17/12/2021 Previews

Superleague 2 (19/12): Ομάδες που ξεχωρίζουν

Σχεδόν φουλ δράση σήμερα Κυριακή στην Superleague 2, αφού συναντάμε αρκετές αναμετρήσεις σε βόρειο και νότιο όμιλο. Το γεγονός που ξεχωρίζει είναι πως τα ζευγάρια περιλαμβάνουν πολλά φαβορί. 

Αναγέννηση Καρδίτσας - Απόλλων Λάρισας: Όρθια στο «Αλκαζάρ» η Αναγέννηση Καρδίτσας, όπου απέσπασε στο ντέρμπι με την Λάρισα το ισόπαλο 0-0. Τρίτος πόλος του βόρειου ομίλου πλέον, αφού είδε τόσο την Βέροια και κυρίως την Ξάνθη να έχουν ξεφύγει κάπως στον πίνακα της βαθμολογίας, με την σεζόν βέβαια να είναι μπροστά. 

Από το κακό στο χειρότερο ο Απόλλων Λάρισας, με αποκορύφωμα την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Πόντου με 2-0. Πλέον έχει απολογισμό 0-2-5 έπεσε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και όπως είναι λογικό προβληματίζει σε όλους τους τομείς. Ακόμη δυσκολότερο το έργο τοη σήμερα στην έδρα της τρίτης Αναγέννησης Καρδίτσας. 

Εκτίμηση: Δύσκολα να συγκριθούν κάπου οι δύο ομάδες και με τις επιδόσεις του Απόλλωνα πιο πιθανό από όλα φαντάζει το Over 2.5 στο 1.75. 

Πιερικός - Λάρισα: Το πικρό... ποτήρι της ήττας στο 94' ήπιε ο Πιερικός την προηγούμενη αγωνιστική, χάνοντας στα Τρίκαλα με 1-0. Όχι και τόσο καλό το ξεκίνημα της ομάδας της Κατερίνης στις οχτώ πρώτες αναμετρήσεις της, όπου έχει απολογισμό 2-2-4 και μέσα σε όλα έχει ένα ακομη δύσκολο παιχνίδι σήμερα απέναντι στην Λάρισα. 

Δεν μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα στα ντέρμπι η Λάρισα και κάπως έτσι έμεινε στο 0-0 εναντίον της Αναγέννησης Καρδίτσας. Περισσότερες οι απώλειες της από τις νίκες πλέον (3-3-1), βλέποντας ομάδες όπως η Ξάνθη και η Βέροια να ξεφεύγουν ήδη από νωρίς βαθμολογικά. Μονόδρομος σαφώς η νίκη σήμερα μέσα στην Κατερίνη. 

Εκτίμηση: Δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες η Λάρισα και κόντρα στον Πιερικό καλείται να επιστρέψει στα τρίποντα. Προβάδισμα λοιπόν στο διπλό του 1.60. 

Θεσπρωτός - ΠΑΟΚ Β': Πριν λίγες ημέρες κέρδιζε μόνο στο γήπεδο του ο Θεσπρωτός, αλλά ήρθε η ώρα να βγάλει και ένα σημαντικό διπλό στην έδρα του Ολυμπιακού Β' με 1-0. Από τις ευχάριστες παρουσίες μέχρι στιγμής στον βόρειο όμιλο και πλέον φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Superleague 2. 

Το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ Β' τερματίστηκε στις τρεις αγωνιστικές, αφού υποδέχθηκε την πρωτοπόρο Ξάνθη και ηττήθηκε με 1-0. Ικανή για όλα προς το παρών η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, που έχει απολογισμό 2-3-3 και σίγουρα θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει πιο αποτελεσματικά το πρωτάθλημα, έχοντας ακόμη περιθώρια βελτίωσης. 

Εκτίμηση: Ομάδα με όλη την σημασία της λέξης ο Θεσπρωτός, αλλά και ο ΠΑΟΚ Β' θα κάνει τις ευκαιρίες του στην Ηγουμενίτσα. Προτιμότερο το Goal/Goal στο 2.05.

Καραϊσκάκης - Διαγόρας Ρόδου: Ευκαιρία για ένα μεγάλο διπλό έχασε ο Καραϊσκάκης κόντρα στον Αστέρα Βλαχιώτη, αλλά ισοφαρίστηκε στο 90' για το ισόπαλο 1-1. Εμφανέστατα σημάδια βελτίωση στην ομάδα της Άρτας, καθώς νωρίτερα είχε κερδίσει τον Εργοτέλη και πλέον τρέχει αήτηττο τριών αγωνιστικών. 

Μόνο στα καλύτερα του δεν είναι πλέον ο Διαγόρας Ρόδου, με αποκορύφωμα το εντός έδρας 2-1, με το οποίο έχασε από τον Παναθηναϊκό Β'. Τρίτη σερί ήττα για τους νησιώτες και το ελπιδοφόρο τους ξεκίνημα πήγε περίπατο. Σίγουρα θα προσπαθήσει να ρεφάρει με κάτι καλύτερο σήμερα μέσα στην Άρτα. 

Εκτίμηση: Σε καλύτερη κατάσταση ο Καραϊσκάκης αυτές τις εβδομάδες και εντός έδρας έχει το μομέντουμ να κερδίσει και να επιβεβαιώσει τον άσο στο 1.85. 

Κηφισιά - Καλλιθέα: Την κάτω... βόλτα έχει πάρει τελευταία η Κηφισιά, γνωρίζοντας την ήττα στην Ιεράπετρα με 2-1. Δεύτερη στην σειρά στο πρωτάθλημα και ο ενθουσιασμός που υπήρχε στο ξεκίνημα δείχνει να έχει χαθεί. Το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται και σήμερα βέβαια απέναντι στην δυνατή και υπολογίσιμη Καλλιθέα. 

Τα δύο προηγούμενα ματς της Καλλιθέας στο πρωτάθλημα δεν πραγματοποιήθηκαν και επιστρέφει στην δράση με ντέρμπι. Μέχρι τώρα έχει δώσει τέσσερα παιχνίδια και ο απολογισμός της είναι ικανοποιητικός με τρεις νίκες και μια ήττα. Άγνωστο το πόσο την έχει επηρεάσει η διακοπή, έχοντας να αγωνιστεί από τις 05/12. 

Εκτίμηση: Δυνατό ζευγάρι, με δύο ομάδες που διαθέτουν ικανό υλικό για να παραμείνουν ψηλά. Ρίσκο με την ισοπαλία και το 3.05. 

Ρόδος - Ηρόδοτος: Κάποτε θα ερχόταν η πρώτη ήττα για την Ρόδο και αυτη συνέβη μέσα στο Αιγάλεω με 3-1. Ένα ομολογουμένως απαιτητικό παιχνίδι για τους νησιώτες, που κατά τα άλλα διαγράφουν μια θετική πορεία στο ξεκίνημα έχοντας απολογισμό 3-3-1 στις εφτά πρώτες αναμετρήσεις. Ζητούμενο να μη τους πάρει από κάτω και να απαντήσουν άμεσα. 

Με το απαιτητικό πρόγραμμα δεν τα πήγε και πολύ καλά ο Ηρόδοτος, που έχασε από τον Λεβαδειακό με 1-0 εντός έδρας και έφτασε τις τρεις σερί ήττες. Πάντως η ομάδα από την Κρήτη παρουσιάζεται ανταγωνιστική και αν συνεχίσει έτσι θα πάρει τα παιχνίδια που θέλει και ενδεχομένως να παραμείνει στην Superleague 2. 

Εκτίμηση: Ίσως να μην είναι τόσο εύκολο το παιχνίδι για την Ρόδο όσο δείχνουν οι αποδόσεις, όμως και πάλι έχει τον πρώτο λόγο για τον άσο σε απόδοση 1.55. 

Επισκοπή - Αιγάλεω: Δεν έπαιξε μεσοβδόμαδα η Επισκοπή, αφού το παιχνίδι της με την Καλλιθέα αναβλήθηκε. Στο προηγούμενο ματς με την Ιεράπετρα ηττήθηκε με 1-0 εντός έδρας και συνεχίζει να προβληματίζει με τις επιδόσεις της, αφού έχει απολογισμό 1-1-5 και υποχώρησε όπως ήταν αναμενόμενο στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. 

Άμεση επιστροφή στις νίκες για το Αιγάλεω και μάλιστα σημαντική απέναντι στην Ρόδο με 3-1. Έτσι ξεπέρασε άμεσα το 1-0, με το οποίο έχασε στις καθυστερήσεις από τον Λεβαδειακό και έτσι συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία, έχοντας ρεκόρ 4-1-2, οπότε φιγουράρει πλέον στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Ένα κλικ πιο πάνω δείχνει το Αιγάλεω και αν κάνει τα βασικά μπορεί να κερδίσει την Επισκοπή σήμερα και να επιβεβαιώσει το διπλό στο 1.85. 

Εργοτέλης - Αστέρας Βλαχιώτη: Πριν μία εβδομάδα το τελευταίο χρονικά παιχνίδι του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα, όπου γνώρισε την ήττα από τον Καραϊσκάκη στην Άρτα με 3-2. Αρκετές και φέτος οι μεταπτώσεις στα αποτελέσματα του, όπως δείχνει άλλωστε και ο μέχρι τώρα απολογισμός του σε εφτά παιχνίδια (3-1-3). 

Με τον Καραϊσκάκη ήταν το τελευταίο ματς και του Αστέρα Βλαχιώτη, μόνο που αυτός αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα και έσωσε το ισόπαλο 1-1 στο 90'. Πόντος μετά από δύο σερί ήττες για τους νεοφώτιστους, που έχουν και σήμερα απαιτητικό παιχνίδι απέναντι στον επικίνδυνο και πιεσμένο για το αποτέλεσμα Εργοτέλη. 

Εκτίμηση: Αρκετά χαμηλά πληρώνει ο άσος του Εργοτέλη, αλλά με το επιθετικό στυλ που διατηρεί δεν είναι μακριά το καλοπληρωμένο Over 2.5 στο 2.27. 

Καλαμάτα - Ζάκυνθος: Η αντεπίθεση της Καλαμάτας συνεχίζεται, με αποκορύφωμα το σπουδαίο διπλό μέσα στα Χανιά με 2-1. Τέταρτη σερί επικράτηση για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου και πάει για την πέμπτη απέναντι στην υποδεέστερη Ζάκυνθο. Έτσι άφησε πίσω της το προβληματικό ξεκίνημα, με τις δύο απανωτές ήττες. 

Σαν να βρίσκει κάπως τα πατήματα της η Ζάκυνθος, αφού απέσπασε το ισόπαλο 0-0 απέναντι στην αξιόλογη ΑΕΚ Β'. Πρώτος της πόντος στο φετινό πρωτάθλημα και προσπαθεί παρά τις αντιξοότητες να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και σε αρκετές των περιπτώσεων τα καταφέρνει. 

Εκτίμηση: Ξεκάθαρο φαβορί η Καλαμάτα, αλλά αναμενόμενα η νίκη της πληρώνει αρκετά χαμηλά. Με λίγη τύχη μπορεί να περάσει το Over 2.5 στην τιμή του 2.05. 

ΑΕΚ Β' - Ιεράπετρα: Πισωγύρισμα για την ΑΕΚ Β' στην Ζάκυνθο, αφού απέναντι στην ουραγό του νότιου ομίλου έμεινε στο 0-0. Νωρίτερα στο πρωτάθλημα κέρδισε φαινομενικά ισχυρότερους αντιπάλους, όμως ακόμη και έτσι το ξεκίνημα της κρίνεται άκρως ικανοποιητικό, έχοντας ρεκόρ 5-2-0 σε εφτά αναμετρήσεις. 

Ήταν να μην πάρει μπρος η Ιεράπετρα και εκεί που δεν κέρδιζε καθόλου, πλέον μετρά δύο απανωτές νίκες. Αρχικά ήταν το 1-0 μέσα στην Επισκοπή, ενώ στην συνέχεια ακόμη περισσότερη αίσθηση έκανε το 2-1 κόντρα στην δυνατή Κηφισιά. Το απαιτητικό της πρόγραμμα συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα πάντως απέναντι στην δεύτερη ΑΕΚ Β'. 

Εκτίμηση: Το ταλέντο το έχει η ΑΕΚ Β' και εύκολα ή δύσκολα μπορεί να επιστρέψει στα τρίποντα απέναντι στην Ιεράπετρα. Ο άσος σε απόδοση 1.60. 

Ξάνθη - Τρίκαλα: Από μεγάλο διπλό προέρχεται η Ξάνθη, κερδίζοντας τον ταλαντούχο ΠΑΟΚ Β' με 1-0. Ένα αποτέλεσμα που την έφερε μόνη στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αφού εκμεταλλεύτηκε την απώλεια της Βέροιας. Σε εξαιρετική κατάσταση η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά και με μόλις μια απώλεια σε εφτά αναμετρήσεις (6-1-0). 

Λύτρωση στο 94' για τα Τρίκαλα και με τον έμπειρο φορ Κουσκουνά να σκοράρει επιβλήθηκαν του Πιερικού με 1-0. Σημαντική ανάσα τόσο ψυχολογικά, όσο και βαθμολογικά, την στιγμή που τα περιμένει σήμερα μια πραγματικά δύσκολη δοκιμασία απέναντι στην πρωτοπόρο Ξάνθη. 

Εκτίμηση: Με πατημένο... γκάζι η Ξάνθη και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αφήσει την κορυφή. Χαμηλός ο άσος και πληρώνει καλύτερα το Over 2.5 στο 2.20. 

Οι επιλογές μου

Αναγέννηση Καρδίτσας - Απόλλων Λάρισας Over 2.5 (1.75) / Stoiximan
Πιερικός - Λάρισα 2 (1.60) / Novibet
Κηφισιά - Καλλιθέα Χ (3.05) / Bet365
Επισκοπή - Αιγάλεω 2 (1.85) / Vistabet
Εργοτέλης - Αστέρας Βλαχιώτη Over 2.5 (2.27) / Betshop
Ξάνθη - Τρίκαλα Over 2.5 (2.20) / Sportingbet