25/04/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (27/04): Λίγο πριν το τέλος

Οι ομάδες «έτρεξαν» αρκετά τον τελευταίο μήνα και έτσι φτάσαμε σε σημείο να παρακολουθήσουμε σήμερα την προτελευταία αγωνιστική της Superleague 2, με μεγαλύτερο φυσικά ενδιαφέρον στις θέσεις παραμονής σε βόρειο και νότιο όμιλο. 

Αστέρας Βλαχιώτη - Αιγάλεω: Έπεσε πάνω σε μια πολλή φορμαρισμένη Καλλιθέα ο Αστέρας Βλαχιώτης την περασμένη αγωνιστική και δεν απέφυγε την βαριά ήττα με 5-1. Έτσι συνεχίζει να κινδυνεύει με υποβιβασμό, όμως έχει την ευκαιρία να πετύχει μεγάλο μέρος του στόχο του σήμερα με μια νίκη απέναντι στο βαθμολογικά αδιάφορο Αιγάλεω. 

Αν και προηγήθηκε νωρίς το Αιγάλεω απέναντι στον Λεβαδειακό, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το ματς, χάνοντας εντός έδρας με 2-1. Ούτως ή άλλως δεν κυνηγά εδώ και καιρό κάτι χειροπιαστό η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη, που της έχουν μείνει μόλις δύο ματς για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. 

Εκτίμηση: Η ζυγαριά όσον αφορά το κίνητρο γέρνει απολύτως προς το μέρος του Αστέρα Βλαχιώτη, αλλά ο άσος πληρώνει χαμηλά. Μοναδική διέξοδος το Over 2.5 στο 1.80.

Καραϊσκάκης - Λεβαδειακός: Σημαντικό που δεν έχασε ο Καραϊσκάκης στην Κρήτη με τον Ηρόδοτο (0-0), όμως μάλλον θα χρειαστεί δύο στα δύο στις αγωνιστικές που απομένουν για να παραμείνει στην κατηγορία. Μάλιστα σήμερα τον περιμένει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον πρωτοπόρο του νότιου ομίλου Λεβαδειακό. 

Με ανατροπή μέσα στο Αιγάλεω και νίκη με 2-1, ο Λεβαδειακός έκανε μεγάλο βήμα ανόδου και με νίκη σήμερα κόντρα στον Καραϊσκάκη εξασφαλίζει την πρωτιά και μαθηματικά. Δύο ευκαιρίες λοιπόν για τους «πράσινους», ώστε να πάρουν αυτό που θέλουν, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται τον αδιάφορο βαθμολογικά Εργοτέλη. 

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες ψάχνουν τους βαθμούς για ξεχωριστούς σκοπούς και θα γίνει μάχη. Αμφότερες είναι σε θέση να σκοράρουν για το Goal/Goal στο 1.80. 

Ολυμπιακός Βόλου - Απόλλων Λάρισας: Στις καθυστερήσεις έχασε μια πολύτιμη νίκη ο Ολυμπιακός Βόλου κόντρα στον Πιερικό και ενδεχομένως το 2-2 να τον καταδικάζει. Η απόσταση άνοιξε αρκετά πλέον από θέση παραμονής και είναι υποχρεωμένος να κάνει το δύο στα δύο και στο τέλος να δει αν τα έχει καταφέρει. 

Τεράστιας βαθμολογικής αξίας νίκη πέτυχε ο Απόλλων Λάρισας απέναντι στη Νίκη Βόλου με 1-0 και πλέον ορίζει αυτός την τύχη του στην κατηγορία. Μάλιστα είχε καιρό να κερδίσει, αλλά είναι σε θέση να πετύχει τον στόχο του. Συγκεκριμένα έχει σήμερα το εκτός έδρας ματς στον Βόλο και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον αδιάφορο ΠΑΟΚ Β'. 

Εκτίμηση: Πιο ρεαλιστικές ελπίδες για τον Απόλλωνα Λάρισας, αλλά το ματς δεν είναι για 1.30. Όλα για όλα οι γηπεδούχοι, οπότε αξίζει το Goal/Goal σε απόδοση 2.25. 

Διαγόρας Ρόδου - Καλλιθέα: Ότι κατακτά εκτός έδρας ο Διαγόρας Ρόδου είναι θετικό και ειδικά από την στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0 από την Ιεράπετρα, το τελικό 2-2 κρίθηκε ικανοποιητικό. Έτσι διατηρείται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας, αν και τον περιμένει δύσκολο εμπόδιο σήμερα απέναντι στην Καλλιθέα. 

Η φόρμα της Καλλιθέας παραμένει εξαιρετική το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού μετά το 5-1 επί του Αστέρα Βλαχιώτη ακολούθησε το επίσης εντυπωσιακό διπλό επί της ΑΕΚ Β' με 3-0. Τέταρτη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, όμως ο πρωτοπόρος Λεβαδειακός εξακολουθεί να απέψει πέντε βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. 

Εκτίμηση: Περισσότερο «καίγεται» ο Διαγόρας Ρόδου, αλλά δεν κοντράρεται εύκολα η Καλλιθέα. Προτιμότερο το Over 2.5 στο καλοπληρωμένο 2.30.

Εργοτέλης - Ηρόδοτος: Ντουμπλάρισμα στις ήττες για τον Εργοτέλη, καθώς μετά το 2-0 από την Καλλιθέα ακολούθησε το ίδιο σκορ και απέναντι στο Αιγάλεω. Ούτως ή άλλως συνεχίζει εδώ και καιρό χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο και είναι στην διάθεση των ποδοσφαιριστών του το πως θα κλείσουν την σεζόν στα δύο ματς που απομένουν. 

Δεν τρίτωσε το καλό όσον αφορά τις νίκες για τον Ηρόδοτο, αφού κόλλησε στο 0-0 με αντίπαλο τον Καραϊσκάκης. Ωστόσο είναι η πρώτη ομάδα κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού και αν κάνει το δύο στα δύο στα παιχνίδια που απομένουν η λογική λέει πως θα πετύχει τον μεγάλο στόχο της παραμονής στην κατηγορία. 

Εκτίμηση: Μονόπλευρο το βαθμολογικό κίνητρο και είναι με το μέρος του Ηρόδοτου. Χαμηλό το διπλό και αξίζει περισσότερο το Under 2.5 στο 1.65. 

Καλαμάτα - Επισκοπή: Το ματς με την Ρόδο δεν έγινε ως γνωστόν για την Καλαμάτα και την τελευταία φορά που αγωνίστηκε επιβλήθηκε με 1-0 του Λεβαδειακού. Κάποιες απώλειες νωρίτερα της στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρωτιά του ομίλου, όμως κάνει προσπάθεια να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σεζόν. 

Πριν από 11 ημέρες η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση της Επισκοπής, όταν είχε χάσει εντός έδρας από την ΑΕΚ Β' με 3-1. Νωρίτερα πάντως μετρούσε δύο απανωτά τρίποντα, που πιστοποίησαν την εξαιρετική της πορεία φέτος, αν και νεοφώτιστη. Αρκετά δύσκολη αποστολή την περιμένι και σήμερα απέναντι στην τρίτη της βαθμολογίας Καλαμάτα. 

Εκτίμηση: Δεν αποτελεί κάποια τρομερή στοιχηματική ευκαιρία η νίκη της Καλαμάτας, όμως εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο για τον άσο σε απόδοση 1.70

ΑΕΚ Β' - Κηφισιά: Δυνατό τεστ είχε το Μ. Σάββατο η ΑΕΚ Β' εντός έδρας απέναντι στην ανεβασμένη τελευταία Καλλιθέα και δεν απέφυγε την ήττα με 3-0. Ούτως ή άλλως η πορεία της κρίνεται άκρως πετυχημένη στην πρώτη παρουσία της στην κατηγορία, όντας απολύτως δίκαια στις πρώτες θέσεις του νότιου ομίλου. 

Άμεση επιστροφή στις ήττες για την Κηφισιά, που στην πιο πρόσφατη της υποχρέωση στο πρωτάθλημα έχασε από την Επισκοπή εντός έδρας με 1-0. Αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της εδώ και καιρό στην σεζόν, συνέπεια της έλλειψης κινήτρου, αν και αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες παρουσίες της κατηγορίας. 

Εκτίμηση: Αρκετά κοντά οι δύο ομάδες γενικά σαν σύνολο, οπότε δεν αποκλείεται να αρκεστούν στο τέλος στον πόντο της ισοπαλίας, που πληρώνει 3.25. 

Αλμωπός Αριδαίας - Πανσερραϊκός: Ηττημένος έφυγε από την έδρα του Ολυμπιακού Β' ο Αλμωπός Αριδαίας και συμπλήρωσε τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη. Ωστόσο η ομάδα της Πέλλας πέτυχε από νωρίς τον στόχο της παραμονής και βρέθηκε εδώ και αρκετές εβδομάδες κάπου στα μέσα του βαθμολογικού πίνακα. 

Μεγάλη νίκη για τον Πανσερραϊκό πριν 10 ημέρες, όταν πήρε τον «τελικό» απέναντι στην Καβάλα με 2-0. Επιστροφή στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές, όμως παραμένει σταθερά εντός επικίνδυνης ζώνης. Σενάριο που ενδεχομένως να τον σώσει είναι να πετύχει ακόμη δύο νίκες στις αγωνιστικές που απομένουν με Αλμωπό Αριδαίας και Νίκη Βόλου. 

Εκτίμηση: Μονόπλευρο το βαθμολογικό κίνητρο του Πανσερραϊκού, όμως ο Αλμωπός Αριδαίας δεν κοντράρεται εύκολα. Αν αξίζει κάτι από την αναμέτρηση είναι το Over 2.5 στο 2.12.

Καβάλα - Ηρακλής: Από μεγάλη νίκη προέρχεται η Καβάλα, που το ήθελε περισσότερο απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας και έφτασε σε ένα δίκαιο 3-1. Στο -1 από θέση παραμονής πλέον και η λογική λέει πως αν κερδίσει σήμερα τον Ηρακλή και στο τέλος μέσα στην Βέροια τότε θα παραμείνει στην δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. 

Στην καλή του ημέρα ο Ηρακλής μπορεί να πετύχει πολλά και το απέδειξε με το επιβλητικό 6-0 επί του Θεσπρωτού. Γενικά κάνει προσπάθεια να κλείσει θετικά την σεζόν, αφού έχει φόρμα 3-1-0 στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Στα δύο ματς που απομένουν αντιμετωπίζει σήμερα εκτός έδρας την Καβάλα και στο τέλος υποδέχεται τον Αλμωπό Αριδαίας. 

Εκτίμηση: Το 1.22 στον άσο τα λέει όλα λόγω του κινήτρου που έχει η Καβάλα. Ενδεχομένως να κερδίσει, αλλά ο Ηρακλής πετάει... φωτιές μπροστά. Το Goal/Goal στο 2.57. 

Ξάνθη - Απόλλων Πόντου: Με τον βαθμό της ισοπαλίας αποχώρησε η Ξάνθη από την πρωτοπόρο Βέροια, παρότι έπαιζε για σημαντικό χρονικό διάστημα με αριθμητικό μειόνεκτημα. Τρίτη διαδοχική ισοπαλία στο πρωτάθλημα, ενώ διεύρυνε το αήττητο της σερί στις οχτώ αγωνιστικές. Ευκαιρία να το μεγαλώσει σήμερα απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου.

 Με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλων Πόντου έφυγε ηττημένος από την έδρα του Ολυμπιακού Β' με 2-0. Η δουλειά ωστόσο για την ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη έγινε νωρίτερα, αφού φρόντισε να πάρει απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Αρκετά απαιτητική έξοδος και σήμερα απέναντι στην Ξάνθη. 

Εκτίμηση: Τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν για την Ξάνθη και λογικά θα επιστρέψει στις νίκες. Αρκετά σοβαρός αμυντικά ο Απόλλων Πόντου και θα προτιμήσουμε το Under 2.5 στο 1.78. 

Χανιά - Ιεράπετρα: Πριν 10 ημέρες η τελευταία αγωνιστική υποχρεώση για τα Χανιά, που έχασαν μέσα στην Ζάκυνθο με 2-0. Η έλλειψη σοβαρού βαθμολογικού κινήτρου θα έπαιζε ρόλο αργά ή γρήγορα και συνέβη στην προηγούμενη αναμέτρηση. Στόχος τους να παραμείνουν έστω την τέταρτη θέση του νοτίου ομίλου. 

Αδυνατεί να ξεμπλέξει η Ιεράπετρα και η εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ Β' την διατηρεί σε περιπέτειες. Το ευχάριστο είναι πως κρατά την τύχη στα χέρια της, αφού ακόμη και δεν πάει κάτι καλά σήμερα στα Χανιά έχει στο τέλος το ματς με την υποβιβασμένη Ζάκυνθο για να βρει τη νίκη και να παραμείνει στην κατηγορία. 

Εκτίμηση: Ανώτερα τα Χανιά, όμως το κίνητρο το έχει η Ιεράπετρα. Ενδεχομένως να «τσιμπήσει» κάτι στο σημερινό ντέρμπι και δεν θα έλεγε όχι στο Χ2 του 1.53. 

Νίκη Βόλου - Ολυμπιακός Β': Μετά από ένα εντυπωσιακό σερί νικών, αρχίζει να χαλαρώνει πλέον η Νίκη Βόλου, που μετά το 1-1 με την Λάρισα ακολούθησε η ήττα από τον Απόλλωνα Λάρισας με 1-0. Εξαιρετική η πορεία της ωστόσο με την επανεμφάνιση στην δεύτερη κατηγορία, αφού έχει σκαρφαλώσει με αυτά και με αυτά στην τρίτη θέση. 

Θετικό φινάλε πάει να κάνει ο Ολυμπιακός Β', που στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές έχει φόρμα 4-1-0. Ούτως ή άλλως η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα διαθέτει αρκετό ταλέντο σε όλες τις γραμμές και μετρά για τα καλά τις δυνάμεις της σε ένα ακόμη παιχνίδι σήμερα απέναντι στην τρίτη της βαθμολογίας Νίκης Βόλου. 

Εκτίμηση: Δύο από τις ευχάριστες παρουσίες της κατηγορίας και με ποιότητα επιθετικά και όχι μόνο. Πιθανό το Goal/Goal στο 1.82. 

ΠΑΟΚ Β' - Λάρισα: από τις 16/04 έχει να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ Β', όταν διέλυσε τα Τρίκαλα με 6-0. Εξάλλου στην καλή του ημέρα μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα, μια χρονιά που η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είχε και καλές στιγμές και πιο άτυχες. Δυνατή η προτελευταία αγωνιστική κόντρα στην δεύτερη της βαθμολογίας Λάρισα. 

Φαινομενικά έχει ακόμη μαθηματικές ελπίδες η Λάρισα για την πρωτιά, όμως η Βέροια απέχει πέντε βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Μάλιστα προέρχεται από δύο διαδοχικές ισοπαλίες, που αν τις απέφευγε ενδεχομένως η κατάσταση να ήταν πιο ευνοϊκή γι' αυτήν στα ματς που απομένουν.

Εκτίμηση: Τίποτα δεν έχουν να χάσουν πια οι δύο ομάδες και είναι σε θέση να σκοράρουν για το καλοπληρωμένο Goal/Goal στο 2.10. 

Πιερικός - Αναγέννηση Καρδίτσας: Πάλι καλά έσωσε τον πόντο στις καθυστερήσεις ο Πιερικός για το τελικό 2-2 κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη η ομάδα της Κατερίνης, που έχει μόλις μια αναμέτρηση μέχρι το φινάλε και είναι η σημερινή απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Την κάτω... βόλτα έχει πάρει λόγω έλλειψης βαθμολογικού κινήτρου η Αναγέννηση Καρδίτσας, αφού μετά το 3-1 από την Καβάλα έχασε και με 1-0 από τον Ολυμπιακό Β' εντός έδρας. Σίγουρα μπορεί να κάνει περισσότερα σαν ομάδα, αλλά βρίσκεται ήδη στον σχεδιασμό της νέας περιόδου. 

Εκτίμηση: Μόνο νίκη εξυπηρετεί τα πλάνα του Πιερικού σήμερα που έχει το αυξημένο κίνητρο σε σχέση με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο άσος λοιπόν στο 1.60. 

Θεσπρωτός - Βέροια: Από την χειρότερη του εμφάνιση προέρχεται ο Θεσπρωτός και η ήττα με 6-0 από τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη τα λέει όλα. Ωστόσο ορίζει ακόμη την τύχη του για παραμονή στην κατηγορία και η λογική λέει πως έστω με έναν πόντο σήμερα και με διπλό επί του Απόλλωνα Πόντου την τελευταία αγωνιστική σώζεται και μαθηματικά στην κατηγορία. 

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε η Βέροια από το 38' σε σχέση με την Ξάνθη, εντούτοις κόλλησε στο ισόπαλο 0-0 εντός έδρας. Μάλιστα νωρίτερα είχε χάσει από τον Πιερικό με 2-1, αλλά μάλλον δεν χάνεται η πρώτη θέση, αφού απέχει πέντε βαθμούς από την Λάρισα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. 

Εκτίμηση: Φαβορί η Βέροια, αλλά ο Θεσπρωτός δεν θα πέσει αμαχητί και θα ήθελε κάτι από το σημερινό παιχνίδι. Επιλογή το Under 2.5 σε απόδοση 1.53. 

Οι επιλογές

Καραϊσκάκης - Λεβαδειακός Goal/Goal (1.80) / Stoiximan
Διαγόρας Ρόδου - Καλλιθέα Over 2.5 (2.30) / Betshop
Καλαμάτα - Επισκοπή 1 (1.70) / Bet365
ΠΑΟΚ Β' - Λάρισα Goal/Goal (2.10) / Novibet
Θεσπρωτός - Βέροια Under 2.5 (1.53) / Sportingbet