21/02/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (23/02): Τα σπουδαία στην Καλαμάτα

Τα εξ' αναβολής παιχνίδια συνεχίζονται αυτή την Τετάρτη στο πρωτάθλημα της Superleague 2 και παρότι οι αναμετρήσεις δεν είναι πολλές, εντούτοις το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και κυρίως στο Καλαμάτα - Καλλιθέα. 

Ζάκυνθος - Εργοτέλης: Την περιτριγύριζε μια νίκη τελευταία η Ζάκυνθος και την πέτυχε απέναντι στον Ηρόδοτο με 1-0 εντός έδρας. Τεράστια ανάσα σε όλους τους τομείς σε αυτή την κρίσιμη καμπή, αλλά με εφτά βαθμούς μόλις στο νότιο όμιλο χρειάζεται και άλλου τέτοιου είδους αποτελέσματα για να έχει βάσιμες ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. 

Επιστροφή στις νίκες για τον Εργοτέλη και μάλιστα στο απαιτητικό εντός έδρας παιχνίδι εναντίον της Κηφισιάς με 2-1. Νωρίτερα είχε χάσει από Επισκοπή με 1-0 και Ρόδο με το ίδιο σκορ, που θα μπορούσε με καλύτερα αποτελέσματα να βρεθεί πιο πάνω βαθμολογικά, αφού η κορυφή απέχει αρκετά πλέον για τους Κρητικούς. 

Εκτίμηση: Βελτιωμένη σε όλους τους τομείς η Ζάκυνθος και μπορεί να βάλει δύσκολα σήμερα στον Εργοτέλη. Η αξία στο Goal/Goal σε απόδοση 2.00. 

Ρόδος - Επισκοπή: Ηττημένη βγήκε η Ρόδος στο ντέρμπι με τον Διαγόρα, χάνοντας με 1-0. Γενικά πλην μίας εξαίρεσης την έχει πάρει η κάτω... βόλτα, αφού μετρά πέντε ήττες στην τελευταία εξάδα αναμετρήσεων. Μοιραία υποχώρησε σημαντικά στον πίνακα της βαθμολογίας και η νίκη σήμερα απέναντι στην Επισκοπή αποτελεί μονόδρομος. 

Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα για την Επισκοπή, αφού απέσπασε το ισόπαλο 0-0 στην έδρα του πιεσμένου Αστέρα Βλαχιώτη. Με αυτή την επίδοση διεύρυνε το αήττητο της σερί στις έξι αγωνιστικές και απομακρύνθηκε σημαντικά από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας, έχοντας σαφώς ως πρώτο στόχο την σωτηρία. 

Εκτίμηση: Μεγαλύτερη πίεση για το παιχνίδι η Ρόδος, που λόγω της έδρας έχει ένα μίνι προβάδισμα για τον άσο στο 2.35. 

Καλαμάτα - Καλλιθέα: Η κερδισμένη της προηγούμενης αγωνιστικής η Καλαμάτα, αφού πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Παναθηναϊκού Β' με 2-1. Κυρίως εκμεταλλεύτηκε άλλη μια απώλεια του Λεβαδειακού και πλησίασε ακόμη περισσότερο στην κορυφή. Άκρως καθοριστικό και το σημερινό ματς με την Καλλιθέα, που έχει τον ίδιο ακριβώς στόχο. 

Ήττα σοκ μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή της Καλλιθέας από την Ιεράπετρα με 2-1 εντός έδρας, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση του ομίλου. Ακόμη ωστόσο βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, αφού είναι στο -4 από τον Λεβαδειακό, αλλά έχει τρία ματς λιγότερα. 

Εκτίμηση: Μεγάλο ματς στην Καλαμάτα και αναμένεται να πέσουν... κορμιά. Χαμηλό, αλλά πιθανό το Under 2.5 σε απόδοση 1.52. 

Ηρακλής - Ανεγέννηση Καρδίτσας: Σε ένα δυνατό παιχνίδι, ο Ηρακλής έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ Β' εκτός έδρας, φτάνοντας στην 10η ισοπαλία του στο πρωτάθλημα. Αυτή είναι και η αιτία, που δεν βρίσκεται πιο ψηλά στην βαθμολογία, ενώ τον «γηραιό» περιμένει ένα επίσης απαιτητικό παιχνίδι σήμερα απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ένα ακόμη πισωγύρισμα για την Αναγέννηση Καρδίτσας στο πρωτάθλημα, η ήττα της μέσα στο γήπεδο του Αλμωπού Αριδαίας με 1-0. Με τέτοιες επιδόσεις δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προσεγγίσει την κορυφή του βόρειου ομίλου, ενώ δίνει... εξετάσεις και σήμερα απέναντι στον δυνατό Ηρακλή. 

Εκτίμηση: Πιο σταθερός, παρά τις απουσίες του ο Ηρακλής, που έχει τον πρώτο λόγο για την επικράτηση, με τον άσο να δίνεται 2.70. 

Οι επιλογές

Ζάκυνθος - Εργοτέλης Goal/Goal (2.00) / Stoiximan
Ρόδος - Επισκοπή 1 (2.35) / Bet365
Καλαμάτα - Καλλιθέα Under 2.5 (1.52) / Novibet
Ηρακλής - Ανεγέννηση Καρδίτσας 1 (2.70) / Betshop