07/02/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (09/02): Τέλος ο Αναστόπουλος από Καλαμάτα

Πολλά εξ' αναβολής παιχνίδια σήμερα Τετάρτη στην Superleague 2 και σε γενικές γραμμές ξεχωρίζουν αρκετά φαβορί τόσο στον βόρειο, όσο και στο νότιο όμιλο. 

Χανιά - Αστέρας Βλαχιώτη: Κολλημένα στο 0-0 τα Χανιά και μετρούν πλέον τρία σερί. Πιο πρόσφατο το ισόπαλο αποτέλεσμα με την Καλλιθέα, χάνοντας την ευκαιρία να πλησιάσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Μονόδρομος σαφώς το τρίποντο σήμερα απέναντι στον Αστέρα Βλιαχιώτη, που δείχνει αντίπαλος στα μέτρα τους. 

Ουσιαστικά στράφι πήγε για τον Αστέρα Βλαχιώτη το 2-0 επί του Διαγόρα Ρόδου, αφού την επόμενη αγωνιστική έχασε από τον Ηρόδοτο με 3-1 εντός έδρας. Είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίζει από εδώ και στο εξής αν θέλει να βάλει τέσσερις ομάδες από κάτω του και να παραμείνει στην δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. 

Εκτίμηση: Ώρα νίκης για τα Χανιά, αλλά ο άσος πληρώνει χαμηλά. Με δεδομένο το πρόβλημα στο σκοράρισμα θα πάμε με το Under 2.5 και το 1.65. 

Τρίκαλα - Ολυμπιακός Βόλου: Δύσκολο το έργο για τα Τρίκαλα την Κυριακή απέναντι στην ανεβασμένη Λάρισα και δεν απέφυγαν την ήττα εντός έδρας με 1-0. Υποχρεωμένα να κοιτάξουν μπροστά, αφού ακολουθεί καθοριστικό για την παραμονή παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, που πρέπει πάση θυσία να κερδίσουν. 

Σε ένα άκρως παραγωγικό σε τέρματα παιχνίδι, ο Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό Β' με 3-2 και μάλιστα εντός έδρας. Με απολογισμό 2-4-8 έχει καθηλωθεί εντός επικίνδυνης ζώνης και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα με τα αποτελέσματα του τότε η παραμονή στην κατηγορία θα αποτελεί πια δύσκολη υπόθεση. 

Εκτίμηση: Αν και νωρίς στην σεζόν πρόκειται για άκρως καθοριστικό παιχνίδι παραμονής, με τα Τρίκαλα λόγω έδρας να έχουν ένα μικρό προβάδισμα για τον άσο στο 2.77. 

Λεβαδειακός - Κηφισιά: Διαρκώς βήματα πίσω για τον Λεβαδειακό, με αποκορύφωμα την ήττα του στο Ηράκλειο από τον Εργοτέλη με 1-0. Μετά από δύο διαδοχικές νίκες δεν μπόρεσε να διευρύνει το σερί του και έτσι έχει πλέον πολύ κοντά ομάδες όπως η Καλλιθέα, την ΑΕΚ Β', την Καλαμάτα και όχι μόνο. 

Ασταμάτητη όπως στο ξεκίνημα δείχνει η Κηφισιά και ειδικά το διπλό της στην Καλαμάτα με 1-0 ήταν όλα τα λεφτά. Τέταρτη διαδοχική επιτυχία για τους νεοφώτιστους στην κατηγορία, που σκαρφάλωσαν όπως ήταν λογικό αρκετά στον πίνακα της βαθμολογίας. Ένα σερί που κινδυνεύει για τα καλά σήμερα κόντρα στον πιεσμένο Λεβαδειακό. 

Εκτίμηση: Άνευ σχολιασμού τα 1.40 και 1.45 στον άσο, οπότε στοιχηματικά θα πάμε στο Under 2.5 και το 1.60. 

Ζάκυνθος - Εργοτέλης: Χωρίς παιχνίδι έμεινε το Σαββατοκύριακο η Ζάκυνθος, αφού το ματς με την Ιεράπετρα αναβλήθηκε. Με μόλις τέσσερις πόντους μέχρι στιγμής στο νότιο όμιλο, η υπόθεση παραμονής έχει δυσκολέψει επικίνδυνα, αλλά η προσπάθεια δεν εγκαταλείπεται, αφού απομένουν πολλά ματς ακόμη για την ολοκλήρωση της σεζόν. 

Τη νίκη της αγωνιστικής σημείωσε πριν από λίγες ημέρες ο Εργοτέλης, καθώς επιβλήθηκε του πρωτοπόρου Λεβαδειακού με 1-0, χάρη σε τέρμα του Κωστανάσιου με πέναλτι στο 29'. Πλέον με φόρμα 4-1-0, η ομάδα από το Ηράκλειο επιχειρεί την αντεπίθεση της και κοιτάζει μόνο ψηλά, μετά το μέτριο ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα. 

Εκτίμηση: Μεγάλη η διαφορά και η κατάσταση των δύο ομάδων αυτό το διάστημα και αναγνωρίζεται ο φαβοριτισμός του Εργοτέλη για το διπλό στο 1.50. 

Καλλιθέα - Επισκοπή: Απαιτητική έξοδος για την Καλλιθέα με τα Χανιά πριν λίγες ημέρες, αλλά το ισόπαλο 0-0 κρίνεται θετικό. Νωρίτερα μετρούσε εφτά διαδοχικά τρίποντα, σερί που την βοήθησε να συγκατοικεί πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Λεβαδειακό, έχοντας μάλιστα δύο παιχνίδια λιγότερα. 

Από μεγάλο διπλό προέρχεται η Επισκοπή, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 2-1 εκτός έδρας. Νωρίτερα απέσπασε το ισόπαλο 0-0 με την Καλαμάτα και απέδειξε ότι μπορεί να κοντράρει κάθε αντίπαλο στην κατηγορία. Νέο απαιτητικό παιχνίδι μπροστά της η ομάδα της Κρήτης απέναντι στην πρωτοπόρο Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο». 

Εκτίμηση: Πλέον πιστεύουν για κορυφή στην Καλλιθέα, αλλά ο άσος σήμερα πληρώνει πολύ λίγο. Ένα ματς που δύσκολα θα ξεφύγει από τα 2-3 Goals σε απόδοση 1.93. 

Καλαμάτα - Ρόδος: Εξελίξεις έφερε η ήττα της Καλαμάτας με 1-0 από την Κηφισιά εντός έδρας και η παραίτηση του τεχνικού Νίκου Αναστόπουλου έγινε δεκτή από την διοίκηση του συλλόγου. Η «μαύρη θύελλα» δεν έχει άλλα περιθώρια απωλειών σήμερα απέναντι στην Ρόδο αν θέλει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρώτη θέση του ομίλου. 

Ηττημένη έφυγε η Ρόδος από την Άρτα, χάνοντας ένα καθοριστικό παιχνίδι από τον Καραϊσκάκη με 2-1. Δεύτερη σερί ήττα και συνολικά τέσσερις αγωνιστικές χωρίς τρίποντο, που ανάγκασαν τους νησιώτες να υποχωρήσουν σημαντικά στον πίνακα της βαθμολογίας. Ακόμη δυσκολότερο το έργο τους σήμερα σε μια έδρα όπως αυτή της Καλαμάτας. 

Εκτίμηση: Ακόμη ένα φαβορί μεταξύ άλλων, με την Καλαμάτα να δυσκολεύεται χαρακτηριστικά στην επίτευξη τέρματος. Το Under 2.5 στο 1.55. 

Παναθηναϊκός Β΄- Αιγάλεω: Νέο αρνητικό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό Β', που έχασε εντός έδρας από την Επισκοπή με 2-1. Ένα σκορ που σίγουρα ήθελε να αποφύγει, μετά την ούτως ή άλλως μέτρια πορεία που πραγματοποιεί. Νέο απαιτητικό ματς για τους «πράσινους» απέναντι στο αξιόλογο Αιγάλεω. 

Μια καλή ευκαιρία χάθηκε για το Αιγάλεω να ρεφάρει την ήττα από την Καλαμάτα, αλλά ισοφαρίστηκε από τον Διαγόρα Ρόδου στο 77' για το τελικό 1-1. Όπως και να έχει η σεζόν κυλά θετικά για την ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη, αφού είναι μεταξύ των πρωτοπόρων του νότιου ομίλου βαθμολογικά. 

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες έχουν τα καλά και τα αρνητικά τους στοιχεία προς το παρών, αλλά έχουν την ποιότητα να σκοράρουν για το Goal/Goal στο 1.93. 

ΠΑΟΚ Β' - Καβάλα: Επιστροφή στα τρίποντα για τον ΠΑΟΚ Β', που επιβλήθηκε του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0 εντός έδρας. Γενικά πιο αποτελεσματική το τελευταίο χρονικό διάστημα η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, η οποία «τρέχει» ένα αήττητο πέντε αγωνιστικών στο πρωτάθλημα, με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. 

Αρκετά δύσκολο το έργο της Καβάλας την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην πρωτοπόρο Βέροια και δεν απέφυγε την εντός έδρας ήττα με 2-0. Δεύτερη σερί στο πρωτάθλημα, μετά το 3-0 από την Λάρισα, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτά τα απαιτητικά παιχνίδια ήταν πέρα από τις δυνάμεις της κόντρα στα φαβορί του ομίλου. 

Εκτίμηση: Με την συχνότητα που σκοράρει τελευταία ο ΠΑΟΚ Β' δεν αποκλείεται το σκορ να ξεφύγει στο ζευγάρι και να περάσει το Over 2.5 στο 2.15. 

Ηρόδοτος - ΑΕΚ Β': Εκεί που τον είχαν όλοι ξεγραμμένο, ο Ηρόδοτος πήρε τεράστια ανάσα με το διπλό επί του Αστέρα Βλαχιώτη με 3-1. Έτσι έβαλε ένα τέλος στις τέσσερις μαζεμένες ήττες και μπορεί εκ νέου να ελπίζει. Πάντως, παραμένει στην προτελεταία θέση της βαθμολογίας και χρειάζεται μεγάλα αποτελέσματα για να καταφέρει την παραμονή. 

Στις 30/01 η πιο πρόσφατη υποχρέωση της ΑΕΚ Β' στην κατηγορία, χάνοντας μάλιστα από την φορμαρισμένη Κηφισιά με 2-1. Όπως και να έχει η πορεία της μέχρι στιγμής είναι πετυχημένη, όντας στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, παρότι μερικοί ποδοσφαιριστές ακολουθούν και την πρώτη ομάδα της Ένωσης. 

Εκτίμηση: Καλύτερα δείγματα από την ΑΕΚ Β' μέχρι στιγμής, αλλά το μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο είναι από πλευράς Ηρόδοτου. Επιλογή το 1Χ σε απόδοση 2.05.

Ξάνθη - Πανσερραϊκός: Εκεί που είχε ξεχάσει να κερδίζει το τελευταίο καιρό η Ξάνθη, απάντησε με ένα άκρως επιβλητικό 5-2 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας εντός έδρας. Ένα αποτέλεσμα που είχε πέρα ως πέρα ανάγκη μετά από τις συνεχόμενες απώλειες και πλέον έχει την ευκαιρία για ένα δύο στα δύο σήμερα απέναντι στον προβληματικό Πανσερραϊκό. 

Δεν σηκώνει κεφάλι με τίποτα τελευταία ο Πανσερραϊκός, που μετρά τρεις απανωτές ήττες. Το πάλεψε στον Βόλο, αλλά έχασε από τη Νίκη με 1-0, ύστερα από ένα πέναλτι που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών. Δύσκολη η βαθμολογική θέση πλέον για τα «λιοντάρια» λόγω του απολογισμού τους σε 15 αγώνες (2-6-7). 

Εκτίμηση: Δύσκολα να συγκριθούν κάπου οι δύο ομάδες και η Ξάνθη έδειξε να παίρνει και πάλι μπρος. Προκαλεί το Over 2.5 σε απόδοση 2.00. 

Οι επιλογές

Τρίκαλα - Ολυμπιακός Βόλου 1 (2.77) / Stoiximan
Ζάκυνθος - Εργοτέλης 2 (1.50) / Bet365
Παναθηναϊκός Β΄- Αιγάλεω Goal/Goal (1.83) / Betshop
Ηρόδοτος - ΑΕΚ Β' 1Χ (2.05) / Novibet
Ξάνθη - Πανσερραϊκός Over 2.5 (2.00) / Vistabet