11/02/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (13/02): Χωρίς περιθώρια ο Λεβαδειακός

Πλούσια δράση, με πολλά παιχνίδια η Superleague 2 σήμερα Κυριακή και το βαθμολογικό ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο τόσο στον βόρειο όμιλο, όσο φυσικά και στο νότιο. 

Καραϊσκάκης - Επισκοπή: Επιτέλους νίκη για τον Καραϊσκάκη, που εκμεταλλεύτηκε μεσοβδόμαδα τον παράγοντα έδρα και επιβλήθηκε της Ρόδου με 2-1. Έτσι έδωσε ένα τέλος στις τρεις μαζεμένες ήττες και πήρε βαθιά ανάσα ως προς τον στόχο της παραμονής. Ευκαιρία σήμερα για ένα δύο στα δύο απέναντι στη νεοφώτιστη Επισκοπή. 

Την έκπληξη της εξ' αναβολής αγωνιστικής έκανε πριν από λίγες ημέρες η Επισκοπή, βγάζοντας σπουδαίο διπλό στην έδρα της φορμαρισμένης Καλλιθέας με 2-0. Δεύτερο σερί εκτός έδρας τρίποντο, αφού είχε προηγηθεί το 2-1 επί του Παναθηναϊκού Β', οπότε σήμερα θέλει να τριτώσει το καλό στο γήπεδο του Καραϊσκάκη στην Άρτα. 

Εκτίμηση: Δύσκολα να κάνει τρίτο σερί διπλό η Επισκοπή, αλλά θα το παλέψει αρκετά στην Άρτα. Ίσως να μην χαλάσει τις δύο ομάδες ο πόντος της ισοπαλίας σε απόδοση 2.95.

Διαγόρας Ρόδου - Ηρόδοτος: Στο ισόπαλο 1-1 έμεινε ο Διαγόρας Ρόδου εντός έδρας με το Αιγάλεω την προηγούμενη αγωνιστική, ένα παιχνίδι με αυξημένο συντελεστή δυσκολίας. Ωστόσο έμεινε για πέμπτο σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς τρίποντο και πασχίζει να ξεφύγει όσο γίνεται από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. 

Άργησε λίγο, αλλά πήρε τα πάνω του ο Ηρόδοτος, αφού για πρώτη φορά φέτος προέρχεται από δύο σερί νίκες. Η αρχή έγινε με το διπλό επί του Αστέρα Βλαχιώτη με 3-1 και στην συνέχεια κέρδισε την αξιόλογη ΑΕΚ Β' με 1-0. Έτσι απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στην κατηγορία και φυσικά να διεκδικήσει την παραμονή. 

Εκτίμηση: Μάλλον έχει στοχεύσει για τα καλά αυτό το παιχνίδι ο Διαγόρας Ρόδου και εντός έδρας έχει το πάνω χέρι για τον άσο στο 1.65. 

Χανιά - Αιγάλεω: Την αγωνιστική τους άνοδο επιβεβαίωσαν τα Χανιά, μετά το υπέρ τους 3-1 επί του Αστέρα Βλαχιώτη και μάλιστα με ανατροπή. Νωρίτερα είχαν προηγηθεί τρία διαδοχικά 0-0 για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, που θέλει να συνεχίσει θετικά και σε βάθος χρόνου να προσεγγίσει την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Επιστροφή στα τρίποντα για το Αιγάλεω μεσοβδόμαδα, που βρήκε τον τρόπο να κερδίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό Β' με 1-0, χάρη σε τέρμα του Σέχου στο 58'. Η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη έβγαλε δύσκολο πρόγραμμα τελευταία και συνεχίζει να βγάζει, αφού σήμερα αντιμετωπίζει τα πάντα υπολογίσιμα Χανιά. 

Εκτίμηση: Δυνατή αναμέτρηση στα Χανιά και οι γηπεδούχοι έχουν την εμπειρία να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να επιβεβαιώσουν τον άσο στο 1.90. 

Αστέρας Βλαχιώτη - Λεβαδειακός: Αν και μπήκε μπροστά ο Αστέρας Βλαχιώτη μέσα στα Χανιά, ωστόσο το έργο του είναι δύσκολο και στην συνέχεια έγινε ανατροπή και η ήττα με 3-1. Δεύτερη στην σειρά στο πρωτάθλημα και έτσι παρέμεινε εντός επικίνδυνης ζώνης, ενώ έχει μπροστά του ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Λεβαδειακό. 

Νέα απώλεια για τον Λεβαδειακό μεσοβδόμαδα, μένοντας στο 1-1 με την Κηφισιά εντός έδρας. Δεύτερη αγωνιστική χωρίς τρίποντο, αφού είχε προηγηθεί το 1-0 από τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο, επιτρέποντας αρκετές ομάδες από κάτω να την πλησιάσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Χαμηλά δίνεται το διπλό του Λεβαδειακού, που μάλιστα προβληματίζει τελευταία. Αν αξίζει κάτι στοιχηματικά είναι το Over 2.5 στο 1.85. 

Τρίκαλα - Απόλλων Λάρισας: Μια ήττα που σίγουρα θα ήθελαν να αποφύγουν τα Τρίκαλα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, χάνοντας εντός έδρας με 2-1. Μάλιστα έχασαν τα δύο τελευταία παιχνίδια στο γήπεδο τους και στο τρίτο σερί σήμερα απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας η νίκη αποτελεί μονόδρομος. 

Με τον ΠΑΟΚ Β' το πιο πρόσφατο παιχνίδι για τον Απόλλωνα Λάρισας, όπου γνώρισε βαριά ήττα στην Θεσσαλονίκη με 3-0. Κάπως έτσι έλαβε τέλος ένα σερί εφτά αγωνιστικών χωρίς να χάσει, αλλά οι πολλές ισοπαλίες στο διάστημα αυτό τον διατήρησαν εντός επικίνδυνης ζώνης και η πίεση στο εσωτερικό του παραμένει. 

Εκτίμηση: Τελικός παραμονής και ας βρισκόμαστε νωρίς ακόμη στο πρωτάθλημα. Λόγω έδρας ένα μικρό προβάδισμα το έχουν τα Τρίκαλα, με τον άσο να πληρώνει 2.55. 

Καβάλα - Απόλλων Πόντου: Ότι κατακτά εκτός έδρας η Καβάλα είναι σημαντικό και μεσοβδόμαδα έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ Β'. Στο σημείο αυτό βέβαια ωστόσο αναζητά την δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για να έχει ελπίδες παραμονής και σήμερα έχει την κατάλληλη ευκαιρία να την κατακτήσει. 

Την έκανε και πάλι την ζημιά του ο Απόλλων Πόντου, βγάζοντας σπουδαίο διπλό επί του Θεσπρωτού με 2-1. Έστω και οριακά καταφέρνει να βρίσκεται εκτός επικίνδυνης ζώνης, όμως θα είναι σημαντικό για την ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη να σταθεί όρθια και σήμερα μέσα στην Καβάλα. 

Εκτίμηση: Στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας το ματς αυτό με την Καβάλα να περιμένει πως και πως αυτό το ματς για να επιστρέψει στα τρίποντα. Ο άσος στο 1.55.

Ολυμπιακός Βόλου - Πανσερραϊκός: Επιτέλους νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου, που έφυγε με σημαντικό διπλό από τα Τρίκαλα και σκορ 2-1. Ένα τρίποντο που αναπτερώνει τις ελπίδες του για παραμονή, αλλά με απολογισμό 3-4-8 παραμένει σταθερά εντός επικίνδυνης ζώνης. Ευκαιρία πάντως για ένα δύο στα δύο σήμερα κόντρα στον Πανσερραϊκό. 

Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε ο Πανσερραϊκός από το γήπεδο της Ξάνθης (0-0), παρότι στο ματς αυτό ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ. Το θέμα για τα «λιοντάρια» είναι πως συμπλήρωσαν εννιά αγωνιστικές χωρίς τρίποντο και έτσι υποχώρησαν όπως ήταν αναμενόμενο εντός επικίνδυνης ζώνης. 

Εκτίμηση: Σημαντικό παιχνίδι παραμονής στον Βόλο, με τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνει τα πάνω του με την τελευταία νίκη. Ρίσκο στον άσο και το 2.50. 

Θεσπρωτός - Αναγέννηση Καρδίτσας: Την κάτω... βόλτα έχει πάρει τον τελευταίο καιρό ο Θεσπρωτός, με αποκορύφωμα την αναπάντεχη εντός έδρας ήττα με 2-1 από τον Απόλλωνα Πόντου. Τέταρτη στην σειρά για την ομάδα της Ηγουμενίτσας, που έχει και σήμερα δύσκολο εμπόδιο να αντιμετωπίσει απέναντι σε μια από τις καλύτερης ομάδες του ομίλου. 

Με δεύτερη ήττα από τον Παναθηναϊκό αποχαιρέτισε το κύπελλο η Αναγέννηση Καρδίτσας και επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα, όπου απογοήτευσε στην ήττα από την Ξάνθη με 5-2. Σίγουρα χρειάζεται πλέον ένα καλό σερί για να μην χάσει επαφή με την κορυφή, αρχής γενομένης από σήμερα μέσα στον Θεσπρωτό. 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολο για την Αναγέννηση Καρδίτσας, αλλά αν θέλει να διεκδικήσει την άνοδο θα πρέπει να επιστρέψει σήμερα στα τρίποντα. Το διπλό στο 1.72. 

ΠΑΟΚ Β' - Ολυμπιακός Β': Στο ισόπαλο 1-1 με την Καβάλα έμεινε ο ΠΑΟΚ Β' μεσοβδόμαδα και συνεχίζει να διορθώνει την βαθμολογική του εικόνα. Από τις πολλές ισοπαλίες που έχει μέχρι στιγμής η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία (4-7-3), που δίνει σήμερα μια ιδιαίτερη μάχη με την αντίστοιχη του Ολυμπιακού Β'. 

Εκ νέου τα πάνω του έχει πάρει ο Ολυμπιακός Β', με αποκορύφωμα το 3-2 μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου. Με φόρμα 2-1-0 στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές σκαρφάλωσε εκ νέου ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας, ένα σερί που δοκιμάζεται βέβαια σήμερα σε ένα απαιτητικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β'. 

Εκτίμηση: Δύο ταλαντούχες ομάδες και με την εικόνα που έχουμε σε αμφότερες το Goal/Goal αποτελεί επιλογή στο 1.93. 
 
Εργοτέλης - Ρόδος: Από μεγάλη νίκη προέρχεται ο Εργοτέλης, αφού κέρδισε τον Λεβαδειακό με 1-0 εντός έδρας και δείχνει ότι μπορεί να κοντράρει κάθε αντίπαλο στην κατηγορία. Εξάλλου, η ομάδα από το Ηράκλειο βρίσκεται στα καλύτερα της, έχοντας φόρμα 4-1-0 στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. 

Δύσκολο εμπόδιο είχε πριν λίγες ημέρες η Ρόδος στην Καλαμάτα και δεν απέφυγε την ήττα με 3-1. Τρίτη στην σειρά όσον αφορά το πρωτάθλημα, οπότε υποχώρησε αναμενόμενα σημαντικά στον πίνακα της βαθμολογίας. Μάλιστα τα απαιτητικά παιχνίδια βρίσκουν εφαρμογή και αυτή την εβδομάδα απέναντι στον φορμαρισμένο Εργοτέλη. 

Εκτίμηση: Σημαντική διαφορά φόρμας και όχι μόνο ανάμεσα στις δύο ομάδες, οπότε ο Εργοτέλης έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τον άσο σε απόδοση 1.70. 

Ξάνθη - Πιερικός: Ακόμη ένα πισωγύρισμα στο πρωτάθλημα για την Ξάνθη, μένοντας στο ισόπαλο 0-0 με το ντεφορμέ Πανσερραϊκό. Ουσιαστικά δεν έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό 5-2 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, αλλά πλέον πρέπει να κόψει τα... δώρα αν θέλει να επιστρέψει στην Superleague 1. 

Πριν 11 ημέρες το τελευταίο χρονικό παιχνίδι του Πιερικού, που έμεινε στο ισόπαλο 2-2 με τον Ηρακλή. Σε αρκετές περιπτώσεις ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα, όμως του λείπουν οι νίκες, που θα του επιτρέψουν να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Δύσκολο και το σημερινό εμπόδιο της πιεσμένης Ξάνθης. 

Εκτίμηση: Ένα γρήγορο τέρμα το ζητούμενο για την Ξάνθη και με δεδομένο ότι ο άσος δίνεται χαμηλά θα προτιμήσουμε το Over 2.5 στο 1.82.

Οι επιλογές

Χανιά - Αιγάλεω 1 (1.90) / Stoiximan
Καβάλα - Απόλλων Πόντου 1 (1.55) / Bet365
Θεσπρωτός - Αναγέννηση Καρδίτσας 2 (1.72) / Novibet
ΠΑΟΚ Β' - Ολυμπιακός Β' Goal/Goal (1.93) / Betshop
Ξάνθη - Πιερικός Over 2.5 (1.82)