19/04/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (20/04): Ομάδες που «καίγονται»

Συμπληρώνεται σιγά-σιγά το «παζλ» στους δύο ομίλους της Superleague 2 και στις σημερινές πέντε εξ' αναβολής αναμετρήσεις θα ξεκαθαρίσουν πολλά βαθμολογικά στην κατηγορία. 

Αιγάλεω - Λεβαδειακός: Άμεση επιστροφή στα τρίποντα για το Αιγάλεω, που τελευταία εκμεταλλεύεται τον παράγοντα έδρα. Κάπως έτσι κέρδισε με 2-0 την έδρα του Εργοτέλη, παραμένοντας έτσι ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας. Νέο παιχνίδι μπροστά στο κοινό της για την ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη, αυτή την φορά απέναντι στον πρωτοπόρο Λεβαδειακό. 

Δύο αγωνιστικές χωρίς τρίποντο αποδείχθηκαν πολλές για τον Λεβαδειακό, που δεν έδωσε δικαιώματα απέναντι στον Παναθηναϊκό Β' και έφτασε σε ένα άνετο εντός έδρας 3-0. Έτσι διατήρησε μια καλή απόσταση από τους διώκτες του και η λογική λέει πως μόνο αν «αυτοκτονήσει» δεν θα τερματίσει πρώτος στο νότιο όμιλο. 

Εκτίμηση: Αρκετά υπολογίσιμο το Αιγάλεω και μπορεί να βάλει δύσκολα στον Λεβαδειακό. Προτιμότερο το Goal/Goal σε απόδοση 1.90. 

Καβάλα - Αναγέννηση Καρδίτσας: Στον «τελικό» μέσα στο γήπεδο του Πανσερραϊκού δεν πήρε τίποτα η Καβάλα και γνώρισε σημαντική ήττα με 2-0 ενόψει του στόχου της παραμονής. Πλέον παρέμεινε εντός επικίνδυνης ζώνης και η νίκη σήμερα απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας αποτελεί μοναδική επιλογή για να διατηρήσει ελπίδες. 

Δεν είχε αγώνα το Σαββατοκύριακο η Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία πριν μία εβδομάδα υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Πόντου και επιβλήθηκε με 2-1. Έτσι έβαλε ένα τέλος στις πέντε σερί ήττες, συνέπεια της έλλειψης σοβαρού κινήτρου. Για την ίδια απομένουν ακόμη τέσσερα παιχνίδια, με πρώτο το σημερινό μέσα στην Καβάλα. 

Εκτίμηση: Το βαθμολογικό κίνητρο είναι με την Καβάλα, αλλά δεν πρέπει να υποτιμούμε της επιθετικές ικανότητες της Αναγέννησης Καρδίτσας. Επιλογή το Over 2.5 στο 1.83. 

Ιεράπετρα - ΑΕΚ Β': Μέσα από τα χέρια της έχασε η Ιεράπετρα μια σημαντική νίκη κόντρα στον Διαγόρα Ρόδου όταν προηγήθηκε με 2-0 και στην συνέχεια δέχθηκε δύο γκολ για το τελικό 2-2. Έτσι σπατάλησε μια καλή ευκαιρία να ξεμπερδεύει μια ώρα αρχύτερα, οπότε σήμερα καλείται να ρεφάρει με κάτι καλύτερο απέναντι στην ΑΕΚ Β'. 

Με εξαιρετικό τρόπο πάει να κλείσει την σεζόν η ΑΕΚ Β', με πιο πρόσφατο το διπλό της μέσα στην Επισκοπή με 3-1. Νωρίτερα είχε κερδίσει με 5-0 την Ρόδο και πλέον «τρέχει» αήττητο έξι αγωνιστικών. Χωρίς άγχος και σήμερα μέσα στην Ιεράπετρα, όπου θα επιχειρήσει να διευρύνει αυτό το θετικό της σερί. 

Εκτίμηση: Το μεγάλο άγχος το έχει η Ιεράπετρα και βάσει κινήτρου έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην άνετη ΑΕΚ Β'. Ο άσος λοιπόν σε απόδοση 1.57. 

Πιερικός - Ολυμπιακός Βόλου: Δεν έδωσε συνέχεια ο Πιερικός στην μεγάλη νίκη επί της Βέροιας με 2-1, αφού την επόμενη αγωνιστική γνώρισε την ήττα σε ένα κομβικό εκτός έδρας παιχνίδι από τον Απόλλωνα Πόντου με 1-0. Οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη η ομάδα της Κατερίνης, έχοντας μόλις δύο ματς μπροστά της με Ολυμπιακό Βόλου και Αναγέννηση Καρδίτσας. 

Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από την Λάρισα ο Ολυμπιακός Βόλου (0-0), όμως στο σημείο αυτό χρειάζεται νίκες για να την σκαπουλάρει. Σταθερά εντός επικίνδυνης ζώνης στην βαθμολογία, αλλά κάνει την ύστατη προσπάθεια του και οτι βγει. Κόντρα στον Πιερικό το διπλό θα τον έβαζε για τα καλά στο κόλπο της παραμονής. 

Εκτίμηση: Μεγάλο ματς παραμονής στην κατηγορία, με περισσότερες βέβαια πιθανότητες στον πιο ανταγωνιστικό Πιερικό. Προβάδισμα στον άσο και το 1.60.

Ολυμπιακός Β' - Απόλλων Πόντου: Σε άνοδο όλες αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές ο Ολυμπιακός Β', που κέρδισε και τον Αλμωπό Αριδαίας με 2-1 εντός έδρας. Ένα μίνι σερί τριών αγωνιστικών χωρίς ήττα εκτόξευσε αρκετά βαθμολογικά την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα, που έχει ακόμη μπροστά της τέσσερα παιχνίδια. 

Το πλέον αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία έκανε ο Απόλλων Πόντου την περασμένη αγωνιστική με το σημαντικό 1-0 επί του Πιερικού. Απόλυτα συγκεντρωμένος εδώ και αρκετές εβδομάδες στον στόχο του και πλέον πήρε την απόσταση που ήθελε από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας.

Εκτίμηση: Σε καλό... φεγγάρι ο Ολυμπιακός Β', που θέλει να κλείσει όσο καλύτερα γίνεται την φετινή σεζόν. Χαμηλός ο άσος και προτιμότερο είναι το Over 2.5 στο 1.75.

Οι επιλογές

Αιγάλεω - Λεβαδειακός Goal/Goal 1.90 (Stoiximan)
Καβάλα - Αναγέννηση Καρδίτσας Over 2.5 (1.83) / Bet365
Ιεράπετρα - ΑΕΚ Β' 1 (1.57) / Novibet
Πιερικός - Ολυμπιακός Βόλου 1 (1.60) / Sportingbet
Ολυμπιακός Β' - Απόλλων Πόντου Over 2.5 (1.75) / Betshop