07/04/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (10/04): Επιστρέφει στις νίκες η Βέροια

Σχεδόν όλη η δράση της αγωνιστικής στην Superleague 2 διεξάγεται σήμερα Κυριακή και πολλά από τα ζευγάρια έχουν μεγάλη βαθμολογική αξία, έχοντας μπει στην τελική ευθεία της σεζόν.

Ηρόδοτος - Καλαμάτα: Δεν έδωσε συνέχεια ο Ηρόδοτος στην μεγάλη νίκη επί της Κηφισιάς με 3-2, αφού την επόμενη αγωνιστική ηττήθηκε με 3-1 στην έδρα της ΑΕΚ Β'. Τα δύσκολα παιχνίδια δεν σταματούν ποτέ για την ομάδα από την Κρήτη, αφού σήμερα υποδέχεται την δεύτερη της βαθμολογίας Καλαμάτα. 

Επιβλητική νίκη για την Καλαμάτα στην εμβόλιμη αγωνιστική μεσοβδόμαδα, κερδίζοντας το Αιγάλεω με 3-0. Σταθερά δεύτερη πλέον στον πίνακα της βαθμολογίας, όμως οι απώλειες που είχε νωρίτερα της έχουν κοστίσει για να κυνηγά με αρκετού πλέον βαθμούς απόστασης τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό. 

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες θέλουν τους βαθμούς για ξεχωριστούς λόγους και τελευταία σκοράρον συνεχώς. Το Goal/Goal σε απόδοση 2.00. 

Βέροια - Αναγέννηση Καρδίτσας: Απώλεια μετά από καιρό για την Βέροια και μάλιστα στα τελευταία λεπτά κόλλησε απέναντι στους εννιά του Απόλλωνα Πόντου στο 0-0. Όπως και να έχει διατηρεί μια σχετικά καλή απόσταση από την δεύτερη Λάρισα και μόνο αν «αυτοκτονήσει» στις τελευταίες αγωνιστικές θα αφήσει την κορυφή. 

Μάλλον σκέφτεται το τέλος της σεζόν τις τελευταίες εβδομάδες η Αναγέννηση Καρδίτσας, με αποκορύφωμα το βαρύ 3-0 με το οποίο έχασε εντός έδρας από τον Ηρακλή. Τέταρτη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα και έγινε φανερή η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου, αφού δεν λέει να σηκώσει κεφάλι. 

Εκτίμηση: Ευκαιρία για άμεση επιστροφή στα τρίποντα η Βέροια, αλλά δικαιολογημένα ο απλός άσος πληρώνει χαμηλά. Καθόλου άσχημο το Over 2.5 στο 1.90. 

Πανσερραϊκός - Ξάνθη: Σημαντικός εκτός έδρας βαθμός για τον Πανσερραϊκό απέναντι στον Πιερικό με 1-1, που έχει και αυτός τον ίδιο στόχο της παραμονής, δίνοντας συνέχεια στην μεγάλη νίκη επί της Αναγέννησης Καρδίτσας με 2-1. Τα δύσκολα παιχνίδια συνεχίζονται και αυτή την αγωνιστική απέναντι στην πάντα υπολογίσιμη Ξάνθη. 

Νέα νίκη για την Ξάνθη σε εντός έδρας αναμέτρηση που έγινε μεσοβδόμαδα, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό Β' με 2-1. Πάντως έχει χάσει προ πολλού την επαφή της με τον στόχο της πρώτης θέσης και κάνει προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται. 

Εκτίμηση: Μονόπλευρο το βαθμολογικό ενδιαφέρον και είναι με το μέρος του Πανσερραϊκού. Γι αυτό και ο άσος δίνεται στο 1.62.

Ηρακλής - Πιερικός: Στην καλή του ημέρα μπορεί να κάνει πολλά ο Ηρακλής, όπως φάνηκε και στο εντυπωσιακό του πέρασμα με 3-0 από την έδρα της Αναγέννησης Καρδίτας. Αρκετή αστάθεια τον διακρίνει πάντως στα τελευταία του παιχνίδια και θα προσπαθήσει σήμερα απέναντι στον Πιερικό να κάνει το δύο στα δύο. 

Στο 1-1 έμεινε ο Πιερικός απέναντι στον Πανσερραϊκό εντός έδρας και έχασε έτσι μια καλή ευκαιρία να αποσπαστεί από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Παρά τις ανταγωνιστικές του εμφανίσεις χρειάζεται ακόμη αποτελέσματα και κάθε παιχνίδι δείχνει να έχει την δική του σημασία. 

Εκτίμηση: Σπάνια κάνει δύο στα δύο ο Ηρακλής και ο Πιερικός δείχνει καλά. Προτιμότερο το Goal/Goal σε απόδοση 2.00. 

Ιεράπετρα - Εργοτέλης: Στο κατάλληλο χρονικό σημείο η Ιεράπετρα σημείωσε δύο σημαντικές νίκες και δείχνει να ξεμπερδεύει μια και καλή με την παραμονή στην κατηγορία. Μάλιστα το πέρασμα της μεσοβδόμαδα με 3-2 από την έδρα του Καραϊσκάκη ήταν όλα τα λεφτά και την εκτόξευσε σημαντικά σοτν πίνακα της βαθμολογίας. 

Επιτέλους γκολ, επιτέλους νίκη για τον Εργοτέλη, που σκόραρε με τον Κωστανάσιο στο 57' και κέρδισε την Ζάκυνθο με 1-0. Είχε καιρό να χαμογελάσει η ομάδα από το Ηράκλειο, όμως δεν έχει κάποιον στόχο να κυνηγά και γίνεται προσπάθεια να παραμείνει σε εγρήγορση. Ντέρμπι σήμερα στην Κρήτη, αντιμετωπίζοντας τη Ιεράπετρα. 

Εκρίμηση: Ντέρμπι στην Κρήτη και αναμένεται να γίνει μάχη. Οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα μεσοεπιθετικά για το Goal/Goal στο 2.00. 

Καλλιθέα - Καραϊσκάκης: Δύο διαδοχικά 0-0 για την Καλλιθέα έχουν δημιουργήσει απόσταση από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό και αρχικά ήταν αυτό κόντρα στην Καλαμάτα και μεσοβδόμαδα μέσα στον Παναθηναϊκό Β'. Από τις λίγες φορές που δεν σκοράρει στην σεζόν, έχοντας αντίκτυπο πλέον και στον πίνακα της βαθμολογίας. 

Την κάτω βόλτα πήρε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Καραϊσκάκης, με αποκορύφωμα την εντός έδρας ήττα από την Ιεράπετρα με 3-2. Τρίτη στην σειρά στο πρωτάθλημα και όπως ήταν λογικό υποχώρησε εντός επικίνδυνης ζώνης στην βαθμολογία. Κάθε ματς είναι σημαντικό πλέον, όπως και σήμερα μέσα στην Καλλιθέα. 

Εκτίμηση: Δυσκολία στο σκοράρισμα τελευταία για την Καλλιθέα, ενώ ο Καραϊσκάκης θέλει πάση θυσία το αποτέλεσμα. Επιλογή το Under 2.5 σε απόδοση 1.57. 

Χανιά - Διαγόρας Ρόδου: Μετά το 0-0 για τα Χανιά απέναντι στον Εργοτέλη ήρθε ανάλογο αποτέλεσμα και κόντρα στον Αστέρα Βλαχιώτη, καθώς είναι γνωστό από το ξεκίνημα ότι έχουν θέμα στο εύκολο γκολ. Όπως και να έχει ιδιαίτερο κίνητρο δεν υπάρχει στην ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, αν και «τρέχει» ένα ικανό αήττητο σερί. 

Την κατάλληλη περίοδο δείχνει να «ξυπνά» και πάλι ο Διαγόρας Ρόδου, αφού έδωσε συνέχεια στο διπλό επί του Εργοτέλη με 1-0, κερδίζοντας και τον Αστέρα Βλαχιώτη με 2-0. Σημαντική ανάσα στην μάχη της παραμονής, αν και πρέπει να διατηρήσει την ίδια αποτελεσματικότητα και στην συνέχεια για την σωτηρία στην κατηγορία. 

Εκτίμηση: Ώρα να βρουν δίχτυα σήμερα τα Χανιά, αλλά και ο Διαγόρας Ρόδου δείχνει καλά. Προκαλεί το Goal/Goal στο 2.52. 

Ρόδος - Κηφισιά: Κακή αμυντική συμπεριφορά για την Ρόδο άλλη μια φορά στην ήττα με 4-2 στην έδρα της Επισκοπής, ενώ νωρίτερα έχασε με 4-0 και από τον Λεβαδειακό. Πλέον υποχώρησε δικαιολογημένα εντός επικίνδυνης ζώνης και πρέπει να ρεφάρει σήμερα με κάτι καλύτερο απέναντι στην Κηφισιά. 

Μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της σεζόν πραγματοποίησε μεσοβδόμαδα η Κηφισιά, όπως φαίνεται και από το 4-1 με το οποίο έχασε εντός έδρας από τον Λεβαδειακό. Ούτως ή άλλως η επαφή με την κορυφή είχε χαθεί προ πολλού και οφείλει να μην χαλάσει την εικόνα της στα παιχνίδια που απομένουν. 

Εκτίμηση: Δεν είναι στα καλύτερα τους οι δύο ομάδες, οι οποίες τελευταία φέρνουν μεγάλα σκορ. Προτιμότερο το Over 2.5 στο 1.83. 

Ζάκυνθος - Αστέρας Βλαχιώτη: Επιστροφή στις ήττες για την Ζάκυνθο μετά από τρεις αγωνιστικές, χάνοντας μέσα στο Παγκρήτιο από τον Εργοτέλη με 1-0. Νωρίτερα κέρδισε τον Καραϊσκάκη με 2-0 και παρά την φιλότιμη της προσπάθεια η θέση παραμονής διατηρείται αρκετά σημαντική ως προς τον στόχο της σωτηρίας. 

Δεν είχε εύκολο έργο ο Αστέρας Βλαχιώτη απέναντι στα Χανιά και έτσι απέσπασε το ισόπαλο 0-0. Η πρόσφατη θετική του εικόνα τον διατηρεί πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού και αν βρει ένα διπλό σήμερα μέσα στην Ζάκυνθο τότε θα κάνει το σημαντικότερο βήμα παραμονής στην κατηγορία. 

Εκτίμηση: Όσο και να το παλεύει η Ζάκυνθος δείχνει να μην προλαβαίνει και έτσι ο Αστέρας Βλαχιώτη έχει μια καλή ευκαιρία για το διπλό στο 1.57. 

Απόλλων Λάρισας - Καβάλα: Ότι παίρνει εκτός έδρας ο Απόλλων Λάρισας είναι σημαντικό και έτσι το ισόπαλο 1-1 στο γήπεδο του Θεσπρωτού μπορεί να αποβεί καθοριστικό στην μάχη της παραμονής. Ο μεγάλος τελικός όμως είναι σήμερα απέναντι στην Καβάλα, που έχει τον ίδιο ακριβώς στόχο.

Στις τρεις αγωνιστικές σταμάτησε το αήττητο της Καβάλας, αφού υποδέχθηκε την Λάρισα και δεν απέφυγε την ήττα με 1-0. Η προσπάθεια της για παραμονή συνεχίζεται, όμως μάλλον χρειάζεται παντού νίκες από εδώ και στο εξής για να βάλει τις ομάδες που πρέπει από κάτω της και να διατηρηθεί στην κατηγορία. 

Εκτίμηση: Μεγάλη μάχη παραμονής, όπου οι δύο ομάδες παίζουν τα... ρέστα τους σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα. Ρίσκο με την ισοπαλία στο 2.95.

Τρίκαλα - Νίκη Βόλου: Μη αναστρέψιμη δείχνει η κατάσταση στα Τρίκαλα και τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα τα φέρνουν μια ανάσα από τον υποβιβασμό. Τελευταία έχασαν με κάτω τα χέρια από τον Αλμωπό Αριδαίας με 3-0, ενώ έχουν και σήμερα ένα δύσκολο έργο απέναντι στην φορμαρισμένη Νίκη Βόλου. 

Ασταμάτητη εδώ και καιρό η Νίκη Βόλου, που είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του βορείου ομίλου. Προσφάτως κέρδισε τον ΠΑΟΚ Β' με 2-1, όπου έφτασε τις πέντε σερί νίκες. Ολοένα και πιο ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, που έχει την ευκαιρία σήμερα να διευρύνει αυτό το αξιόλογο σερί της. 

Εκτίμηση: Οι αποδόσεις λένε την αλήθεια εδώ και με την φόρμα που έχουν οι δύο ομάδες περιμένουμε πολλά γκολ και την εμφάνιση του Over 2.5 στο 2.05.

Λάρισα - Αλμωπός Αριδαίας: Χωρίς το άγχος που την «έπνιγε» σε αρκετές των περιπτώσεων δείχνει πιο αποτελεσματική πλέον η Λάρισα και μετά το 1-0 κόντρα στον Θεσπρωτό βρήκε το ίδιο σκορ και μέσα στην Καβάλα. Στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν θα προσπαθήσει να κάνει το απόλυτο και στο τέλος θα δει τι έχει καταφέρει βαθμολογικά. 

Η εξαιρετική πορεία του Αλμωπού Αριδαίας συνεχίζεται, αφού εδώ και καιρό έχει εξασφαλίσει μια άνετη παρουσία στην κατηγορία. Χωρίς πρόβλημα μεσοβδόμαδα στο 3-0 επί των Τρικάλων, ενώ πριν μία εβδομάδα πέρασε νικηφόρα και από την έδρα του ΠΑΟΚ Β' με σκορ 1-0. 

Εκτίμηση: Χαμηλά πληρώνει ο άσος της Λάρισας και με την αμυντική σοβαρότητα που έχει δύσκολα το ματς να ξεφύγει από το Under 2.5 στο 1.50. 

ΠΑΟΚ Β' - Ολυμπιακός Βόλου: Μακριά από νίκη εδώ και πολλές αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ Β' και μάλιστα προέρχεται από δύο σερί ήττες. Πρώτα ήταν το 1-0 από τον Αλμωπό Αριδαίας εντός έδρας, ενώ την επόμενη αγωνιστική έχασε και από την φορμαρισμένη Νίκη Βόλου με 2-1. Καλή ευκαιρία πάντως μια νίκη σήμερα απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου.

Δεν είχε αγώνα μεσοβδόμαδα ο Ολυμπιακός Βόλου και έχει να θυμάται το πρόσφατο 2-1, με το οποίο έχασε στο ντέρμπι κόντρα στη Νίκη Βόλου. Με έξι αγωνιστικές χωρίς τρίποντο στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος έχει δυσκολέψει πολύ την ζωή του και πλέον μόνο με θαύμα θα παραμείνει στην κατηγορία. 

Εκτίμηση: Δύσκολα προλαβαίνει ο Ολυμπιακός Βόλου και ο πάντα ταλαντούχος ΠΑΟΚ Β' έχει τον πρώτο λόγο για τον άσο σε απόδοση 1.93. 

Οι προτάσεις

Βέροια - Αναγέννηση Καρδίτσας Over 2.5 (1.90) / Stoiximan
Απόλλων Λάρισας - Καβάλα Χ (2.95) / Bet365
Τρίκαλα - Νίκη Βόλου Over 2.5 (2.05) / Betshop
ΠΑΟΚ Β' - Ολυμπιακός Βόλου 1 (1.93) / Novibet