24/03/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (27/02): «Τρέχει» η Λάρισα

Ακόμη μια πλούσια αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Superleague 2, με σημαντικό ενδιαφέρον τόσο στον βόρειο, αλλά και το νότιο όμιλο. 

Ηρόδοτος - Ρόδος: Το δυσκολότερο παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει πριν μία εβδομάδα ο Ηρόδοτος, όπως φάνηκε και στο τελικό 6-0, με το οποίο έχασε από τον Λεβαδειακό. Άλλα ματς πρέπει να στοχεύει η ομάδα της Κρήτης για να παραμείνει στην κατηγορία και ένα από αυτά είναι το σημερινό απέναντι στην Ρόδο. 

Μετά το σημαντικό 1-0 επί της ΑΕΚ Β', η Ρόδος υποδέχθηκε και το Αιγάλεω, αλλά αυτή την φορά γνώρισε την ήττα με το ίδιο σκορ. Έκτη μάλιστα στα εφτά τελευταία παιχνίδια και έτσι πλησίασε αρκετά την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Σημαντικό να σταθεί όρθια σήμερα κόντρα στον Ηρόδοτο, που έχει τον ίδιο στόχο της παραμονής. 

Εκτίμηση: Πολύ σημαντικό ματς παραμονής και το μόνο που μετρά για της δύο ομάδες είναι το αποτέλεσμα. Επιλογή το Under 2.5 σε απόδοση 1.52.

Απόλλων Λάρισας - Αναγέννηση Καρδίτσας: Όρθιος ο Απόλλων Λάρισας έναντι στον αντίστοιχο του Πόντου σε εκτός έδρας αναμέτρηση, που έληξε σε 1-1. Η μάχη για την σωτηρία συνεχίζεται, αλλά αυτή την αγωνιστική ο συντελεστής δυσκολίας αυξάνεται κατακόρυφα απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτας. 

Σε ένα ματς, που έγιναν πολλά, η Αναγέννηση Καρδίτσας δέχθηκε γκολ στην τελευταία φάση της ήττας από την Λάρισα με 3-2. Ούτως ή άλλως δεν δείχνει πως μπορεί να πλησιάσει την κορυφή, όμως το θετικό προς το παρών είναι πως δεν χαλαρώνει σχεδόν ποτέ και έλει να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται. 

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες στοχεύουν στη νίκη για ξεχωριστούς λόγους και η αξία πάει στο καλοπληρωμένο Goal/Goal του 2.05. 

Ζάκυνθος - Καλαμάτα: Έστω και οριακά δεν άντεξε η Ζάκυνθος απέναντι στην ΑΕΚ Β' και επέστρεψε στις ήττες με 1-0. Νωρίτερα μετρούσε δύο διαδοχικές ισοπαλίες και παλεύει παντού για βαθμούς. Εξάλλου, παραμένει σε δύσκολη θέση και πρέπει να βρει νίκες αν θέλει να έχει ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. 

Ακόμη ένα πισωγύρισμα για την Καλαμάτα, που έμεινε στο 1-1 με τα Χανιά, έχοντας χαμένο πέναλτι με τον Λουκίνα στο 79'. Ήταν μια καλή ευκαιρία να μείνει κοντά στον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, όμως εκεί που πάει να «χτίσει» ένα ικανό σερί έρχεται ένα άτυχο αποτέλεσμα, που την κρατά εκ νέου πίσω. 

Εκτίμηση: Καθόλου εύκολο το έργο της Καλαμάτας, που εξακολουθεί να έχει πρόβλημα στο γκολ. Λογική επιλογή το Under 2.5 σε απόδοση 1.60. 

Ολυμπιακός Βόλου - Καβάλα: Ακόμη μια οδυνηρή ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου, χάνοντας μεσοβδόμαδα από τον Απόλλωνα Πόντου, που έχει τον ίδιο στόχο της παραμονής. Με απολογισμό 5-5-13 παραμένει σταθερά εντός επικίνδυνης ζώνης, αλλά οι αποστάσεις είναι ακόμη μικρές και μπορεί να ελπίζει, ειδικά αν σήμερα κερδίσει την ουραγό Καβάλα. 

Χωρίς βαθμολογικό όφελος και για την Καβάλα το προηγούμενο παιχνίδι, όπου γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Νίκη Βόλου εντός έδρας. Ντεφορμέ στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και αν συνεχίσει έτσι τότε και οι τελευταίες της ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία θα λιγοστέψουν ακόμη περισσότερο.

Εκτίμηση: Ντέρμπι παραμονής και αναμένεται να γίνει μάχη. Ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας στον Ολυμπιακό Βόλου, με τον άσο να πληρώνει 2.55.

Καλλιθέα - Κηφισιά: Αρκετά καλά στάθηκε η Καλλιθέα μεσοβδόμαδα στο εκτός έδρας ντέρμπι εναντίον του πρωτοπόρου Λεβαδειακού και απέσπασε δίκαια το ισόπαλο 1-1. Έτσι διατήρησε αρκετές ελπίδες να προλάβει την κορυφή του νότιου ομίλου, αρκεί από εδώ και στο εξής να «χτίσει» εκ νέου ένα καλό νικηφόρο σερί. 

Ασταμάτητη δείχνει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Κηφισιά και στον πρόσφατο της αγώνα κέρδισε την Ιεράπετρα εντός έδρας με 2-1. Στις έξι τελευταίες αγωνιστικές έχει φόρμα 5-1-0 και μπορεί εκ νέου να κοιτάζει στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Ένα σερί βέβαια που δοκιμάζεται για τα καλά σήμερα κόντρα στην επίσης φορμαρισμένη Καλλιθέα.

Εκτίμηση: Ενδιαφέρουσα συνάντηση στο νότιο όμιλο, με την Καλλιθέα να έχει περισσότερη εμπειρία στο ρόστερ της, ενώ με τον παράγοντα έδρα μπορεί να βγάλει τον άσο στο 2.07.

ΠΑΟΚ Β' - Θεσπρωτός: Μόλις την Πέμπτη αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ Β', ο οποίος έφερε 1-1 με τον Πιερικό εντός έδρας. Χωρίς ιδιαίτερο άγχος η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία όλο αυτό το διάστημα, όμως δεν θα έλεγε όχι σε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία στα ματς, που απομένουν. 

Δεν βρήκε το επιθυμητό αποτέλεσμα ο Θεσπρωτός κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου εντός έδρας, μένοντας στο 1-1. Επίσης μεγάλωσε και το σερί του στις πέντε αγωνιστικές χωρίς τρίποντο και όπως ήταν λογικό έμπλεξε για τα καλά με την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Σίγουρα ψάχνει κάτι καλό σήμερα στην Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ Β'. 

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες βρίσκουν αρκετά συχνά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτα, με το Goal/Goal να πληρώνει 2.00. 

Λάρισα - Πιερικός: Μεγάλη νίκη για την Λάρισα επί της Αναγέννησης Καρδίτσας πριν μία εβδομάδα και μάλιστα στην τελευταία φάσει με 3-2. Ωστόσο έχουν στοιχίσει οι δύο προηγούμενες ισοπαλίες με Απόλλωνα Πόντου (0-0) και Βέροια (1-1), οπότε συνεχίζει να κυνηγά στην βαθμολογία. Στα μέτρα της σαφώς σήμερα το εντός έδρας ματς με τον Πιερικό. 

Μετά την δύσκολη αναμέτρηση του Πιερικού με τον ΠΑΟΚ Β' μόλις την Πέμπτη, τα απαιτητικά παιχνίδια συνεχίζονται και σήμερα κόντρα στην δεύτερη Λάρισα. Η ομάδα από την Κατερίνη δίνει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, επιδεικνύοντας τελευταία ένα βελτιωμένο πρόσωπο σε όλους τους τομείς. 

Εκτίμηση: Ξεκάθαρο φαβορί η Λάρισα, αλλά το 1.20 στον άσο δεν λέει κάτι. Προτιμότερο το Over 2.5 σε απόδοση 2.05. 

Οι επιλογές

Απόλλων Λάρισας - Αναγέννηση Καρδίτσας Goal/Goal (2.05) / Stoiximan
Καλλιθέα - Κηφισιά 1 (2.07) / Bet365
ΠΑΟΚ Β' - Θεσπρωτός Goal/Goal (2.00) / Betshop
Λάρισα - Πιερικός Over 2.5 (2.05) / Novibet