18/01/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (19/01): Ανίκητη «μαύρη θύελλα»

Με τις πρόσφατες αναβολές δημιουργήθηκαν πολλά κενά στο πρόγραμμα της Superleague 2 και αρκετά εξ' αναβολής παιχνίδια γίνονται σήμερα τόσο στον βόρειο όμιλο, όσο και στο νότιο. 

Κηφισιά - Ζάκυνθος: Η επιστροφή στην δράση για την Κηφισιά δεν είχε θετικό πρόσημο, αφού έφυγε ηττημένη από το γήπεδο της Επισκοπής με 1-0. Ούτως ή άλλως δεν θυμίζει και πολύ από το εξαιρετικό της ξεκίνημα στην σεζόν, αλλά σήμερα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στα τρίποντα απέναντι στην ουραγό Ζάκυνθο. 

Ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα ήρθε να προστεθεί στο παθητικό της Ζακύνθου, γνωρίζοντας την ήττα από τον Διαγόρα Ρόδου με 2-0 εντός έδρας. Ήταν και το πρώτο της παιχνίδι μέσα στο 2022, όμως γίνεται ξεκάθαρο πως πρέπει να ενισχυθεί σε όλες τις γραμμές αν θέλει να ανατρέψει τα δεδομένα και να παραμείνει στην δεύτερη κατηγορία. 

Εκτίμηση: Οι αποδόσεις μιλούν από μόνες τους στο συγκεκριμένο ζευγάρι, οπότε αν αξίζει κάτι στοιχηματικά στο ματς είναι τα 2-3 Goals στην τιμή του 2.00. 

Αλμωπός Αριδαίας - Νίκη Βόλου: Κάθε εκτός έδρας βαθμός είναι σημαντικός για τον Αλμωπό Αριδαίας, που έφυγε με το ισόπαλο 1-1 από το γήπεδο του πιεσμένου Απόλλωνα Λάρισας. Έτσι, συνεχίζει την θετική του πορεία, αφού αν και νεοφώτιστη ομάδα έχει απολογισμό 4-2-4 στα 10 πρώτα παιχνίδια που έχει δώσει. 

Δύσκολο έργο είχε η Νίκη Βόλου στην έδρα της ανεβασμένης Λάρισας και έτσι δεν απέφυγε την ήττα με 1-0. Η εν γένει εικόνα της πάντως είναι θετική και δεν έχει βρεθεί τυχαία στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Παιχνίδι τεστ το σημερινό στο γήπεδο του ανταγωνιστικού και υπολογίσιμου Αλμωπού Αριδαίας. 

Εκτίμηση: Ένα κλικ πιο πάνω η Νίκη Βόλου, αλλά αυτό ισοσταθμίζεται ίσως με τον παράγοντα έδρας. Ρίσκο με την ισοπαλία, που πληρώνει 3.25. 

Αστέρας Βλαχιώτη - Καλαμάτα: Πολύ κακό πρώτο ημίχρονο για τον Αστέρα Βλαχιώτη στην Κρήτη και δίκαιη ήττα από την Ιεράπετρα με 3-1. Σπάνιες οι εκλάμψεις του μέχρι στιγμής στην σεζόν, αφού με απολογισμό 1-3-5 βρέθηκε αναμενόμενα εντός επικίνδυνης ζώνης, ενώ μέσα σε όλα έρχεται σήμερα και το πολύ απαιτητικό παιχνίδι με την φορμαρισμένη Καλαμάτα. 

Όρθια η Καλαμάτα και στο ματς-ανόδου με τον Λεβαδειακό, κρατώντας το πολύτιμο 0-0. Εξάλλου, με τα δύο παιχνίδια λιγότερα που έχει είναι σε θέση να ανέβει κορυφή, ενώ έχει φόρμα 7-1-0 στις οχτώ τελευταίες αγωνιστικές. Ευκαιρία για τρίποντο σήμερα στην έδρα του απογοητευτικού Αστέρα Βλαχιώτη. 

Εκτίμηση: Δεν χάνει πουθενά η «μαύρη θύελλα» και παρότι δεν αποτελεί κάποια τρομερή ευκαιρία, το διπλό μπορεί να μπει σε κάποιο παρολί σε απόδοση 1.50. 

ΑΕΚ Β' - Αιγάλεω: Χωρίς αγωνιστική υποχρέωση έμεινε η ΑΕΚ Β' το Σαββατοκύριακο, αφού το παιχνίδι στην Ρόδο αναβλήθηκε. Έτσι στο πιο πρόσφατο της ματς είχε κερδίσει τον Λεβαδειακό 2-1 και συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία σε όλους τους τομείς. Απαιτητικό βέβαια για την Ένωση και το σημερινό ματς με το ανεβασμένο Αιγάλεω. 

Νέα επιτυχία για το Αιγάλεω πριν λίγες ημέρες, αφού εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και επιβλήθηκε του Καραϊσκάκη με 2-0. Εξαιρετική η πορεία του μέχρι στιγμής, αφού με απολογισμό 6-2-2 βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων του νότιου ομίλου. Ένα ικανό σερί δοκιμάζεται για τα καλά βέβαια απέναντι στην ΑΕΚ Β', που δείχνει υπολογίσιμη. 

Εκτίμηση: Από τις ευχάριστες παρουσίες οι δύο ομάδες, ενώ δεν απέχουν πολύ σε δυναμική. Με ρίσκο στην ισοπαλία, που πληρώνει 2.95. 
 
Ηρόδοτος - Επισκοπή: Βαθμολογική συγκομιδή μετά από καιρό για τον Ηρόδοτο, που έμεινε στο ισόπαλο 0-0, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό εντός έδρας. Νωρίτερα μετρούσε πέντε σερί ήττες και αναμενόμενα υποχώρησε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Άκρως κρίσιμο το σημερινό ματς με την Επισκοπή, όπου η νίκη φαντάζει μονόδρομος. 

Μεγάλη νίκη από όλες τις απόψεις πέτυχε η Επισκοπή επί της Κηφισιάς με 1-0 εντός έδρας και πήρε σημαντική ώθηση ενόψει της συνέχειας. Εξάλλου, με απολογισμό 2-3-5 παραμένει ακόμη στην τελευταία τετράδα της βαθμολογίας και η προσπάθεια της για παραμονή στην δεύτερη κατηγορία συνεχίζεται. 

Εκτίμηση: Αναμέτρηση στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας στο νότιο όμιλο και με την κρισιμότητα του αγώνα δύσκολα να ξεφύγει από το Under 2.5 στο 1.55. 

Πιερικός - Ολυμπιακός Β': Δύσκολο το έργο του Πιερικού πριν από λίγες ημέρες στην Βέροια και δεν απέφυγε την ήττα με 4-1. Νωρίτερα μετρούσε δύο διαδοχικά 0-0 με Απόλλωνα Λάρισας και Λάρισα, αλλά χρειάζεται νίκες από εδώ και στο εξής αν δεν θέλει να έχει πρόβλημα με την παραμονή του στην κατηγορία. 

Αν και προηγήθηκε με 2-0 ο Ολυμπιακός Β' έναντι της Καβάλας, εντούτοις δεν κράτησε την συγκέντρωση και το προβάδισμα του για το τελικό 2-2. Αυτή ήταν η έβδομη αγωνιστική χωρίς τρίποντο για την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα, που όπως ήταν λογικό υποχωρεί συνεχώς στον πίνακα της βαθμολογίας, αν και το ταλέντο της σε όλες τις γραμμές είναι αρκετό. 

Εκτίμηση: Σαν γηπεδούχος ο Πιερικός θα προσπαθήσει να κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά και ο Ολυμπιακός Β' λογικά θα σκοράρει. Η αξία στο Goal/Goal και το 1.87. 

Θεσπρωτός - Λάρισα: Με θετικό αποτέλεσμα έφυγε ο Θεσπρωτός από το γήπεδο του Πανσερραϊκού και συγκεκριμένα με το ισόπαλο 2-2. Γι' ακόμη μία αναμέτρηση, η ομάδα της Ηγουμενίτσας εμφάνισε το ανταγωνιστικό της πρόσωπο, αλλά σήμερα μετρά για τα καλά τις δυνάμεις τις με μία αντίπαλο της δυναμικής της Λάρισας. 

Την αντεπίθεση της συνέχισε η Λάρισα, κερδίζοντας τη Νίκη Βόλου με 1-0, δίνοντας συνέχεια στο διπλό επί του Αλμωπού Αριδαίας με 1-0 και του 4-0 κόντρα στην Ξάνθη. Στόχος της μόνο η κορυφή, αλλά για να φτάσει εκεί πρέπει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί και να περιμένει απώλειες των προπορευόμενων ομάδων. 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολο για την Λάρισα, αλλά πλέον είναι αποτελεσματική, ενώ και η δύναμη της φανέλας της γέρνει την πλάστιγγα προς το διπλό και το 1.65. 

Απόλλων Πόντου - Ηρακλής: Από δύο διαδοχικές αναβολές προέρχεται ο Απόλλων Πόντου, ο οποίος στην τελευταία του υποχρέωση στις 29/12 πέρασε εμφατικά από το γήπεδο του Πανσερραϊκού με 4-2. Γενικά, η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη έχει κάνει ξεκάθαρα βήματα προς τα εμπρός, με στόχο φυσικά την παραμονή. 

Από τις 29/12 έχει να αγωνιστεί και ο Ηρακλής, τότε που κέρδισε εντός έδρας με 1-0 την Βέροια. Σε ένα σημείο που έβρισκε για τα καλά ρυθμό και αν δεν ήταν τόσες πολλές οι ισοπαλίες του (2-6-1), τότε θα διεκδικούσε για τα καλά άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Ζητούμενο να συνεχίσει σήμερα από εκεί που σταμάτησε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες. 

Εκτίμηση: Μεγάλη η αποχή των δύο ομάδων, που έδειχναν καλά στα τελευταία τους παιχνίδια. Η μεταξύ τους συνάντηση χαρίζει το Under 2.5 στο 1.52. 

Καβάλα - Τρίκαλα: Τα πρώτα τέρματα για την Καβάλα ήρθαν το Σάββατο, όταν απέσπασε το ισόπαλο 2-2 στο γήπεδο του Ολυμπιακού Β'. Δεύτερη σερί ισοπαλία, μετά το 0-0 κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας και πλέον αν βρει τις νίκες στις επόμενες αγωνιστικές θα μπει για τα καλά στο κόλπο της παραμονής. 

Χωρίς αγωνιστική υποχρέωση έμειναν τα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο, αφού αναβλήθηκε το σημαντικό ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Νωρίτερα υπέστησαν βαριά ήττα από τη Νίκη Βόλου με 3-1 και η προσπάθεια τους να μείνουν εκτός επικίνδυνης ζώνης συνεχίζεται. Καθοριστικό να μείνουν όρθια σήμερα και μέσα στην ενισχυμένη Καβάλα. 

Εκτίμηση: Ολοένα και καλύτερη περιμένουμε την Καβάλα, αλλά και τα Τρίκαλα είναι μια έμπειρη ομάδα. Η αξία στο Goal/Goal σε απόδοση 1.80. 

Παναθηναϊκός Β' - Ιεράπετρα: Με τον βαθμό της ισοπαλίας αποχώρησε ο Παναθηναϊκός Β' από το γήπεδο του Ηρόδοτου και συγκεκριμένα το «λευκό» 0-0. Μέτρια η πορεία του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από τον μέχρι τώρα απολογισμό του στις 11 αναμετρήσεις που έχει δώσει (4-2-5). 

Η αντεπίθεση της Ιεράπετρας είναι γεγονός, αφού έδωσε συνέχεια στο διπλό επί του Εργοτέλη με 3-1, αφού με το ίδιο σκορ κέρδισε και τον Αστέρα Βλαχιώτη εντός έδρας. Δύο επιτυχίες, που εκτόξευσαν την ομάδα της Κρήτης αρκετά στον πίνακα της βαθμολογίας και αν συνεχίσει ανάλογα δεν θα συναντήσει προβλήματα παραμονής στο νότιο όμιλο. 

Εκτίμηση: Ικανός για όλα ο Παναθηναϊκός, την στιγμή που τα ματς της Ιεράπετρας μας χαρίζουν θέαμα. Επιλογή το Goal/Goal στο 1.93. 

Οι επιλογές μου

Αστέρας Βλαχιώτη - Καλαμάτα 2 (1.50) / Stoiximan
ΑΕΚ Β' - Αιγάλεω Χ (2.05) / Bet365
Θεσπρωτός - Λάρισα 2 (1.65) / Novibet
Απόλλων Πόντου - Ηρακλής Under 2.5 (1.52) / Betshop
Παναθηναϊκός Β' - Ιεράπετρα Goal/Goal (1.93) / Vistabet