15/04/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (17/04): Μάχες σε ουρά και κορυφή

Σημαντική δράση και την Κυριακή στους δύο ομίλους της Superleague 2 και ειδικά η μάχη της παραμονής στην κατηγορία κλέβει σίγουρα την παράσταση. 

Λάρισα - Ολυμπιακός Βόλου: Δεν μπόρεσε η Λάρισα να εκμεταλλευτεί την ήττα της Βέροιας από τον Πιερικό, αφού την επόμενη ημέρα έμεινε στο 1-1 με τη Νίκη Βόλου εκτός έδρας. Ζητούμενο το απόλυτο στις αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και τότε θα δει τι έχει πετύχει. 

Το καθήκον του έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου μεσοβδόμαδα και επιβλήθηκε των Τρικάλων με 2-0 εντός έδρας. Ένα αποτέλεσμα που τον διατηρεί «ζωντανό» στην μάχη της παραμονής, αν και πρέπει να βρει μεγάλα αποτελέσματα στις αγωνιστικές που απομένουν, όπως σήμερα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Λάρισα. 

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν τη νίκη για ξεχωριστούς λόγους, με την Λάρισα σαφώς να έχει το πάνω χέρι. Προτιμότερο το Over 2.5 σε απόδοση 1.85.

Απόλλων Λάρισας - Νίκη Βόλου: Έστω και στις καθυστερήσεις έσωσε τον πόντο της ισοπαλίας ο Απόλλων Λάρισας, μένοντας στο 2-2 εκτός έδρας. Κάθε βαθμός είναι σημαντικός από εδώ και στο εξής στην μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού, οπότε και σήμερα ψάχνει ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι στη Νίκη Βόλου. 

Από νωρίς μπροστά η Νίκη Βόλου απέναντι στην Λάρισα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν απέφυγε την ισοφάριση για το τελικό 1-1. Πάντως συνέχισε τις ανταγωνιστικές εμφανίσεις και διορθώνει ολοένα και περισσότερο την βαθμολογική της εικόνα. Αρκετά απαιτητική και η σημερινή συνάντηση απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας εκτός έδρας. 

Εκτίμηση: Άξια σεβασμού η Νίκη Βόλου, αλλά το βαθμολογικό κίνητρο είναι ξεκάθαρα με το μέρος του Απόλλωνα Λάρισας. Ο άσος πληρώνει 2.18. 

Ηρακλής - Θεσπρωτός: Λίγο έλειψε να κερδίσει με μεγάλη ανατροπή την Ξάνθη ο Ηρακλής, όταν έκανε το 0-2 σε 3-2, αλλά στο τέλος δέχθηκε τρίτο τέρμα για το τελικό 3-3. Στην καλή του ημέρα μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα ο «γηραιός» και κάπως έτσι θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα τρίποντα σήμερα απέναντι στον Θεσπρωτό. 

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε μεσοβδόμαδα ο Θεσπρωτός επί του Πανσερραϊκού με 3-0 και έκανε το μεγαλύτερο βήμα για παραμονή. Πλέον άνοιξε αρκετά την απόσταση με την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας, αν και χρειάζεται ακόμη μερικούς πόντους για να αισθάνεται μεγαλύτερη σιγουριά.

Εκτίμηση: Ένα κλικ πιο πάνω ο Ηρακλής τελευταία και με την φόρμα που έχει μπορεί να φτάσει στη νίκη και να επιβεβαιώσει τον άσο στο 1.57. 

Καλλιθέα - Αστέρας Βλαχιώτη: Δύσκολα να άφηνε η Καλλιθέα το δώρο της ήττας του Λεβαδειακού στην Καλαμάτα μεσοβδόμαδα και αυτή με την σειρά της έβγαλε διπλό στην έδρα του Εργοτέλη με 2-0. Όσο ζει ελπίζει βαθμολογικά και καλείται να πάει μέχρι τέλος με νίκες και τότε να δει τι έχει καταφέρει στον σχετικό πίνακα. 

Μεγάλη εμφάνιση και ακόμη πιο εντυπωσιακό το 4-1 με το οποίο κέρδισε ο Αστέρας Βλαχιώτη την Ιεράπετρα σε έναν τελικό παραμονής. Σημαντική και η ανάσα που πήρε βαθμολογικά, οπότε τώρα ελέγχει τον στόχο της σωτηρίας, αν και σήμερα ακολουθεί ένα πραγματικά απαιτητικό παιχνίδι απέναντι στην φορμαρισμένη Καλλιθέα. 

Εκτίμηση: Φαβορί η Καλλιθέα και όπως αναμενόταν ο άσος πληρώνει χαμηλά. Ένα παιχνίδι που δύσκολα θα ξεφύγει από τα 2-3 Goal σε απόδοση 2.00. 

Ιεράπετρα - Διαγόρας Ρόδου: Από τις πλέον απογοητευτικές εμφανίσεις μέσα στην σεζόν για την Ιεράπετρα και η ήττα με 4-1 από τον Αστέρα Βλαχιώτη τα λέει όλα. Δεύτερη σερί στο πρωτάθλημα και έτσι έχασε την ευκαιρία να ξεμπερδεύει μια ώρα πιο νωρίς με τα σενάρια και φυσικά την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε ο Διαγόρας Ρόδου κόντρα στην ουραγού Ζάκυνθο και επιβλήθηκε εντός έδρας με 2-0. Στο κατάλληλο χρονικό σημείο οι νησιώτες δηλώνουν παρών, αφού με τρεις νίκες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές δείχνουν να ελέγχουν πλέον την υπόθεση της παραμονής. 

Εκτίμηση: Αμφίρροπη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, που παλεύουν να μείνουν πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού. Επιλογή το Goal/Goal στο 1.90. 

Πανσερραϊκός - Καβάλα: Οδυνηρή ήττα γνώρισε μεσοβδόμαδα ο Πανσερραϊκός από τον Θεσπρωτό με 3-0 και πλέον η υπόθεση παραμονής αρχίζει να δυσκολεύει επικίνδυνα. Ίσως έχει μια καλή ευκαιρία να αναπτερώσει τις ελπίδες του σήμερα κόντρα στην Καβάλα, με μοναδική προϋπόθεη να επιστρέψει στα τρίποντα.

Το παραπάνω βήμα δεν έγινε για την Καβάλα εντός έδρας με τον Ολυμπιακό Β', μένοντας στο 0-0. Σε περίπτωση νίκης θα πήγαινε πρώτη φορά σε θέση παραμονής, όμως η προσπάθεια συνεχίζεται στις αγωνιστικές που απομένουν. Στα θετικά το ότι έχει χάσει μόνο από την Λάρισα με 1-0 στις έξι πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της. 

Εκτίμηση: Τεράστιο ματς παραμονής στις Σέρρες, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα. Στις δυνατότητες τους να σκοράρουν για το Goal/Goal στο 2.00. 

Ηρόδοτος - Καραϊσκάκης: Την κατάλληλη χρονική στιγμή έχει «ξυπνήσει» ο Ηρόδοτος, με αποκορύφωμα το υπέρ του 2-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό Β' εκτός έδρας. Τρίτη νίκη στην τελευταία τετράδα αγώνων για την ομάδα της Κρήτης, που με ακόμη μία σήμερα κόντρα στον Καραϊσκάκη θα κάνει σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία. 

Το κίνητρο του Καραϊσκάκη στο εντός έδρας παιχνίδι με το Αιγάλεω ήταν δεδομένο και έτσι έφτασε στην επικράτηση με 3-1. Έτσι έβαλε ένα τέλος στις τέσσερις σερί ήττες πρωταθλήματος και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για την σωτηρία. Σημαντικό πάντως να σταθεί όρθιος και σήμερα στην Κρήτη, αφού αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο του ίδιου στόχου. 

Εκτίμηση: Ακόμη ένας τελικός παραμονής και όλα δείχνουν πιθανά. Με ρίσκο στην ισοπαλία, που πληρώνει 3.45. 

Ρόδος - Καλαμάτα: Ολοταχώς για υποβιβασμό η Ρόδος, που τελευταία διασύρθηκε στην έδρα της ΑΕΚ Β' με 5-0. Τέταρτη σερί ήττα στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και η κατάσταση πλέον δείχνει μη αναστρέψιμη. Μάλιστα σήμερα αντιμετωπίζει μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, όπως είναι η Καλαμάτα. 

Το ήθελε περισσότερο η Καλαμάτα και το έδειξε στο ντέρμπι με τον Λεβαδειακό και έφτασε σε ένα δίκαιο με 1-0. Έτσι έδωσε απαντήσεις στην ήττα από τον Ηρόδοτο με 2-1, αποτέλεσμα που αν απέφευγε ίσως να διεκδικούσε κάτι παραπάνω στην βαθμολογία την δεδομένη χρονική στιγμή. 

Εκτίμηση: Οι αποδόσεις μιλούν από μόνες τους, αλλά με τα προβλήματα που έχει αμυντικά η Ρόδος ξεχωρίζει το Over 2.5 σε απόδοση 1.75. 

Βέροια - Ξάνθη: Πάει να κάνει την ζωή της δύσκολη η Βέροια ενόψει των τελευταίων αγωνιστικών και ειδικά μετά την ήττα από τον Πιερικό στην Κατερίνη με 2-1. Μπορεί να παραμένει την κορυφή του βόρειου ομίλου, όμως τα απαιτητικά παιχνίδια συνεχίζονται και σήμερα απέναντι στην πάντα υπολογίσιμη Ξάνθη. 

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι η Ξάνθη έφερε 3-3 με τον Ηρακλή εντός έδρας, ενώ είχε προηγηθεί από νωρίς με 2-0. Ούτως ή άλλως δεν κυνηγά κάτι σημαντικό, αν και παρουσιάζει μια σχετική βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού της, ενώ προσπαθεί να κλείσει όσο καλύτερα γίνεται την φετινή μέτρια προς απογοητευτική σεζόν.

Εκτίμηση: Ματς-παγίδα για την Βέροια και σίγουρα οι αποδόσεις δεν λένει την αλήθεια. Προτιμότερο το Goal/Goal στο 2.20.

Ζάκυνθος - Χανιά: Υποβιβασμός και επίσημα για την Ζάκυνθο, που γνώρισε άλλη μια ήττα μεσοβδόμαδα, χάνοντας στην Ρόδο από τον Διαγόρα με 2-0. Παρά την φιλότιμη της προσπάθεια στον δεύτερο γύρο, ο προβληματικός πρώτος δεν στάθηκε ικανός να ξεπεραστεί, από την στιγμή που έπρεπε να προσπεράσει τόσες ομάδες στην βαθμολογία. 

Επιστροφή στα τρίποντα για τα Χανιά, που μετά από δύο σερί ισοπαλίες επικράτησε του Διαγόρα Ρόδου πριν μία εβδομάδα με 2-0. Στα θετικά για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ότι «τρέχει» ένα σερί εφτά αγωνιστικών χωρίς ήττα και της επέτρεψε να σκαρφαλώσει αρκετές θέσεις στον πίνακα του νότιου ομίλου. 

Εκτίμηση: Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη και γι' αυτό το διπλό πληρώνει χαμηλά. Επιλογή το Over 2.5 σε απόδοση 1.93. 

Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός Β': Δεν συμβαίνει πολλές φορές, αλλά χάνει και ο Λεβαδειακός στο φετινό πρωτάθλημα, συγκεκριμένα μεσοβδόμαδα μέσα στην Καλαμάτα με 1-0. Ωστόσο παραμένει αφεντικό του ομίλου, διατηρώντας μια απόσταση από Καλλιθέα και Καλαμάτα, όμως δεν θέλει να δώσει στο φινάλε περαιτέρω δικαιώματα. 

Χωρίς βαθμολογικό όφελος ο Παναθηναϊκός Β' σε ακόμη μία αναμέτρηση, αφού γνώρισε την ήττα μεσοβδόμαδα από τον Ηρόδοτο με 2-1. Οι «πράσινοι» διεύρυναν το αρνητικό τους σερί στις έξι αγωνιστικές χωρίς τρίποντο και όπως είναι λογικό υποχώρησαν αρκετά στην βαθμολογία. Απαιτητικό το έργο τους και σήμερα απέναντι στον πρωτοπόρο Λεβαδειακό. 

Εκτίμηση: Λογικά επιστρέφει στα τρίποντα ο Λεβαδειακός, όμως ο άσος δικαιολογημένα πληρώνει χαμηλά. Προτιμότερο το Over 2.5 στο 1.83. 

Οι επιλογές

Απόλλων Λάρισας - Νίκη Βόλου 1 (2.18) / Stoiximan
Καλλιθέα - Αστέρας Βλαχιώτη 2-3 Goals (2.00) / Bet365
Πανσερραϊκός - Καβάλα Goal/Goal (2.00) / Betshop
Ρόδος - Καλαμάτα Over 2.5 (1.75) / Novibet
Βέροια - Ξάνθη Goal/Goal (2.20) / Sportingbet