10/12/2021 Previews

Superleague 2 (11/12): Ημέρα φαβορί

Πολλά παιχνίδια το Σάββατο στην Superleague 2 και κυρίως έχουμε να κάνουμε με φαβορί τόσο στον βόρειο όμιλο, αλλά επίσης και στο νότιο. Ενδιαφέρον υπάρχει σαφώς σε όλα τα επίπεδα και στοιχηματικά. 

Επισκοπή - Ιεράπετρα: Το καθήκον της έκανε η Επισκοπή και κέρδισε μέσα στην Ζάκυνθο με 3-0 και αυτή ήταν η πρώτη της επιτυχία στο πρωτάθλημα. Σαφώς και χρειάζεται περισσότερες νίκες στην συνέχεια αν θέλει να παραμείνει στην δεύτερη κατηγορία και μάλλον έχει καλή ευκαιρία σήμερα για ένα δύο στα δύο απέναντι στην Ιεράπετρα. 

Δεν ήθελε πολύ η Ιεράπετρα να κερδίσει την Ρόδο την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά ισοφαρίστηκε στο 68' για το τελικό 1-1. Μαλιστα αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος βαθμός στα πέντε πρώτα παιχνίδια που έχει δώσει και αναμενόμενα παραμένει χαμηλά, ψάχνοντας παντού για το πρώτο τρίποντο της χρονιάς. 

Εκτίμηση: Αναμέτρηση Κρήτης, όπου οι δύο ομάδες δείχνουν κοντά σε δυναμική φέτος. Ρίσκο με την ισοπαλία, που πληρώνει 3.05. 

Καλαμάτα - Διαγόρας Ρόδου: Το παιχνίδι της Καλαμάτας με τον Αστέρα Βλαχιώτη δεν διεξήχθη λόγω κρουσμάτων στην αντίπαλη ομάδα, οπότε η πιο πρόσφατη υποχρεώση της ήταν το νικηφόρο 2-0 με την Εργοτέλη. Ολοένα και καλύτερη αναμένεται η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, που μετρά για τα καλά τις δυνάμεις της απέναντι στον υπολογίσιμο Διαγόρα.

Η δεύτερη ήττα είναι γεγονός στον Διαγόρα Ρόδου και μάλιστα από πέναλτι στο 82', χάνοντας από την ΑΕΚ Β' με 1-0. Δεν ξεφεύγει από το ανταγωνιστικό του πρόσωπο όλο αυτό το διάστημα και η πορεία του κρίνεται ανταγωνιστική, αφού έχει απολογισμό 2-2-2 σε έξι αγωνιστικές. Αρκετά απαιτητική παρουσία πάντως η σημερινή απέναντι στην ανεβασμένη Καλαμάτα. 

Εκτίμηση: Ενδιαφέρουσα μάχη εδώ, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν καλό υλικό και εμπειρία. Προβάδισμα πάντως στην Καλαμάτα σε απόδοση 1.70. 

Πιερικός - ΠΑΟΚ Β': Από μεγάλη νίκη προέρχεται ο Πιερικός, αφού έβγαλε διπλό επί του Ολυμπιακού Βόλου με 1-0, χάρη σε τέρμα του Ζαφειράκη στο 15'. Το δεύτερο τρίποντο στην σεζόν δίνει καλή ψυχολογία στην ομάδα της Κατερίνης, που θέλει να μείνει μακριά από την τελευταία τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. 

Ήταν να μην πάρει μπρος ο ΠΑΟΚ Β', αφού μετά το άνετο 3-0 επί του Απόλλωνα Πόντου, ακολούθησε η μεγάλη νίκη απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας με 2-1. Ανεβασμένη πλέον η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, η οποία ανέβηκε αρκετά σε όλα τα επίπεφα και πάει σήμερα στην Κατερίνη για το τρίτο διαδοχικό της τρίποντο. 

Εκτίμηση: Ανταγωνιστικός ο Πιερικός, αλλά ταλαντούχος από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ Β'. Πιθανό το Goal/Goal στην τιμή του 1.75. 

Θεσπρωτός - Νίκη Βόλου: Δύσκολο έργο είχε ο Θεσπρωτός στην αποτελεσματική έδρα του Αλμωπού Αριδαίας πριν μία εβδομάδα και δεν απέφυγε την ήττα με 1-0. Πάντως σε αρκετές των περιπτώσεων έχει αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας και ήδη έχει δύο τρίποντα στις πέντε πρώτες αγωνιστικές (2-0-3). 

Ένα από τα φαβορί του βόρειου ομίλου υποδέχθηκε η Νίκη Βόλου την προηγούμενη αγωνιστική και δεν απέφυγε την ήττα από την Ξάνθη με 1-0. Αυτή ήταν και η πρώτη της στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας απολογισμό 2-3-1 σε έξι παιχνίδια. Σίγουρα θα προσπαθήσει να ρεφάρει σήμερα με κάτι καλύτερο στο γήπεδο του Θεσπρωτού.

Εκτίμηση: Δύσκολο παιχνίδι, αφού ο Θεσπρωτός μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη Νίκη Βόλου. Πιθανότερο όλων το Under 2.5 στο 1.57. 

Ξάνθη - Ολυμπιακός Βόλου: Μεγάλο διπλό πέτυχε η Ξάνθη πριν μία εβδομάδα, όταν και κέρδισε τη Νίκη Βόλου με 1-0, χάρη σε τέρμα του Παπάζογλου στο 78'. Νίκη πρωταθλητισμού για την ομάδα του Κεχαγιά, που φτάνει ολοένα και πιο κοντά πλέον στον στόχο της και είναι σαφώς η κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Μόνο στα καλύτερα του δεν είναι στο ξεκίνημα της σεζόν ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς η εντός έδρας ήττα από τον Πιερικό πόνεσε πολύ. Εξάλλου με μόλις μια νίκη στις έξι πρώτες αγωνιστικές παραμένει χαμηλά και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται σήμερα το άκρως απαιτητικό παιχνίδι μέσα στην Ξάνθη, όπου είναι ξεκάθαρα το αουτσάιντερ. 

Εκτίμηση: Λογικά η Ξάνθη θα βρει τρόπο να πάρει ακόμη ένα τρίποντο στο πρωτάθλημα, αλλά με την δυσκολία που σκοράρει θα προτιμήσουμε το Under 2.5 στο 1.70. 

Απόλλων Πόντου - Λάρισα: Άντεξε για το μεγαλύτερο διάστημα ο Απόλλων Πόντου στα Τρίκαλα, όμως δέχθηκε δύο τέρματα στο τελευταία δεκάλεπτο και έχασε το παιχνίδι με 2-0. Δεδομένες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στην διάρκεια της σεζόν, ενώ άκρως απαιτητικό είναι το έργο της και σήμερα εναντίον της Λάρισας. 

Μια καλή ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή σπατάλησε η Λάρισα, μένοντας στο 1-1 με την Βέροια στο ντέρμπι, σε ένα παιχνίδι που όλα έγιναν στα τελευταία λεπτά. Περιθώρια δεν έχει πλέον για άλλες απώλειες αν θέλει να διεκδικήσει την άνοδο και απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου έχει την ευκαιρία για επιστροφή στα τρίποντα. 

Εκτίμηση: Ενδεχομένως να το παλέψει ο Απόλλων Πόντου, αλλά μέχρι εκεί. Προκαλούν οι αποδόσεις στο Over 2.5 και συγκεκριμένα στο 2.10. 

Ρόδος - Καλλιθέα: Με τον βαθμό της ισοπαλίας και το ισόπαλο 1-1 έφυγε η Ρόδος από την Ιεράπετρα, ισοφαρίζοντας με τον Σταματελόπουλο στο 68'. Από τις ευχάριστες παρουσίες του πρωταθλήματος εξάλλου, αφού παραμένει αήττητη και με απολογισμό 3-3-0 βρίσκεται αναμενόμενα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. 

Η πρώτη ήττα την φετινή περίοδο είναι γεγονός για την Καλλιθέα, αφού υποδέχθηκε τον δυνατό Λεβαδειακό και έχασε με 1-0. Νωρίτερα μετρούσε τρεις σερί νίκες και το ζητούμενο για τους νεοφώτιστους, αλλά με καλό ρόστερ είναι να επανέλθουν άμεσα στα θετικά αποτελέσματα, αν και το έργο τους μέσα στην Ρόδο μόνο εύκολο δεν είναι. 

Εκτίμηση: Δυνατό ζευγάρι στην Ρόδο, αφού οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται τυχαία τόσο ψηλά στην βαθμολογία. Ρίσκο με την ισοπαλία, που πληρώνει 3.25. 

Βέροια - Απόλλων Λάρισας: Παρότι βρήκε τέρμα στο 90' η Βέροια μέσα στην Λάρισα, εντούτοις δεν απέφυγε την ισοφάριση δύο λεπτά αργότερα για το τελικό 1-1. Όπως και να έχει, η ομάδα του Παύλου Δερμιντζάκη παραμένει στην κορυφή του βόρειου ομίλου, έχοντας απολογισμό 4-2-0 σε έξι παιχνίδια.

Τα αρνητικά αποτελέσματα συνέχισε ο Απόλλων Λάρισας και την προηγούμενη αγωνιστική, αφού ηττήθηκε από την Τρίγλια (Ηρακλής) με 1-0 και μάλιστα εντός έδρας. Χωρίς νίκη εξάλλου μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται σήμερα και το άκρως απαιτητικό παιχνίδι, με αντίπαλο την πρωτοπόρο Βέροια. 

Εκτίμηση: Ξεκάθαρο φαβορί η Βέροια, κάτι που διαπιστώνουμε και στο σετ των αποδόσεων. Με λίγη τύχη μπορεί να περάσει το Over 2.5 σε απόδοση 1.85. 

Λεβαδειακός - Αιγάλεω: Μεγάλο διπλό για τον Λεβαδειακό επί της δυνατής Καλλιθέας με 1-0, χάρη σε τέρμα του Δούμτσιου στο 68'. Εξάλλου δεν ήθελε νέα απώλεια στο πρωτάθλημα, έχοντας ήδη δύο ισοπαλίες σε πέντε παιχνίδια, όμως έχει κερδίσει τα άλλα τρία παιχνίδια, που του επιτρέπουν να βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία. 

Άμεση επιστροφή στα τρίποντα για το Αιγάλεω, που επιβλήθηκε του Ηρόδοτου εντός έδρας με 2-0. Έτσι έκλεισε άμεσα την παρένθεση της ήττας από την Καλλιθέα με 1-0 και με απολογισμό 3-1-1 είναι μεταξύ των πρωτωπόρων του νότιου ομίλου, όμως σήμερα έχει πραγματικά δύσκολο έργο απέναντι στον δυνατό και αήττητο Λεβαδειακό. 

Εκτίμηση: Δεν είναι τόσο εύκολο το ματς όπως δείχνουν οι αποδόσεις, αφού το Αιγάλεω είναι σοβαρό αμυντικά και όχι μόνο. Επιλογή το Under 2.5 στο 1.62.

Οι επιλογές μου

Καλαμάτα - Διαγόρας Ρόδου 1 (1.70) / Stoiximan
Πιερικός - ΠΑΟΚ Β' Goal/Goal (1.75) / Novibet
Απόλλων Πόντου - Λάρισα Over 2.5 (2.10) / Bet365
Ρόδος - Καλλιθέα Χ (3.25) Sportingbet
Λεβαδειακός - Αιγάλεω Under 2.5 (1.62) / Betshop