21/01/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (23/01): Δύσκολο εμπόδιο για Λεβαδειακό

Σχεδόν φουλ δράση στην Superleague 2 και το ενδιαφέρον παραμένει μεγάλο τόσο στον βόρειο, όσο και στο νότιο όμιλο, με αρκετές ομάδες να είναι κοντά βαθμολογικά σε όλα τα μέτωπα. 

ΑΕΚ Β' - Επισκοπή: Παιχνίδι για μη καρδιακούς, αυτό της ΑΕΚ Β' κόντρα στο Αιγάλεω και με δύο τέρματα εκατέρωθεν από το 86' και μετά έμεινε στο ισόπαλο 1-1. Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου διατηρεί τα υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητα της από το ξεκίνημα της σεζόν, όντας στην κορυφή της βαθμολογίας του νοτίου ομίλου.

Την αγωνιστική της άνοδο επιβεβαίωσε η Επισκοπή, με ένα σπουδαίο διπλό επί του Ηρόδοτου με 1-0. Άργησε κάπως να πάρει μπρος μέσα στην σεζόν, αλλά πλέον μετρά δύο διαδοχικές νίκες και αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών. Σερί, που δοκιμάζεται πάντως για τα καλά σήμερα απέναντι στην πρωτοπόρο ΑΕΚ Β'.

Εκτίμηση: Τις εντυπώσεις κερδίζει η ΑΕΚ Β', αλλά και η Επισκοπή είναι σε φόρμα. Με λίγη τύχη μπορεί να περάσει το Goal/Goal σε απόδοση 1.93. 

Αστέρας Βλαχιώτη - Καλλιθέα: Πολύ δύσκολο το έργο του Αστέρα Βλαχιώτη απέναντι στην φορμαρισμένη και ποιοτική Καλαμάτα, αλλά στάθηκε όρθιος με το ισόπαλο 0-0 εντός έδρας. Πάντως, παραμένει με μόλις μία νίκη στα 10 πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος και με απολογισμό 1-4-5 διατηρείται σταθερά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. 

Την προηγούμενη εβδομάδα αγωνίστηκε η Καλλιθέα και έφτασε σε ένα σπουδαίο 3-2 επί του Εργοτέλη. Μπορεί να έλειψε όλα αυτά τα χρόνια από την κατηγορία, αλλά με απολογισμό 7-0-2 αποτελεί μια από τις πιο δυνατές παρουσίες του νότιου ομίλου και διεκδικεί τις πιθανότητες της για την πρωτιά της βαθμολογίας. 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολο για την Καλλιθέα, αλλά έχει κερδίζει μεγαλύτερες ομάδες έως τώρα στο πρωτάθλημα. Προβάδισμα στο διπλό, που πληρώνει 1.83. 

Χανιά - Ζάκυνθος: Στις 12/01 η τελευταία υποχρέωση των Χανίων, που έμειναν στο 2-2 μέσα στην Ρόδο και έδρα του Διαγόρα. Αήττητο τριών αγωνιστικών για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, που ενδιάμεσα είχε και ορισμένες αναβολές. Ευκαιρία σήμερα για άμεση επιστροφή στα τρίποντα απέναντι στην ουραγό Ζάκυνθο. 

Η μία ήττα πίσω από την άλλη για την Ζάκυνθο, που άντεξε ένα ημίχρονο στην Κηφισιά, αλλά στην συνέχεια δέχθηκε τρία γκολ για την ήττα με 3-0. Όλο κι όλο μια ισοπαλία στις 11 πρώτες αγωνιστικές και με απολογισμό 0-1-10 δεν θα μπορούσε να βρίσκεται κάπου καλύτερα από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Εκτίμηση: Μεγάλη η απόσταση των δύο ομάδων και με τον άσο λόγω απόδοσης δεν μπορούμε να ασχοληθούμε. Λογικό το Over 2.5 στο 1.65.

Διαγόρας Ρόδου - Ιεράπετρα: Επιστροφή στις ήττες μετά από τρεις αγωνιστικές για τον Διαγόρα Ρόδου, χάνοντας από τον Εργοτέλη εντός έδρας την Πέμπτη με 2-0. Ικανοί για όλα οι νησιώτες από το ξεκίνημα της σεζόν, που έχουν μέτρια πορεία και απολογισμό 3-4-5 σε 12 παιχνίδια, που έχουν δώσει. 

Το νικηφόρο σερί της Ιεράπετρας σταμάτησε στις δύο αγωνιστικές, καθώς στην συνέχεια αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό Β' εκτός έδρας και ηττήθηκε με 3-1. Γενικά όμως δείχνει σημάδια ανάκαμψης σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν και αν συνεχίσει έτσι δεν θα δυσκολευτεί να παραμείνει στην δεύτερη κατηγορία. 

Εκτίμηση: Σε γενικές γραμμές οι δύο ομάδες παίζουν όσο επιθετικά μπορούν, οπότε είναι σε θέση να σκοράρουν και να επιβεβαιώσουν το Goal/Goal σε απόδοση 2.00. 

Εργοτέλης - Αιγάλεω: Σπουδαίο διπλό για τον Εργοτέλη επί του Διαγόρα Ρόδου με 2-0 την Πέμπτη και επανήλθε στον δρόμο των επιτυχιών. Εξάλλου είχε να κερδίσει εδώ και τέσσερις αγωνιστικές και αν βάλουμε τις αναβολές το διάστημα πάει πολύ πίσω. Ακόμη δυσκολότερο πάντως το έργο του σήμερα απέναντι στο υπολογίσιμο Αιγάλεω. 

Παρότι άνοιξε το σκορ στο 86' το Αιγάλεω, δεν απέφυγε την ισοφάριση στο 90' από την ΑΕΚ Β' για το τελικό 1-1. Με απολογισμό 6-3-2 έχει καταφέρει να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στο νότιο όμιλο και το ζητούμενο είναι να συνεχίσει ανάλογα και στην κρίσιμη συνέχεια του πρωταθλήματος. 

Εκτίμηση: Από τα πιο σημαντικά ματς του νότιου ομίλου, με τις δύο ομάδες να έχουν την ποιότητα για σκοράρισμα και το Goal/Goal στο 1.85. 

Καλαμάτα - Ρόδος: Απώλεια για δεύτερη σερί αγωνιστική στην Καλαμάτα, που έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα Βλαχιώτη εκτός έδρας. Δεύτερο «λευκό» 0-0 για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, μετά το 0-0 στο ντέρμπι με τον Λεβαδειακό, οπότε σήμερα χρειάζεται αποκλειστικά το τρίποντο για να μην χάσει την επαφή της με την κορυφή. 

Συνεχόμενες αναβολές για την Ρόδο, που ταλαιπωρήθηκε και αυτή από αρκετά κρούσματα τελευταία. Πιο πρόσφατη αγωνιστική της υποχρέωση στις 29/12 όταν είχε διασυρθεί από τον Λεβαδειακό με 5-0. Επίσης δύσκολη και η σημερινή της αποστολή στο γήπεδο της εδώ και καιρό αήττητης Καλαμάτας. 

Εκτίμηση: Φαβορί σαφώς η Καλαμάτα, που σήμερα θα επιτεθεί περισσότερο κόντρα στην προβληματική αμυντικά Ρόδο. Προκαλεί η τιμή του Over 2.5 στην τιμή του 2.30. 

Καραϊσκάκης - Ηρόδοτος: Πριν από μία εβδομάδα αγωνίστηκε ο Καραϊσκάκης και παρότι στάθηκε καλά στο Αιγάλεω, εντούτοις δεν απέφυγε την ήττα με 1-0. Τέταρτη αγωνιστική χωρίς τρίποντο για την ομάδα της Άρτας, που υποχώρησε σημαντικά βαθμολογικά, αλλά σήμερα έχει την ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες, που θα της δώσουν μια καλή ανάσα. 

Μια ήττα που σίγουρα ήθελε να αποφύγει ο Ηρόδοτος, χάνοντας εντός έδρας από την Επισκοπή με 1-0. Αν δεν μπορεί να πάρει θετικά αποτελέσματα από τέτοιου είδους παιχνίδια, τότε η σεζόν θα είναι ακόμη πιο δύσκολη για την ομάδα της Κρήτης, που έχει σαφώς αποκλειστικό στόχο την παραμονή στην δεύτερη κατηγορία. 

Εκτίμηση: Ευκαιρία νίκης για τον Καραϊσκάκη, που λόγω έδρας και εμπειρίας έχει τον πρώτο λόγο για τον άσο σε απόδοση 2.00. 

Καβάλα - Πανσερραϊκός: Αναβολή μετά από καιρό για την Καβάλα κόντρα στα Τρίκαλα, που νωρίτερα είχε τα δύο πρώτα της θετικά αποτελέσματα, μένοντας στο 2-2 με τον Ολυμπιακό Β' και 0-0 με τον Απόλλωνα Λάρισας. Πλέον χρειάζεται νίκες για να ξεφύγει από την δύσκολη θέση, αρχής γενομένης από σήμερα κόντρα στον Πανσερραϊκό. 

Μια καλή ευκαιρία έχασε ο Πανσερραϊκός για επιστροφή στα τρίποντα, αφού προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στον Θεσπρωτό, αλλά δέχθηκε στην συνέχεια δύο γκολ για το τελικό 2-2. Τρίτη αγωνιστική χωρίς νίκη για τα «λιοντάρια», που παραμένουν σταθερά χαμηλά, έχοντας απολογισμό 2-4-4 σε 10 αναμετρήσεις. 

Εκτίμηση: Ντέρμπι στην ουρά της βαθμολογίας στον βόρειο όμιλο και πάμε με την παρθενική νίκη της Καβάλας, με τον άσο να πληρώνει 2.42. 

Ολυμπιακός Βόλου - Λάρισα: Δεν έχει αγωνιστεί μέσα στο 2022 ο Ολυμπιακός Βόλου και στο πιο πρόσφατο παιχνίδι του στις 29/12 έμεινε στο 1-1 με τον Αλμωπό Αριδαίας εντός έδρας. Με τα ματς που έχει να δώσει στην συνέχεια μπορεί να πάρει την ανάσα που χρειάζεται, αλλά σήμερα έχει πραγματικά δύσκολο έργο απέναντι στην πιεσμένη Λάρισα. 

Εκεί που άρχισε να ανεβαίνει η Λάρισα ήρθε μια απώλεια μετά από καιρό, μένοντας στο ισόπαλο 0-0 στην έδρα του Θεσπρωτού. Νωρίτερα μετρούσε τρεις απανωτές νίκες, που την έβαλαν και πάλι στο κόλπο της πρώτης θέσεις, αλλά κάθε απώλεια από εδώ και στο εξής θα κοστίζει βαθμολογικά και όχι μόνο. 

Εκτίμηση: Ντέρμπι στον Βόλο, με την Λάρισα να είναι πιο έτοιμη σαφώς, ενώ έχει και πρωταγωνιστικούς στόχους στο πρωτάθλημα. Το διπλό στο 1.90. 

Παναθηναϊκός Β' - Λεβαδειακός: Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό Β', που κέρδισε πριν λίγες ημέρες την Ιεράπετρα με 3-1 εντός έδρας. Στην καλή τους ημέρα οι «πράσινοι» μπορούν να κάνουν πολλά και σήμερα θέλουν να βάλουν δύσκολα σε μια πιο έμπειρη ομάδα όπως είναι για παράδειγμα αυτή του Λεβαδειακού. 

Το ντέρμπι με την Καλαμάτα ήταν το τελευταίο χρονικά παιχνίδι του Λεβαδειακού, που έληξε με 0-0 εντός έδρας. Δεύτερη διαδοχική απώλεια για ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί του νότιου ομίλου, που φυσικά δεν έχει την πολυτέλεια για διαδοχικές γκέλες και σήμερα η νίκη επί του Παναηναϊκού Β' αποτελεί μονόδρομος. 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι τόσο εύκολο για τον Λεβαδειακό, αλλά έχει την πίεση και την εμπειρία για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες, βγάζοντας το διπλό στο 1.57. 

Πιερικός - Απόλλων Πόντου: Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι με τίποτα τελευταία ο Πιερικός, που στον πιο πρόσφατο του αγώνα ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό Β' εντός έδρας με 2-1. Με απολογισμό 2-4-6 δεν θα μπορούσε να βρίσκεται κάπου καλύτερα βαθμολογικά, όντας σταθερά εντός επικίνδυνης ζώνης. 

Το τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή έληξε ισόπαλο με 1-1 για τον Απόλλωνα Πόντου, που βρίσκεται σε διαρκή προσπάθεια συλλογής πόντων. Έτσι συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές αήττητος στο πρωτάθλημα του βόρειου ομίλου και άφησε για τα καλά πίσω του το προβληματικό ξεκίνημα στην σεζόν. 

Εκτίμηση: Μάχη θα γίνει στην Κατερίνη, με τον Πιερικό να είναι ακόμη πιο πιεσμένος για τη νίκη. Μικρό προβάδισμα στον άσο σε απόδοση 1.75. 

Θεσπρωτός - Ηρακλής: Το ανταγωνιστικό του πρόσωπο επέδειξε για άλλη μια φορά ο Θεσπρωτός, αφού απέσπασε το ισόπαλο 0-0 κόντρα σε μια ομάδα δυναμικής, όπως είναι η Λάρισα. Στις τρεις αγωνιστικές πλέον το αήττητο του στο πρωτάθλημα και δεν βρέθηκε καθόλου τυχαία στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα. 

Το γνωστό αποτέλεσμα, που είναι η ισοπαλία εμφάνισε και μεσοβδόμαδα ο Ηρακλής στο τοπικό ντέρμπι με τον Απόλλωνα Πόντου (1-1). Έτσι έφτασε τις εφτά σε σύνολο 10 αγώνων (2-7-1) και είναι σαφώς η αιτία, που δεν βρίσκεται πιο ψηλά στην βαθμολογία. Θετικό το γεγονός πάντως, που έχει μόλις μια ήττα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. 

Εκτίμηση: Δύο σοβαρές ανασταλτικά και όχι μόνο ομάδες, που χάνουν δύσκολο αυτό το διάστημα. Πιο πιθανό από όλα το Under 2.5 στο 1.52.

Οι επιλογές μου

Αστέρας Βλαχιώτη - Καλλιθέα 2 (1.83) / Stoiximan
Διαγόρας Ρόδου - Ιεράπετρα Goal/Goal (2.00) / Bet365
Ολυμπιακός Βόλου - Λάρισα 2 (1.90) / Novibet
Παναθηναϊκός Β' - Λεβαδειακός 2 (1.57) / Betshop
Θεσπρωτός - Ηρακλής Under 2.5 (1.52) / Vistabet