18/02/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (20/02): Μάχες σε ουρά και κορυφή

Σχεδόν φουλ αγωνιστική σήμερα Κυριακή στην Superleague 2, αφού υπάρχουν 13 παιχνίδια με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον τόσο στον βόρειο, όσο και στο νότιο όμιλο. 

Αστέρας Βλαχιώτη - Επισκοπή: Ελπίδα και χαμόγελο μετά από καιρό για τον Αστέρα Βλαχιώτη, που έβγαλε σημαντικό διπλό μέσα στην Ρόδο με 1-0. Έτσι έκλεισε άμεσα ένα αρνητικό σερί με τρεις διαδοχικές ήττες και έμεινε «ζωντανός» στην μάχη της παραμονής, αρκεί να κάνει το δύο στα δύο απέναντι στην Επισκοπή. 

Στα καλύτερα της βρίσκεται η Επισκοπή, με αποκορύφωμα την εντός έδρας νίκη στο ντέρμπι κόντρα στον πάντα υπολογίσιμο Εργοτέλη με 1-0. Με φόρμα 3-1-0 στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές άφησε πίσω της το προβληματικό ξεκίνημα στην σεζόν και μπορεί πλέον να ελπίζει βάσιμα σε παραμονή στην κατηγορία. 

Εκτίμηση: Μάχη ανάμεσα σε δύο σχεδόν ισοδύναμες ομάδες, που θα παλέψουν για την σωτηρία. Ρίσκο στην ισοπαλία, που πληρώνει 2.95. 

Παναθηναϊκός Β' - Καλαμάτα: Παρότι είχε παθητικό ρόλο σε μεγάλο ποσοστό ο Παναθηναϊκός Β' κόντρα στην ΑΕΚ Β', ωστόσο έδρασε την κατάλληλη στιγμή και πήρε τη νίκη με 1-0. Δεύτερη διαδοχική στο πρωτάθλημα και έτσι βελτίωσε κατά πολύ την βαθμολογική του εικόνα, ενόψει της σημερινής δύσκολης αναμέτρησης με την Καλαμάτα.

Δεν είχε μεσοβδόμαδα υποχρέωση η Καλαμάτα και έτσι πριν μία αγωνιστική υποδέχθηκε και αυτή την ΑΕΚ Β', μένοντας στο ισόπαλο 0-0. Δεν ήταν η πρώτη φορά που «βραχυκύκλωσε» μεσοεπιθετικά και είναι κάτι που της έχει στοιχίσει όσον αφορά το κυνήγι της πρώτης θέσης. 

Εκτίμηση: Τα καλά τους και τα κακά τους στοιχεία έχουν οι δύο ομάδες, με ένα μικρό προβάδισμα στην Καλαμάτα και το διπλό στο 2.18. 

Αλμωπός Αριδαίας - Αναγέννηση Καρδίτσας: Με τον φορ Ρόβα να σκοράρει ακόμη μια φορά, ο Αλμωπός Αριδαίας έσωσε τον πόντο εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Πόντου στο 1-1. Έτσι έσπασε ένα σερί με τρεις απανωτές ήττες και θέλει να παραμείνει άνετος βαθμολογικά μέχρι και το τέλος της σεζόν. 

Ένα τέρμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήταν αρκετό για την Αναγέννηση Καρδίτσας, ώστε να κερδίσει εντός έδρας την Καβάλα με 1-0. Εξάλλου, αυτό που μένει στην ομάδα του Περικλή Αμανατίδη είναι να κάνει με την σειρά της ένα καλό νικηφόρο σερί και να περιμένει τυχόν απώλειες από Βέροια, Λάρισα στην μάχη της κορυφής. 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολο για την Αναγέννηση Καρδίτσας, αλλά έχει το προβάδισμα για το διπλό σε απόδοση 1.80. 

Καβάλα - Πιερικός: Το πάλεψε όσο μπορούσε και με την Αναγέννηση Καρδίτσας η Καβάλα, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 1-0. Άλλα ματς καλείται να πάρει για να ελπίζει σε παραμονή και μάλλον περιμένει πως και πως τον Πιερικό σήμερα για να επιστρέψει στα τρίποντα και να αναπτερώσει σημαντικά τις ελπίδες της για την σωτηρία. 

Εφιαλτικά κύλησε για τον Πιερικό ένα σημαντικό εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Θεσπρωτό, χάνοντας με κάτω τα χέρια και σκορ 3-0. Γενικά δεν δείχνει στα καλύτερα του τελευταία, έχοντας μαζέψει μόλις δύο βαθμούς στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Σημαντικό να μην χάσει σήμερα στην Καβάλα, αφού η παραμονή θα δυσκολέψει αρκετά. 

Εκτίμηση: Τα έχει κάτι τέτοια ματς η Καβάλα και ο Πιερικός είναι στα χειρότερα του. Προβάδισμα λοιπόν στον άσο και το 1.55. 

Τρίκαλα - Πανσερραϊκός: Ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τα Τρίκαλα, που έχασαν με 2-0 στην έδρα του Ολυμπιακού Β' μεσοβδόμαδα. Με τέσσερις σερί ήττες έχουν περιέλθει σαφώς σε πολλή δύσκολη θέση και περιμένουν πως και πως την σημερινή αναμέτρηση μπας και με νίκη ανασάνουν σε όλους τους τομείς.

Δεν έδωσε συνέχεια ο Πανσερραϊκός στο σημαντικό διπλό επί του Ολυμπιακού Βόλου με 2-1, αφού την επόμενη αγωνιστική ηττήθηκε εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ Β' με το ίδιο σκορ. Πάντα εντός επικίνδυνης ζώνης εδώ και καιρό και θα είναι σημαντικό να ρεφάρει σήμερα με κάτι καλύτερο μέσα στα Τρίκαλα. 

Εκτίμηση: Κρίσιμο ματς στην ουρά του βόρειου ομίλου, με τα Τρίκαλα λόγω έδρας να έχουν το προβάδισμα για τον άσο σε απόδοση 2.37.

Ζάκυνθος - Ηρόδοτος: Στο 98' έπρεπε να πάει το ματς για να χάσει η Ζάκυνθος από το Αιγάλεω με 2-1, παίζοντας μάλιστα στα τελευταία λεπτά με παίκτη λιγότερο. Παρά την ανταγωνιστικότητα της παραμένει με τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα και η υπόθεση παραμονή δυσκολεύει επικίνδυνα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα για τον Ηρόδοτο, που έμεινε στο 2-2 με τα έμπειρα Χανιά. Έτσι διεύρυνε το αήττητο του σερί στις τέσσερις αγωνιστικές και με φόρμα δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στο διάστημα αυτό διόρθωσε κατά πολύ την βαθμολογική του εικόνα, αλλά έχει αρκετό δρόμο να διανύσει για να είναι άνετος στην σεζόν. 

Εκτίμηση: Όλα για όλα η Ζάκυνθος, αλλά και ο Ηρόδοτος είναι καλά τελευταία. Η αξία στο Goal/Goal, καθώς πληρώνει 1.80.

Χανιά - Λεβαδειακός: Μέσα από τα χέρια τους έχασαν ένα σημαντικό διπλό τα Χανιά μέσα στον Ηρόδοτο, αφού ισοφαρίστηκαν στο φινάλε για το τελικό 2-2. Ένα ακόμη πισωγύρισμα στην μάχη για να βρεθούν ψηλά στην βαθμολογία, την στιγμή που έχουν μπροστά τους σήμερα το ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό. 

Από τα πιο άνετα ματς της σεζόν για τον Λεβαδειακό μεσοβδόμαδα και το υπέρ του 4-0 επί του Διαγόρα Ρόδου τα λέει όλα. Δεύτερο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα, που τον διατηρεί στην κορυφή του νότιου ομίλου, όμως τον περιμένει σήμερα μια πραγματικά δύσκολη δοκιμασία απέναντι στα υπολογίσιμα Χανιά. 

Εκτίμηση: Ίσως το σημαντικότερο μας του νότιου ομίλου, αφού οι δύο ομάδες έχουν βλέψεις στο πρωτάθλημα. Προτιμότερο το Goal/Goal στο 1.98. 

Διαγόρας Ρόδου - Ρόδος: Ήττα με κάτω τα χέρια για τον Διαγόρα Ρόδου στην έδρα του Λεβαδειακού, όπου αποτυπώνει άλλωστε και το τελικό 4-0. Ούτως ή άλλως δεν βρίσκεται στα καλύτερα του, καθώς αγνοεί την χαρά της νίκγης εδώ και εφτά σερί αγωνιστικές, την στιγμή που έχει μπροστά του το ντέρμπι με την Ρόδο. 

Δεν έδωσε συνέχεια η Ρόδος στο μεγάλο διπλο επί του Εργοτέλη με 1-0, αφού στην συνέχεια ακολούθησε η εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Βλαχιώτη με το ίδιο σκορ. Οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας οι νησιώτες, που όμως έχουν μερικές εκλάμψεις, που τους επιτρέπουν να ελπίζουν στην σωτηρία. 

Εκτίμηση: Κοντά βαθμολογικά οι δύο ομάδες, αλλά και σε δυναμική. Καθόλου απίθανη η ισοπαλία στο 2.90.

Εργοτέλης - Κηφισιά: Ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τον Εργοτέλη, που έχασε από την Επισκοπή με 1-0, ενώ με το ίδιο σκορ ηττήθηκε νωρίτερα και από την Ρόδο. Μέτρια η πορεία των Κρητικών μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, όπως αποτυπώνεται από τον μέχρι τώρα απολογισμό τους (7-3-7). 

Δύσκολο το γκολ τελευταία για την Κηφισιά, μένοντας έτσι στο 0-0 με αντίπαλο τον Καραϊσκάκη. Τρίτη αγωνιστική χωρίς τρίποντο στο πρωτάθλημα, διάστημα που σκόραρε μόλις μία φορά. Δύσκολο το έργο της και σήμερα στο Ηράκλειο απέναντι στον πάντα υπολογίσιμο Εργοτέλη. 

Εκτίμηση: Από τα δυσκολότερα παιχνίδια της αγωνιστικής, με τον Εργοτέλη λόγω έδρας να έχει ένα μικρό προβάδισμα για τον άσο στο 2.15. 

Νίκη Βόλου - Απόλλων Πόντου: Αρκετά καλά στάθηκε η Νίκη Βόλου στην έδρα της πρωτοπόρου Βέροιας, παρότι δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 1-0. Έτσι επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα μετά από τρεις αγωνιστικές, όμως σήμερα έχει την ευκαιρία να επανέλθει στα τρίποντα απέναντι στον αδύναμο Απόλλωνα Πόντου. 

Στο τέλος έχασε μια σημαντική νίκη ο Απόλλων Πόντου, αφού ισοφαρίστηκε από τον Αλμωπό Αριδαίας για το τελικό 1-1. Έστω και οριακά καταφέρνει να μένει εκτός επικίνδυνης ζώνης, όμως θα χρειαστεί πολύτιμες νίκες στην συνέχεια για να πετύχει τον δύσκολο στόχο της παραμονής, ενώ και σήμερα το έργο του είναι δύσκολο μέσα στον Βόλο. 

Εκτίμηση: Φαβορί σαφώς η Νίκη Βόλου, που έχει κοντράρει τελευταία δυσκολότερους αντιπάλους. Χαμηλό, αλλά πιθανό το 1.50 του άσου. 

Ιεράπετρα - Αιγάλεω: Τη νίκη της αγωνιστικής έκανε μεσοβδόμαδα η Ιεράπετρα, αφού έβγαλε διπλό στην έδρα της αξιόλογης φέτος Καλλιθέας με 2-1. Έτσι έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό 5-1 επί του Καραϊσκάκη και αν συνεχίσει ανάλογα δεν αναμένεται να συναντήσει προβλήματα με παραμονή στην κατηγορία. 

Άμεσα έκλεισε την παρένθεση της ήττας από τα Χανιά το Αιγάλεω, καθώς τις επόμενες ημέρες κέρδισε έστω και δύσκολα την Ζάκυνθο με 2-1. Συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη, ενώ δοκιμάζει για τα καλά τις δυνάμεις της σήμερα απέναντι στην ανεβασμένη Ιεράπετρα εκτός έδρας. 

Εκτίμηση: Όλα πιθανά σε αυτή την αμφίρροπη αναμέτρηση, όπου το ενδεχόμενο της ισοπαλίας συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες στο 2.95. 

ΠΑΟΚ Β' - Ηρακλής: Παρότι πήγε «μισός» στις Σέρρες ο ΠΑΟΚ Β', εντούτοις δεν τον εμπόδισε να βγάλει διπλό επί του Πανσερραϊκού με 2-1. Όγδοη αγωνιστική χωρίς να ηττηθεί η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, που όπως ήταν λογικό βελτίωσε κατά πολύ την βαθμολογική της εικόνα, έχοντας ντέρμπι σήμερα κόντρα στον Ηρακλή. 

Από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις έκανε μεσοβδόμαδα ο Ηρακλής και κέρδισε άνετα τον Ολυμπιακό Βόλου με 4-0. Στις τέσσερις αγωνιστικές αήττητο για την ομάδα του Κώστα Γεωργιάδη, που όμως δεν βρίσκεται ψηλότερα στην βαθμολογία λόγω των πολλών απουσιών σε 16 παιχνίδια (5-9-2). 

Εκτίμηση: Δύο ανεβαμένες ομάδες, που τελευταία βρίσκουν συνέχεια τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Πιθανό το Goal/Goal σε απόδοση 2.15. 

Θεσπρωτός - Ξάνθη: Επιβλητικά επέστρεψε στα τρίποντα ο Θεσπρωτός, όπως δείχνει άλλωστε και το διπλό με 3-0 στην έδρα του Πιερικού. Παιχνίδι με παιχνίδι βρίσκει τον δρόμο της η ομάδα του Ρότσα, καθώς νωρίτερα αγνοούσε την χαρά της νίκης για εφτά διαδοχικές αγωνιστικές. Δύσκολο πάντως το έργο της σήμερα απέναντι στην υπολογίσιμη Ξάνθη. 

Πριν μία εβδομάδα η πιο πρόσφατη υποχρέωση της Ξάνθης στο πρωτάθλημα, όταν κέρδισε άνετα τον Πιερικό και η ίδια με 3-0. Μπορεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά οι αρκετές ισοπαλίες της τελευταία την κρατούν σε απόσταση από την πρωτοπόρο Βέροια και την κορυφή, που είναι και ο στόχος της. 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολο για την Ξάνθη, αλλά διαθέτει την ποιότητα και την εμπειρία για να βγάλι διπλό στην έδρα του Θεσπρωτού στο 1.55. 

Οι επιλογές

Αλμωπός Αριδαίας - Αναγέννηση Καρδίτσας 2 (1.80) / Stoiximan
Τρίκαλα - Πανσερραϊκός 1 (2.37) / Bet365
Χανιά - Λεβαδειακός Goal/Goal (1.98) / Betshop
ΠΑΟΚ Β' - Ηρακλής Goal/Goal (2.15) / Sportingbet
Θεσπρωτός - Ξάνθη 1 (1.55) / Novibet