14/12/2021 Previews

Superleague 2 (15/12): Νέα εμβόλιμη

Οι αγωνιστικές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό πλέον στην Superleague 2, αφού σειρά παίρνει η σημερινή εμβόλιμη αγωνιστική, που μας δίνει σαφώς σπουδαίες μάχες και στους δύο ομίλους. 

Χανιά - Καλαμάτα: Δεν έδωσαν συνέχεια τα Χανιά στη νίκη με 3-0 κόντρα στην Κηφισιά, αφού στην επόμενη αγωνιστική έχασαν με 1-0 από την ΑΕΚ Β' εκτός έδρας. Σίγουρα, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου θα μπορούσε να παρουσιαστεί πιο αποτελεσματική έως τώρα στο πρωτάθλημα, ενώ την περιμένει και σήμερα ένα απαιτητικό παιχνίδι με την Καλαμάτα.

Την θετική της πορεία συνέχισε η Καλαμάτα και την προηγούμενη αγωνιστική, κερδίζοντας τον υπολογίσιμο Διαγόρα Ρόδου με 2-0. Τρίτη διαδοχική επιτυχία για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, που άφησε πίσω της το μουδιασμένο ξεκίνημα και πλέον έχει βάλει πλώρη για τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Από τα πλέον αμφίρροπα ματς του νότιου ομίλου, όπου οι δύο ομάδες μπορούν να σκοράρουν για το καλοπληρωμένο Goal/Goal σε απόδοση 2.20. 

Ολυμπιακός Βόλου - Θεσπρωτός: Πολύ δύσκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός Βόλου στην Ξάνθη και δεν απέφυγε την ήττα με 2-0, δεχόμενος από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο. Τρίτη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα και με απολογισμό 1-2-4 συνεχίζει να προβληματίζει τόσο με τις εμφανίσεις του και κυρίως βέβαια με τα αρνητικά αποτελέσματα. 

Για ακόμη μια φορά, ο Θεσπρωτός εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και επιβλήθηκε της υπολογίσιμης Νίκης Βόλου με 2-0. Στα έξι του παιχνίδια έχει κερδίσει τρεις φορές στο γήπεδο του, αλλά μακριά από αυτό μετρά μόνο ήττες. Έτσι θα προσπαθήσει για κάτι καλύτερο σήμερα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, παιχνίδι που έχει και αυτό τις δυσκολίες του. 

Εκτίμηση: Δεν είναι και τόσο φαβορί όσο δείχνουν οι αποδόσεις στο ζευγάρι με τον Θεσπρωτό και στοιχηματικά αξίζει περισσότερο το Under 2.5 στο 1.70.

Αστέρας Βλαχιώτη - Καραϊσκάκης: Δεν ήταν εύκολο με τα όσα πέρασε λόγω κρουσμάτων ο Αστέρας Βλαχιώτη και έτσι γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό Β' με 2-0. Σε πέντε παιχνίδια έχει απολογισμό 1-1-3 και σίγουρα μπορεί να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικός στα ματς που είναι μπροστά, όπως το σημερινό με τον Καραϊσκάκη. 

Από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε να κερδίσει ο Καραϊσκάκης, όμως πέτυχε μεγάλη νίκη επί του πάντα επικίνδυνου Εργοτέλη με 3-2. Στην καλή της ημέρα, η ομάδα της Άρτας μπορεί να κάνει πολλά μεσοεπιθετικά και στόχος της είναι μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση της και φυσικά να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία. 

Εκτίμηση: Δύο ομάδες ερωτηματικό για την συνέχεια, αφού είναι ανταγωνιστικές, αλλά όχι τόσο αποτελεσματικές. Η αξία στο Χ2, που δίνεται 1.72. 

Λάρισα - Αναγέννηση Καρδίτσας: Παρότι έμεινε πίσω στο σκορ η Λάρισα από τον Απόλλωνα Πόντου δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες και το γύρισε άνετα σε 3-1. Εξάλλου περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν λόγω του μέτριου ξεκινήματος της, αλλά δείχνει να βρίσκει τα πατήματα της ενόψει του σημερινού ντέρμπι με την Αναγέννηση Καρδίτσας. 

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε η Αναγέννηση Καρδίτσας το ντέρμπι με τα Τρίκαλα, κερδίζοντας με 4-2. Ένα από τα φαβορί του βόρειου ομίλου θέλει να «χτίσει» πλέον ένα μεγάλο νικηφόρο σερί, αν και την περιμένει σήμερα ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι, αυτή την φορά απέναντι στην πιεσμένη Λάρισα εκτός έδρας. 

Εκτίμηση: Το μεγάλο ματς για τον βόρειο όμιλο και αναμένεται να γίνει μάχη. Η σκοπιμότητα μετράει σε αυτό το παιχνίδι και δύσκολα να ξεφύγει από το Under 2.5 στο 1.55. 

Αιγάλεω - Ρόδος: Για λίγα δευτερόλεπτα το Αιγάλεω δεν έφυγε με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα του Λεβαδειακού, όμως δέχθηκε τέρμα στο 95' για να ηττηθεί με 1-0. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα του στα έξι πρώτα παιχνίδια και με απολογισμό 3-1-2 θέλει να μείνει ψηλά και με το πέρας των επόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων. 

Το παιχνίδι της Ρόδου δεν έγινε το Σαββατοκύριακο και έτσι η τελευταία της υποχρέωση χρονικά ήταν το ισόπαλο 1-1 μέσα στην Ιεράπετρα. Μάλιστα συνεχίζει αήττητη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, αφού με το πέρας των έξι πρώτων αγωνιστικών έχει κερδίσει τρεις φορές, ενώ τα άλλα τρία ματς έληξαν ισόπαλα. 

Εκτίμηση: Αρκετά ψηλά βρίσκονται βαθμολογικά οι δύο ομάδες και δείχνουν να μην απέχουν πολύ σε ποιότητα. Ρίσκο με την ισοπαλία, που πληρώνει 2.80.

Τρίκαλα - Πιερικός: Τον τίτλο του αουτσάιντερ είχαν τα Τρίκαλα στην έδρα της Αναγέννησης Καρδίτσας και δεν απέφυγαν την ήττα με 4-2. Όλο κι όλο μια νίκη στα εφτά πρώτα παιχνίδια, αλλά χάνουν και δύσκολα, έχοντας απολογισμό 1-4-2. Σίγουρα η νίκη απέναντι στον Πιερικό σήμερα αποτελεί μονόδρομος. 

Σε ένα δυνατό παιχνίδι, ο Πιερικός έμεινε στο 0-0 με τον ταλαντούχο ΠΑΟΚ Β' και φανέρωσε το ανταγωνιστικό του πρόσωπο γι' ακόμη μία φορά. Ωστόσο δεν έχει πολλές νίκες οι ομάδα της Κατερίνης και με ρεκόρ 2-2-3 ψάχνει ένα καλύτερο πλασάρισμα από εδώ και στο εξής βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά. 

Εκτίμηση: Δεν έχουν το εύκολο γκολ τόσο τα Τρίκαλα, όσο και ο Πιερικός από το ξεκίνημα της σεζόν, οπότε η μεταξύ τους αναμέτρηση δύσκολα να ξεφύγει από το Under 2.5 στο 1.55. 

Απόλλων Λάρισας - Απόλλων Πόντου: Κόντρα στην Βέροια δεν μπόρεσε να κάνει πολλά ο Απόλλων Λάρισας και γνώρισε βαριά εκτός έδρας ήττα με 5-1. Γενικά προβληματίζει με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα του στα έξι πρώτα ματς και με ρεκόρ 0-2-4 θα αναζητήσει σήμερα κόντρα στον αδύναμο Απόλλωνα Πόντου το πρώτο του τρίποντο. 

Αν και προηγήθηκε ο Απόλλων Πόντου απέναντι στην Λάρισα, η διαφορά ποιότητας στα δύο ρόστερ μίλησε αργότερα για να έρθει η ήττα με 3-1. Μόλις μια ισοπαλία σε έξι αναμετρήσεις για την ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, που παρά την ανταγωνιστικότητα της μέχει συνήθως με άδεια τα... χέρια. 

Εκτίμηση: Ευκαιρία για το πρώτο του τρίποντο έχει σήμερα ο Απόλλων Λάρισας και λογικά θα το κατακτήσει. Χαμηλός ο άσος, όμως αξίζει το Over 2.5 στο 2.02. 

Διαγόρας Ρόδου - Παναθηναϊκός Β': Με καθοριστικό το δεύτερο ημίχρονο, ο Διαγόρας Ρόδου δέχθηκε δύο τέρματα από την Καλαμάτα και έχασε το ματς με 2-0. Με τρεις αναμετήσεις χωρίς τρίποντο, οι νησιώτες χάνουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην βαθμολογία, οπότε ψάχνουν κάτι καλύτερο σήμερα απέναντι στον Παναθηναϊκό Β'. 

Η δεύτερη νίκη του Παναθηναϊκού Β' είναι γεγονός και την πέτυχε επί του Αστέρα Βλαχιώτη με 2-0 εντός έδρας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει περιθώρια βελτίωσης στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, όμως αρχικά πρέπει να σταθεροποιήσει τις εμφανίσεις του και να πετύχει κάποιες κολλητές νίκες. 

Εκτίμηση: Αρκετά αμφίρροπο ματς, καθώς οι δύο ομάδες παρουσιάζονται ικανές για όλα. Πιθανότερο ενδεχόμενο όλων αυτό του Goal/Goal σε απόδοση 2.15. 

Ιεράπετρα - Κηφισιά: Πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα για την Ιεράπετρα, που ήρθε με 1-0 μέσα στην Επισκοπή, σκοράροντας με πέναλτι στο 25'. Ωστόσο για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας πρέπει να συνεχίσει ανάλογα και γιατί όχι να μην κάνει ένα δύο στα δύο σήμερα απέναντι στη νεοφώτιστη Κηφισιά. 

Το ματς της Κηφισιάς με την Ζάκυνθο δεν έγινε ποτέ το Σαββατοκύριακο και έτσι η τελευταία της υποχρέωση ήταν το βαρύ 3-0, με το οποίο έχασε στα Χανιά. Μια ανάσα που την χρειαζόταν είναι η αλήθεια η νεοφώτιστη ομάδα, που θέλει να κάνει μια νέα αρχή και κυρίως να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Εκτίμηση: Έμπειρη πλέον η Ιεράπετρα, που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα της κόντρα στην Κηφισιά, που έχει χάσει τον ενθουσιασμό της. Επιλογή το 1Χ στο 1.78. 

Ολυμπιακός Β' - Βέροια: Δυνατό ματς είχε στην Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός Β' και αρκέστηκε στο ισόπαλο 0-0 κόντρα στον Ηρακλή. Δεύτερη διαδοχική «λευκή» ισοπαλία για την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα, που πρώτα από όλα θέλει να επανέλθει στα γκολ και φυσικά στις νίκες απέναντι στην πρωτοπόρο Βέροια. 

Γεμάτη και ελκυστική εμφάνιση για την Βέροια απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας, που μετουσιώθηκε σε ευρύ 5-1 εντός έδρας. Δικαίως στην κορυφή του βόρειου ομίλου η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, έχοντας απολογισμό 5-2-0 σε εφτά αγώνες, όμως το σερί της δοκιμάζεται για τα καλά σήμερα απέναντι στον υπολογίσιμο Ολυμπιακό Β'. 

Εκτίμηση: Δυνατή ομάδα ο Ολυμπιακός Β', αλλά η Βέροια αρέσει σε αυτό το διάστημα και έχει έστω ελαφρώς το προβάδισμα για το διπλό σε απόδοση 2.00. 

Πανσερραϊκός - Ηρακλής: Ρεπό είχε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Πανσερραϊκός και έτσι η τελευταία του υποχρέωση ήτα η ήττα από τον Ολυμπιακό Β' στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1. Μέτριο το ξεκίνημα στην σεζόν για τα «λιοντάρια», αφού με απολογισμό 1-3-2 βρίσκονται σταθερά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. 

Σπάνια να ξεφύγει από την ισοπαλία ο Ηρακλής, που έπεξε πιο πρόσφατα με τον Ολυμπιακό Β', φέρνοντας 0-0. Έκτη στα πρώτα εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος, όπου παραμένει αήττητος (1-6-0). Προφανώς και χρειάζεται περισσότερες νίκες στην συνέχεια, αν και παίρνει θετικό βαθμό για την ανταγωνιστικότητα του στα παιχνίδια. 

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες έχουν ως πιο συχνό αποτέλεσμα στην ισοπαλία και γιατί όχι να μην φέρουν ακόμη μία στην μεταξύ τους κόντρα. Σε απόδοση λοιπόν 2.85.

ΠΑΟΚ Β' - Ξάνθη: Με το ισόπαλο 0-0 από την Κατερίνη αποχώρησε ο ΠΑΟΚ Β' και κόντρα στον Πιερικό, όπου δεν σκόραρε μετά από καιρό στο πρωτάθλημα. Αρκετά θετικό το πρόσημο τελευταία για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, που μετρά για τα καλά τις δυνάμεις της απέναντι σε ένα από τα φαβορί της κατηγορίας, την Ξάνθη. 

Έχει πάρει μπρος η Ξάνθη και δεν σταματιέται με τίποτα πλέον, αφού μετρά πέντε απανωτές νίκες. Πιο πρόσφατη αυτή επί του Ολυμπιακού Βόλου με 2-0, σημειώνοντας από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο. Πίσω μόνο από την Βέροια πλέον, αλλά το σημερινό παιχνίδι για την ομάδα του Νίκου Κεχαγιά στην Θεσσαλονίκη μόνο εύκολο δεν είναι. 

Εκτίμηση: Θετικός ο ΠΑΟΚ, αλλά κακά τα ψέματα η πίεση και το κίνητρο είναι με την Ξάνθη, που μπορεί να βγάλει το διπλό σε απόδοση 1.65. 

Ηρόδοτος - Λεβαδειακός: Από τις 04/12 έχει να αγωνιστεί ο Ηρόδοτος, όπου είχε ηττηθεί στο Αιγάλεω με 2-0. Μόλις ένα τρίποντο για την ομάδα από την Κρήτη στην κατηγορία και με απολογισμό 1-2-3 βρίσκεται αναμενόμενα χαμηλά και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται σήμερα το άκρως απαιτητικό εμπόδιο απέναντι στον πρωτοπόρο Λεβαδειακό. 

Λύτρωση για τον Λεβαδειακό από τον Δούμτσιο στο 95' και μεγάλη νίκη απέναντι στο Αιγάλεω με 1-0. Πέμπτη διαδοχική στο πρωτάθλημα για την ομάδα από την Βοιωτία, σερί που την έφερε στην πρώτη θέση του νότιου ομίλου, όπου θέλει να παραμείνει σαφώς μέχρι και την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της περιόδου. 

Εκτίμηση: Δεν αποτελεί κάποια τεράστια ευκαιρία, αλλά ο Λεβαδειακός είναι το φαβορί της αναμέτρησης και το διπλό δίνεται 1.52. 

Οι επιλογές μου

Χανιά - Καλαμάτα Goal/Goal (2.20) / Stoiximan
Λάρισα - Αναγέννηση Καρδίτσας Under 2.5 (1.55) / Bet365
Αιγάλεω - Ρόδος Χ (2.80) / Betshop
Ιεράπετρα - Κηφισιά 1Χ (1.78) / Novibet
Ολυμπιακός Β' - Βέροια 2 (2.00) / Vistabet
ΠΑΟΚ Β' - Ξάνθη 2 (1.65) / Sportingbet