12/04/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (13/04): Αντίστροφη μέτρηση

Χωρίς ξεκούραση οι ομάδες τις τελευταίες εβδομάδες στην Superleague 2, αφού άλλη μια εμβόλιμη αγωνιστική παίρνει σειρά σήμερα Τετάρτη τόσο στον βόρειο, όσο και το νότιο όμιλο.

Αστέρας Βλαχιώτη - Ιεράπετρα: Όρθιος στην Ζάκυνθο ο Αστέρας Βλαχιώτη και μάλιστα ισοφάρισε στο 90' για το τελικό 1-1. Μπορεί να έμεινε για τρίτη σερί αγωνιστική χωρίς τρίποντο, όμως παραμένει εκτός επικίνδυνης ζώνης, από την οποία μπορεί να ξεφύγει σήμερα σε περίπτωση νίκης σήμερα κόντρα στην Ιεράπετρα. 

Δεν τρίτωσε το καλό για την Ιεράπετρα και μετά από δύο σερί νίκες έχασε εντός έδρας από τον Εργοτέλη με 2-1. Πάντως διατηρεί απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας και δύσκολα να κινδυνέψει. Δεν θα έλεγε όχι πάντως σήμερα σε ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα στο γήπεδο του Αστέρα Βλαχιώτη. 

Εκτίμηση: Το μεγάλο κίνητρο είναι με το μέρος του Αστέρα Βλαχιώτη, όμως ο άσος πληρώνει χαμηλά για τα δεδομένα της αναμέτρησης. Προτιμότερο το Over 2.5 στο 1.93. 

Καραϊσκάκης - Αιγάλεω: Την κάτω... βόλτα πήρε για τα καλά τελευταία ο Καραϊσκάκης, αφού προέρχεται από τέσσερις απανωτές ήττες στο πρωτάθλημα. Μάλιστα την προηγούμενη αγωνιστική έχασε με το βαρύ 4-2 από την Καλλιθέα και έτσι εισχώρησε σταθερά στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. 

Επιστροφή στα τρίποντα για το Αιγάλεω κόντρα στον Παναθηναϊκό Β', κερδίζοντας εντός έδρας με 2-1. Νωρίτερα δεν κέρδιζε για τέσσερις σερί αγωνιστικές, αλλά βρήκε τη νίκη ψυχολογίας για να κλείσει όσο καλύτερα γίνεται την σεζόν. Εκτός έδρας η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη έχει ρεκόρ 4-3-7. 

Εκτίμηση: Μονόδρομος η νίκη για τον Καραϊσκάκη αν θέλει να έχει ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. Κόντρα στο άνετο Αιγάλεω ο άσος έχει τον πρώτο λόγο στο 1.72. 

Κηφισιά - Επισκοπή: Μπορεί να έχανε για δύο σερί παιχνίδια η Κηφισιά, ωστόσο επανήλθε στις καλές εμφανίσεις και κέρδισε με 3-1 την Ρόδο εκτός έδρας. Έτσι απέδειξε πως δεν έχει βρεθεί τυχαία στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ενώ φαντάζει φαβορί και στον σημερινό αγώνα απέναντι στην Επισκοπή. 

Με την Ρόδο ήταν και το τελευταίο χρονικά παιχνίδι για την Επισκοπή, που την προηγούμενη Τετάρτη επιβλήθηκε με 4-2. Ένα αποτέλεσμα που την εκτόξευσε ακόμη περισσότερο βαθμολογικά, ενώ πέτυχε άνετα και από καιρού τον στόχο της παραμονής. Σήμερα η ομάδα από την Κρήτη δοκιμάζει για τα καλά τις δυνάμεις της μέσα στην Κηφισιά. 

Εκτίμηση: Χωρίς βαθμολογική πίεση οι δύο ομάδες, που αποτελούν αμφότερες σημαντικές δυνάμεις του νότιου ομίλου. Λόγω έδρας το προβάδισμα πάει στον άσο και το 2.20. 

Αλμωπός Αριδαίας - Απόλλων Λάρισας: Το κακό ξεκίνημα του Αλμωπού Αριδαίας στην Λάρισα δεν του επέτρεψε να αποκομίσει κάτι θετικό, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. Ούτως ή άλλως ο στόχος της παραμονής έχει επιτευχθεί και ολοκληρώνει την σεζόν χωρίς το παραμικρό άγχος όσον αφορά την παρουσία του στην βαθμολογία. 

Μια ήττα που σίγουρα θα ήθελε να αποφύγει ο Απόλλων Λάρισας από την Καβάλα με 1-0 και μάλιστα εντός έδρας, αφού τον κρατά σε επαφή με την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Ζωτικής σημασίας να ρεφάρει σήμερα μέσα στην Αριδαίας, καθώς τα παιχνίδια τελειώνουν και τώρα κρίνεται ο στόχος της παραμονής. 

Εκτίμηση: Μονόπλευρο το βαθμολογικό κίνητρο στο ζευγάρι και είναι με το μέρος του Απόλλωνα Λάρισας. Επιλογή το Χ2 σε απόδοση 1.65. 

Αναγέννηση Καρδίτσας - Απόλλων Πόντου: Από την μία ήττα στην άλλη η Αναγέννηση Καρδίτσας και πλέον μετρά πέντε σερί. Πιο πρόσφατη αυτή από την πρωτοπόρο Βέροια με 2-0 και σίγουρα θα ήθελε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τόσο σήμερα κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου, όσο και στις αγωνιστικές που απομένουν. 

Πριν μία εβδομάδα η τελευταία υποχρέωση του Απόλλωνα Πόντου, όταν απέσπασε το ισόπαλο 0-0 κόντρα στην Βέροια. Πλέον «τρέχει» αήττητο οχτώ παιχνιδιών, σερί που του εξασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό την παραμονή στην κατηγορία. Ίσως στα ματς που απομένουν να χρειαστούν μερικοί βαθμοί, όμως και αυτοί που έχει μπορεί να αρκούν. 

Εκτίμηση: Ώρα νίκης για την Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς δεν είναι ομάδα για να μετρά πέντε σερί ήττες. Ο άσος έχει τον πρώτο λόγο στο 1.80. 

Καβάλα - Ολυμπιακός Β': Τεράστιο βήμα παραμονής έκανε την Κυριακή η Καβάλα, με το διπλό που έβγαλε στην έδρα του Απόλλωνα Λάρισας με 1-0, χάρη σε τέρμα του Καϊούμπι προς το φινάλε της αναμέτρησης. Πιο κοντά από ποτέ φέτος σε θέση σωτηρίας, όμως αυτή η επιτυχία θα έχει μεγαλύτερο νόημα σε περίπτωση που κερδίσει και σήμερα τον Ολυμπιακό Β'. 

Από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις πραγματοποίησε την προηγούμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός Β' και το 4-0 επί του Θεσπρωτού εντός έδρας τα λέει όλα. Στην καλή του ημέρα μπορεί να κάνει πολλά η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα, όμως εκτός έδρας έχει μόλις δύο διπλά στις 13 πρώτες εξόδους του (2-4-7). 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολο για την Καβάλα, όμως τώρα είναι που πρέπει να τα δώσει όλα και να κάνει την διαφορά. Ο άσος σε απόδοση 2.07.

Ξάνθη - Ηρακλής: Μπορεί να μην σκόραρε η Ξάνθη στο εκτός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό, αλλά έμεινε στο «λευκό» 0-0. Προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στο φινάλε του πρωταθλήματος και παρότι έμεινε μακριά από την κορυφή, πλέον «τρέχει» ένα αήττητο έξι αγωνιστικών με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. 

Το καλό το πρόσωπο επέδειξε ο Ηρακλής στην αναμέτρηση της Κυριακής και κέρδισε με 4-2 τον Πιερικό εντός έδρας. Στην καλή του ημέρα μπορεί να φτάσει σε σπουδαία αποτελέσματα, αλλά σπάνια μέχρι στιγμής «χτίζει» ένα νικηφόρο σερί. Σήμερα τεστάρει για τα καλά τις δυνάμεις του απέναντι στην πάντα υπολογίσιμη Ξάνθη.

Εκτίμηση: Θετική εικόνα για την Ξάνθη στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της, όμως και ο Ηρακλής σκοράρει συνεχώς. Το Goal/Goal πληρώνει 2.10.

Ολυμπιακός Βόλου - Τρίκαλα: Ολοένα πιο κοντά στον υποβιβασμό ο Ολυμπιακός Βόλου, ειδικά μετά την ήττα του από τον ΠΑΟΚ Β' στην Ευκαρπία με 2-1. Έβδομη αγωνιστική χωρίς τρίποντο στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, όμως με νίκη σήμερα απέναντι στα Τρίκαλα ίσως αυξήσει σε κάποιο ποσοστό τις ελπίδες του. 

Σερί ηττών και για τα Τρίκαλα και είναι θέμα χρόνου να υποβιβαστεί και μαθηματικά. Μόλις τρία παιχνίδια απομένουν για να ολοκληρώσουν την παρουσία τους στην κατηγορία, την στιγμή που προέρχεται από το εις βάρος τους 3-0 από τη Νίκη Βόλου. Στα 10 πιο πρόσφατα ματς έχουν μαζέψει μόλις έναν πόντο. 

Εκτίμηση: Λογικά επιστρέφει στα τρίποντα ο Ολυμπιακός Βόλου, όμως ο άσος δίνεται κοντά στο 1.10. Προτιμότερο το Over 2.5 σε απόδοση 1.57. 

Εργοτέλης - Καλλιθέα: Ήταν να μην γίνει η αρχή για τον Εργοτέλη και έτσι μετά το 1-0 επί της Ζακύνθου ακολούθησε το επίσης υπέρ του 2-1 μέσα στην Ιεράπετρα. Έτσι άφησε στην άκρη ένα αρκετά μεγάλο αρνητικό σερί χωρίς νίκη και πλέον βρίσκεται σε προσπάθεια να ολοκληρώσει όσο καλύτερα γίνεται την φετινή σεζόν.

Μετά από δύο σερί ισοπαλίες ήρθε η επιστροφή στα τρίποντα για την Καλλιθέα, που επιβλήθηκε του Καραϊσκάκη με 4-2. Παρά την φιλότιμη της προσπάθεια σε όλη την σεζόν φέτος δύσκολα προλαβαίνει τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, ενώ «τρέχει» ένα αήττητο οχτών αγωνιστικών με ισοπαλίες που έχουν στοιχίσει. 

Εκτίμηση: Χωρίς ιδιαίτερη πίεση οι δύο ομάδες και με την εικόνα που έχουν τελευταία είναι σε θέση να σκοράρουν για το Goal/Goal στο 2.07. 

Παναθηναϊκός Β' - Ηρόδοτος: Χωρίς κάποιο βαθμολογικό όφελος έφυγε ο Παναθηναϊκός Β' από το Αιγάλεω, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. Έτσι συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές χωρίς τρίποντο και είναι η αλήθεια πως αρκετές φορές αδικεί τις προσπάθειες του. Ευκαιρία πάντως σήμερα να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Ηρόδοτο. 

Παρότι είχε απέναντι του την Καλαμάτα ο Ηρόδοτος, εντούτοις μίλησε το αυξημένο του βαθμολογικό κίνητρο και έφτασε σε ένα σημαντικό υπέρ του 2-1. Όλα για την παραμονή πλέον η ομάδα της Κρήτης, όμως χρειάζεται και άλλα ανάλογα αποτελέσματα στην συνέχεια για να πετύχει τον στόχο της.

Εκτίμηση: Πάντα επικίνδυνος ο Παναθηναϊκός Β', αλλά το βαθμολογικό κίνητρο είναι με το μέρος του Ηρόδοτου. Ελαφρύ προβάδισμα στο διπλό και το 2.25. 

Θεσπρωτός - Πανσερραϊκός: Από τις χειρότερες του εμφανίσεις έκανε ο Θεσπρωτός κόντρα στον Ολυμπιακό Β', όπως φάνηκε και στην βαριά ήττα με 4-0. Τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη κρατούν τους ανθρώπους της ομάδας από την Ηγουμενίτσα σε αγωνία, όμως με τρίποντο σήμερα κόντρα στον Πανσερραϊκό θα πετύχει μεγάλο βήμα παραμονής. 

Δεν έκανε το κάτι παραπάνω ο Πανσερραϊκός στο εντός έδρας ματς με την Ξάνθη, μένοντας στο ισόπαλο 0-0. Τα «λιοντάρια» χρειάζονται νίκες πλέον για να σώσουν την παρτίδα της παραμονής, ενώ δεν χάνουν εδώ και τρεις αγωνιστικές. Ιδιαιτέρως καθοριστική η έξοδος τους σήμερα απέναντι στον επίσης ενδιαφερόμενο Θεσπρωτό. 

Εκτίμηση: Μάχη παραμονής στην Ηγουμενίτσα και προέχει σαφώς το αποτέλεσμα. Μια αναμέτρηση που δύσκολα θα ξεφύγει από το Under 2.5 στο 1.57. 

Διαγόρας Ρόδου - Ζάκυνθος: Στις δύο νίκες σταμάτησε το σερί του Διαγόρα Ρόδου, που μετέπειτα φιλοξενήθηκε στα Χανιά και γνώρισε την ήττα με 2-0. Οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας οι νησιώτες, που όμως θα πάρουν μεγάλη ανάσα σήμερα σε περίπτωση που κερδίσουν την ουραγό Ζάκυνθο.

Ακόμη και όταν προηγήθηκε η Ζάκυνθος στο 82' του Αστέρα Βλαχιώτη δεν κατάφερε να κερδίσει το ματς, αφού ισοφαρίστηκε στο 90' για το τελικό 1-1. Πλέον λιγόστεψαν οι ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία, παρά την φιλότιμη προσπάθεια της σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. 

Εκτίμηση: Πιο ρεαλιστικές ελπίδες σωτηρίας για τον Διαγόρα Ρόδου, που με «όπλο» και την έδρα έχει το προβάδισμα για τον άσο σε απόδοση 1.50.

Πιερικός - Βέροια: Δεχόμενος τέσσερα τέρματα ο Πιερικός στην Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλό απέναντι στον Ηρακλή και γνώρισε την ήττα με 4-2. Η προσπάθεια του για παραμονή στην δεύτερη κατηγορία συνεχίζεται, όπως και τα διαδοχικά δύσκολα παιχνίδια, αφού σήμερα υποδέχεται την πρωτοπόρο Βέροια. 

Ακόμη πιο κοντά στον στόχο της ανόδου η Βέροια, μετά το υπέρ της 2-0 κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και απάντησε άμεσα στο ισόπαλο 0-0 απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου. Μόνο μαθηματικά καλείται να εξασφαλίσει την πρωτιά η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, η οποία παραμένει στο +6 από την δεύτερη Λάρισα. 

Εκτίμηση: Δύσκολα κοντράρεται η Βέροια, αλλά ο Πιερικός «καίγεται» και εντός έδρας μπορεί να σκοράρει. Προτιμότερο στοιχηματικά το Goal/Goal στο 1.95.  

Καλαμάτα - Λεβαδειακός: Μια καλή ευκαιρία να παίξει σήμερα τα... ρέστα της έχασε η Καλαμάτα από την στιγμή που ηττήθηκε στην έδρα του Ηρόδοτου με 2-1 και η διαφορά κόντρα στον Λεβαδειακό δείχνει μη αναστρέψιμη, αφού βρίσκεται στο -8 από τον σημερινό της αντίπαλο, ενώ έχει και παιχνίδι παραπάνω. 

Αν και έκανε το 0-2 άμεσα σε 2-2 ο Λεβαδειακός κόντρα στην ΑΕΚ Β', εντούτοις δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις χαμένες του ευκαιρίες και ένα πέναλτι για να μείνει στην ισοπαλία. Ωστόσο, η κορυφή δείχνει να μην χάνεται πλέον, ειδικά αν σήμερα σταθεί όρθιος απέναντι στην Καλαμάτα εκτός έδρας. 

Εκτίμηση: Ικανή διαφορά έχει ο Λεβαδειακός από την Καλαμάτα και είναι ούτως ή άλλως καλύτερη ομάδα. Το Χ2 πληρώνει 1.60. 

Οι προτάσεις

Καραϊσκάκης - Αιγάλεω 1 (1.72) / Stoiximan
Καβάλα - Ολυμπιακός Β' 1 (2.07) / Bet365
Ξάνθη - Ηρακλής Goal/Goal (2.10) / Betshop
Εργοτέλης - Καλλιθέα Goal/Goal (2.07) / Novibet
Καλαμάτα - Λεβαδειακός Χ2 (1.60) / Sportingbet