19/11/2021 Previews

Superleague 2 (20/11): Ντέρμπι στους δύο ομίλους

Με σημαντικά και πολλά παιχνίδια ανοίγει η αυλαία της τρίτης αγωνιστικής της Superleague 2 τόσο στο νότιο, όσο και τον βόρειο όμιλο. 

Κηφισιά - Εργοτέλης: Τις δυνατότητες της για δεύτερη συνεχή αγωνιστική έδειξε η Κηφισιά στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον Καραϊσκάκη στην Άρτα με 2-0. Σε συνέχεια του επίσης 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό και παρότι νεοφώτιστη έχει βάλει ψηλά τον πήχη και φαίνεται. Στόχος φυσικά το τρία στα τρία σήμερα απέναντι στον Εργοτέλη. 

Η πρώτη νίκη για τον Εργοτέλη την φετινή αγωνιστική περίοδο είναι γεγονός, αφού επιβλήθηκε της Επισκοπής εντός έδρας με 1-0. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κούατενγκ στάθηκε αρκετό να του δώσει τη νίκη στο 33' και να καλύψει άμεσα την ήττα της πρεμιέρας από την Ρόδο με 1-0. Δυσκολότερο σαφώς το έργο του σήμερα κόντρα στην εξαιρετιή Κηφισιά. 

Εκτίμηση: Πιο ομάδα δείχνει στο ξεκίνημα της σεζόν η Κηφισιά, που θέλει να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό της σε ακόμη μία αγωνιστική. Ο άσος σε απόδοση 1.88. 

ΑΕΚ Β' - Καραϊσκάκης: Θετικότατη εμφάνιση για την ΑΕΚ Β' στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό Β', φτάνοντας σε ένα δίκαιο υπέρ της 2-0. Δύο στα δύο για την Ένωση, αφού είχε προηγηθεί το 1-0 κόντρα στην Καλαμάτα, με τον Μπακάκη να δίνει έμπειρες και πολύτιμες βοήθειες στους συμπαίκτες του ειδικά στο ματς με τους «πράσινους». 

Δεν έδωσε συνέχεια ο Καραϊσκάκης στο διπλό επί της Επισκοπής με 1-0 στην πρεμιέρα, αφού την επόμενη αγωνιστική γνώρισε την ήττα εντός έδρας από την Κηφισιά με 2-0. Αναμενόμενα τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν λόγω των αλλαγών στο ρόστερ της, έχοντας και σήμερα δύσκολο έργο απέναντι στην σοβαρή ΑΕΚ Β'. 

Εκτίμηση: Αρκετά σοβαρή στο ξεκίνημα η ΑΕΚ Β' και θα βρει αρκετές ευκαιρίες στην άμυνα του Καραϊσκάκη. Η αξία στο Over 2.5 και το 2.05. 

Αιγάλεω - Ιεράπετρα: Αυτή την φορά κράτησε το προβάδισμα του το Αιγάλεω και πήρε ένα σημαντικό διπλό μέσα στην Ζάκυνθο με 1-0. Νωρίτερα είχε ισοφαρισεί εξάλλου από τα Χανιά στο 96' για το τελικό 1-1. Έμπειρη ομάδα, παρότι επέστρεψε φέτος μετά από χρόνια στην δεύτερη κατηγορία, όντας το φαβορί και σήμερα απέναντι στην Ιεράπετρα. 

Η πρώτη αγωνιστική της Ιεράπετρας συνδυάστηκε με ήττα, αφού έχασε εντός έδρας από την πιο έτοιμη όπως φάνηκε Καλλιθέα με 2-1. Ερωτηματικό αποτελεί η πορεία της στο πρωτάθλημα, αφού χρειάζεται καλύτερα αποτελέσματα αν θέλει να παραμείνει στην απαιτητική κατηγορία της Superleague 2. 

Εκτίμηση: Ένα κλικ πιο πάνω το Αιγάλεω από την Ιεράπετρα και ειδικά εντός έδρας έχει το προβάδισμα για τη νίκη. Ο άσος σε απόδοση 1.55.

Λεβαδειακός - Χανιά: Δεν έγινε το δύο στα δύο για τον Λεβαδειακό στο πρωτάθλημα, αφού έμεινε στο 1-1 με τον υπολογίσιμο Διαγόρα Ρόδου εκτός έδρας. Η ομάδα της Βοιωτίας καλείται να αποφύγει τις πολλές απώλειες στην συνέχεια από την στιγμή που επιβραβεύεται μονάχα η πρώτη στον όμιλο, οπότε η νίκη με τα Χανιά σήμερα αποτελεί μονόδρομος.

 Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία για τα Χανιά, αφού μετά το 1-1 μέσα στο Αιγάλεω ακολούθησε το 0-0 εναντίον του Ηρόδοτου εντός έδρας. Σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου είχε ως αποκλειστικό στόχο τη νίκη λόγω των υψηλών της στόχων. Μάλιστα σήμερα την περιμένει δυσκολότερη αποστολή στο γήπεδο του δυνατού Λεβαδειακού. 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολο για τον Λεβαδειακό, αλλά η εικόνα του είναι καλύτερη σε σχέση με τα Χανιά και στο γήπεδο του έχει τον πρώτο λόγο για τον άσο στο 1.62.

Ολυμπιακός Β' - Λάρισα: Δεν είχε αγωνιστική υποχρέωση ο Ολυμπιακός Β' την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε το μοναδικό ματς του είναι το υπέρ 3-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ Β'. Σίγουρα θα ήθελε να εκμεταλλευτεί αυτό το ελπιδοφόρο του ξεκίνημα για να φτάσει ψηλά, όμως έχει και αυτή την αγωνιστική ένα δυνατό παιχνίδι με την Λάρισα. 

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε η Λάρισα στο τοπικό ντέρμπι με τον Απόλλωνα Λάρισας και επιβλήθηκε εντός έδρας με 2-0. Από τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας, έχοντας στόχο την πρώτη θέση και φυσικά την επάνοδο στην Superleague 1. Ζητούμενο οι νίκες και στα πιο δύσκολα ματς, όπως είναι το σημερινό με τον Ολυμπιακό Β' στου Ρέντη. 

Εκτίμηση: Δεδομένο το ταλέντο στον Ολυμπιακό Β', αλλά και η εμπειρία από πλευράς Λάρισας. Επιλογή το Goal/Goal σε απόδοση 1.80. 

Καλαμάτα - Παναθηναϊκός Β': Δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα η Καλαμάτα, οπότε το μοναδικό της παιχνίδι είναι η ήττα της πρεμιέρας από την ΑΕΚ Β' με 1-0. Προφανώς και χρειάζεται περισσότερη ουσία στις ευκαιρίες που δημιουργεί αν θέλει να πρωταγωνιστήσει στο νότιο όμιλο της Superleague 2. 

Από την στιγμή που αντιμετώπισε πολλά αμυντικά κενά ο Παναθηναϊκός Β' δεν κατάφερε να αποκομίσει κάτι καλό από το εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ Β', γνωρίζοντας την ήττα με 2-0. Με το ίδιο σκορ είχε χάσει και στην Κηφισιά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, οπότε φαίνεται ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας. 

Εκτίμηση: Από τα δύσκολα παιχνίδια της αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν εναγωνίως για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ρίσκο με την ισοπαλία και το 3.65.

Πανσερραϊκός - Τρίκαλα: Ισοπαλία με γκολ και την δεύτερη αγωνιστική για τον Πανσερραϊκό, που στάθηκε πάντως όρθιος απέναντι στον ΠΑΟΚ Β' με 1-1. Νωρίτερα είχε φέρει 2-2 κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, όμως χρειάζεται και νίκες αν θέλει να αναρριχηθεί όσο πιο σύντομα γίνεται στον πίνακα της βαθμολογίας. 

Από το ματς της πρεμιέρας έχουν να αγωνιστούν τα Τρίκαλα και εκείνο το συναρπαστικό 3-3 στην έδρα του Απόλλωνα Λάρισας. Ερωτηματικό η πορεία τους εξάλλου την φετινή σεζόν, όπου θα ψάξουν ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην κατηγορία. Τις δικές του δυσκολίες έχει και ο σημερινός αγώνες μέσα στο γήπεδο του Πανσερραϊκού. 

Εκτίμηση: Δύο ομάδες που σκοράρουν, όμως αμυντικά δεν είναι και τόσο σταθερές. Πιθανό οπότε το Goal/Goal σε απόδοση 2.02.

Επισκοπή - Αστέρας Βλαχιώτη: Δύο στις δύο ήττες για την Επισκοπή στο πρωτάθλημα και κατάλαβε αμέσως τις απαιτήσεις της Superleague 2. Μετά το 1-0 από τον Καραϊσκάκη, ακολούθησε το ίδιο σκορ και στην έδρα του Εργοτέλη, οπότε αναζητά πάση θυσία κάτι καλύτερο σήμερα απέναντι στον επίσης νεοφώτιστο Αστέρα Βλαχιώτη. 

Σοβαρός αμυντικά ο Αστέρας Βλαχιώτη και κατάφερε να κρατήσει το 0-0 απέναντι στον πιο έμπειρο Διαγόρα Ρόδου. Νωρίτερα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε παρουσιαστεί πάλι ανταγωνιστικός, χάνοντας από τον Λεβαδειακό με 2-1 και έτσι με καλή ψυχολογία θα ψάξει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, αυτή την φορά στην Κρήτη με την Επισκοπή. 

Εκτίμηση: Σαν γηπεδούχος η Επισκοπή αναμένεται να πιέσει σήμερα τον Αστέρα Βλαχιώτη και έχει ένα μικρό προβάδισμα για τον άσο σε απόδοση 1.60. 

Ηρακλής - ΠΑΟΚ Β': Μπορεί να σκόραρε ο Ηρακλής αυτή την φορά στην Μαγνησία, αλλά το σκορ ήταν ισόπαλο με 1-1 στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου. Σε συνέχεια του 0-0 κόντρα στη Νίκη Βόλου, οπότε ο «γηραιός» καλείται να παρουσιαστεί πιο σοβαρός στην τελική προσπάθεια στην συνέχεια αν θέλει να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα.

Από ισοπαλία προέρχεται και ο ΠΑΟΚ Β', μένοντας στο 1-1 εντός έδρας απέναντι στον Μακεδονικό. Σε ένα παιχνίδι που ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερος, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Φανερό πως θέλει περισσότερο χρόνο η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, που ενισχύεται σήμερα από την επιστροφή ορισμένων διεθνών. 

Εκτίμηση: Ιδιαίτερο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη και η άμυνα του ΠΑΟΚ Β' έχει τα θεματάκια της στα πρώτα ματς της σεζόν. Επιλογή το Goal/Goal στο 1.83. 

Οι επιλογές μου

Κηφισιά - Εργοτέλης 1 (1.88) / Stoiximan
Αιγάλεω - Ιεράπετρα 1 (1.55) / Bet365
Λεβαδειακός - Χανιά 1 (1.62) / Betshop
Καλαμάτα - Παναθηναϊκός Β' X (3.65) / Vistabet
Ηρακλής - ΠΑΟΚ Β' Goal/Goal (1.83) / Sportingbet