19/11/2021 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (21/11): Νίκες για τα φαβορί

Το δικό τους ενδιαφέρον έχουν τα παιχνίδια της Κυριακής στην Superleague 2, όπου προκύπτουν αρκετά φαβορί, ειδικά όσο προχωρούν οι αγωνιστικές. 

Βέροια - Ολυμπιακός Βόλου: Στο 95' έσωσε τον πόντο της ισοπαλίας η Βέροια μέσα στην έδρα της Νίκη Βόλου, με το παιχνίδι να τελειώνει με 2-2. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη δεν έκανε το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα, καθώς στην πρεμιέρα είχε προηγηθεί το 1-0 επί του Αλμωπού Αριδαίας. Στόχος της η άμεση επιστροφή σήμερα στις νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου.

Παρότι προηγήθηκε νωρίς ο Ολυμπιακός Βόλου μόλις στο 2' του Ηρακλή, δεν απέφυγε στην συνέχεια την πίεση από τον αντίπαλο και την ισοφάριση σε 1-1. Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα, αφού είχε προηγηθεί το 2-2 στο γήπεδο του Πανσερραϊκού. Νέο απαιτητικό παιχνίδι αυτή την εβδομάδα κόντρα σε ένα από τα φαβορί, την Βέροια. 

Εκτίμηση: Ίσως οι αποδόσεις να μην αντικατοπτρίζουν την δυσκολία του παιχνιδιού, αλλά η Βέροια εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο για τον άσο στο 1.60. 

Αναγέννηση Καρδίτσας - Αλμωπός Αριδαίας: Το παιχνίδι με την Καβάλα δεν διεξήχθη για την Αναγέννηση Καρδίτσας την περασμένη εβδομάδα και έτσι έχει να θυμάται το νικηφόρο 1-0 επί του Θεσπρωτού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να εκμεταλλευτούν το θετικό ξεκίνημα στην σεζόν και να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται. 

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε ο Αλμωπός Αριδαίας στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου και επιβλήθηκε με 2-0. Έτσι έβγαλε άμεση αντίδραση από την ήττα της πρεμιέρας στην Βέροια με 1-0, αφού διαθέτει ένα αξιόλογο και έμπειρο σύνολο, που μπορεί να κάνει αρκετές ζημιές στην φετινή αγωνιστική περίοδο. 

Εκτίμηση: Ενδιαφέρουσα συνάντηση στην Καρδίτσα, αφού ο Αλμωπός μπορεί να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους. Προκαλεί η τιμή του Goal/Goal στο 2.40. 

Ξάνθη - Θεσπρωτός: Μετά από δύο εβδομάδες επιστρέφει στην δράση η Ξάνθη, με στόχο την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Εξάλλου στην πρεμιέρα έμεινε στο 1-1 με τον Πιερικό, παιχνίδι που έφερε ανακατατάξεις στην τεχνική ηγεσία και το Νίκο Κεχαγιά να αναλαμβάνει τις τύχες της. Σαφώς και η νίκη σήμερα απέναντι στον Θεσπρωτό αποτελεί μονόδρομος.

 Η πρώτη νίκη είναι γεγονός για τον Θεσπρωτό στην Superleague 2, που ξεπέρασε το εμπόδιο του Πιερικού εντός έδρας με 1-0, χάρη σε τέρμα του Σαραντίδη στο 18'. Μια ομάδα που αναμένεται να κάνει ζημιές στην σεζόν, αλλά σήμερα μετρά για τα καλά τις δυνάμεις της σε ένα από τα φαβορί του βόρειου ομίλου, όπως είναι η Ξάνθη. 

Εκτίμηση: Πολύ χαμηλός ο άσος σε ένα παιχνίδι που μπορεί να τελειώσει με 1-0 ή 2-0. Επιλογή το Under 2.5 σε απόδοση 1.80. 

Ρόδος - Διαγόρας Ρόδου: Με τον βαθμό της ισοπαλίας αποχώρησε η Ρόδος από την έδρα του Αστέρα Βλαχιώτη, καθώς το ματς έληξε με 0-0. Νωρίτερα είχε κερδίσει στην πρεμιέρα τον Εργοτέλη με 1-0 και το ξεκίνημα της κρίνεται αρκετά ικανοποιητικό. Σειρά παίρνει το ντέρμπι του νησιού σήμερα απέναντι στον επίσης δυνατό φέτος Διαγόρα Ρόδου. 

«Όρθιος» ο Διαγόρας Ρόδου και σε ματς με το μεγάλο φαβορί του ομίλου τον Λεβαδειακό, μένοντας στο ισόπαλο 1-1. Νωρίτερα επιβλήθηκε του Ηρόδοτου εκτός έδρας με 2-1 και δείχνει από νωρίς τις διαθέσεις του. Είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί το θετικό του ξεκίνημα, αλλά μετρά για τα καλά τις δυνάμεις του σήμερα στο ντέρμπι με την Ρόδο. 

Εκτίμηση: Το ντέρμπι στην Ρόδο έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει πολύ καλά την σεζόν. Δεν θα είναι άσχημος για καμία από τις δύο ο πόντος της ισοπαλίας στο 2.90. 

Απόλλων Πόντου - Νίκη Βόλου: Ηττημένος έφυγε ο Απόλλων Πόντου από την έδρα του Αλμωπού Αριδαίας με 2-0, ενώ από νωρίς υποχρεώθηκε να συνεχίσει το ματς με παίκτη λιγότερο. Αυτή ήταν και η πρώτη αναμέτρηση στην σεζόν για το σύνολο του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, που έχει μπροστά του ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Νίκη Βόλου. 

Στις καθυστερήσεις έχασε μια μεγάλη νίκη η Νίκη Βόλου, αφού ισοφαρίστηκε στο 95' από την Βέροια για το ισόπαλο 2-2. Έτσι χάθηκε μια καλή ευκαιρία να φτάσει στο πρώτο της τρίποντο, αφού νωρίτερα είχε μείνει στο 0-0 απέναντι στον Ηρακλή. Θετικά στοιχεία για την ομάδα από τον Βόλο, αλλά χρειάζεται ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για να πάρει τα πάνω της. 

Εκτίμηση: Το παλεύει ο Απόλλων Πόντου, αλλά από την πλευρά της η Νίκη Βόλου παρουσιάζεται πιο έτοιμη και έχει το προβάδισμα για το διπλό στο 1.88. 

Οι επιλογές μου

Βέροια - Ολυμπιακός Βόλου 1 (1.60) / Stoiximan
Αναγέννηση Καρδίτσας - Αλμωπός Αριδαίας Goal/Goal (2.40) / Bet365
Ξάνθη - Θεσπρωτός Under 2.5 (1.80) / Betshop
Ρόδος - Διαγόρας Ρόδου Χ (2.90) / Vistabet
Απόλλων Πόντου - Νίκη Βόλου 2 (1.88) / Sportingbet