15/02/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (16/02): Εμβόλιμη με πολλά φαβορί

Φουλ δράση και εμβόλιμη αγωνιστική στην Superleague 2 και ξεχωρίζουν αρκετά φαβορί τόσο από τον βόρειο, όσο και το νότιο όμιλο. 

Αιγάλεω - Ζάκυνθος: Δύσκολο έργο είχε το Αιγάλεω απέναντι στα ανεβασμένα Χανιά και δεν απέφυγε την εκτός έδρας ήττα με 1-0. Δεν έδωσε έτσι συνέχεια στο σπουδαίο διπλό με 1-0 επί του Παναθηναϊκού, αλλά παραμένει ψηλά στην βαθμολογία αν και νεοφώτιστη. Ευκαιρία σήμερα να επανέλθει στα τρίποντα απέναντι στην ουραγό Ζάκυνθο. 

Αν και προηγήθηκε η Ζάκυνθος κόντρα στην δυνατή Καλλιθέα, εντούτοις δεν απέφυγε την ανατροπή και την ήττα με 2-1. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα αποτελέσματα της είναι αρνητικά και συγκεκριμένα με απολογισμό 1-1-12 βρίσκεται σταθερά στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα όσον αφορά το νότιο όμιλο. 

Εκτίμηση: Σε μεγάλο ποσοστό ανταγωνιστική η Ζάκυνθος, αλλά δύσκολα να κοντράρει το Αιγάλεω. Χαμηλά πληρώνει ο άσος και περισσότερο αξίζει το Over 2.5 στο 2.15. 

Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα: Ακόμη μια απώλεια το τελευταίο χρονικό διάστημα για την Αναγέννηση Καρδίτσας την Κυριακή, μένοντας στο ισόπαλο 0-0 στο γήπεδο του Θεσπρωτού. Έτσι έμεινε ακόμη πιο πίσω βαθμολογικά και καλείται να απαντήσει με ένα καλύτερο νικηφόρο σερί από εδώ και στο εξής. 

Ολοένα και πιο κοντά στο να βγει από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας η Καβάλα, φτάνοντας την προηγούμενη αγωνιστική σε ένα επιβλητικό 3-0 επί του Απόλλωνα Πόντου. Για την ακρίβεια βρίσκεται πλέον στο -3 από θέση παραμονής, αν και την περιμένει σήμερα δύσκολη αποστολή στο γήπεδο της πιεσμένης Αναγέννησης Καρδίτσας. 

Εκτίμηση: Ώρα νίκης για την Αναγέννηση Καρδίτσας, που εντός έδρας έχει τον πρώτο λόγο έναντι της Καβάλας και ο άσος πληρώνει 1.52.

Λεβαδειακός - Διαγόρας Ρόδου: Επιστροφή στα τρίποντα για τον Λεβαδειακό, που έστω και οριακά επιβλήθηκε του Αστέρα Βλαχιώτη εκτός έδρας με 2-1. Νωρίτερα δεν κέρδιζε για δύο σερί παιχνίδια και έτσι επέτρεψε στους διώκτες του να τον πλησιάσουν. Φαβορί και σήμερα σαφώς στην εντός έδρας αναμέτρηση, με αντίπαλο τον Διαγόρα Ρόδου. 

Ούτε απέναντι στον Ηρόδοτο κατάφερε να χαμογελάσει ο Διαγόρας Ρόδου, μένοντας στο ισόπαλο 1-1 εντός έδρας. Έτσι συμπλήρωσε έξι αγωνιστικές χωρίς τρίποντο και αναμενόμενα υποχώρησε σημαντικά στον πίνακα της βαθμολογίας. Ένα σερί που δεν αποκλείεται να μεγαλώσει σήμερα διότι αγωνίζεται με τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό εκτός έδρας. 

Εκτίμηση: Κοντά στο 1.10 και 1.15 ο άσος του Λεβαδειακού και με λίγη τύχη το ματς θα συνοδευτεί με αρκετά τέρματα. Το Over 2.5 στο 1.65. 

Απόλλων Λάρισας - Λάρισα: Το έκανε το μεγάλο του αποτέλεσμα εκ νέου ο Απόλλων Λάρισας, αφού έφυγε νικηφόρα από το γήπεδο των Τρικάλων με 1-0. Τέτοιου είδους αποτελέσματα με ομάδες του ίδιου στόχου είναι ακόμη πιο σημαντικά και έτσι έχει κάθε λόγο να ελπίζει για παραμονή στην κατηγορία. 

Από τις 06/02 έχει να αγωνιστεί η Λάρισα, όταν και αυτή κέρδισε τα Τρίκαλα με 1-0. Λόγω του μέτριου ξεκινήματος της στο πρωτάθλημα οφείλει να διευρύνει το σερί της και να περιμένει απώλειες της Βέροιας, ώστε σε βάθος χρόνου να βρεθεί στην πρώτη θέση, που είναι και ο στόχος της. 

Εκτίμηση: Ανταγωνιστικός ο Απόλλων, αλλά η Λάρισα είναι σε άλλο ποιοτικό επίπεδο. Χαμηλό το διπλό, οπότε υπάρχει η διέξοδος του Over 2.5 στο καλοπληρωμένο 2.42. 

Βέροια - Νίκη Βόλου: Το «τρένο» της Βέροιας δεν σταματά πουθενά, το οποίο πέρασε και από την έδρα του Αλμωπού Αριδαίας με 2-1. Έκτη σερί νίκη για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη και από αγωνιστική σε αγωνιστική αυξάνει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες της για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. 

Αν και προηγήθηκε η Νίκη Βόλου νωρίς του Ηρακλή, εντούτοις δεν μπόρεσε να πάρει κάτι καλύτερο από το ισόπαλο 1-1, παίζοντας από το 59' με παίκτη λιγότερο. Σε μεγάλο ποσοστό ανταγωνιστική η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, όμως έχει μπροστά της σήμερα το πολύ δύσκολο ματς, με αντίπαλο την πρωτοπόρο Βέροια. 

Εκτίμηση: Δεν δίνει δικαιώματα η Βέροια τελευταία και δη εντός έδρας. Αρκετές πιθανότητες επιβεβαίωσης στο 1 & Over 2.5 σε απόδοση 2.02. 

Πιερικός - Θεσπρωτός: Πολύ δύσκολη αποστολή είχε ο Πιερικός στο γήπεδο της πιεσμένης Ξάνθης και δεν απέφυγε την ήττα με 3-0. Σταθερά πλέον εντός επικίνδυνης ζώνης η ομάδα από την Κατερίνη, που πρέπει να σημαδέψει άλλα παιχνίδια για νίκες, όπως το σημερινό απέναντι στον Θεσπρωτό. 

Ένα σερί με τέσσερις διαδοχικές ήττες έβαλε τέλος ο Θεσπρωτός, αφού έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με την Αναγέννηση Καρδίτσας την περασμένη Κυριακή. Πάντα ανταγωνιστική η ομάδα του Ρότσα, που θέλει να παραμείνει μακριά από περιπέτειες. Σημαντικό να μην ηττηθεί σήμερα από τον Πιερικό για να αφήσει άλλη μια ομάδα από κάτω της. 

Εκτίμηση: Μάχη στην Πιερία ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν πάση θυσία τους βαθμούς. Ρίσκο με την ισοπαλία, που πληρώνει 3.10.

Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ Β': Επιτέλους νίκη για τον Πανσερραϊκό και μάλιστα άκρως καθοριστική, βγάζοντας σπουδαίο διπλό επί του Ολυμπιακού Βόλου με 2-1. Ένα αποτέλεσμα που επιτρέπει στα «λιοντάρια» των Σερρών να ελπίζουν για παραμονή αν και χρειάζονται ανάλογο πρόσωπο και στην συνέχεια για να τα καταφέρουν. 

Την αγωνιστική του άνοδο επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο ΠΑΟΚ Β', κερδίζοντας τον Ολυμπιακό Β' με 1-0 εντός έδρας. Ολοένα και κερδίζει έδαφος στην βαθμολογία η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, καθώς ο Ουρογουανός τεχνικός έχει κατασταλάξει σε έναν κορμό και οι νεαροί του ποδοσφαιριστές αποκτούν πλέον εμπειρία από την κατηγορία. 

Εκτίμηση: Ανεβασμένες σχετικά οι δύο ομάδες, που μεσοεπιθετικά σκοράρουν σχεδόν πάντα. Επιλογή το Goal/Goal σε απόδοση 1.82. 

Καλλιθέα - Ιεράπετρα: Μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες, η Καλλιθέα δεν θα μπορούσε να αφήσει βαθμούς στην έδρα της ουραγού Ζακύνθου και έτσι έβγαλε διπλό με 2-1. Συνεχίζει έτσι το κυνήγι του πρωτοπόρου Λεβαδειακού, όντας το μεγάλο φαβορί για νίκη και σήμερα κόντρα στην Ιεράπετρα. 

Από τις 02/02 έχει να αγωνιστεί η Ιεράπετρα, όταν κέρδισε με το εντυπωσιακό 5-1 τον Καραϊσκάκη. Τέτοιου είδους αποτελέσματα ενισχύουν το ηθικό της για παραμονή στην κατηγορία, έχοντας μέχρι στιγμής απολογισμό 5-5-5. Δύσκολο πάντως το έργο της σήμερα απέναντι στην δεύτερη Καλλιθέα. 

Εκτίμηση: Ευκαιρία για ένα ακόμη τρίποντο η Καλλιθέα, αλλά με τον τρόπο που αγωνίζεται η Ιεράπετρα αξίζει περισσότερο το Over 2.5 στο 2.12.

Επισκοπή - Εργοτέλης: Καλύτερα δεν θα μπορούσε να τα πάει η Επισκοπή στα τρία μαζεμένα εκτός παιχνίδια, αφού κέρδισε Καλλιθέα με 2-0, Παναθηναϊκό Β' με 2-1 και έφερε προσφάτως 0-0 στο γήπεδο του Καραϊσκάκη. Ένα σερί που έφερε την ομάδα από την Κρήτη πάνω από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. 

Σημαντικό πισωγύρισμα για τον Εργοτέλη, η ήττα με 1-0 από την Ρόδο εντός έδρας, αφού νωρίτερα είχε κερδίσει φαινομενικά πιο δύσκολους αντιπάλους. Αυτή η αστάθεια δεν επιτρέπει προς το παρών την ομάδα από το Ηράκλειο να διεκδικήσει την πρωτιά του ομίλου, αν και παραμένει πάντα επικίνδυνη σαν σύνολο. 

Εκτίμηση: Μίνι ντέρμπι στην Κρήτη, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται ικανές για όλα. Πιθανότερο όλων το Goal/Goal σε απόδοση 2.20.

Ρόδος - Αστέρας Βλαχιώτη: Την έκανε την ζημιά του η Ρόδος και το νικηφόρο πέρασμα του από το γήπεδο του Εργοτέλη με 1-0 έκανε αίσθηση. Παράλληλα πήρε βαθιά ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα ενόψει της κρίσιμης συνέχειας, αφού έχει πρωταρχικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία. 

Αν και ανταγωνιστικός σε μεγάλο ποσοστό, ο Αστέρας Βλαχιώτη δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη απέναντι στον Λεβαδειακό και γνώρισε εντός έδρας ήττα με 2-1. Τρίτη στην σειρά όσον αφορά το πρωτάθλημα, σερί που τον έφερε αναμενόμενα εντός επικίνδυνης ζώνης, με την πίεση για αποτελέσματα να μεγαλώνει κατακόρυφα. 

Εκτίμηση: Πολύ χαμηλά πληρώνει ο άσος της Ρόδου και ο Αστέρας Βλαχιώτη μπορεί να κάνει την ζημιά. Προτιμότερο το Goal/Goal στο 2.87. 

Απόλλων Πόντου - Αλμωπός Αριδαίας: Ηττημένος έφυγε ο Απόλλων Πόντου από την Καβάλα με 3-0 σε ένα παιχνίδι με σημαντική βαθμολογική σημασία. Όπως και να έχει πρέπει να μαζέψει άμεσα τα... κομμάτια του, αφού και σήμερα έχει ένα καθοριστικό για την παραμονή του παιχνίδι απέναντι στον Αλμωπό Αριδαίας. 

Το πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα ο Αλμωπός Αριδαίας από την πρωτοπόρο Βέροια και συμπλήρωσε τρεις σερί στο πρωτάθλημα. Αναμενόμενα έχασε κάποιες θέσεις στον πίνακα της βαθμολογίας και θα είναι σημαντικό σήμερα να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα απέναντι σε έναν αντίπαλο του ίδιου στόχου. 

Εκτίμηση: Τελικός για τον Απόλλωνα Πόντου και δείχνει αρκετά ανταγωνιστικός τελευταία. Μικρό προβάδισμα στον άσο και το 2.27. 

Ολυμπιακός Β' - Τρίκαλα: Χωρίς θετικό αποτέλεσμα έφυγε ο Ολυμπιακός Β' από την Ευκαρπία, χάνοντας από τον ΠΑΟΚ Β' με 1-0. Έτσι έλαβε τέλος ένα σερί τριών παιχνιδιών χωρίς ήττα, όπου επανέφερε την ομάδα του Ιμπαγάσα στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Ευκαιρία σήμερα κόντρα στα Τρίκαλα για επαναφορά στα τρίποντα, με τον Κώστα Φορτούνη να ενισχύει την αποστολή.

Ολοένα και δυσκολεύει η κατάσταση των Τρικάλων όσον αφορά τον στόχο της παραμονής λόγω των τριών διαδοχικών ηττών και ειδικά το 1-0 από τον Απόλλωνα Λάρισας εντός έδρας πόνεσε πολύ. Μοναδικός στόχος είναι να ρεφάρουν σύντομα με κάτι καλύτερο, αρχής γενομένης με την σημερινή έξοδο με τον Ολυμπιακό Β'.

Εκτίμηση: Καλύτερη εικόνα από πλευράς Ολυμπιακού Β', όμως ο άσος δεν είναι για 1.25. Επιλογή το Over 2.5 στο 2.15.  

Ηρόδοτος - Χανιά: Ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα για τον Ηρόδοτο, αφού απέσπασε το ισόπαλο 1-1 στην έδρα του Διαγόρα Ρόδου. Νωρίτερα μετρούσε δύο απανωτές νίκες και το σερί αυτό αυξάνει τις ελπίδες παραμονής, αν και έχει μπροστά του το ντέρμπι κόντρα στα Χανιά, στον απόηχο της σπουδαίας μεταγραφής του Ντιέγκο Καπέλ. 

Την καλή τους φόρμα επιβεβαίωσαν και τα Χανιά την προηγούμενη αγωνιστική, αφού κέρδισαν το υπολογίσιμο Αιγάλεω με 1-0 εντός έδρας. Δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, που διεύρυνε το αήττητο της σερί στις εννιά αγωνιστικές, κερδίζοντας αρκετές θέσεις στον πίνακα της βαθμολογίας. 

Εκτίμηση: Σε καλό μομέντουμ οι δύο ομάδες, αλλά τα Χανιά έχουν την εμπειρία και το ρόστερ για το κάτι παραπάνω, με το διπλό να πληρώνει 2.05.

Κηφισιά - Καραϊσκάκης: Ήττα μετά από καιρό για την Κηφισιά, που έχασε εκτός έδρας από τον Παναθηναϊκό Β' με 1-0. Κάπως έτσι τελείωσε και ένα σερί πέντε αγωνιστικών χωρίς ήττα, αφού νωρίτερα μετρούσε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Καλή ευκαιρία πάντως σήμερα για επιστροφή στα τρίποντα απέναντι στον Καραϊσκάκη. 

Στο δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι, ο Καραϊσκάκης δεν μπόρεσε να σκοράρει, μένοντας στο 0-0 κόντρα στην Επισκοπή. Δεν έδωσε έτσι συνέχεια στη νίκη επί της Ρόδου με 2-1 ένα παιχνίδι νωρίτερα και η προσπάθεια του να μαζέψει βαθμούς, ώστε για να παραμείνει στην κατηγορία συνεχίζεται. 

Εκτίμηση: Πιο σταθερή η Κηφισιά, αλλά ο άσος δίνεται κοντά στο 1.37. Δεν αποκλείεται να βρει δίχτυα ο Καραϊσκάκης και αξίζει το Goal/Goal στο 2.15.

Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου: Αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω ο Ηρακλής από το 59' έναντι της Νίκης Βόλου, εντούτοις δεν μπόρεσε να αποκομίσει κάτι καλύτερο από το 1-1. Εξάλλου είναι συνηθισμένος στις ισοπαλίες, έχοντας απολογισμό 4-9-2 στα 15 πρώτα ματς που έχει αγωνιστεί. 

Δεν έδωσε συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου στο διπλό μέσα στα Τρίκαλα, αφού την επόμενη αγωνιστική έχασε εντός έδρας από τον Πανσερραϊκό με 2-1. Σταθερά έτσι εντός επικίνδυνης ζώνης βαθμολογικά, ενώ δύσκολο είναι το έργο του και σήμερα απέναντι στον Ηρακλή εκτός έδρας. 

Εκτίμηση: Τελευταία έχουν τέρματα τα παιχνίδια των δύο ομάδων και με λίγη τύχη μπορεί να περάσει το Over 2.5 σε απόδοση 2.70. 

ΑΕΚ Β' - Παναθηναϊκός Β': Από την στιγμή που δεν μπόρεσε να σκοράρει σητν Καλαμάτα η ΑΕΚ Β' αρκέστηκε σοτν πόντο της ισοπαλίας και συγκεκριμένα στο «λευκό» 0-0. Μια θετική εμφάνιση για την Ένωση, αφού είχε απέντνι της μια έμπειρη ομάδα, συνεχίζοντας τις υψηλές... πτήσεις στην κατηγορία. 

Επιτέλους νίκη μετά από αρκετές εβδομάδες για τον Παναθηναϊκό Β',  κερδίζοντας την Κηφισιά με 1-0 εντός έδρας. Έτσι έβαλε τέλος σε ένα σερί τεσσάρων αγωνιστικών χωρίς τρίποντο και πήρε σημαντική ψυχολογική, αλλά και βαθμολογική ώθηση ενόψει της απαιτητικής συνέχειας. 

Εκτίμηση: Δύο σοβαρές ομάδες αμυντικά σε μεγάλο ποσοστό και η μεταξύ τους μάχη δύσκολα να ξεφύγει από το Under 2.5 στο 1.55. 

Οι επιλογές

Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα 1 (1.52) / Stoiximan
Λεβαδειακός - Διαγόρας Ρόδου Over 2.5 (1.65) / Betshop
Βέροια - Νίκη Βόλου 1 & Over 2.5 (2.02) / Bet365
Ηρόδοτος - Χανιά 2 (2.05) / Novibet
ΑΕΚ Β' - Παναθηναϊκός Β' Under 2.5 (1.55) / Sportingbet