24/03/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (26/03): Νέο «άλμα» για Βέροια

Έντονη δράση παρατηρείται το Σάββατο στους δύο ομίλους της Superleague 2, αφού συνολικά στο πρόγραμμα συναντάμε εφτά αναμετρήσεις με ενδιαφέρον σε κορυφή και ουρά. 

Αστέρας Βλαχιώτη - Εργοτέλης: Πήρε μπρος την κατάλληλη περίοδο ο Αστέρας Βλαχιώτη, με αποκορύφωμα το σπουδαίο διπλό επί του Καραϊσκάκη με 1-0. Δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και πλέον πλησίασε για τα καλά τις θέσεις παραμονής. Προϋπόθεση για να σωθεί βέβαια είναι να βρει και άλλες τέτοιες νίκες μέχρι το φινάλε της φετινής σεζόν. 

Δεύτερο διαδοχικό 0-0 για τον Εργοτέλη, αφού μετά τον Παναθηναϊκό Β', ακολούθησε το ίδιο αποτέλεσμα και εντός έδρας με τον Καραϊσκάκη. Ούτως ή άλλως δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο να κυνηγά η ομάδα από το Ηράκλειο, αλλά σίγουρα θα ήθελε να επιστρέψει σύντομα και στα γκολ, αλλά και στα νικηφόρα αποτελέσματα. 

Εκτίμηση: Μονόπλευρο το βαθμολογικό ενδιαφέρον σε αυτό το ζευγάρι και γι' αυτό ο άσος του Αστέρα Βλαχιώτη δίνεται χαμηλά στο 1.50. 

Αιγάλεω - Επισκοπή: Δύο αγωνιστικές χωρίς τρίποντο αποδείχθηκαν πολλές εν τέλει για το Αιγάλεω, που πήγε στην Ρόδο και έβγαλε διπλό με 1-0. Παρότι δεν προλαβαίνει την κορυφή του νότιου ομίλου, εντούτοις διατηρεί την ανταγωνιστικότητα του, όντας ακόμη στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. 

Ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα για την Επισκοπή, το ισόπαλο 1-1 με την Καλλιθέα εντός έδρας πριν μία εβδομάδα. Τρίτη αγωνιστική χωρίς ήττα για την ομάδα της Κρήτης και πλέον μπορεί να αισθάνεται άνετη. αφού έχει αποσπαστεί αρκετά από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Σίγουρα αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του νότιου ομίλου. 

Εκτίμηση: Χωρίς άγχος οι δύο ομάδες, με το Αιγάλεω να έχει το πάνω χέρι σαν ομάδα και λόγω έδρας για τον άσο σε απόδοση 1.53.

Τρίκαλα - Ξάνθη: Τα γνωστά και σημαντικά προβλήματα για τα Τρίκαλα έχουν φέρει εδώ και καιρό συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, καθώς μετρά πέντε απανωτές ήττες. Πιο πρόσφατη αυτή με 3-0 από τον Πιερικό εκτός έδρας, ενώ δύσκολο έργο έχουν και σήμερα απέναντι στην πάντα υπολογίσιμη Ξάνθη. 

Επιτέλους νίκη για την Ξάνθη, που άργησε φοβερά, αλλά βρήκε ένα τρίποντο επί του ΠΑΟΚ Β' με 3-0. Είχε να κερδίσει εδώ και έξι σερί αγωνιστικές, διάστημα που «ψαλίδισε» κάθε ελπίδα της για άνοδο. Ήδη γίνονται προεργασίες για την επόμενη σεζόν, χωρίς να αδιαφορή βέβαια για τα παιχνίδια, που είναι μπροστά. 

Εκτίμηση: Δύσκολα να κοντράρουν τα Τρίκαλα την Ξάνθη, που δείχνει να ανεβαίνει, αλλά λόγω αποδόσεων αξίζει περισσότερο το Over 2.5 στο 2.05. 

Χανιά - Παναθηναϊκός Β': Όρθια τα Χανιά και στην Καλαμάτα (1-1), ενώ γλίτωσαν και από το σημείο του πέναλτι στο 79' της αναμέτρησης. Παρότι δεν προλαβαίνουν πλέον την πρώτη θέση του νότιου ομίλου, εντούτοις διατηρούν μια καλή αποτελεσματικότητα, έχοντας μάλιστα μόλις τρεις ήττες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα (10-11-3). 

Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε στα τρίποντα ο Παναθηναϊκός Β' και το 3-0 επί του Διαγόρα Ρόδου εντός έδρας μιλά από μόνο του. Νωρίτερα δεν κέρδιζε για τέσσερα σερί ματς πρωταθλήματος και έτσι πήρε καλή ώθηση για την συνέχεια. Βέβαια σήμερα τον περιμένει δύσκολη αποστολή απέναντι στα υπολογίσιμα Χανιά. 

Εκτίμηση: Δεν είναι και τόσο εύκολο το έργο για τα Χανιά σήμερα και προκαλεί η τιμή του Goal/Goal στο 2.65. 

Διαγόρας Ρόδου - Καραϊσκάκης: Το ένα αρνητικό αποτέλεσμα πίσω από το άλλο για τον Διαγόρα Ρόδου, που έφυγε ηττημένος με κάτω τα χέρια από την έδρα του Παναθηναϊκού Β' με 3-0. Τέταρτη στην τελυταία πεντάδα αγώνων και όπως είναι λογικό υποχώρησε εντός της επικίνδυνης ζώνης στην βαθμολογία. 

Ήττα που σίγουρα θα ήθελε να αποφύγει ο Καραϊσκάκης με 1-0 από τον Αστέρα Βλαχιώτη, αφού είναι κόντρα σε έναν αντίπαλο με τον ίδιο στόχο της παραμονής. Τρίτη αγωνιστική χωρίς τρίποντο και σίγουρα θα ήθελε να ρεφάρει σήμερα σε ένα ακόμη σημαντικό ματς, αυτή την φορά στο γήπεδο του Διαγόρα Ρόδου. 

Εκτίμηση: Ο θάνατος σου, η ζωή μου αυτό το παιχνίδι, όπου το Goal/Goal έχει τύχες σε απόδοση 2.05. 

Νίκη Βόλου - Αλμωπός Αριδαίας: Η εκπληκτική πορεία για τη Νίκη Βόλου συνεχίζεται, με αποκορύφωμα το διπλό μέσα στην Καβάλα με 2-0. Έτσι διεύρυνε το αήττητο της σερί στις έξι αγωνιστικές και δεν βρίσκεται τυχαία μεταξύ των κορυφαίων ομάδων του βορείου ομίλου. Φαβορί και σήμερα εντός έδρας απέναντι στον Αλμωπό Αριδαίας. 

Σχεδόν δύο εβδομάδες έχει να αγωνιστεί ο Αλμωπός Αριδαίας, όταν είχε μείνει στο 1-1 εντός έδρας απέναντι στην Καβάλα. Μάλιστα «τρέχει» και αυτός ένα αήττητο έξι παιχνιδιών και πλέον αισθάνεται άνετος στην βαθμολογία και όχι μόνο. Ευκαιρία σήμερα να τεστάρει τις δυνάμεις του απέναντι στην επίσης φορμαρισμένη Νίκη Βολου. 

Εκτίμηση: Δεν αποτελεί κάποια τεράστια ευκαιρία, όμως η Νίκη Βόλου δείχνει εγγύηση τελευταία και ο άσος έχει τον πρώτο λόγο στο 1.55. 

Πανσερραϊκός - Βέροια: Ότι κατακτά εκτός έδρας είναι σημαντικό για τον Πανσερραϊκό, όπως το ισόπαλο 1-1 κόντρα στον Ηρακλή. Ένα αποτέλεσμα που ήρθε μετά το εντυπωσιακό 4-0 επί του Ολυμπιακού Β', όμως χρειάζεται αρκετές νίκες μέχρι την συνέχεια για να αποφύγει τον υποβιβασμό, όντας χαμηλά ακόμη στον πίνακα της βαθμολογίας. 

Η προέλαση της Βέροιας στον βόρειο όμιλο συνεχίζεται, με πιο πρόσφατο το 1-0 επί του Ολυμπιακού Β' εντός έδρας. Τρίτη διαδοχική επιτυχία για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, που διατηρεί μια σχετικά καλή απόσταση από την δεύτερη Λάρισα, ενώ μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. 

Εκτίμηση: Καθόλου εύκολο το έργο της Βέροιας απέναντι σε έναν αντίπαλο που «καίγεται» επίσης για βαθμούς και αξίζει περισσότερο το Over 2.5 στο 1.83. 

Οι επιλογές

Αιγάλεω - Επισκοπή 1 (1.53) / Stoiximan
Χανιά - Παναθηναϊκός Β' Goal/Goal (2.65) / Betshop
Νίκη Βόλου - Αλμωπός Αριδαίας 1 (1.55) / Bet365
Πανσερραϊκός - Βέροια Over 2.5 (1.83) / Novibet