08/03/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (09/03): Ματσάρα κορυφής στην Βέροια

Φουλ αγωνιστική δράση στην εμβόλιμη της Τετάρτης για την Superleague 2, όπου το ενδιαφέρον κορυφώνεται τόσο στον βόρειο όμιλο, όσο και στο νότιο. 

Ηρόδοτος - Αιγάλεω: Πολύ δύσκολο έργο είχε ο Ηρόδοτος την Κυριακή με την Καλλιθέα εκτός έδρας και δεν απέφυγε την ήττα με 3-0. Η βαθμολογική του ανάγκη είναι μεγάλη και καλείται να κοιτάξει μπροστά, όμως και σήμερα έχει πραγματικά απαιτητική αποστολή απέναντι στο υπολογίσιμο Αιγάλεω. 

Στις 27/02 το πιο πρόσφατο παιχνίδι για το Αιγάλεω, που έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Καλλιθέα. Πάντα ανταγωνιστική η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη, παρότι μερικές φορές δεν ακολουθούν τα αποτελέσματα. Πάντως «τρέχει» αήττητο τριών αγωνιστικών τελευταία, με δύο νίκες και μια ισοπαλία. 

Εκτίμηση: Φουλ πιεσμένος ο Ηρόδοτος, αλλά και το Αιγάλεω δεν είναι απλή ομάδα. Ισορροπημένο σετ αποδόσεων και πιθανή ισοπαλία στο 2.82. 

Κηφισιά - Χανιά: Ξανά πήρε μπρος η Κηφισιά στο πρωτάθλημα, αφού προέρχεται από τρεις απανωτές νίκες. Τελευταίο της «θύμα» ο Διαγόρας Ρόδου, τον οποίο κέρδισε με 2-0 εκτός έδρας. Έτσι παραμένει ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας και τεστάρει για τα καλά τις δυνάμεις της απέναντι στα φορμαρισμένα Χανιά. 

Λύτρωση από τον Κόλα στο 92' για τα Χανιά, που κέρδισαν εντός έδρας με 1-0 την Επισκοπή. Στην καλύτερη της φόρμα η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, αφού «τρέχει» αήττητο 13 αγωνιστικών. Σίγουρα αν ήταν πιο αποτελεσματική στο ξεκίνημα, τώρα θα διεκδικούσε μέχρι και την πρώτη θέση του νότιου ομίλου. 

Εκτίμηση: Από τις δυνατές παρουσίες του ομίλου και θα γίνει μάχη. Όλα πιθανά στην αναμέτρηση, αλλά προκαλεί με ρίσκο το διπλό στο 2.95.

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΠΑΟΚ Β': Δεν θα μπορούσε να μην δώσει συνέχεια στο 5-2 επί της Βέροιας η Αναγέννηση Καρδίτσας, βγάζοντας διπλό με 1-0 στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου τις επόμενες ημέρες. Πάντως παραμένει αρκετά μακριά από την πρωτοπόρο Βέροια και «κλαίει» κάποιους άσκοπους χαμένους βαθμούς πριν μερικές εβδομάδες. 

Επιστροφή στα τρίποντα για τον ΠΑΟΚ Β', που κέρδισε τον Απόλλωνα Πόντου με 2-1 εντός έδρας. Νωρίτερα η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μετρούσε δύο σερί ήττες και τρεις αγωνιστικές μακριά από τρίποντο, αλλά η προηγούμενη της νίκη την φέρνει κάπου στα μέσα του βαθμολογικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Ευκαιρία για το τρία στα τρία η Αναγέννηση Καρδίτσας, που εντός έδρας βγάζει αρκετές φάσεις. Η αξία στο Over 2.5 και το 2.20.

Ξάνθη - Νίκη Βόλου: Το σερί χωρίς νίκη για την Ξάνθη μεγάλωσε στις τέσσερις αγωνιστικές και πλέον δεν μπορεί να μιλάει για άνοδο στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Τελευταία απώλεια το 2-2 μέσα στην έδρα του Αλμωπού Αριδαίας, με την πρωτοπόρο Βέροια να έχει ξεφύγει από την ίδια με διψήφια διαφορά. 

Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα έδωσε η Νίκη Βόλου πριν λίγες ημέρες όταν κέρδισε τον Πιερικό με 2-0 εντός έδρας. Από τις ευχάριστες παρουσίες του βορείου ομίλου προς το παρών, έχοντας μόλις μια ήττα στις οχτώ τελευταίες αγωνιστικές. Σήμερα έχει την ευκαιρία να μετρήσει δυνάμεις απέναντι στην πάντα υπολογίσιμη Ξάνθη. 

Εκτίμηση: Ουσιαστικά το έχασε το «τρένο» της ανόδου η Ξάνθη, αλλά μια καλή νίκη την χρωστά μετά από καιρό. Προβάδισμα στον άσο σε απόδοση 1.65. 

Λεβαδειακός - Καλλιθέα: Το «τρένο» του Λεβαδειακού καλά κρατεί πλέον και το 1-0 έφτανε για να φύγει νικηφόρα από την Ιεράπετρα την περασμένη Κυριακή. Δεύτερο σερί τρίποντο και τέταρτο στην τελευταία πεντάδα αγώνων, σερί που τον έχει εδραιώσει στην κορυφή του νότιου ομίλου και μάλιστα αρχίζει να ανοίγει μια σχετικά διαφορά από τους διώκτες του. 

Τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη ήταν πολλές για την Καλλιθέα, που κέρδισε τον Ηρόδοτο με 3-0 εντός έδρας. Αρκετοί χαμένοι βαθμοί, που θα της επέτρεπαν να βρίσκεται σήμερα σε πλεονεκτική θέση έναντι του Λεβαδειακού, αλλά πλέον καλείται να βρει αποτέλεσμα σε αυτό το γήπεδο για να ελπίζει στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Εκτίμηση: Δεν αποτελεί κάποια τρομερή ευκαιρία, αλλά ο Λεβαδειακός έχει σοβαρευτεί αρκετά τελευταία και έχει τον πρώτο λόγο για τον άσο στο 1.57. 

Απόλλων Πόντου - Τρίκαλα: Με δύο εις βάρος του πέναλτι έχασε ο Απόλλων Πόντου στην Ευκαρπία από τον ΠΑΟΚ Β' με 2-1, αλλά δεν έχει την πολυτέλεια να κοιτά πίσω. Στόχος η επιστροφή στα τρίποντα στον σημερινό τελικό με τα Τρίκαλα αν θέλει να ελπίζει σε παραμονή στην δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. 

Το πάλεψαν όσο μπορούσαν τα Τρίκαλα απέναντι στην πρωτοπόρο Βέροια, αλλά δεν απέφυγαν την εντός έδρας ήττα με 2-1. Σίγουρα τα προβλήματα πάσης φύσεως τα έχουν επηρεάσει, αλλά θέλουν να διατηρηθούν ανταγωνιστικά και να βρουν ότι καλύτερο μπορούν στον σημερινό αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου.

Εκτίμηση: Αναμέτρηση για τα χαμηλά... στρώματα της βαθμολογίας, με τον Απόλλωνα Πόντου να είναι περισσότερο σοβαρός τελευταία και να έχει το προβάδισμα για τον άσο στο 1.82. 

Ρόδος - Ιεράπετρα: Από τις χειρότερες εμφανίσεις της έκανε η Ρόδος μέσα στην Ζάκυνθο και η η ήττα με 5-0 μιλά από μόνη της. Εξάλλου μόνο σε φόρμα δεν βρίσκεται τελευταία, αφού αγνοεί την χαρά της νίκης εδώ και έξι σερί αγωνιστικές. Η υπόθεση παραμονή δυσκολεύει αρκετά από παιχνίδι σε παιχνίδι και πρέπει να βρει κάτι καλύτερο σαφώς σήμερα κόντρα στην Ιεράπετρα.

 Παρά το ανταγωνιστικό της πρόσωπο, η Ιεράπετρα είχε απέναντι της τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό δεν απέφυγε την ήττα με 1-0, που ήταν η τρίτη στην σειρά. Αναμενόμενα υποχώρησε σημαντικά στον πίνακα της βαθμολογίας και καλείται να ρεφάρει με κάτι καλύτερο σήμερα στο σημαντικό παιχνίδι μέσα στην Ιεράπετρα. 

Εκτίμηση: Άκρως καθοριστικό ματς για το μέλλον των δύο ομάδων, που καλούνται να βγουν μπροστά και να σκοράρουν. Η αξία στο Over 2.5 και το 2.20. 

Επισκοπή - Ζάκυνθος: Στις καθυστερήσεις δέχθηκε γκολ η Επισκοπή στα Χανιά και γνώρισε την ήττα με 1-0. Τόσο οριακά έσπασε το αήττητο των οχτώ παιχνιδιών στο πρωτάθλημα και απέδειξε ότι μπορεί να κοντράρει πλέον κάθε αντίπαλο. Επίσης, άνοιξε ικανή διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και όλα συνηγορούν ότι θα έχει ένα ήρεμο υπόλοιπο στην κατηγορία. 

Όσο ζει ελπίζει η Ζάκυνθος και ειδικά το 5-0 επί της Ρόδου την Κυριακή έκανε για τα καλά αίσθηση. Το πρόσφατο βελτιωμένο πρόσωπο της επιτρέπει να κυνηγά την παραμονή, αλλά χρειάζεται και άλλες νίκες αν θέλει να βάλει τουλάχιστον τέσσερις ομάδες από κάτω της μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. 

Εκτίμηση: Ένα κλικ πιο πάνω η Επισκοπή, που θα είναι πολύ πιο άνετη αν πάρει το σημερινό παιχνίδι. Ο άσος σε απόδοση 1.65. 

Καλαμάτα - Αστέρας Βλαχιώτη: Ακόμη μια απώλεια το τελευταίο χρονικό διάστημα για την Καλαμάτα, που έφυγε ηττημένη από την έδρα του Εργοτέλη με 2-0. Έτσι είδε τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό να ξεφεύγει περισσότερο στην βαθμολογία, αφού δεν λέει να σταθεροποιήσει τόσο τις εμφανίσεις, όσο και τα αποτελέσματα της. 

Σημαντικός βαθμός για τον Αστέρα Βλαχιώτη απέναντι στην ΑΕΚ Β' (1-1), ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, αφού βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις. Ωστόσο παραμένει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ την περιμένει επίσης δύσκολη δοκιμασία σήμερα απέναντι στην πιεσμένη Καλαμάτα. 

Εκτίμηση: Δεν έχει το εύκολο γκολ η Καλαμάτα και ο Αστέρας Βλαχιώτη θα αγωνιστεί αναμενόμενα αμυντικά. Επιλογή το Under 2.5 στο 1.62. 

Παναθηναϊκός Β' - Εργοτέλης: Με τον βαθμό της ισοπαλίας αποχώρησε ο Παναθηναϊκός Β' από την Άρτα και έδρα του Καραϊσκάκη με 1-1. Νωρίτερα είχε χάσει με 2-1 από την Καλαμάτα και παρουσιάζει πάντα ένα ασταθές σύνολο. Τις δικές του δυσκολίες έχει και ο σημερινός αγώνας απέναντι στον πάντα επικίνδυνο Εργοτέλη. 

Στα δύσκολα τα πηγαίνει πάντα καλύτερα ο Εργοτέλης, με αποκορύφωμα την μεγάλη νίκη επί της Καλαμάτας με 2-0. Αν νωρίτερα είχε ένα πιο ουσιαστικό πρόσωπο τώρα θα διεκδικούσε την πρώτη θέση, η οποία απέχει πλέον αρκετά. Σίγουρα μπορεί να διατηρήσει ένα αξιόμαχο σύνολο και στην πορεία, ώστε να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται. 

Εκτίμηση: Δύο ικανές μεσοεπιθετικά ομάδες και έχουν την ποιότητα να σκοράρουν για το πιθανό Goal/Goal σε απόδοση 2.00. 

Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Β': Ολοένα και δυσκολεύει η υπόθεση παραμονής για τον Πανσερραϊκό, ειδικά μετά την ήττα του στο κομβικό ματς στην έδρα του Απόλλωνα Λάρισας με 1-0. Σταθερά εντός επικίνδυνης ζώνης τα «λιοντάρια», οπότε ψάχνουν πάση θυσία κάτι καλύτερο σήμερα απέναντι στον Ολυμπιακό Β'. 

Στις 26/02 η τελευταία υποχρέωση του Ολυμπιακού Β', όταν γνώρισε την ήττα από τον Απόλλωνα Λάρισας με 1-0 εντός έδρας. Τρίτη στην τελευταία τετράδα αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα και όπως είναι λογικό υποχώρησε αρκετά στην βαθμολογία, χωρίς ωστόσο να αγωνίζεται με κάποιο περιττό άγχος. 

Εκτίμηση: Το μεγαλύτερο κίνητρο στο ζευγάρι το έχει ο Πανσερραϊκός και λόγω έδρας έχει πιθανότητες να βγάλει τον άσο στο 2.42. 

Πιερικός - Ολυμπιακός Βόλου: Πάνω στην φορμαρισμένη Νίκη Βόλου έπεσε ο Πιερικός και δεν απέφυγε την εκτός έδρας ήττα με 2-0. Έτσι έλαβε τέλος ένα μίνι σερί δύο αγωνιστικών χωρίς ήττα, που βελτίωσε κάπως την εικόνα του βαθμολογικά. Πραγματικός τελικός πάντως το σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, που έχει τον ίδιο στόχο της παραμονής. 

Στα δύο κολλητά εντός έδρας παιχνίδια που είχε ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε αρχικά τον ΠΑΟΚ Β' με 3-1, αλλά στην συνέχεια δεν απέφυγε την ήττα από την ανεβασμένη Αναγέννηση Καρδίτσας με 1-0. Η προσπάθεια του για σωτηρία συνεχίζεται, αλλά θα είναι σημαντικό να αποκομίσει κάτι θετικό σήμερα στην Κατερίνη. 

Εκτίμηση: Μεγάλη μάχη παραμονής, αφού οι δύο ομάδες βρίσκονται μέσα στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Ματς που δύσκολα να ξεφύγει από το Under 2.5 στο 1.75.

Θεσπρωτός - Αλμωπός Αριδαίας: Το γκολ που πέτυχε ο Θεσπρωτός στο 22' μέσα στην Καβάλα είχε απάντηση λίγο πριν το 90' και έτσι το εκτός έδρας ματς αυτό έληξε με 1-1. Τρίτη ισοπαλία στην τελευταία τετράδα αναμετρήσεων, σερί που παραμένει αήττητος. Άνετος πλέον βαθμολογικά, έχοντας κάνει ήδη αρκετές ζημιές στην κατηγορία. 

Παρότι βρήκε δύο τέρματα ο Αλμωπός Αριδαίας απέναντι στην Ξάνθη, εντούτοις έμεινε στο εντός έδρας 2-2, αλλά παρουσίασε ακόμη μια φορά το ανταγωνιστικό του πρόσωπο. Εξάλλου, διεύρυνε το αήττητο του σερί στις τέσσερις αγωνιστικές και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει μια ήρεμη συνέχεια στην σεζόν. 

Εκτίμηση: Σχετικά άνετες βαθμολογικά οι δύο ομάδες στον βόρειο όμιλο και θα εξυπηρετήσει τα σχέδια τους ο πόντος της ισοπαλίας σε απόδοση 3.00. 

Ηρακλής - Απόλλων Λάρισας: Πολύ δύσκολο το έργο του Ηρακλή μέσα στην έδρα της φορμαρισμένης Λάρισας και δεν απέφυγε την ήττα με 3-0. Πάντως δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο άγχος στην σεζόν, αν και θα ήθελε λόγω πρεστίζ και όχι μόνο να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται στην βαθμολογία. 

Στο κατάλληλο χρονικό σημείο «ξύπνησε» ο Απόλλων Λάρισας και ειδικά το 1-0 επί του Πανσερραϊκού ήταν όλα τα λεφτά. Τρεις νίκες στην τελευταία τετράδα αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα και πλέον μπορεί να βλέπει το μέλλον το με μεγαλύτερη αισιοδοξία όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία. 

Εκτίμηση: Μετά από ήττες συνήθως ο Ηρακλής απαντά με νίκη και κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας δείχνει να έχει το προβάδισμα για τον άσο στο 1.55.

Βέροια - Λάρισα: Άμεση απάντηση της Βέροιας στην ήττα που υπέστη με 5-2 από την Αναγέννηση Καρδίτσας, αφού την επόμενη αγωνιστική έβγαλε διπλό στα Τρίκαλα με 2-1. Ωστόσο με τρεις βαθμούς πάνω από την Λάρισα, σήμερα έχει μεγάλη ευκαιρία να αποσπαστεί ή να δυσκολέψει την παρουσία της στην κορυφή του βόρειου ομίλου. 

Ακόμη μια επιτυχία για την Λάρισα μεταξύ των πολλών που έχει τελευταία, κερδίζοντας και τον Ηρακλή με 3-0. Με έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα έχει πλησιάσει σε απόσταση βολής από την κορυφή, αλλά η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα, αφού με διπλό μέσα στην Βέροια θα ισοβαθμίσει με την αντίπαλο της και θα αυξήσει τις ελπίδες για άνοδο. 

Εκτίμηση: Μακράν το πιο σημαντικό ματς της ημέρας, αφού πρόκειται για ντέρμπι κορυφής. Μάχη θα γίνει και θα ρισκάρουμε στην ισοπαλία και το 3.10. 

Οι επιλογές

Κηφισιά - Χανιά 2 (2.95) / Stoiximan
Αναγέννηση Καρδίτσας - ΠΑΟΚ Β' Over 2.5 (2.20) / Betshop
Λεβαδειακός - Καλλιθέα 1 (1.57) / Bet365
Παναθηναϊκός Β' - Εργοτέλης Goal/Goal (2.00) / Novibet
Βέροια - Λάρισα Χ (3.10) / Sportingbet