεση, αντιμετωπίζοντας σήμερα την έτερη ομάδα του Βόλου, τον Ολυμπιακό. 

Από την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα προέρχεται ο Ολυμπιακός Βόλου, κερδίζοντας τον Απόλλωνα Πόντου εντός έδρας με 3-2. Έτσι ξεπέρασε άμεσα το βαρύ 3-0 από την Βέροια, όμως πρέπει να σταθεροποιήσει περισσότερο την απόδοση του αν θέλει να βρεθεί στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα, που είναι και ο στόχος του. 

Εκτίμηση: Ευκαιρία για επιστροφή στα τρίποντα έχει σήμερα η Αναγέννηση Καρδίτσας, που με λίγη προσοχή μπορεί να επιβεβαιώσει τον άσο σε απόδοση 1.55. 

Οι επιλογές μου

Λεβαδειακός - Ιεράπετρα Over 2.5 (1.95) /  Stoiximan
Κηφισιά - Διαγόρας Ρόδου 1 (1.57) / Bet365 
Επισκοπή - Χανιά 2 (2.07) / Vistabet
Ηρακλής - Λάρισα 2 (2.30) / Betshop
Βέροια - Τρίκαλα 2-3 Goals (1.95) / Novibet