11/01/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (12/01): Επιστροφή στην (μισή) δράση

Με τα προβλήματα να παραμένουν σε αρκετές ομάδες, η δράση επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Superleague 2, ενώ ήδη έχουν αναβληθεί αρκετές αναμετρήσεις. 

Αστέρας Βλαχιώτη - Ζάκυνθος: Από τις 22/12 έχει να αγωνιστεί ο Αστέρας Βλαχιώτη, όπου έχασε με 10 ποδοσφαιριστές από την ΑΕΚ Β' με 1-0. Νωρίτερα αναβλήθηκαν τα επόμενα δύο παιχνίδια και έτσι επιστρέφει με έναν σημαντικό αγώνα απέναντι στην Ζάκυνθο, ώστε με νίκη να ανασάνει τόσο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά. 

Ακόμη μια ήττα για την Ζάκυνθο στις 29/12 από τον Παναθηναϊκό Β' με 1-0 εντός έδρας, συμπληρώνοντας τις τρεις σερί. Όλο και όλο ένας πόντος μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, ενώ αναζητά ακόμη το πρώτο της τέρμα στην σεζόν. Σαφώς και η κατάσταση παραμένει δύσκολη, αφού προβάλει ως το πρώτο φαβορί του νότιου ομίλου σε υποβιβασμό. 

Εκτίμηση: Δεν θα είναι εύκολο για τον Αστέρα Βλαχιώτη, αλλά έχει την ευκαιρία για τρίποντο μετά από καιρό. Καλύτερα πληρώνει το Under 2.5 στο 1.98. 

ΑΕΚ Β' - Λεβαδειακός: Ηττημένη έφυγε η ΑΕΚ Β' από το Ελ Πάσο και το γήπεδο της Καλλιθέας με 1-0, δεχόμενη το μοιραίο τέρμα στο 79' της αναμέτρησης. Πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα για την Ένωση, αφού νωρίτερα μετρούσε έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες σε εννιά παιχνίδια. Απαιτητική και η σημερινή δοκιμασία απέναντι στο υπολογίσιμο Αιγάλεω. 

Χωρίς σκορ έμεινε ο Λεβαδειακός μέσα στην Επισκοπή σε ματς που έγινε στις 5 Ιανουαρίου και έτσι «κόλλησε» στο ισόπαλο 0-0. Νωρίτερα είχε κερδίσει με 5-0 την Ρόδο και παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο νότιο όμιλο, που θέλει να παραμείνει σαφώς μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. 

Εκτίμηση: Στο σημείο αυτό ο Λεβαδειακός δεν θέλει δεύτερη διαδοχική απώλεια και εύκολα ή δύσκολα θα βρει τον τρόπο να επιβεβαιώσει το διπλό στο 1.57. 

Αλμωπός Αριδαίας - Λάρισα: Μετά από ένα θετικό σερί χωρίς ήττα για τον Αλμωπό Αριδαίας, ήρθαν οι δύο μαζεμένες αναβολές, όπως άλλωστε και στις περισσότερες ομάδες. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι του έμεινε στο 1-1 στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει με 6-0 την Καβάλα και 1-0 τον Θεσπρωτό. 

Αν και πέρασαν δύο σχεδόν εβδομάδες, δεν ξεχνιέται το 4-0 της Λάρισας επί της Ξάνθης εντός έδρας, στο ντεμπούτο του Παναγιώτη Γκουτσίδη στον πάγκο της ομάδας. Νέα αρχή για τους «βυσσινί», που χρειάζονται πολλές ακόμη νίκες για να καλύψουν τα χαμένο έδαφος με την κορυφή, ώστε να διεκδικήσουν την άνοδο.

Εκτίμηση: Υπολογίσιμος αντίπαλος ο Αλμωπός Αριδαίας, αλλά κακά τα ψέματα, ο στόχος της Λάρισας είναι μόνο νίκες πλέον και έχει τον πρώτο λόγο για το διπλό στο 1.62. 

Καβάλα - Απόλλων Λάρισας: Μόνο ανακοινώσεις ποδοσφαιριστών για την Καβάλα όλες αυτές τις ημέρες, με στόχο να σώσει την... παρτίδα και να απαντήσει με νίκες από εδώ και στο εξής. Διαφορετικό σε όλες τις γραμμές πλέον το ρόστερ της και πάει σήμερα για το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στην σεζόν. 

Από τις απογοητεύσεις του βόρειου ομίλου ο Απόλλων Λάρισας και μαζί με την σημερινή του αντίπαλο δεν έχει νίκη ακόμη. Συγκεκριμένα έχει απολογισμό 0-3-6 στις εννιά πρώτες αγωνιστικές και βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Κρίσιμο κάθε παιχνίδι πλέον, αρχής γενομένης σήμερα μέσα στην Καβάλα. 

Εκτίμηση: Σίγουρα θέλουν τον χρόνο τους οι νεοφερμένοι παίκτες της Καβάλας, αλλά κόντρα στον απογοητευτικό Απόλλωνα μπορούν τον άσο στο 2.10. 

Διαγόρας Ρόδου - Χανιά: Στις 19/12 το τελευταίο χρονικά παιχνίδι του Διαγόρα Ρόδου, όταν είχε αποσπάσει το ισόπαλο 0-0 μέσα στο γήπεδο του Καραϊσκάκη. Πέμπτη αγωνιστική χωρίς τρίποντο για τους νησιώτες, που δεν έδωσαν συνέχεια από ένα σημείο και μετά στο ελπιδοφόρο τους ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. 

Σε πολύ καλό μομέντουμ ήταν τα Χανιά στα τελευταία τους παιχνίδια, αφού μετά το 2-0 επί του Παναθηναϊκού Β' ακολούθησε το εντυπωσιακό 4-0, με αντίπαλο τον Καραϊσκάκη. Στην συνέχεια αναβλήθηκαν τα δύο επόμενα παιχνίδια με Εργοτέλη και Αστέρα Βλαχιώτη, ενώ υπάρχουν αρκετοί παίκτες ακόμη νοκ άουτ λογω κορονοϊού. 

Εκτίμηση: Αρκετά δύσκολο παιχνίδι, αφού οι δύο ομάδες είχαν τα θέματα τους όλο αυτό το διάστημα. Με ρίσκο στην ισοπαλία και το 2.80. 

Εργοτέλης - Ιεράπετρα: Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία μαζεμένα παιχνίδια του Εργοτέλη αναβλήθηκαν προσφάτως και τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν το 0-0 με τον Αστέρα Βλαχιώτη εντός έδρας. Σίγουρα η ομάδα από το Ηράκλειο μπορεί περισσότερα, έχοντας μέχρις στιγμής απολογισμό 3-2-3. 

Το αήττητο σερί της Ιεράπετρας σταμάτησε στις τέσσερις αγωνιστικές, καθώς στην συνέχεια υποδέχθηκε την φορμαρισμένη Καλαμάτα και γνώρισε εντός έδρας ήττα με 2-0. Οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας, με ρεκόρ 2-3-4, αλλά έχει την εμπειρία φέτος για να διεκδικήσει την παραμονή. 

Εκτίμηση: Ντέρμπι στην Κρήτη, με τις δύο ομάδες να είναι ικανές για όλα. Προβάδισμα πάντως στον γηπεδούχο Εργοτέλη, με τον άσο να πληρώνει 1.65. 

Καλαμάτα - Ηρόδοτος: Η πιο φορμαρισμένη ομάδα του νότιου ομίλου είναι η Καλαμάτα, αφού δεν υπάρχει άλλη με έξι σερί νίκες. Βέβαια στην συνέχεια αναβλήθηκαν τα δύο επόμενα παιχνίδια της και έτσι θέλει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Στα μέτρα της δείχνει και ο σημερινός αγώνας απέναντι στον Ηρόδοτο. 

Από τρεις διαδοχικές αναβολές προέρχεται ο Ηρόδοτος, που τελευταία αντιμετώπισε την Ρόδο εκτός έδρας και έχασε με 1-0. Γενικά, η ομάδα της Κρήτης δεν ήταν στα καλύτερα της, αφού μετρά τέσσερις απανωτές ήττες. Με απολογισμό 1-2-5 δεν θα μπορούσε να βρίσκεται κάπου αλλού από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας. 

Εκτίμηση: Δεν μπορούν να συγκριθούν οι δύο ομάδες και ας έχουν να αγωνιστούν αρκετό καιρό. Τα πάντα πληρώνουν χαμηλά πάντως και αν αξίζει κάτι ειναι το Over 2.5 στο 1.75. 

Θεσπρωτός - Ολυμπιακός Β': Με ήττα συνοδεύτηκε το τελευταίο παιχνίδι του Θεσπρωτού για το 2021, χάνοντας μέσα στα Τρίκαλα με 2-1. Πάντως παραμένει ανταγωνιστικός σε όλα του τα παιχνίδια και με απολογισμό 4-1-4 το ξεκίνημα του κρίνεται ικανοποιητικό, από την στιγμή που φέτος ανέβηκε στην δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. 

Από την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα προέρχεται ο Ολυμπιακός Β', αφού υποδέχθηκε την έμπειρη Αναγέννηση Καρδίτσας και έχασε με 1-0. Νωρίτερα είχε αρκετές ισοπαλίες και αγνοεί την χαρά της νίκης εδώ και πολλές εβδομάδες. Τις δικές του δυσκολίες έχει και ο σημερινός αγώνας με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα.

Εκτίμηση: Σοβαρές αμυντικά οι δύο ομάδες και πρώτο τους μέλημα είναι να μην ηττηθούν. Πιθανό οπότε το Under 2.5 σε απόδοση 1.72. 

Οι επιλογές μου

ΑΕΚ Β' - Λεβαδειακός 2 (1.57) / Stoiximan
Αλμωπός - Αριδαίας - Λάρισα 2 (1.65) / Bet365
Καβάλα - Απόλλων Λάρισας 1 (2.10) / Novibet
Εργοτέλης - Ιεράπετρα 1 (1.65) / Betshop
Θεσπρωτός - Ολυμπιακός Β' Under 2.5 (1.72) / Vistabet