18/03/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (20/03): Το ενδιαφέρον στο νότο

Αρκετά ματς στο πρόγραμμα της Superleague 2 σήμερα Κυριακή και το βάρος πέφτει στο νότιο όμιλο, όπου αγωνίζονται οι ομάδες που διεκδικούν την κορυφή, ενώ ξεχωρίζει το Καλαμάτα - Χανιά. 

Καραϊσκάκης - Αστέρας Βλαχιώτη: Ότι κατακτά εκτός έδρας ο Καραϊσκάκης είναι θετικό και κάπως έτσι απέσπασε το ισόπαλο 0-0 κόντρα στον πάντα επικίνδυνο Εργοτέλη. Επίσης, διεύρυνε το αήττητο του σερί στις τρεις αγωνιστικές, ενώ αν βρει τρόπο και κερδίσει σήμερα τον Αστέρα Βλαχιώτη τότε θα κάνει αποφασιστικό βήμα για παραμονή στην κατηγορία. 

Από μεγάλη νίκη προέρχεται ο Αστέρας Βλαχιώτη την προηγούμενη αγωνιστική, κερδίζοντας εντός έδρας τον Παναθηναϊκό Β' με 3-1. Ένα αποτέλεσμα που αναπτερώνει τις ελπίδες του για παραμονή, αρκεί να βρει σημαντικές νίκες και στο υπόλοιπο της σεζόν, αφού πλέον κάθε ματς έχει την δική του βαθμολογική και όχι μόνο σημασία. 

Εκτίμηση: Παιχνίδι παραμονής στον βόρειο όμιλο, με τον παράγοντα έδρα να γέρνει την πλάστιγγα προς τα αριστερά και τον άσο σε απόδοση 2.20. 

Κηφισιά - Ιεράπετρα: Μια καλή χαμένη ευκαιρία να βρεθεί σε απόσταση βολής από την κορυφή έχασε η Κηφισιά, μένοντας στο 1-1 με την Ζάκυνθο εκτός έδρας. Νωρίτερα μάλιστα μετρούσε τέσσερα απανωτά τρίποντα, όμως μπορεί να επανέλθει άμεσα σήμερα στις επιτυχίες κόντρα στην υποδεέστερη φαινομενικά Ιεράπετρα. 

Με 1-1 κόντρα στην Ζάκυνθο αναδείχθηκε και η Ιεράπετρα σε εξ' αναβολής αναμέτρηση που έγινε μεσοβδόμαδα, διατηρώντας μια σχετικά καλή απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Μόνο που πρέπει να προσέχει στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος και η σημερινή της έξοδος στην Κηφισιά μόνο εύκολη αποστολή δεν πρέπει να θεωρείται. 

Εκτίμηση: Στην καλή της ημέρα η Κηφισιά θα προσθέσει ένα ακόμη τρίποντο στο ενεργητικό της και έχει το προβάδισμα για τον άσο στο 1.65.

Καβάλα - Νίκη Βόλου: Κολλημένη στις ισοπαλίες το τελευταίο χρονικό διάστημα η Καβάλα, η οποία μετρά πλέον τρεις. Πιο πρόσφατη αυτή με 1-1 κόντρα στον Αλμωπό Αριδαίας, όμως έμεινε για πέμπτη σερί αγωνιστική χωρίς τρίποντο. Πλέον χρειάζεται νίκες για να βάλει ομάδες από κάτω της και τα παιχνίδια αρχίζουν να λιγοστεύουν. 

Η αξιόλογη πορεία της Νίκης Βόλου συνεχίζεται, με πιο πρόσφατο το νικηφόρο 3-1 επί του Θεσπρωτού με 3-1. Έτσι διεύρυνε το αήττητο της σερί στις πέντε αγωνιστικές και βρίσκεται δικαίως στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ζητούμενο να συνεχίσει έτσι μέχρι τέλους και τότε να δει τι παραπάνω έχει πετύχει. 

Εκτίμηση: Τώρα πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω η Καβάλα αν θέλει να έχει ελπίδες παραμονής και κόντρα στην άνετη Νίκη Βόλου ο άσος αποτελεί επιλογή στο 2.22.

Λεβαδειακός - Ηρόδοτος: Από δύο διαδοχικές αναβολές προέρχεται ο Λεβαδειακός και την τελευταία φορά που αγωνίστηκε έβγαλε διπλό στην Ιεράπετρα με 1-0. Πλέον έχει λιγότερα παιχνίδια από τους διώκτες του, αλλά αν συνεχίσει με την ίδια αποτελεσματικότητα τότε δεν θα έχει πρόβλημα να διατηρηθεί στην κορυφή του νότιου ομίλου. 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κύλησε η προηγούμενη αναμέτρηση του Ηρόδοτου στο πρωτάθλημα και το νικηφόρο 3-0 κόντρα στο Αιγάλεω τα λέει όλα. Τελευταία εκμεταλλεύεται αρκετά τον παράγοντα έδρα, όμως σήμερα δοκιμάζεται μακριά από το γήπεδο του και μάλιστα απέναντι στον πρωτοπόρο Λεβαδειακό. 

Εκτίμηση: Φαβορί ο Λεβαδειακός, αλλά όχι και 1.10. Μετά τις αναβολές του ενδεχομένως να έχει επηρεαστεί και θα προτιμήσουμε τα 2-3 Goals σε απόδοση 2.00. 

Απόλλων Πόντου - Απόλλων Λάρισας: Ανταγωνιστικός όσο δεν πάει ο Απόλλων Πόντου, αφού μετά το σπουδαίο 0-0 μέσα στην Λάρισα, ακολούθησε το 1-1 κόντρα στην φορμαρισμένη Αναγέννηση Καρδίτσας. Η προσπάθεια για παραμονή συνεχίζεται, όμως χρειάζεται σήμερα ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. 

Αρκετά απαιτητικό ήταν το προηγούμενο παιχνίδι του Απόλλωνα Λάρισας, αφού υποδέχθηκε την πρωτοπόρο Βέροια και δεν απέφυγε την ήττα με 1-0. Δεύτερη σερί στο πρωτάθλημα και έτσι είναι πάντα κοντά στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Σημαντικό να σταθεί όρθιος σήμερα κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου, αντίπαλος που έχει τον ίδιο ακριβώς στόχο. 

Εκτίμηση: Μάχη για του δύο Απόλλωνες, που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και ξεχωρίζει το Under 2.5 στο 1.57. 

Ρόδος - Αιγάλεω: Επιτέλους νίκη για την Ρόδο, που βρήκε τρόπο να κερδίσει την ΑΕΚ Β' εντός έδρας με 1-0. Σημαντική ανάσα για τους νησιώτες, καθώς νωρίτερα μετρούσαν πέντε απανωτές ήττες. Ωστόσο παραμένουν χαμηλά στην βαθμολογία και ένα δύο στα δύο σήμερα θα ήταν ότι πρέπει στην υπόθεση σωτηρίας. 

Δεν αγωνίστηκε το Αιγάλεω την περασμένη εβδομάδα με τον Λεβαδειακό και έχει να θυμάται την βαριά ήττα στην Κρήτη από τον Ηρόδοτο με 3-0. Ούτως ή άλλως έχει χάσει πολύτιμο έδαφος από την κορυφή και ψάχνει να βρει κίνητρα για τα ματς που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. 

Εκτίμηση: Από τα δύσκολα παιχνίδια της αγωνιστικής, αφού οι δύο ομάδες είναι ικανές για όλα. Ρίσκο με την ισοπαλία στην τιμή του 2.80. 

Επισκοπή - Καλλιθέα: Η φόρμα της Επισκοπής συνεχίζεται, με πιο πρόσφατο το σπουδαίο διπλό στην Ιεράπετρα με 1-0. Οι τελευταίες της επιδόσεις την έφεραν μακριά από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας και πάει να ολοκληρώσει την σεζόν χωρίς το παραμικρό άγχος για παραμονή στην κατηγορία. 

Μέσα από τα παιχνίδια προσπαθεί να επανέλθει σε καλά στάνταρ απόδοσης η Καλλιθέα και ως προς αυτό βοηθούν οι δύο σερί νίκες που έχει στο πρωτάθλημα. Πιο πρόσφατο το 2-0 επί της Ρόδου, θέλοντας να εξαντλήσει τις πιθανότητες για προσπεράσει του πρωτοπόρου Λεβαδειακού μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολο, όμως η Καλλιθέα μπορεί να ελπίζει σε κορυφή και κόντρα στην άνετη επισκοπή μπορεί να βγάλει το καλοπληρωμένο διπλό στο 2.47.

Καλαμάτα - Χανιά: Ουσιαστική όσο ποτέ τελευταία η Καλαμάτα, αφού μετά το 1-0 επί του Αστέρα Βλαχιώτη ακολούθησε το ίδιο σκορ και απέναντι στον Διαγόρα Ρόδου. Δύο επιτυχίες που αύξησαν τις ελπίδες της για κορυφή στην βαθμολογία, μόνο που πρέπει να συνεχίσει ανάλογα αν θέλει να προσπεράσει τον Λεβαδειακό. 

Άμεση επιστροφή στις νίκες για τα Χανιά, που έκανε επική ανατροπή από το 80' και μετά έναντι της ΑΕΚ Β' και επιβλήθηκε με 2-1. Νωρίτερα είχαν χάσει μετά από καιρό στην Κηφισιά με 1-0, αποτέλεσμα που έκοψε την φόρα μπας και προλάβουν κάτι καλό στην βαθμολογία. Δυσκολότερο το έργο τους σήμερα απέναντι στην φορμαρισμένη Καλαμάτα. 

Εκτίμηση: Μεγάλη μάχη στην Καλαμάτα, με τους γηπεδούχους να έχουν σαφώς περισσότερες ελπίδες για να προλάβει την κορυφή. Ο άσος στο 1.95. 

Πιερικός - Τρίκαλα: Από διαδοχικές αναβολές προέρχεται ο Πιερικός, που τελευταία φορά αγωνίστηκε στις 05/03, όπου γνώρισε την ήττα από τη Νίκη Βόλου με 2-0. Πάντα σε δύσκολη βαθμολογική θέση η ομάδα από την Κατερίνη, όμως σήμερα έχει την ευκαιρία να ανασάνει σε περίπτωση νίκης κόντρα στα Τρίκαλα. 

Η προβληματική πορεία για τα Τρίκαλα συνεχίστηκε και μεσοβδόμαδα στο εξ' αναβολή ματς με τον ΠΑΟΚ Β' στην Θεσσαλονίκη, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0. Τέταρτη σερί στο πρωτάθλημα και όπως είναι λογικό υποχώρησαν ακόμη πιο χαμηλά. Κομβικό το σημερινό ματς με τον Πιερικό και πρέπει να ρεφάρουν με κάτι καλύτερο. 

Εκτίμηση: Ευκαιρία νίκης για τον Πιερικό, που καλείται να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα των Τρικάλων και να επιβεβαιώσει τον άσο σε απόδοση 1.62. 

Ηρακλής - Πανσερραϊκός: Με 0-0 έμεινε ο Ηρακλής στο εκτός έδρας παιχνίδι του πριν μία εβδομάδα με τον Ολυμπιακό Β' και προσπαθεί να μείνει σε καλά αγωνιστικά επίπεδα μέχρι και το τέλος της σεζόν. Εξάλλου, κάποιο βαθμολογικό άγχος δεν υπάρχει πλέον, καθώς του έχουν στοιχίσει τα πολλά ισόπαλα αποτελέσματα (7-12-4). 

Πριν 10 ημέρες αγωνίστηκε ο Πανσερραϊκός, όμως έφτασε σε ένα επιβλητικό 4-0 επί του Ολυμπιακού Β' εντός έδρας. Νίκη-ανάσα από όλες τις απόψεις για τα «λιοντάρια», που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Καθοριστικό πλέον κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής, ώστε να απογύγουν τον στόχο τους.

Εκτίμηση: Καλύτερη ομάδα ο Ηρακλής, όμως και ο Πανσερραϊκός έχει υψηλό κίνητρο πλέον της παραμονής. Με ρίσκο στο Goal/Goal Και το 2.00. 

Θεσπρωτός - Ολυμπιακός Βόλου: Δύσκολο το έργο του Θεσπρωτού κόντρα στην φορμαρισμένη Νίκη Βόλου και δεν απέφυγε την ήττα με 3-1. Δεύτερη σερί στο πρωτάθλημα και τέταρτη χωρίς νίκη, που τον έφεραν σχετικά κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Ευκαιρία σήμερα να ανασάνει βαθμολογικά, εκμεταλλευόμενος τον παράγοντα έδρα. 

Χωρίς βαθμολογικό όφελος για τον Ολυμπιακό Βόλου στο εξ' αναβολής ματς με την Βέροια, χάνοντας με 2-0. Έτσι παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και χρειάζεται μεγάλα αποτελέσματα για να βάλει ομάδες από κάτω της, ενώ τα παιχνίδια αρχίζουν πλέον να λιγοστεύουν. 

Εκτίμηση: Μάχη παραμονής στην Ηγουμενίτσα, όπου ο Θεσπρωτός λόγω έδρας έχει το προβάδισμα για τον άσο σε απόδοση 1.90. 

Ξάνθη - ΠΑΟΚ Β': Ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα μεταξύ των πολλών που έχει τελευταία η Ξάνθη, αφού γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου με 1-0. Έκτη αγωνιστική χωρίς τρίποντο και πλέον έχασε κάθε επαφή με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, παρά τους υψηλούς στόχους που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν. 

Εύκολο απόγευμα είχε ο ΠΑΟΚ Β' μεσοβδόμαδα κόντρα στα Τρίκαλα, φτάνοντας στο ευρύ 3-0. Τελευταία έχει εκμεταλλευτεί αρκετά τον παράγοντα έδρα, οπότε κέρδισε μερικές θέσεις στον πίνακα της βαθμολογίας. Χωρίς άγχος η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία σήμερα απέναντι στην πάντα υπολογίσιμη Ξάνθη. 

Εκτίμηση: Ώρα νίκης για την Ξάνθη μετά από καιρό και λόγω της εμπειρίας της έχει το πάνω χέρι για τον άσο, που πληρώνει 1.75. 

Οι επιλογές μου

Κηφισιά - Ιεράπετρα 1 (1.65) / Stoiximan
Καβάλα - Νίκη Βόλου 1 (2.20) / Bet365
Καλαμάτα - Χανιά 1 (1.95) / Novibet
Πιερικός - Τρίκαλα 1 (1.62) / Betshop
Ξάνθη - ΠΑΟΚ Β' 1 (1.75) / Sportingbet