11/03/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (13/03): Πλησιάζουν κορυφή στο νότο

Σχεδόν φουλ δράση σήμερα Κυριακή στην Superleague 2, σε μια ημέρα που συναντάμε δυνατά φαβορί στους δύο ομίλους. Δεν λείπουν πάντως και οι αναβολές λόγω κρουσμάτων σε ακόμη μία αγωνιστική πρωταθλήματος. 

Ζάκυνθος - Κηφισιά: Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αυξήσει τις ελπίδες παραμονής έχασε η Ζάκυνθος, αφού έφυγε ηττημένη από την έδρα της Επισκοπής με 1-0. Έτσι η κατάσταση παραμένει δύσκολη, αφού διαφορά για σωτηρία παραμένει μεγάλη, ενώ και σήμερα την περιμένει απαιτητικό έργο απέναντι στην υπολογίσιμη Κηφισιά. 

Εκ νέου τον καλό της εαυτό έχει βρει η Κηφισιά τελευταία, με συνέπεια να μετρά πλέον τέσσερις απανωτές επιτυχίες. Πιο πρόσφατη μάλιστα κόντρα στα φορμαρισμένα Χανιά με 1-0 και έτσι ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η επαφή με την κορυφή δεν έχει χαθεί, αλλά πρέπει να συνεχίσει και στο υπόλοιπο της σεζόν με την ίδια αποτλεσματικότητα. 

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για ξεχωριστούς λόγους και καλούνται να βγουν μπροστά. Επιλογή το Goal/Goal σε απόδοση 2.00. 

Λάρισα - Απόλλων Πόντου: Σε ένα ντέρμπι με φάσεις εκατέρωθεν, η Λάρισα έμεινε στο 1-1 μέσα στην Βέροια και η απόσταση από την κορυφή παρέμεινε στους τρεις βαθμούς. Χωρίς περιθώρια απωλειών πλεόν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και σήμερα απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. 

Σημαντικής βαθμολογικής σημασίας επικράτηση για τον Απόλλωνα Πόντου επί των Τρικάλων με 3-0 και έτσι αύξησε τις ελπίδες του για παραμονή. Προφανώς και χρειάζεται εκ νέου αποτελέσματα τέτοιου είδους για να τα καταφέρει εν τέλει στην κατηγορία, όμως σήμερα τον περιμένει μια δύσκολη αποστολή στην έδρα της δεύτερης Λάρισας. 

Εκτίμηση: Δύσκολα να γκελάρει εδώ η Λάρισα, αλλά αναμενόμενα ο άσος δίνεται χαμηλά. Προτιμότερο το Over 2.5 στο 2.05. 

Αλμωπός Αριδαίας - Καβάλα: Η εξαιρετική πορεία του Αλμωπού Αριδαίας συνεχίζεται και με χατ τρικ του Ρόβα πέρασε... αέρας από την έδρα του Θεσπρωτού με 3-0. Έτσι διεύρυνε το αήτητο του σερί στις πέντε αγωνιστικές και δικαίως έχει βρεθεί στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. 

Ρεπό είχε μεσοβδόμαδα η Καβάλα και έτσι έχει να θυμάται το 1-1 με τον Θεσπρωτό πριν εφτά ημέρες. Προφανώς και με ισοπαλίες δεν κάνει δουλειά, όντας ακόμη στην ουρά της βαθμολογίας και έτσι χρειάζεται νίκες για να βάλει ομάδες από κάτω της και στο τέλος να παραμείνει στην δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. 

Εκτίμηση: Ανώτερος σαφώς ο Αλμωπός Αριδαίας, αλλά το βαθμολογικό κίνητρο είναι με το μέρος της Καβάλας. Η αξία στο Goal/Goal και το 1.70. 

Τρίκαλα - Αναγέννηση Καρδίτσας: Τα προβλήματα πάσης φύσεως δεν επιτρέπουν στα Τρίκαλα να φτάνει σε αποτελέσματα που θέλει, ενώ προέρχεται από βαριά εκτός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Πόντου με 3-0. Μέσα σε όλα τα περιμένει σήμερα ένα δυσκολότερο παιχνίδι απέναντι στην ανεβασμένη Αναγέννηση Καρδίτσας. 

Την ανοδική της πορεία επιβεβαίωσε και μεσοβδόμαδα η Αναγέννηση Καρδίτσας, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ Β' με 1-0. Αν και κάπως καθυστερημένα παρουσιάζεται πιο αποτελεσματική στο πρωτάθλημα, περιμένοντας απώλειες από πάνω για να δει στο τέλος της σεζόν τι έχει καταφέρει βαθμολογικά. 

Εκτίμηση: Διαφορά φόρμας και όχι μόνο στις δύο ομάδες, αλλά το διπλό δίνεται αναμενόμενα χαμηλά. Πιθανό εδώ το Over 2.5 σε απόδοση 2.00. 

Απόλλων Λάρισας - Βέροια: Σαν να μην πήγε καν στο «Καυταντζόγλειο» μεσοβδόμαδα ο Απόλλων Λάρισας και η ήττα με 4-0 από τον Ηρακλή τα λέει όλα. Ένα αποτέλεσμα που καλείται να αφήσει άμεσα πίσω του, καθώς τον περιμένει ένα ακόμη απαιτητικό παιχνίδι απέναντι στην πρωτοπόρο του βόρειου ομίλου Βέροια. 

Μια καλή ευκαιρία να αποσταστεί έξι βαθμούς από την Λάρισα έχασε την Τετάρτη η Βέροια, μένοντας στο 1-1 εντός έδρας. Όλα θα κριθούν πλέον στο φινάλε του πρωταθλήματος, όπου η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη διατηρείται στο +3 από την δεύτερη θέση, μια απόσταση όμως αρκετά μικρή για το μάκρος του πρωταθλήματος. 

Εκτίμηση: Ενδεχομένως να μην είναι εύκολο το έργο της Βέροιας εδώ και το διπλό πληρώνει πολύ λίγο. Ένα ματς που δύσκολα να ξεφύγει από τα 2-3 Goals στο 2.00. 

Διαγόρας Ρόδου - Καλαμάτα: Από τις σημαντικότερες νίκης της εμβόλιμης αγωνιστικής πέτυχε πριν λίγες ημέρες ο Διαγόρας Ρόδου, αφού έβγαλε διπλό επί της ΑΕΚ Β' με 1-0. Ένα αποτέλεσμα που του δίνει μεγάλη ώθηση για την συνέχεια, αν και περιμένει τους νησιώτες εξίσου δύσκολο έργο σήμερα απέναντι στην δεύτερη Καλαμάτα. 

Με τέρμα του Λουκίνα στο 53', η Καλαμάτα επέστρεψε στις νίκες μεσοβδόμαδα, επικρατώντας του Αστέρα Βλαχιώτη με 1-0. Έτσι ξεπέρασε άμεσα την ήττα από τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο με 2-0 και συνεχίζει το κυνήγι του πρωτοπόρου Λεβαδειακού, με τα χρονικά περιθώρια να αρχίζουν να στενεύουν. 

Εκτίμηση: Τέρμα οι γκέλες για την Καλαμάτα αν θέλει να κυνηγήσει την κορυφή, που έστω και δύσκολα μπορεί να φύγει με το διπλό από την έδρα του Διαγόρα Ρόδου στο 1.72. 

Εργοτέλης - Καραϊσκάκης: Δεν σκόραρε ο Εργοτέλης κόντρα στον Παναθηναϊκό Β' και έτσι έμεινε στο ισόπαλο 0-0 εκτός έδρας. Νωρίτερα είχε κερδίσει την Καλαμάτα με 2-0 και βρίσκεται σε προσπάθεια να βελτιώσει όσο γίνεται την βαθμολογική του εικόνα. Στα μέτρα του δείχνει και η σημερινή αναμέτρηση εναντίον του Καραϊσκάκη. 

Πριν μία εβδομάδα αγωνίστηκε ο Καραϊσκάκης και αυτός με τον Παναθηναϊκό Β', μένοντας το 1-1. Σε θετικό μομέντουμ σε γενικές γραμμές, αλλά παραμένει σε επαφή με την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας και χρειάζεται να παραμείνει αποτελεσματικός για να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Πραγματικά δύσκολο το έργο του σήμερα απέναντι στον ανεβασμένο Εργοτέλη. 

Εκτίμηση: Ποιοτικά υπερέχει ο Εργοτέλης, αλλά ο άσος δεν είναι για 1.45. Από την πλευρά του ο Καραϊσκάκης μπορεί να βρει τέρμα στο Ηράκλειο και το Over 2.5 αξίζει στο 2.27. 

Νίκη Βόλου - Θεσπρωτός: Την καλή της κατάσταση επιβεβαίωσε στην Ξάνθη η Νίκη Βόλου και απέσπασε το ισόπαλο 0-0. Πλέον αντεπεξέρχεται και στα πλέον απαιτητικά παιχνίδια, μετρώντας πλέον τέσσερις αγωνιστικές δίχως ήττα. Άνετη βαμολογικά και μπορεί να διευρύνει το σερί απέναντι στο ντεφορμέ Θεσπρωτό. 

Μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του έκανε μεσοβδόμαδα ο Θεσπρωτός, όπως αποτυπώνεται και από το 3-0, με το οποίο έχασε εντός έδρας από τον Αλμωπό Αριδαίας. Σίγουρα δεν είναι στα καλύτερα της η ομάδα της Ηγουμενίτσας και πρέπει να προσέχει για να μην μπλέξει σε περιπέτειες με το τέλος της σεζόν. 

Εκτίμηση: Από τις καλύτερες ομάδες στον βόρειο όμιλο η Νίκη Βόλου, που εντός έδρας έχει το προβάδισμα για τον άσο απέναντι στον Θεσπρωτό σε απόδοση 1.72. 

Ιεράπετρα - Επισκοπή: Επιτέλους νίκη για την Ιεράπετρα και μάλιστα πολλή σημαντική μέσα στην Ρόδο με 2-1. Έτσι έβαλε τέλος στο σερί των τριών ηττών και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της κρίσιμης συνέχειας. Σίγουρα χρειάζεται ακόμη νίκες για να διατηρήσει μια ικανή διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά δείχνει την σοβαρότητα ότι μπορεί να τα καταφέρει. 

Άμεσα έκλεισε η Επισκοπή την παρένθεση της ήττας μέσα στο Χανιά με 1-0, αφού στην συνέχεια πήρε το καθοριστικό παιχνίδι κόντρα στην Ζάκυνθο με 1-0. Ολοένα και πιο άνετη πλέον βαθμολογικά, αφού έχει φροντίσει να ξεφύγει αρκετά την στιγμή αυτή από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. 

Εκτίμηση: Λίγο πιο ενδιαφερόμενη βαθμολογικά η Ιεράπετρα, που με νίκη θα μπορεί να αισθάνεται πιο άνετη στην συνέχεια. Ο άσος στο 2.05.  

Καλλιθέα - Ρόδος: Το ντέρμπι της Καλλιθέας με τον Λεβαδειακό αναβλήθηκε μεσοβδόμαδα και έτσι συνεχίζει το κυνήγι της κορυφής. Στον πιο πρόσφατο αγώνα της κέρδισε με 3-0 τον Ηρόδοτο και αν θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες της πρέπει να συνεχίσει με όσες περισσότερες νίκες μπορεί και στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. 

Ολοένα και δυσκολεύει την δουλειά της η Ρόδος, που με σερί αρνητικών αποτελεσμάτων έχει βρεθεί εντός επικίνδυνης ζώνης. Στο τελευταίο της παιχνίδι γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Ιεράπετρα και έχει να κερδίσει εδώ και εφτά αγωνιστικές. Δύσκολο το έργο της σαφώς και σήμερα απέναντι σε μια από τις δυνατότερες ομάδες του νότιου ομίλου. 

Εκτίμηση: Ιδιαιτέρως χαμηλά πληρώνει αναμενόμενα ο άσος της Καλλιθέας, αλλά με την άμυνα που έχει η Ρόδος θα προτιμήσουμε το Over 2.5 στο ικανοποιητικό 2.12. 

Οι επιλογές

Ζάκυνθος - Κηφισιά Goal/Goal (2.00) / Stoiximan
Διαγόρας Ρόδου - Καλαμάτα 2 (1.72) / Bet365
Εργοτέλης - Καραϊσκάκης Over 2.5 (2.27) / Betshop
Νίκη Βόλου - Θεσπρωτός 1 (1.72) / Novibet
Καλλιθέα - Ρόδος Over 2.5 (2.12) / Sportingbet