24/11/2021 Previews

Superleague 2 (24/11): Η πρώτη εμβόλιμη

Αφού πήρε μπρος η δράση της Superleague 2 τις προηγούμενες εβδομάδες πλέον έχουμε και την πρώτη εμβόλιμη αγωνιστική σήμερα Τετάρτη, με σπουδαίες αναμετρήσεις τόσο τον βόρειο, όσο και στο νότιο όμιλο του πρωταθλήματος. 

Αστέρας Βλαχιώτη - Κηφισιά: Η τρίτη αγωνιστική ήταν η καθοριστική για τον Αστέρα Βλαχιώτη, ώστε να πετύχει την  πρώτη του νίκη στην Superleague 2, αφού κέρδισε την Επισκοπή εκτός έδρας με 1-0. Έτσι πιστοποίησε το ανταγωνιστικό του πρόσωπο, αφού είχε κοντράρει στα ίσα νωρίτερα τόσο την Ρόδο (0-0), όσο και τον Λεβαδειακό παρά την ήττα με 2-1. 

Αντιθέτως η Κηφισιά υπέστη την πρώτη της ήττα στην σεζόν και μάλιστα από τους 10 του Εργοτέλη εντός έδρας με 2-1. Έτσι δεν έδωσε συνέχεια στις δύο νίκες με Καραϊσκάκη και Παναθηναϊκό Β', ενώ ίσως την επηρέασε ο τίτλος του φαβορί που είχε απέναντι στους Κρητικούς. Στόχος να κλείσει άμεσα αυτή την αρνητική παρένθεση. 

Εκτίμηση: Ανταγωνιστικός ο Αστέρας, αλλά από την άλλη πλευρά η Κηφισιά διαθέτει το υλικό, που μπορεί να της δώσει το διπλό σήμερα σε απόδοση 1.85. 

Καραϊσκάκης - Καλαμάτα: Δύσκολο έργο είχε ο Καραϊσκάκης εκτός έδρας κόντρα στην ΑΕΚ Β' και δεν απέφυγε την ήττα με 2-1. Δεύτερη διαδοχική, μετά το 2-0 από την Κηφισιά, αλλά υπάρχει η νίκη της πρεμιέρας μέσα στη Επισκοπή με 2-1, που κάνει κάπως καλύτερα τα πράγματα βαθμολογικά. Σίγουρα θα ήθελε κάτι καλύτερο σήμερα απέναντι στην Καλαμάτα. 

Χωρίς βαθμολογικό ώφελος και το δεύτερο ματς της Καλαμάτας στην κατηγορία, αφού γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό Β' με 2-1 και μάλιστα εντός έδρας. Νωρίτερα είχε χάσει και από την δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ με 1-0, οπότε το σύνολο του Νίκου Αναστόπουλου είναι από την αρχή πιεσμένο για ένα θετικό αποτέλεσμα. 

Εκτίμηση: Όχι και τόσο αποτελεσματικές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα της σεζόν σε ένα παιχνίδι, που δύσκολα να ξεφύγει από το Under 2.5 στο 1.55. 

Λάρισα - Πανσερραϊκός: Νωρίς μέσα στην σεζόν ήρθε η πρώτη απώλεια βαθμών για την Λάρισα, που έφυγε ηττημένη από την έδρα του Ολυμπιακού Β' με 1-0. Δεν έδωσε έτσι συνέχεια στο νικηφόρο 2-0 της πρεμιέρας επί του Απόλλωνα Λάρισας και είναι αναγκασμένη να αποφύγει στην συνέχεια ανάλογες απώλειες αν θέλει να πρωταγωνιστήσει. 

Μόνο ισοπαλίες για τον Πανσερραϊκό στα τρία πρώτα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα, με πιο πρόσφατο το 1-1 με τα Τρίκαλα εντός έδρας. Οι αναμετρήσεις του έχουν γκολ μέχρι στιγμής στην σεζόν, αφού νωρίτερα είχε προηγηθεί το 1-1 με τον ΠΑΟΚ Β', αλλά και το 2-2 με τον Ολυμπιακό Β' στην πρεμιέρα της Superleague 2. 

Εκτίμηση: Ευκαιρία νίκης για την Λάρισα, όμως με την ευκολία που δέχεται γκολ ο Πανσερραϊκός αξίζει περισσότερο το Over 2.5 σε απόδοση 2.05. 

Αλμωπός Αριδαίας - Πιερικός: Τίποτα δεν πήγε καλά για τον Αλμωπό Αριδαίας στο ούτως ή άλλως απαιτητικό παιχνίδι στην έδρα της Αναγέννησης Καρδίτσας, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 4-0. Πιο ανταγωνιστικός στα δύο πρώτα παιχνίδια, με χαρακτηριστική τη νίκη της δεύτερης αγωνιστικής επί του Απόλλωνα Πόντου με 2-0. 

Δεν χρίζει ιδιαίτερου σχολιασμού το ματς του Πιερικού με την Καβάλα και το νικηφόρο του 7-0 τα λέει όλα. Αυτή ήταν και η πρώτη του νίκη στην σεζόν, αλλά παραμένει ανταγωνιστικός και έχει παίξει νωρίτερα δυσκολότερα παιχνίδια. Στοίχημα βέβαια η σημερινή του παρουσία στην Πέλλα για το ματς με τον Αλμωπό Αριδαίας.

Εκτίμηση: Από τα πιο ισορροπημένα παιχνίδια του βόρειου ομίλου σήμερα και με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης της ισοπαλίας στο 2.90. 

Τρίκαλα - Ηρακλής: Λίγο έλειψαν τα Τρίκαλα να αποδράσουν με διπλό από την έδρα του Πανσερραϊκού, όμως ήρθε ένα πέναλτι στο 83' για να διαμορφώσει το τελικό 1-1. Στην συνέχεια του 3-3 απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας, που είναι οι δύο πρώτες τους αναμετρήσεις για φέτος στην Superleague 2. 

«Κολλημένος» με τις ισοπαλίες, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν είναι και ο Ηρακλής, όπου μετρά τρεις στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Πιο πρόσφατο το 0-0 με τον ΠΑΟΚ Β' εντός έδρας, σε μια αναμέτρηση που είχε απλά μια υπεροχή, αλλά μέχρι εκεί. Πλέον ψάχνει την πρώτη του νίκη σε ένα απαιτητικό ματς, όπως είναι το σημερινό στα Τρίκαλα.

Εκτίμηση: Δύο ανταγωνιστικές ομάδες, που έχουν μόνο ισοπαλίες μέχρι στιγμής. Γιατί όχι ακόμη μία σε απόδοση 2.82. 

Απόλλων Λάρισας - Ολυμπιακός Β': Ρεπό είχε την προηγούμενη αγωνιστική ο Απόλλων Λάρισας, οπότε η πιο πρόσφατη του υποχρέωση ήταν η ήττα από την ΑΕΛ με 2-0 εκτός έδρας. Νωρίτερα είχε έρθει ισόπαλη με 3-3 κόντρα στα Τρίκαλα, οπότε αναζητά ζήμερα το πρώτο του τρίποντο σε ένα δύσκολο ματς εναντίον του Ολυμπιακού Β'. 

Αξιόλογο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό Β', αφού στο παρθενικό εγχείρημα της Superleague 2 μετρά δύο στα δύο σε νίκες. Έτσι μετά το 3-1 επί του ΠΑΟΚ Β', ακολούθησε άλλη μια μεγάλη νίκη και ήταν το 1-0 απέναντι στην Λάρισα. Στόχος για την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα σαφώς το τρία στα τρία σήμερα, έχοντας απέναντι της τον Απόλλωνα Λάρισας. 

Εκτίμηση: Σοβαρός ο Ολυμπιακός Β', ενώ από την πλευρά του ο Απόλλων θα αγωνιστεί σήμερα λίγο πιο αμυντικά. Επιλογή το Under 2.5 στο 1.70. 

Ολυμπιακός Βόλου - Απόλλων Πόντου: Άκρως απαιτητικό το έργο του Ολυμπιακού Βόλου μέσα στην Βέροια και όπως φάνηκε από την ήττα του με 3-0. Πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα, αφού είχαν προηγηθεί το 1-1 με τον Ηρακλή και το 2-2 μέσα στην έδρα του Πανσερραϊκού. Ευκαιρία πρώτης νίκης σήμερα σε ένα φαινομενικά βατό παιχνίδι. 

Από το ισόπαλο 0-0 κόντρα στη Νίκη Βόλου προέρχεται ο Απόλλων Πόντου και προσπαθεί στο ξεκίνημα της σεζόν να παραμείνει ανταγωνιστικός. Η εμπειρία δεν του λείπει βάσει ρόστερ, αλλά τα συνεχόμενα παιχνίδια κάνουν δυσκολότερο το έργο του προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη, αφού οι λύσεις δεν περισσεύουν σε ακόμη μία σεζόν.

Εκτίμηση: Πολύ χαμηλός ο άσος για τον Ολυμπιακό Βόλου, που είναι το φαβορί, αλλά ο Απόλλων Πόντου θα το παλέψει. Προτιμότερο το Under 2.5 στο 1.88. 

Χανιά - Ρόδος: «Όρθια» ένμειναν τα Χανιά σε ένα άκρως απαιτητικό εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Λεβαδειακό και σκορ 1-1. Τρίτη βέβαια διαδοχική ισοπαλία για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, που πήρε μια καλή ώθηση για να αναζητήσει πλέον το πρώτο τρίποντο της σεζόν για να επιβεβαιώσει τα πλάνα των υψηλών στόχων, που έχουν τεθεί. 

Θρίαμβος για την Ρόδο το ντέρμπι του νησιού με τον Διαγόρα, όπως φανερώνει άλλωστε και το επιβλητικό 3-0 υπέρ της. Έτσι επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αφού έχει απολογισμό 2-1-0 στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και διατηρείται δικαίως αν και νωρίς μέσα στην σεζόν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Αρκετά ενδιαφέρον ζευγάρι και λόγω έδρας θα δώσουμε ένα ελαφρό προβάδισμα στα Χανιά ακι τον άσο, που πληρώνει 2.25. 

Διαγόρας Ρόδου - Επισκοπή: Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Διαγόρας Ρόδου στο ντέρμπι του νησιού με την Ρόδο και γνώρισε βαριά ήττα με 3-0. Έτσι δεν έδωσε συνέχεια στις δύο θετικές πρώτες αγωνιστικές, αφού έφερε 1-1 κόντρα στον Λεβεδειακό και κέρδισε στην πρεμιέρα τον Ηρόδοτο εκτός έδρας με 2-1. 

Ντεζαβού και την τρίτη αγωνιστική για την Επισκοπή, αφού έχει χάσει όλα της τα ματς στην κατηγορία με το ίδιο 1-0. Στην πρόσφατη της ήττα δεν εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και έχασε από τον επίσης νεοφώτιστο Αστέρα Βλαχιώτη, παιχνίδια που πρέπει να κερδίζει αν θέλει να παραμείνει στην απαιτητική Superleague 2. 

Εκτίμηση: Αν ξεχάσει άμεσα το προηγούμενο αποτέλεσμα ο Διαγόρας Ρόδου έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Επισκοπί και ο άσος δίνεται στο 1.80. 

Εργοτέλης - ΑΕΚ Β': Μεγάλο αποτέλεσμα για τον Εργοτέλη μέσα στην Κηφισιά, βγάζοντας διπλό με 2-1 και μάλιστα έβαλε το δεύτερο καθοριστικό τέρμα ενώ έπαιζε με ποδοσφαιριστή λιγότερο. Δεύτερη σερί νίκη για τους Κρητικούς, που παρά τις ανακατατάξεις στην περίοδο του καλοκαιριού παρουζιάζονται και φέτος σε μεγάλο ποσοστό εξαιρετικοί. 

Το τρία στα τρία έγινε για την ΑΕΚ Β' και τελευταίο της χρονικά «θύμα» ήταν ο Καραϊσκάκης, τον οποίο κέρδισε εντός έδρας με 2-1. Σπουδαία εκκίνηση για την δεύτερη ομάδα της Ένωσης και ήδη ορισμένοι ποδοσφαιριστές χτυπούν την... πόρτα και της μεγάλης ομάδες. Ένα σερί που δοκιμάζεται για τα καλά όμως απέναντι στον ανεβασμένο Εργοτέλη στο Ηράκλειο. 

Εκτίμηση: Δύο εξαιρετικές ομάδες στο ξεκίνημα και έχουν αποδείξει ότι επιθετικά έχουν λύσεις για το Goal/Goal στο 1.90.

Καλλιθέα - Αιγάλεω: Ρεπό είχε την προηγούμενη αγωνιστική η Καλλιθέα και έτσι προετοιμάστηκε ακόμη καλύτερα για το μεγάλο ματς με το Αιγάλεω. Σε συνέχεια του διπλού που έβγαλε μέσα στην Ιεράπετρα με 2-1, όμως οι στόχοι της είναι υψηλοί και μπορεί να ελπίζει σε κάτι εξαιρετικό, εφόσον συνεχίσει νικηφόρα τις πρώτες αγωνιστικές. 

Εξαιρετική εκκίνηση και για το Αιγάλεω, που επιβλήθηκε πριν λίγες ημέρες της Ιεράπετρας με 2-0. Νωρίτερα κέρδισε την Ζάκυνθο με 1-0 και πλέον με εφτά βαθμούς είναι από την αρχή στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ωστόσο σήμερα μετρά για τα καλά τις δυνάμεις της απέναντι σε μια επίσης αξιόλογη ομάδα, όπως είναι η Καλλιθέα. 

Εκτίμηση: Σπουδαίο ματς στο «Ελ Πάσο» κόντρα σε δύο αήττητες και κοντά σε δυναμική ομάδες. Με ρίσκο στην ισοπαλία, που πληρώνει 3.25. 

Ιεράπετρα - Ηρόδοτος: Απαιτητικό πρόγραμμα για την Ιεράπετρα στο ξεκίνημα της Superleague 2, όπου δεν τα κατάφερε τόσο κόντρα στην Καλλιθέα, όπου ηττήθηκε με 2-1, ενώ στην συνέχεια έχασε και από το Αιγάλεω με 2-0. Μονόδρομος σήμερα το παιχνίδι της Κρήτης με τον Ηρόδοτο, ώστε να ξεκολλήσει κάπως από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. 

Την ανωτερότητα του επέδειξε ο Ηρόδοτος κόντρα στην Ζάκυνθο και επιβλήθηκε εντός έδρας με 2-0. Πρώτο τρίποντο στην κατηγορία, όμως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια εμφανίστηκε ανταγωνιστικός, φέρνοντας 1-1 με τα έμπειρα Χανιά και έχασε οριακά στην πρεμιέρα από τον Διαγόρα Ρόδου με 2-1. 

Εκτίμηση: Δυνατό ντέρμπι στην Κρήτη, με την Ιεράπετρα να έχει λόγω έδρας ένα μικρό προβάδισμα για τον άσο στο 2.22. 

ΠΑΟΚ Β' - Βέροια: Με την ισοπαλία έφυγε από το «Καυταντζόγλειο» και την έδρα του Ηρακλή ο ΠΑΟΚ Β', φέρνοντας ισοπαλία με 0-0. Μόλις ο δεύτερος βαθμός για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, που ψάχνει την πρώτη του νίκη στην σεζόν. Δύσκολο έργο για τους «ασπρόμαυρους» και την τέταρτη αγωνιστική απέναντι σε ένα από τα φαβορί του βόρειου ομίλου την Βέροια.

Επιβλητική νίκη για την Βέροια την προηγούμενη αγωνιστική, όπως αποτυπώνεται και στο 3-0 απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Από νωρίς στο πρωτάθλημα ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας, αφού στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία. Εξάλλου έχει δεδομένες προσδοκίες για την δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. 

Εκτίμηση: Ο ΠΑΟΚ έχει ταλέντο και η Βέροια σαφώς την εμπειρία. Δύο ομάδες που έχουν την ποιότητα να σκοράρουν για το Goal/Goal σε απόδοση 2.00. 

Οι επιλογές μου

Λάρισα - Πανσερραϊκός Over 2.5 (2.05) / Stoiximan
Τρίκαλα - Ηρακλής Χ (2.82) / Betshop
Χανιά - Ρόδος 1 (2.25) / Bet365
Διαγόρας Ρόδου - Επισκοπή 1 (1.80) / Novibet
Εργοτέλης - ΑΕΚ Β' Goal/Goal (1.90) Sportingbet
ΠΑΟΚ Β' - Βέροια Goal/Goal (2.00) / Vistabet