24/02/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (27/02): Ημέρα φαβορί

Μπόλικα φαβορί θα συναντήσουμε στο πρόγραμμα της Κυριακής όσον αφορά την Superleague 2 στους δύο ομίλους και με μεγάλες πιθανότητες επιβεβαίωσης τους. 

Αναγέννηση Καρδίτσας - Νίκη Βόλου: Ακόμη μια απώλεια μεταξύ πολλών τελευταία για την Αναγέννηση Καρδιτσας, που κόλλησε στο ισόπαλο 1-1 με τον Ηρακλή μεσοβδόμαδα. Με μόλις ένα τρίποντο στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές έχασε επαφή με την πρωτοπόρο Βέροια, παρότι οι στόχοι της παραμένουν ακόμη και τώρα υψηλοί. 

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε η Νίκη Βόλου στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου, κερδίζοντας με 1-0, χάρη σε τέρμα του Μιράντα στο 44'. Επιστροφή στα τρίποντα μετά από δύο αγωνιστικές, με την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη να παραμένει ψηλά, αλλά μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Δυνατή κόντρα στην Καρδίτσα, με την Αναγέννηση λόγω έδρας να έχει σαφώς το προβάδισμα για τη νίκη και τον άσο, που πληρώνει 1.90. 

Κηφισιά - Αστέρας Βλαχιώτη: Παρότι άνοιξε νωρις το σκορ η Κηφισιά μέσα στο Παγκρήτιο του Εργοτέλη, εντούτοις η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική, χάνοντας στο τέλος με 2-1. Τέταρτη αγωνιστική χωρίς τρίποντο για τους νεοφώτιστους και όπως ήταν αναμενόμενο έχουν υποχωρήσει ορισμένες θέσεις στον πίνακα της βαθμολογίας. 

Στο κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι για τον Αστέρα Βλαχιώτη με την Επισκοπή «κόλλησε» επιθετικά και έμεινε στο ισόπαλο 0-0. Νωρίτερα ωστόσο είχε βγάλει σπουδαίο διπλό επί της Ρόδου με 1-0 και αυτοί οι μαζεμένοι τέσσερις βαθμοί αύξησαν τις ελπίδες του για παραμονή στην δεύτερη κατηγορία, αρκεί να συνεχίσει ανάλογα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. 

Εκτίμηση: Δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση το ματς για την Κηφισιά, αφού ο Αστέρας Βλαχιώτη είναι μαχητικός και ειδικά αμυντικά. Λογικό το Under 2.5 στο 1.52. 

Αιγάλεω - Καλλιθέα: Ακόμη ένα μεγάλο αποτέλεσμα για το Αιγάλεω, αφού έβγαλε διπλό στην Ιεράπετρα με 1-0, χάρη σε τέρμα του Αρναρέλη από το σημείο του πέναλτι. Τρίτη νίκη στην τελευταία τετράδα αγώνων πρωταθλήματος για την ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη, που βρέθηκε δικαίως ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας. 

Ματς μεσοβδόμαδα είχε η Καλλιθέα και παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από την Καλαμάτα, απάντησε σε ισάριθμες με τον Μουνιέ για το τελικό 2-2. Ορισμένοι χαμένοι βαθμοί τελευταία της στερούν το δικαίωμα να προσπεράσει τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, ενώ έχει και σήμερα δύσκολη αποστολή στο φορμαρισμένο Αιγάλεω. 

Εκτίμηση: Δυνατό ματς στην Αθήνα, αφού οι δύο ομάδες ελπίζουν μέχρι και την κορυφή. Μικρό προβάδισμα λόγω έδρας και άσος ρίσκου στο 2.90. 

Λεβαδειακός - Ζάκυνθος: Χωρίς βαθμολογικό όφελος έφυγε από τα Χανιά ο Λεβαδειακός, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1. Από απώλειες άλλο τίποτα η ομάδα του Ταουσιάνη όλο αυτό το διάστημα επιτρέποντας τους διώκτες της να την πλησιάσουν βαθμολογικά, με τη νίκη σήμερα κόντρα στην ουραγό Ζάκυνθο να αποτελεί μονόδρομο. 

Συνέχεια στο 1-0 επί του Ηρόδοτου έδωσε μεσοβδόμαδα η Ζάκυνθος, με το επίσης σημαντικό 2-0 κόντρα στον Εργοτέλη. Δύο επιτυχίες που την βάζουν για τα καλά στο κόλπο της παραμονής, αλλά χρειάζεται εξίσου ανάλογα αποτελέσματα στην συνέχεια για να πετύχει τον στόχο της. Ένα σερί που δοκιμάζεται για τα καλά σήμερα στο γήπεδο του πιεσμένου Λεβαδειακού. 

Εκτίμηση: Χωρίς περιθώρια ο Λεβαδειακός και ο άσος κοντά στο 1.20 δεν λέει τίποτα. Στα εντός έδρας παιχνίδια του σκοράρει αρκετά και αξίζει το Over 2.5 στο 1.80. 

Ρόδος - Χανιά: Ούτε απέναντι στην Επισκοπή κατάφερε να χαμογελάσει η Ρόδος, μένοντας στο εντός έδρας 0-0. Τρία ματς χωρίς νίκη και κυρίως χωρίς γκολ για τους νησιώτες, που παραμένουν πάντα σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Δύσκολο το έργο τους και σήμερα απέναντι στα ανεβασμένα Χανιά. 

Ζωντανές τις ελπίδες κορυφής κράτησαν τα Χανιά, με το 3-1 επί του πρωτοπόρου Λεβαδειακού και σίγουρα σκέφτονται τις ισοπαλίες νωρίτερα, που τους στέρησαν το δικαίωμα να βρίσκονται υψηλότερα. Στις 11 αγωνιστικές το αήττητο για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, που είναι το φαβορί και σήμερα μέσα στην Ρόδο. 

Εκτίμηση: Δυσκολότερες ομάδες κέρδισαν τελευταία τα Χανιά και έστω οριακά μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο στην Ρόδο, με το διπλό να δίνεται 2.37. 

Επισκοπή - Διαγόρας Ρόδου: Δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια είχε η Επισκοπή και έφερε ισάριθμα 0-0 τόσο με τον Αστέρα Βλαχιώτη, όσο και την Ρόδο. Έτσι έδειξε το ανταγωνιστικό πρόσωπο που έχει τελευταία και με αήττητο εφτά αγωνιστικών έχει αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες για παραμονή στην κατηγορία. 

Νικητής του ντέρμπι βγήκε ο Διαγόρας Ρόδου, κερδίζοντας την ομάδα της Ρόδου με 1-0. Έτσι έβαλε ένα τέλος στο σερί εφτά παιχνιδιών χωρίς τρίποντο και πήρε ανάσες σε όλους τους τομείς. Σημαντικό να σταθεί όρθιος και σήμερα μέσα στην Επισκοπή για να διατηρηθεί εκτός επικίνδυνης ζώνης. 

Εκτίμηση: Πιο σταθερή αυτό το διάστημα η Επισκοπή, που στο γήπεδο της έχει τον πρώτο λόγο για την επικράτηση. Ο άσος σε απόδοση 1.53.

Καλαμάτα - Καραϊσκάκης: Παρότι βρέθηκε δύο φορές μπροστά στο σκορ η Καλαμάτα της Καλλιθέας, εντούτοις δεν μπόρεσε να αποφύγει ισάριθμα τέρματα για το τελικό 2-2. Ένα ακόμη πισωγύρισμα στην προσπάθεια που κάνει να προλάβει τον Λεβαδειακό, έχοντας και σήμερα εντός έδρας αποστολή, αυτή την φορά εναντίον του Καραϊσκάκη. 

Δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Καραϊσκάκη την περασμένη εβδομάδα, χάνοντας εντός έδρας από την ΑΕΚ Β' με 1-0. Έτσι έσπασε ένα μίνι αήττητο τριών αγωνιστικών και η προσπάθεια του να βγει από την επικίνδυνη ζώνη συνεχίζεται. Ακόμη δυσκολότερο το έργο του σήμερα απέναντι στην Καλαμάτα, που πάει για άνοδο. 

Εκτίμηση: Δύσκολα να συγκριθούν οι δύο ομάδες, όμως ο άσος πληρώνει αναμενόμενα χαμηλά. Αν αξίζει κάτι στο ζευγάρι στοιχηματικά είναι το Over 2.5 στο 2.10.

Πανσερραϊκός - Λάρισα: Ότι κατακτά εκτός έδρας ο Πανσερραϊκός είναι θετικό και κάπως έτσι απέσπασε το ισόπαλο 1-1 μέσα στα Τρίκαλα. Ωστόσο στην παρούσα φάση χρειάζεται και νίκες αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία, αν και σήμερα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην φορμαρισμένη Λάρισα που έχει στόχο την κορυφή. 

Ακόμη ένα τρίποντο για την Λάρισα, που κέρδισε εντός έδρας τον Ολυμπιακό Β' και συμπλήρωσε τέσσερις απανωτές νίκες. Επίδοση που την έφερε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά περιμένει πως και πως κάποια απώλεια για την Βέροια, αφού μόνο η κορυφή της δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο στο τέλος της σεζόν. 

Εκτίμηση: Έτοιμη γι' ακόμη μία νίκη η Λάρισα, αλλά με δεδομένο ότι ο Πανσερραϊκός παραμένει επικίνδυνος μεσοεπιθετικά θα προτιμήσουμε το Over 2.5 στο 2.40. 

Ηρόδοτος - Ιεράπετρα: Σίγουρα ήθελε να αποφύγει την ήττα ο Ηρόδοτος μέσα στην Ζάκυνθο με 1-0, καθώς ήταν μια αντίπαλος με τον ίδιο στόχο της παραμονής. Έτσι έμεινε για τρίτη αγωνιστική χωρίς τρίποντο και προσπαθεί να πάρει ανάσα, ώστε να αυξήσει τις ελπίδες του για τον μεγάλο στόχο. Σειρά παίρνει το τοπικό ντέρμπι σήμερα με την Ιεράπετρα. 

Στις τέσσερις αγωνιστικές σταμάτησε το αήττητο της Ιεράπετρας, καθώς στην συνέχεια υποδέχθηκε το ανεβασμένο Αιγάλεω και δεν απέφυγε την ήττα με 1-0. Όπως και να έχει παρουσιάζεται πιο ανταγωνιστική τελευταία και με λίγη προσοχή στην συνέχεια θα παραμείνει εκ νέου στην δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. 

Εκτίμηση: Ντέρμπι στην Κρήτη και αναμένεται να γίνει μάχη. Δεν απέχουν πολύ οι δύο ομάδες και θα ρισκάρουμε στην ισοπαλία του 3.15. 

Πιερικός - Αλμωπός Αριδαίας: Μεγάλο διπλό έβγαλε ο Πιερικός στην Καβάλα την περασμένη αγωνιστική με 2-1 και πήρε ανάσα σε όλους τους τομείς. Βαθμολογικά ειδικά βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά χρειάζεται να κάνει το δύο στα δύο σήμερα απέναντι στον Αλμωπό Αριδαίας, ώστε οι κόποι της προηγούμενης αναμέτρησης να πιάσουν τόπο.

Επιστροφή στις νίκες και για τον Αλμωπό Αριδαίας, που εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και επιβλήθηκε της Αναγέννησης Καρδίτσας με 1-0. Η ομάδα από την Πέλλα έχει καλή απόσταση από την τελευταία τετράδα της βαθμολογίας και σε μεγάλο ποσοστό παρουσιάζεται ανταγωνιστική στα περισσότερα από τα παιχνίδια της. 

Εκτίμηση: Από τα παιχνίδια που πρέπει να πάρει ο Πιερικός για να μείνει στην κατηγορία. Μεγαλύτερο το κίνητρο του αυτή την στιγμή και έχει το προβάδισμα για τον άσο στο 2.27.

Ηρακλής - Τρίκαλα: Μεσοβδόμαδα είχε δράση ο Ηρακλής, μένοντας στο 1-1 με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας. Συνηθισμένο αποτέλεσμα η ισοπαλία για τον «γηραιό», που σίγουρα θα μπορούσε να βρίσκεται πιο ψηλά στην βαθμολογία. Νέο εντός έδρας παιχνίδι σήμερα, αυτή την φορά κόντρα στα Τρίκαλα. 

Αποτυχία ήταν για τα Τρίκαλα το 1-1 με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό εντός έδρας, καθώς αν δεν κερδίζουν τέτοια παιχνίδια, τότε δύσκολα να παραμείνουν στην κατηγορία. Νωρίτερα μετρούσαν τέσσερις σερί ήττες και αναμενόμενα η πίεση μεγαλώνει από εβδομάδα σε εβδομάδα, αφού χρειάζονται βαθμούς οποσδήποτε. 

Εκτίμηση: Πολύ χαμηλός ο άσος για τον Ηρακλή, που είναι καλύτερη ομάδα, αλλά στοιχηματικά η αναμέτρηση δύσκολα να φύγει από το 2-3 Goals στο 2.00. 

Ξάνθη - Καβάλα: Κάθε φορά που δεν κερδίζει η Ξάνθη μένει και πιο μακριά στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης, όπως έγινε και κόντρα στον Θεσπρωτό (0-0). Πλέον η διαφορά με την Βέροια έχει αυξηθεί αρκετά, παρότι σήμερα είναι το φαβορί κόντρα στην Καβάλα και έχει αυξημένες πιθανότητες να κερδίσει. 

Μια ήττα που σίγουρα ήθελε να αποφύγει η Καβάλα την περασμένη αγωνιστική, αφού έχασε από τον Πιερικό εντός έδρας με 2-1. Παρά τα βήματα προόδου όλο αυτό το διάστημα παραμένει σε δύσκολη βαθμολογική θέση και χρειάζεται νίκες. Ακόμη δυσκολότερο το έργο της σαφώς σήμερα στο γήπεδο της πιεσμένης Ξάνθης. 

Εκτίμηση: Ακόμη ένα φαβορί η Ξάνθη από τα πολλά που έχουν μαζευτεί σήμερα, οπότε δεν μπορούμε να σταθούμε στοιχηματικά. Προτιμότερο το Over 2.5 σε απόδοση 1.95. 

Οι επιλογές

Αναγέννηση Καρδίτσας - Νίκη Βόλου 1 (1.90) / Stoiximan
Λεβαδειακός - Ζάκυνθος Over 2.5 (1.80) / Betshop
Ρόδος - Χανιά 2 (2.37) / Novibet
Πανσερραϊκός - Λάρισα Over 2.5 (2.40) / Bet365
Πιερικός - Αλμωπός Αριδαίας 1 (2.27) / Sportingbet