18/03/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (19/03): Ντέρμπι στην Καρδίτσα

Μόλις τέσσερα παιχνίδια στην Superleague 2 σήμερα Σάββατο στο πρόγραμμα, όμως υπάρχει ντέρμπι στον βόρειο όμιλο, που κλέβει τις εντυπώσεις και είναι το Αναγέννηση Καρδίτσας - Λάρισα.

Αναγέννηση Καρδίτσας - Λάρισα: Στοπ για την Αναγέννηση Καρδίτσας μεσοβδόμαδα κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου, αφού κατάφερε να ισοφαριστεί με παίκτη παραπάνω για το τελικό 1-1. Έτσι σταμάτησε ένα σερί τεσσάρων νικών, ενώ μειώθηκαν ακόμη περισσότερο οι ελπίδες της μπας και προλάβει στην κορυφή την Βέροια. 

Ούτε η Λάρισα κατάφερε να κερδίσει τον Απόλλωνα Πόντου την προηγούμενη αγωνιστική, μένοντας στο 0-0 και μάλιστα εντός έδρας. Γκέλα ολκής σε αυτό το κομμάτι του πρωταθλήματος, αφού επέτρεψε στην Βέροια να ξεφύγει ακόμη περισσότερο βαθμολογικά. Μονόδρομος σαφώς το διπλό σήμερα μέσα στην Καρδίτσα. 

Εκτίμηση: Μεγάλο ματς στην Καρδίτσα, με την Λάρισα κακά τα ψέματα να έχει μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο την δεδομένη χρονική στιγμή. Ρίσκο στο διπλό και το 2.92.

ΑΕΚ Β' - Ζάκυνθος: Σε κάθετη πτώση εδώ και καιρό η ΑΕΚ Β', με αποκορύφωμα την ήττα στην Ρόδο μεσοβδόμαδα με 1-0 σε εξ' αναβολής αναμέτρηση. Τρίτη σερί στο πρωτάθλημα και πέμπτη αγωνιστική χωρίς τρίποντο, αφού την έχει επηρεάσει αναμενόμενα ο προβιβασμός του προπονητή Οφρυδόπουλου στην πρώτη ομάδα της Ένωσης. 

Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία για την Ζάκυνθο και ίδιο 1-1 μετά την Κηφισιά και κόντρα στην Ιεράπετρα εντός έδρας. Παρά την ανταγωνιστικότητα της πλέον χρειάζεται και νίκες, αφού με απολογισμό 4-3-15 παραμένει σταθερά στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Μάλιστα είναι στο -7 από μια θέση παραμονής και τα ματς αρχίζουν να λιγοστεύουν. 

Εκτίμηση: Στα κάτω της η ΑΕΚ Β', την στιγμή που η Ζάκυνθος παίζει την επιβίωση της στα ματς που απομένουν. Η αξία στο Χ2 και το 1.85.

Παναθηναϊκός Β' - Διαγόρας Ρόδου: Χωρίς βαθμολογικό όφελος αποχώρησε ο Παναθηναϊκός Β' από την έδρα του Αστέρα Βλαχιώτη, χάνοντας με 3-1. Ούτως ή άλλως δεν βρίσκεται στα καλύτερα του, καθώς αγνοεί την χαρά της νίκης εδώ και τέσσερις σερί αγωνιστικές. Αναμενόμενα υποχώρησε στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα. 

Δύσκολο το έργο του Διαγόρα Ρόδου απέναντι στην Καλαμάτα και δεν απέφυγε την ήττα με 1-0 εντός έδρας. Έτσι δεν έδωσε συνέχεια στο διπλό επί της ΑΕΚ Β΄με το ίδιο σκορ και έτσι η ο προσπάθεια του να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας συνεχίζεται. Τις δικές του δυσκολίες έχει και το σημερινό παιχνίδι απέναντι στον υπολογίσιμο Παναθηναϊκό Β'. 

Εκτίμηση: Όχι και τόσο αποτελεσματικές οι δύο ομάδες, ενώ επιθετικά δεν έχουν το εύκολο γκολ. Δύσκολα να ξεφύγει το ματς από το Under 2.5 σε απόδοση 1.52. 

Βέροια - Ολυμπιακός Β': Ακόμη ένα βήμα για να «κλειδώσει» την κορυφή έκανε μεσοβδόμαδα η Βέροια με το διπλό επί του Ολυμπιακού Βόλου με 2-0 και δείχνει να ανοίγει εκ νέου την διαφορά της με την δεύτερη Λάρισα. Κάθε νίκη από εδώ και στο εξής θα την φέρνει ακόμη πιο κοντά στον στόχο της ανόδου. 

Χωρίς νίκη έμεινε εκ νέου ο Ολυμπιακός Β' και για την ακρίβεια αναδείχθηκε ισόπαλος με 0-0 απέναντι στον Ηρακλή εντός έδρας. Ίσως όμως αυτό το αποτέλεσμα αποτελέσει απαρχή για κάτι καλύτερο στην συνέχεια, αφού είχαν προηγηθεί τρεις σερί ήττες, αν και σήμερα τον περιμένει μια δύσκολη αποστολή στο γήπεδο της πρωτοπόρου Βέροιας. 

Εκτίμηση: Σπάνια δίνει δικαιώματα η Βέροια, που είναι έτοιμη να φτάσει σε ακόμη ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Χαμηλά δίνεται ο άσος, αλλά αξίζει περισσότερο το Over 2.5 στο 1.88. 

Οι επιλογές

Αναγέννηση Καρδίτσας - Λάρισα 2 (2.92) / Stoiximan
ΑΕΚ Β' - Ζάκυνθος Χ2 (1.85) / Bet365
Παναθηναϊκός Β' - Διαγόρας Ρόδου Under 2.5 (1.52) / Betshop
Βέροια - Ολυμπιακός Β' Over 2.5 (1.88) / Novibet