14/01/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (16/02): Ντέρμπι ανόδου στην Καλαμάτα

Σπουδαία δράση στην Superleague 2 σήμερα Κυριακή και ειδικά στο νότιο όμιλο το Καλαμάτα - Λεβαδειακός είναι όλα τα λεφτά. Το δικό τους ενδιαφέρον φυσικά και τα υπόλοιπα ματς πρωταθλήματος.

Επισκοπή - Κηφισιά: Δεν αγωνίστηκε η Επισκοπή στην Ρόδο την προηγούμενη αγωνιστική λόγω κρουσμάτων στην αντίπαλη ομάδα και έτσι η πιο πρόσφατη υποχρέωση της είναι το 0-0 με τον Λεβαδειακό στις 05/01. Παρότι δεν κερδίζει συχνά (1-3-5) καταφέρνει να παρουσιάζεται ανταγωνιστική στα περισσότερα παιχνίδια της. 

Από τις ομάδες που έχουν να αγωνιστούν από το 2021 η Κηφισιά, όταν στις 29/12 είχε χάσει στο Αιγάλεω με 1-0. Στην συνέχεια ακολούθησαν τρεις απανωτές αναβολές και πλέον επιστρέφει με στόχο κάτι καλύτερο και με περισσότερη ουσία, αφού το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της στο νότιο όμιλο ανήκει στο παρελθόν. 

Εκτίμηση: Ανταγωνιστική η Επισκοπή, ενώ από την πλευρά της η Κηφισιά έχει να αγωνιστεί περίπου τρεις εβδομάδες. Ματς, που δύσκολα να ξεφύγει από το Under 2.5 στο 1.52. 

Τρίκαλα - Ολυμπιακός Βόλου: Σαν να μην πήγαν καν στον Βόλο τα Τρίκαλα την περασμένη Πέμπτη, χάνοντας με κάτω τα... χέρια από τη Νίκη Βόλου με 3-0. Έτσι δεν έδωσαν συνέχεια στη νίκη επί του Θεσπρωτού με 2-1 πριν καιρό, ενώ στην συνέχεια αναβλήθηκαν τα δύο επόμενα παιχνίδια. 

Από τις 29/12 έχει να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου, τότε που έμεινε στο 1-1 εντός έδρας εναντίον του Αλμωπού Αριδαίας. Από τις απογοητεύσεις του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, αφού με απολογισμό 2-3-5 στα 10 πρώτα παιχνίδια που έχει δώσει παραμένει σταθερά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. 

Εκτίμηση: Χαμηλά στην βαθμολογία οι δύο ομάδες, αλλά έχουν εμπειρία μπροστά και μπορούν να σκοράρουν. Η αξία στο Goal/Goal σε απόδοση 1.88. 

Απόλλων Λάρισας - Αλμωπός Αριδαίας: Δεν σκόραρε στην Καβάλα ο Απόλλων Λάρισας, όμως κράτησε ανέπαφη την εστία του στο «λευκό» 0-0. Εξάλλου, χρειάζεται αποτελέσματα για να ξεφύγει από την δύσκολη θέση που έχει περιέλθει, αφού με απολογισμό 0-4-6 παραμένει χωρίς νίκη, αλλά και στην προτελευταία θέση τους βόρειου ομίλου. 

Απαιτητικό εμπόδιο για τον Αλμωπό Αριδαίας μεσοβδόμαδα απέναντι στην ανεβασμένη Λάρισα και δεν απέφυγε την ήττα με 1-0. Πάντως ανταγωνιστικός πάντως και αν συνεχίσει με την ίδια θετική εικόνα έχει τύχες να παραμείνει μακριά από περιπέτειες και να διεκδικήσει σαφώς την σωτηρία στην Superleague 2. 

Εκτίμηση: Από τα πλέον ισορροπημένα ζευγάρια της αγωνιστικής και με την δυσκολία που σκοράρουν οι δύο ομάδες θα πάμε στο Under 2.5 και το 1.65. 

Απόλλων Πόντου - Αναγέννηση Καρδίτσας: Από δύο διαδοχικές αναβολές προέρχεται ο Απόλλων Πόντου και έτσι το τελευταίο του παιχνίδι ήταν το εντυπωσιακό διπλό επί του Πανσερραϊκού με 4-2. Γενικά δείχνει στην καλύτερη του κατάσταση, αφού «τρέχει» ένα αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών. 

Από τις 29/12 έχει να αγωνιστεί η Αναγέννηση Καρδίτσας, τότε που έβγαλε σπουδαίο διπλό επί του Ολυμπιακού Β' με 1-0. Ένα καλό ντεμαράζ την έχει βάλει στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης, όμως στην συνέχεια αναβλήθηκαν τα τέσσερα επόμενα της παιχνίδια. Ευκαιρία σήμερα για δράση και φυσικά ενός ακόμη τριπόντου. 

Εκτίμηση: Δεν είναι εύκολος αντίπαλος ο Απόλλων Πόντου, αλλά σε αυτή την φάση η Αναγέννηση Καρδίτσας δείχνει ανώτερη, αλλά το διπλό παίζεται χαμηλά. Προτιμότερα τα 2-3 Goals στο 2.00.

Αιγάλεω - Καραϊσκάκης: Σπουδαία νίκη πέτυχε το Αιγάλεω την τελευταία φορά που αγωνίστηκε, κερδίζοντας την Κηφισιά με 1-0, όπου σημείωσε το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού. Ένα γρήγορο 2-1-0 στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και έτσι επανήλθε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Ζητούμενο η συνέχιση του σερί και στο πρώτο ματς του 2022 με την ΑΕΚ Β' εκτός έδρας. 

Βαριά ήττα για τον Καραϊσκάκη στα Χανιά και το 4-0 στην πιο πρόσφατη αγωνιστική του υποχρέωση. Έτσι έλαβε τέλος ένα σερί τεσσάρων παιχνιδιών χωρίς ήττα, έχοντας είναι αλήθεια δύσκολο έργο στο εν λόγω παιχνίδι. Ευκαιρία πάντως να επιστρέψει άμεσα στα τρίποντα σήμερα απέναντι στην ουραγό του νότιου ομίλου Ζάκυνθο. 

Εκτίμηση: Χαμηλά πληρώνει η νίκη για το Αιγάλεω, που είναι το φαβορ και με δεδομένο ότι οι δύο ομάδες παίζουν σχετικά ανοιχτά αξίζει το Over 2.5 σε απόδοση 2.18. 

Καλλιθέα - Εργοτέλης: Δείχνει να βρίσκει και πάλι τον καλό της εαυτό η Καλλιθέα, αφού μετά το 2-0 επί της Ζακύνθου, έσπασε το αήττητο της ΑΕΚ Β', κερδίζοντας την με 1-0. Δύο σημαντικές επιτυχίες σε αυτή την φάση του πρωταθλήματος, αφού την βοήθησαν να ανέβει εκ νέου ψηλά και χωρίς άγχος να συνεχίσει στο υπόλοιπο της σεζόν. 

Μια ήττα που σίγουρα θα ήθελε να αποφύγει ο Εργοτέλης μεσοβδόμαδα, χάνοντας από την Ιεράπετρα με 3-1 και μάλιστα εντός έδρας. Τρίτη αγωνιστική χωρίς τρίποντο η ομάδα από το Ηράκλειο, που με απολογισμό 3-2-4 είναι από τις απογοητεύσεις της σεζόν, ενώ την περιμένει και σήμερα απαιτητικό εκτός έδρας παιχνίδι με την Καλλιθέα. 

Εκτίμηση: Πιο σοβαρή έως τώρα η Καλλιθέα στο πρωτάθλημα και σαν γηπεδούχος έχει επίσης το πάνω χέρι για την επικράτηση και τον άσο στο 1.70. 

Λεβαδειακός - Καλαμάτα: Η πρώτη ήττα είναι γεγονός για τον Λεβαδειακό, που αν και έχασε αρκετές ευκαιρίες δεν απέφυγε ένα εις βάρος του 2-1 απέναντι στην ΑΕΚ Β'. Πλέον επέτρεψε στους διώκτες του να πλησιάσουν βαθμολογικά και ειδικά στην Καλαμάτα, την οποία υποδέχεται σήμερα σε ένα μεγάλο παιχνίδι για τα δεδομένα του νότιου ομίλου. 

Με το πόδι στο... γκάζι σταθερά εδώ και καιρό η Καλαμάτα, που είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα του ομίλου, προερχόμενη από εφτά διαδοχικές ήττες. Πιο πρόσφατη αυτή επί του Ηρόδοτου με 2-0 εντός έδρας, που έφερε την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου μια ανάσα από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Ντέρμπι κορυφής στο νότιο όμιλο και ο Λεβαδειακός καλείται να δώσει απαντήσεις. Ώρα να σπάσει το σερί της Καλαμάτας και αξίζει ο άσος σε απόδοση 2.07. 

Ιεράπετρα - Αστέρας Βλαχιώτη: Από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής στην σεζόν για την Ιεράπετρα το μεγάλο διπλό επί του Εργοτέλη με 3-1 μεσοβδόμαδα. Τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα και της έδωσε την ευκαιρία να αναρριχηθεί στον πίνακα της βαθμολογίας. Σίγουρα θα την εξυπηρετούσε πλήρως ένα δύο στα δύο σήμερα απέναντι στον Αστέρα Βλαχιώτη.

Από τρεις διαδοχικές αναβολές προέρχεται ο Αστέρας Βλαχιώτης και τελευταία αγωνίστηκε στις 22/12, όταν έχασε από την ΑΕΚ Β' με 1-0. Παρά το ανταγωνιστικό του πρόσωπο, τα αποτελέσματα δεν είναι ανάλογα και χρειάζεται νίκες για να ανασάνει βαθμολογικά και όχι μόνο ενόψει του κρίσιμου δεύτερου γύρου, που είναι μπροστά. 

Εκτίμηση: Δυνατή αναμέτρηση στην Ιεράπετρα, η οποία με την σειρά της ποντάρει πολλά στον παράγοντα έδρα για να μείνει στην κατηγορία. Ελαφρύ προβάδισμα στον άσο και το 2.07. 

Πανσερραϊκός - Θεσπρωτός: Θύμα έκπληξης έπεσε ο Πανσερραϊκός στο τελευταίο ματς του 2021, χάνοντας από τον Απόλλωνα Πόντου εντός έδρας με 4-2, ενώ αναβλήθηκαν τα τρία επόμενα παιχνίδια του. Μόνο στα καλύτερα τους δεν είναι τα «λιοντάρια» το τελευταίο χρονικό διάστημα και με απολογισμό 2-3-4 υποχώρησαν αναμενόμενα προς τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. 

Επιστροφή στις νίκες για τον Θεσπρωτό και μάλιστα νικώντας τον υπολογίσιμο Ολυμπιακό Β' με 2-1 εντός έδρας. Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του βόρειου ομίλου, αφού παρότι νεοφώτιστος έχει καταφέρει με απολογισμό 5-1-4 να σκαρφαλώσει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και δικαίως με τις εμφανίσεις του μέχρι στιγμής. 

Εκτίμηση: Μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα έχει ο Πανσερραϊκός, αλλά ο Θεσπρωτός δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Πιθανή η ισοπαλία σε απόδοση 3.40. 

Βέροια - Πιερικός: Χωρίς παιχνίδι μέσα στο 2022 ακόμη η Βέροια, καθώς αναβλήθηκαν κατά σειρά τα ματς με Απόλλων Πόντου και Αναγέννηση Καρδίτσας. Τελευταία αγωνίστηκε με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη και έχασε με 1-0, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα της σεζόν. Μονόδρομος σαφώς η νίκη σήμερα απέναντι στον Πιερικό αν θέλει να έχει βλέψεις ανόδου. 

Τρεις απανωτές αναβολές στα παιχνίδια του Πιερικού, που τελευταία αγωνίστηκε με τον Απόλλωνα Λάρισας εκτός έδρας και έμεινε στο 0-0. Αν και ανταγωνιστικός σε μεγάλο ποσοστό έχει ένα σημαντικό θέμα δημιουργικά, αφού στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις πρωταθλήματος δεν έχει σημειώσει ούτε ένα τέρμα. 

Εκτίμηση: Ώρα νίκης για την Βέροια, που στο γήπεδο της δεν δίνει δικαιώματα, αλλά ο απλός άσος πληρώνει χαμηλά. Προτιμότερο το Over 2.5 στο 1.93. 

Ζάκυνθος - Διαγόρας Ρόδου: Στο τελευταίο της χρονικά παιχνίδι η Ζάκυνθος παρουσιάστηκε εκ νέου ανταγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό Β', αλλά και πάλι δεν απέφυγε την ήττα με 1-0. Όλο κι όλο ένας πόντος στα εννιά πρώτα παιχνίδια που έδωσε στο πρωτάθλημα και με απολογισμό 0-1-8 δεν θα μπορούσε να βρίσκεται κάπου αλλού εκτός από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Σε ένα ματς που έγιναν πολά, ο Διαγόρας Ρόδου αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 με τα Χανιά σε εντός έδρας αναμέτρηση. Είχε να αγωνιστεί από τις 19/11 και έτσι προσπαθεί ακόμη να βρει τα πατήματα του. Μέτριος ο απολογισμός του (2-4-4), αλλά σήμερα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στα τρίποντα απέναντι στην ουραγό Ζάκυνθο. 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή για τον Διαγόρα Ρόδου, αλλά εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι για τη νίκη και το διπλό σε απόδοση 1.55. 

Λάρισα - Νίκη Βόλου: Την ανοδική της πορεία επιβεβαίωσε η Λάρισα και μεσοβδόμαδα, με ένα σημαντικό διπλό επί του Αλμωπού Αριδαίας με 1-0. Σε συνέχεια του εντυπωσιακού 4-0 επί της Ξάνθης, ενώ αργότερα αναβλήθηκαν δύο παιχνίδια της. Μόνο μπροστά κοιτά πλέον βαθμολογικά, αλλά είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει το θετικό της σερί. 

Από τις καλύτερες της εμφανίσεις πραγματοποίησε η Νίκη Βόλου την περασμένη Πέμπτη και επιβλήθηκε των Τρικάλων με 3-0 εντός έδρας. Ολοένα και καλύτερη στο πρωτάθλημα, αφού με απολογισμό 4-3-2 έχει σκαρφαλώσει αρκετές θέσεις στην βαθμολογία. Σήμερα πάντως ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει απέναντι στην Λάρισα σε εκτός έδρας αναμέτρηση. 

Εκτίμηση: Δεν έχει γυρισμό πλέον η Λάρισα, που χρειάζεται μόνο νίκες για να βρεθεί στην κορυφή του βορείου ομίλου. Έστω και δύσκολα μπορεί να βγάλει τον άσο στο 1.78. 

Οι επιλογές μου

Απόλλων Λάρισας - Αλμωπός Αριδαίας Under 2.5 (1.65) / Stoiximan
Αιγάλεω - Καραϊσκάκης Over 2.5 (2.18) / Betshop
Καλλιθέα - Εργοτέλης 1 (1.70) / Bet365
Βέροια - Πιερικός Over 2.5 (1.93) / Novibet
Λάρισα - Νίκη Βόλου 1 (1.78) / Vistabet