04/04/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (06/04): Στην τελική ευθεία

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι δύο όμιλοι της Superleague 2, αφού υπάρχει και σήμερα εμβόλιμη αγωνιστική στο πρωτάθλημα, μπαίνοντας σιγά σιγά προς την τελική ευθεία. 

Αστέρας Βλαχιώτη - Χανιά: Στις τρεις νίκες σταμάτησε το σερί του Αστέρα Βλιαχιώτη στο πρωτάθλημα, χάνοντας στην Ρόδο από τον Διαγόρα με 2-0. Έστω και οριακά ανέβηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας, όμως όλα θα κριθούν στις αγωνιστικές που απομένουν για την παραμονή στην κατηγορία. 

Ένα βήμα ακόμη πίσω για τα Χανιά, που μετά από δύο σερί νίκες «κόλλησε» στο 0-0 με τον Εργοτέλη εντός έδρας. Παρότι διεύρυναν αρκετά το αήττητο τους σερί, εντούτοις οι αρκετές ισοπαλίες δεν τα επιτρέπουν να προλάβουν τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, αφού οι αγωνιστικές έχουν πλέον λιγοστέψει αρκετά. 

Εκτίμηση: Ισχυρότερο το κίνητρο του Αστέρα Βλαχιώτη, αλλά και τα Χανιά δεν κοντράρονται εύκολα. Το ματς δύσκολα να ξεφύγει από το Under 2.5 στο 1.50. 

ΑΕΚ Β' - Ηρόδοτος: Μια ανάσα από το να φύγει με διπλό στο Αιγάλεω έφτασε η ΑΕΚ Β', αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο 87' για το τελικό 1-1. Όπως και να έχει διατηρεί ένα ανταγωνιστικό προφίλ στις περισσότερες των αναμετρήσεων, ενώ φαντάζει φαβορί και σήμερα απέναντι στον Ηρόδοτο. 

Τεράστιας βαθμολογικής και όχι μόνο αξίας νίκη σημείωσε την Κυριακή ο Ηρόδοτος, κερδίζοντας την υπολογίσιμη Κηφισιά με 3-2. Ένα αποτέλεσμα που τον διατηρεί σε τροχιά παραμονής, αν και θα χρειαστεί όσα περισσότερα ανάλογα αποτελέσματα μπορεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. 

Εκτίμηση: Από τα δύσκολα ματς της αγωνιστικής, αφού το κίνητρο είναι με το μέρος του Ηρόδοτου. Η αξία στο Goal/Goal σε απόδοση 2.00.

Αλμωπός Αριδαίας - Τρίκαλα: Με διπλό από την Θεσσαλονίκη αποχώρησε το Σάββατο ο Αλμωπός Αριδαίας, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ Β' με 1-0. Ούτως ή άλλως αποτελεί μια από τις πιο άνετες βαθμολογικά ομάδες του πρωταθλήματος, έχοντας φροντίσει εδώ και αρκετό καιρό να αποσπαστεί από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. 

Ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τα Τρίκαλα, που την περασμένη αγωνιστική έχασαν εντός έδρας από την Καβάλα με 2-0. Ένα σερί αρνητικών παιχνιδιών τα έχει φέρει εντός επικίνδυνης ζώνης, ενώ αρκετά απαιτητικό είναι σαφώς και το σημερινό παιχνίδι με τον Αλμωπό στην Αριδαία. 

Εκτίμηση: Αρκετά χαμηλός ο άσος σε ένα παιχνίδι που μπορεί να συνοδευτεί με γκολ, οπότε το Over 2.5 πληρώνει 1.80. 

Αναγέννηση Καρδίτσας - Ηρακλής: Αν και προηγήθηκε η Αναγέννηση Καρδίτσας μέσα στην έδρα του Πανσερραϊκού, όμως η ανατροπή έγινε στο δεύτερο ημίχρονο για να χάσει το ματς με 2-1. Ούτως ή άλλως δεν προλαβαίνει κάτι βαθμολογικά, αν και θα ήθελε να κλείσει όσο καλύτερα γίνεται την τρέχουσα σεζόν. 

Την έλλειψη σοβαρού κινήτρο δείχνει πως στοιχίζει και στον Ηρακλή, με αποκορύφωμα το 3-0 με το οποίο έχασε εντός έδρας από τον Απόλλωνα Πόντου το απόγευμα της Κυριακής. Σίγουρα δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους αποτελέσματα κατά την διάρκεια της σεζόν και θα προσπαθήσει να διασκεδάσει σήμερα τις εντυπώσεις στην Καρδίτσα. 

Εκτίμηση: Παντελώς αδιάφορες βαθμολογικά οι δύο ομάδες και αυτό θα βοηθήσει το ματς να ξεφύγει σε σκορ για το Over 2.5 στο 2.10.

Καλαμάτα - Αιγάλεω: Με τον βαθμό της ισοπαλίας αποχώρησε η Καλαμάτα από την έδρα της Καλλιθέας (0-0), όμως είχε πραγματική ανάγκη το διπλό για να παραμείνει σχετικά κοντά με τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό. Πλέον η απόσταση μεγαλώνει αντί να λιγοστεύει, ενώ και σήμερα έχει δύσκολο έργο απέναντι στο υπολογίσιμο Αιγάλεω. 

Από ισοπαλία προέρχεται και το Αιγάλεω, μένοντας στο 1-1 με αντίπαλο την ΑΕΚ Β'. Μάλιστα ήταν η ομάδα που ισοφάρισε λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης. Πάντα ανταγωνιστική από το ξεκίνημα της σεζόν και αναμένεται να τερματίσει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Φαβορί η Καλαμάτα, αλλά και το Αιγάλεω δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Αν αξίζει κάτι εδώ είναι το Goal/Goal σε απόδοση 2.65.

Επισκοπή - Ρόδος: Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και η Επισκοπή το πάλεψε απέναντι στον Λεβαδειακό, χάνοντας ωστόσο με 1-0. Κάπως έτσι έσπασε και ένα μεγάλο αήττητο σερί, που την έφεραν μακριά από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας. Ζητούμενο πως θα αντιδράσει κόντρα στην Ρόδο, αλλά και στα ματς που απομένουν. 

Από τις 30/03 έχει να αγωνιστεί η Ρόδος όταν έχασε εντός έδρας από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό με 4-0. Ούτως ή άλλως αποτελεί μια από τις πιο ντεφορμέ ομάδες της κατηγορίας και με συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα έφτασε σε σημείο να βρεθεί εντός της επικίνδυνης ζώνης στην βαθμολογία. 

Εκτίμηση: Αρκετά χαμηλός ο άσος της Επισκοπής, που έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στη ντεφορμέ Ρόδο, όμως περισσότερο αξίζει το Over 2.5 στο 2.37. 

Απόλλων Πόντου - Βέροια: Εντυπωσιακός Απόλλων Πόντου μέσα στην έδρα του Ηρακλή και το υπέρ του 3-0 μιλά από μόνο του. Το πλέον αποφασιστικό βήμα παραμονής για την ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, που έχει ξεχάσει πότε έχασε τελευταία φορά, όμως σήμερα υποδέχεται την πρωτοπόρο του ομίλου Βέροια.

Δεν είχε παιχνίδι το Σαββατοκύριακο η Βέροια και έτσι η τελευταία της αναμέτρηση ήταν το 3-1 υπέρ του Ηρακλή εντός έδρας. Πέμπτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, που ολοένα και μεγαλώνει την απόσταση της από τους διώκτες της και πλέον η πρωτιά δείχνει να μην χάνεται. 

Εκτίμηση: Μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι ο Απόλλων Πόντου για την πρωτοπόρο Βέροια και το Goal/Goal αποτελεί επιλογή σε απόδοη 2.00. 

Καβάλα - Λάρισα: Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε η Καβάλα μέσα στα Τρίκαλα και έφτασε σε ένα σημαντικό διπλό με 2-0. Για πρώτη φορά άφησε έτσι την ουρά της βαθμολογίας και πλέον μπορεί να κυνηγήσει με περισσότερες πιθανότητες την παραμονή την δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. 

Με τέρμα του Κούστα στο 89', η Λάρισα ξεπέρασε το εμπόδιο του Θεσπρωτου με 1-0 και έβγαλε αντίδραση μετά την προβληματική εμφάνιση μέσα στην Ξάνθη. Ως γνωστόν δύσκολα πλέον να προλάβει την πρωτοπόρο Βέροια και της δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάζει πρόσωπα και καταστάσεις στα παιχνίδια που απομένουν. 

Εκτίμηση: Αυξημένο το κίνητρο της Καβάλας, που πλέον πρέπει να «τρέξει» για να παραμείνει στην κατηγορία. Άσος ρίσκου στο 2.32.

Νίκη Βόλου - ΠΑΟΚ Β': Νικήτρια και του ντέρμπι της πόλης η Νίκη Βόλου, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό Βόλου με 2-1. Τέταρτη διαδοχική επιτυχία για το σύνολο του Αλέκου Βοσνιάδη, που δικαιολογημένα πια έχει βρεθεί μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στον βόρειο όμιλο και σκοπεύει να κλείσει όσο το δυνατόν καλύτερα την σεζόν. 

Ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα μεταξύ των πολλών που έχει τελευταία ο ΠΑΟΚ Β', χάνοντας από τον Αλμωπό Αριδαίας εντός έδρας με 1-0. Βέβαια δεν υπάρχει άγχος για το αποτέλεσμα στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, αλλά δεν θα έλεγε όχι σε ένα καλύτερο σερί από εδώ και στο εξής στο πρωτάθλημα. 

Εκτίμηση: Φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό η Νίκη Βόλου, αλλά και ο ΠΑΟΚ Β' δεν είναι αμελητέα ποσότητα μεσοεπιθετικά. Το Goal/Goal στο 2.12.

Παναθηναϊκός Β' - Καλλιθέα: Με ήττα αποχώρησε από την Ιεράπετρα ο Παναθηναϊκός Β', χάνοντας με 2-0. Ούτως ή άλλως δεν βρίσκεται στα καλύτερα του τελευταία, αφού δεν κερδίσει εδώ και τρεις σερί αγωνιστικές. Απαιτητικό το έργο του και σήμερα απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, όπως είναι η Καλλιθέα.

Το ζητούμενο δεν ήρθε για την Καλλιθέα στο ντέρμπι με την Καλαμάτα, αφού έμεινε στο «λευκό» 0-0. Έτσι έχασε και άλλο έδαφος όσον αφορά το κυνήγι του πρωτοπόρου Λεβαδειακού, αλλά παραμένει ανταγωνιστική και στο τέλος της σεζόν θα δει που έχει βρεθεί βαθμολογικά και όχι μόνο. 

Εκτίμηση: Καλύτερη ομάδα η Καλλιθέα και έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Παναθηναϊκό Β' για το διπλό στο 1.65. 

Πιερικός - Πανσερραϊκός: Απογοητευτική εμφάνιση για τον Πιερικό και βαριά ήττα στην έδρα του Ολυμπιακού Β' με 3-0. Έτσι δεν έδωσε συνέχεια το σημαντικό 3-2 επί του Απόλλωνα Λάρισας και συνεχίζει την προσπάθεια του για παραμονή στην κατηγορία, με πιο σημαντικό σαφώς το σημερινό ματς με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. 

Μεγάλη ανατροπή για τον Πανσερραϊκό την Κυριακή επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, όπου ήρθε η νίκη με 2-1. Ένα παιχνίδι χωρίς αύριο εξάλλου για τα «λιοντάρια», που παραμένουν πάντα σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Σημαντικό να πάρουν κάτι σημαντικό και σήμερα κόντρα στον Πιερικό, αντίπαλος του ίδιο ακριβώς στόχου. 

Εκτίμηση: Μεγάλο ματς παραμονής στην κατηγορία, αλλά οι δύο ομάδες έχουν την ποιότητα μεσοεπιθετικά να σκοράρουν για το Goal/Goal στο 1.83. 

Θεσπρωτός - Απόλλων Λάρισας: Λίγο ήθελε ο Θεσπρωτός να φύγει με αποτέλεσμα από την Λάρισα, αλλά δέχθηκε γκολ-μαχαιριά στην εκπνοή για να χάσει εν τέλει με 1-0. Όπως και να έχει αποτελεί πάντα μια ανταγωνιστική ομάδα και με νίκη σήμερα απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας θα κάνει σημαντικό βήμα παραμονής. 

Στο 0-0 έμεινε ο Απόλλων Λάρισας απέναντι στην Ξάνθη, έχοντας σαφώς μια επικίνδυνη αντίπαλο απέναντι του. Η προσπάθεια για σωτηρία συνεχίζεται και χρειάζεται σημαντικά αποτελέσματα για να τα καταφέρει, όπως σήμερα για παράδειγμα απέναντι στον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα. 

Εκτίμηση: Ακόμη ένα καθοριστικό ματς για τα χαμηλά στρώματα του βόρειου ομίλου, με την ισοπαλία να συγκντρώνει αρκετές πιθανότητες στο 2.90.

Ξάνθη - Ολυμπιακός Β': Δεν έδωσε συνέχεια η Ξάνθη στο 2-0 επί της Λάρισας και την επόμενη αγωνιστική έμεινε στο 0-0 κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας. Εξάλλου δεν έχει το παραμικρό κίνητρο βαθμολογικά εδώ και καιρό, αν και δεν θα έλεγε όχι σε ένα δυνατό φινάλε όσον αφορά την φετινή σεζόν. 

Επιτέλους νίκη για τον Ολυμπιακό Β' και μάλιστα άνετη απέναντι στον Πιερικό με 3-0. Η ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα είχε καιρό να κερδίσει στο πρωτάθλημα, αλλά το ταλέντο της είναι αρκετό για να ολοκληρώσει όσο πιο ψηλά γίνεται την χρονιά. Ματς με αρκετές δυσκολίες σαφώς σήμερα μέσα στην Ξάνθη. 

Εκτίμηση: Χωρίς κάποια πίεση οι δύο ομάδες στην σεζόν, με την Ξάνθη να έχει την εμπειρία και την έδρα για τον άσο σε απόδοση 1.65. 

Κηφισιά - Λεβαδειακός: Από την στιγμή που δέχθηκε τρία γκολ η Κηφισιά μέσα στην έδρα του Ηρόδοτου δύσκολα να έπαιρνε κάτι από το ματς, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2. Ούτως ή άλλως δεν γινόταν να προλάβει κάτι καλό βαθμολογικά, με τον σημερινό της αντίπαλο Λεβαδειακό να έχει ξεφύγει στην κορυφή του σχετικού πίνακα. 

Το τέρμα του Μπαρμπόσα στο 35' στάθηκε αρκετό στον Λεβαδειακό να του δώσει τη νίκη απέναντι στην μαχητική Επισκοπή με 1-0. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα πλέον για την ομάδα του Ταουσιάνη και κάθε επιτυχία πλέον θα την φέρνει ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της πρώτης θέσης για τον στόχο φυσικά της ανόδου. 

Εκτίμηση: Στο σημείο που βρισκόμαστε στην σεζόν, το κίνητρο παίζει μεγάλο ρόλο στα παιχνίδια και έτσι το διπλό έχει τον πρώτο λόγο σε απόδοση 1.62. 

Εργοτέλης - Ζάκυνθος: Ακόμη μια αναμέτρηση που δεν βρήκε δίχτυα ο Εργοτέλης, όμως αυτή την φορά απέσπασε το ισόπαλο 0-0 στην έδρα των φορμαρισμένων Χανίων. Πάντως δεν σκοράρει εδώ και πέντε διαδοχικές αναμετρήσεις, που είναι το σερί χωρίς νικηφόρο αποτέλσμα στο πρωτάθλημα. 

Επιστροφή στα τρίποντα το κατάλληλο χρονικό σημείο για την Ζάκυνθο, κερδίζοντας τον Καραϊσκάκη με 2-0. Εξάλλου παίζει τα... ρέστα της στα ματς που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν, ώστε να παραμείνει στην κατηγορία. Σημαντικό να αποσπάσει κάτιι θετικό και σήμερα στο γήπεδο του Εργοτέλη. 

Εκτίμηση: Όλα για όλα πλέον η Ζάκυνθος, που παίζει και καλά. Το κίνητρο είναι μαζί της και θα πάμε με το Χ2 στην τιμή του 1.65.

Οι επιλογές

Αναγέννηση Καρδίτσας - Ηρακλής Over 2.5 (2.10) / Stoiximan
Καβάλα - Λάρισα 1 (2.32) / Betshop
Νίκη Βόλου - ΠΑΟΚ Β' Goal/Goal (2.12) / Bet365
Θεσπρωτός - Απόλλων Λάρισας X (2.90) / Novibet
Κηφισιά - Λεβαδειακός 2 (1.62) / Sportingbet