25/01/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (26/01): Με ότι απέμεινε

Περίπου το 1/3 της αγωνιστικής θα διεξαχθεί σήμερα στην Superleague 2, αφού τα περισσότερα παιχνίδια αναβλήθηκαν λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία. 

Αλμωπός Αριδαίας - ΠΑΟΚ Β': Επιβλητική εμφάνιση και σπουδαίο αποτέλεσμα για τον Αλμωπό Αριδαίας στο προηγούμενο ματς και το υπέρ του 3-0 επί του Ολυμπιακού Β' μιλά από μόνο του. Ούτως ή άλλως αφήνει άριστες εντυπώσεις μέχρι στιγμής και ειδικά εντός έδρας, όπου θα προσπαθήσει για κάτι ανάλογο και σήμερα απέναντι στον ΠΑΟΚ Β'. 

Έχει ξεχάσει πότε αγωνίστηκε τελευταία φορά ο ΠΑΟΚ Β', ο οποίος προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές αναβολές. Λόγω λιγότερων παιχνιδιών έχει καθηλωθεί στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και καλείται να βρει εκ νέου ρυθμό. Την προσπάθεια της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία ενισχύει ο ταλαντούχος φορ Κούτσιας. 

Εκτίμηση: Άγνωστο σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ Β' και ο Αλμωπός Αριδαίας δεν αστιεύεται εντός έδρας. Επιλογή το Goal/Goal σε απόδοση 1.80.

Καβάλα - Τρίκαλα: Μέσα από τα χέρια της έχασε η Καβάλα το πρώτο τρίποντο της χρονιάς, αφού ισοφαρίστηκε από τον Πανσερραϊκό στο 93' για το τελικό 2-2. Τρίτη διαδοχική ισοπαλία, που πιστοποιεί την αγωνιστική της άνοδο, αλλά χρειάζεται νίκες από εδώ και στο εξής για να σώσει την παρτίδα της παραμονής. 

Δεν είναι λίγες οι αναβολές τελευταία για τα Τρίκαλα, που στο τελευταίο τους παιχνίδι στις 13/01 έχασαν με το βαρύ 3-0 στο γήπεδο της Νίκης Βόλου. Μέτρια η πορεία τους μέχρι στιγμής, έχοντας απολογισμό 3-4-4, οπότε είναι σε εγρήγορση για κάτι καλύτερο στην κρίσιμη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Εκτίμηση: Ολοένα και πιο κοντά στην πρώτη της νίκη πλησιάζει η Καβάλα, που θα της δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον άσο και το 1.85. 

Ξάνθη - Απόλλων Λάρισας: Ξεκάθαρα ανέτοιμη λόγω των πολλών αναβολών η Ξάνθη και σε ένα παιχνίδι όπως η Βέροια δεν στάθηκε στο... ύψος της, χάνοντας εντός έδρας με 3-0. Πάντως, έχει τα λιγότερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και αν βρει και πάλι το ρυθμό της είναι σε θέση να πιάσει εκ νέου την κορυφή σε βάθος χρόνου. 

Επιτέλους τρίποντο για τον Απόλλωνα Λάρισας και μάλιστα με αυξημένο συντελεστή δυσκολίας επί της Νίκης Βόλου εκτός έδρας με 2-0. Μια επιτυχία που του δίνει σαφώς καλύτερη ψυχολογία για την συνέχεια, αν και σήμερα τον περιμένει ακόμη δυσκολότερη αποστολή στο γήπεδο της πιεσμένης Ξάνθης.

Εκτίμηση: Αρκετά χαμηλά δίνεται ο άσος για την Ξάνθη σε ένα παιχνίδι, που μπορεί να ξεφύγει σε σκορ. Πιθανό το Over 2.5 στο 1.78. 

Νίκη Βόλου - Ολυμπιακός Βόλου: Σίγουρα θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα στο προηγούμενο της παιχνίδι η Νίκη Βόλου, καθώς έπεσε θύμα έκπληξης από τον Απόλλωνα Λάρισας, χάνοντας εντός έδρας με 2-0. Σημαντικό πισωγύρισμα την δεδομένη χρονική στιγμή, που έρχεται το μεγάλο ντέρμπι της πόλης απέναντι στον Ολυμπιακό. 

Δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού Βόλου στο ματς της Κυριακής κόντρα στην Λάρισα και δεν απέφυγε την εντός έδρας ήττα με 2-1. Ούτως ή άλλως συνεχίζει να απογοητεύει με την πορεία του, έχοντας απολογισμό 2-3-6 στα 11 παιχνίδια που έχει δώσει. Σίγουρα θα ήθελε να ρεφάρει στο ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. 

Εκτίμηση: Πάντα ιδιαίτερα τα ντέρμπι του Βόλου, με τη Νίκη να δείχνει ένα κλικ παραπάνω, οπότε ο άσος έχει το πάνω χέρι σε απόδοση 1.65. 

Βέροια - Απόλλων Πόντου: Μια από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις πραγματοποίησε η Βέροια μέσα στην Ξάνθη και το νικηφόρο 3-0 μιλά από μόνο του. Ένα αποτέλεσμα που είχε μεγάλη ανάγκη, αφού μακριά από το γήπεδο της είχε αρκετές απώλειες μέχρι στιγμής. Ευκαιρία για νέο τρίποντο σήμερα απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου. 

Το αήττητο σερί του Απόλλωνα Πόντου σταμάτησε στις πέντε αγωνιστικές, αφού στην συνέχεια έχασε από τον Πιερικό στην Κατερίνη με 1-0. Παρά το ανταγωνιστικό του πρόσωπο χρειάζεται όσες περισσότερες νίκες μπορεί, αφού παραμένει πολλή χαμηλά στον πίνακα της βαθμολογίας. Δυσκολότερο το έργο του σήμερα κόντρα στην φορμαρισμένη Βέροια.

Εκτίμηση: Με 6/6 εντός έδρας η Βέροια δύσκολα να γκελάρει σήμερα, αλλά βάσει απόδοσης καλύτερα αξίζει το Over 2.5 στο 1.60. 

Πανσερραϊκός - Πιερικός: Πάλι καλά για τον Πανσερραϊκό το ισόπαλο 2-2 στην Καβάλα, αφού ισοφάρισε στο 93' με γκολ του Μαρκιόνι. Μεγάλο πρόβλημα μέχρι στιγμής για τα «λιοντάρια» η αμυντική τους συμπεριφορά, αλλά σήμερα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη σοβαρότητα για τον «τελικό», με αντίπαλο τον Πιερικό. 

Σημαντική ανάσα για τον Πιερικό, το 1-0 επί του Απόλλωνα Πόντου, χάρη σε τέρμα του Παπαδόπουλου μόλις στο 3'. Έτσι επέστρεψε στα τρίποντα μετά από έξι ολόκληρες αγωνιστικές και βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του στην κατηγορία. Βέβαια θα ήταν σημαντικό να σταθεί όρθιος και σήμερα στις Σέρρες κόντρα σε έναν αντίπαλο του ίδιου στόχου.

Εκτίμηση: Πάνω κάτω της ίδιας δυναμικής οι δύο ομάδες, αλλά η έδρα γέρνει την πλάστιγγα προς τον Πανσερραϊκό για τον άσο σε απόδοση 2.07. 

Οι επιλογές μου

Αλμωπός Αριδαίας - ΠΑΟΚ Β' Goal/Goal (1.80) / Stoiximan
Καβάλα - Τρίκαλα 1 (1.85) / Bet365
Ξάνθη - Απόλλων Λάρισας Over 2.5 (1.78) / Betshop
Νίκη Βόλου - Ολυμπιακός Βόλου 1 (1.65) / Novibet
Βέροια - Απόλλων Πόντου Over 2.5 (1.60) / Pamestoixima
Πανσερραϊκός - Πιερικός 1 (2.07) / Vistabet