03/03/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (06/03): Μένει κοντά η Καλαμάτα

Πλούσια δράση ακόμη μια Κυριακή στην Superleague 2 και το ενδιαφέρον μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο σε ουρά και κορυφή τόσο στον βόρειο, όσο και το νότιο όμιλο της κατηγορίας. 

Απόλλων Λάρισας - Πανσερραϊκός: Του πηγαίνουν πολύ τα εκτός έδρας παιχνίδια του Απόλλωνα Λάρισας, με αποκορύφωμα το διπλό επί του Ολυμπιακού Β' με 1-0. Αποτελέσματα που του δίνουν τεράστια ώθηση παραμονής, ειδικά αν κάνει σήμερα το δύο στα δύο απέναντι στον Πανσερραϊκό, που έχει τον ίδιο στόχο. 

Δύσκολο έργο είχε ο Πανσερραϊκός στο βαρύ τερέν του εντός έδρας ματς με την Λάρισα, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. Γενικά δυσκολεύεται να μαζέψει βαθμούς από το ξεκίνημα της σεζόν και έτσι παραμένει εντός επικίνδυνης ζώνης στον βόρειο όμιλο. Σημαντικό να σταθεί όρθιος σήμερα στην έδρα του Απόλλωνα Λάρισας, πριν η κατάσταση δυσκολέψει περισσότερο. 

Εκτίμηση: Πιο σταθερός το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Απόλλων Λάρισας και σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στον Πανσερραϊκό για τον καλοπληρωμένο άσο στο 2.70. 

Καβάλα - Θεσπρωτός: Σε ένα ματς που έγινε σε δύο δόσεις, η Καβάλα απέσπασε το ισόπαλο 0-0 στην Ξάνθη και συνεχίζει την προσπάθεια της να παραμείνει στην κατηγορία. Ωστόσο χρειάζεται ένα καλό νικηφόρο σερί, αρχής γενομένης από σήμερα κόντρα στον Θεσπρωτό, πριν αρχίσουν οι από πάνω ομάδες και απομακρύνονται στην βαθμολογία. 

«Όρθιος» και κόντρα στην Ξάνθη ο Θεσπρωτός, μένοντας στο 0-0, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη στις 20/02. Επιστροφή στην δράση λοιπόν σήμερα για την ομάδα της Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται σε καλό επίπεδο βαθμολογικά και η λογική λέει πως δεν θα κινδυνέψει στις αγωνιστικές, που απομένουν.

Εκτίμηση: Η Καβάλα δεν έχει το εύκολο γκολ, ενώ ο Θεσπρωτός παραμένει πάντα σοβαρός αμυντικά. Λογική η επιλογή του Under 2.5 σε απόδοση 1.60. 

Εργοτέλης - Καλαμάτα: Εκτός έδρας αποστολή είχε ο Εργοτέλης την περασμένη αγωνιστική, όπου αναδείχθηκε ισόπαλος με την ΑΕΚ Β' στο ΟΑΚΑ με 1-1. Το απαιτητικό πρόγραμμα συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα για την ομάδα από το Ηράκλειο, αφού βρίσκει απέναντι της την Καλαμάτα, η οποία πάει για άνοδο. 

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε η Καλαμάτα απέναντι στον Καραϊσκάκη και επιβλήθηκε εντός έδρας με 2-0. Σταθερά δεύτερη στον πίνακα της βαθμολογίας, αλλά θα πρέπει να σταματήσει τις απώλειες της από εδώ και στο εξής αν θέλει να προσπεράσει τον Λεβαδειακό, όντας αυτή την στιγμή στην δεύτερη θέση του νότιου ομίλου. 

Εκτίμηση: Δεν έχει να περιμένει κάτι βαθμολογικά ο Εργοτελης σε αντίθεση με την Καλαμάτα που δεν θέλει να έχει απώλειες σε αυτό το γήπεδο. Το διπλό στο 2.32. 

Χανιά - Επισκοπή: Κάπως καθυστερημένα, αλλά «ξύπνησαν» τα Χανιά στα τελευταία τους παιχνίδια, με αποκορύφωμα το διπλό στην Ρόδο με 1-0. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου διεύρυνε έτσι το αήττητο της σερί στις 12 αγωνιστικές και αν ήταν λίγο πιο αποτελεσματική στο ξεκίνημα της σεζόν, τώρα θα διεκδικούσε με περισσότερες αξιώσεις την πρώτη θέση του ομίλου. 

Το εξαιρετικό ντεμαράζ της Επισκοπής συνεχίζεται εδώ και καιρό στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας και τον Διαγόρα Ρόδου με 1-0. Εκεί που ήταν χαμηλά στο ξεκίνημα της σεζόν, ένα σερί οχτώ αγωνιστικών χωρίς τρίποντο την έφεραν σε καλό επίπεδο βαθμολογικά και δείχνει να ελέγχει την κατάσταση όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία. 

Εκτίμηση: Το ματς δεν είναι τόσο εύκολο για τα Χανιά όσο δείχνουν οι αποδόσεις, αλλά και πάλι έχουν τον πρώτο λόγο για τον άσο σε απόδοση 1.55. 

Ολυμπιακός Βόλου - Αναγέννηση Καρδίτσας: Μεγάλη ανάσα έδωσε στον Ολυμπιακό Βόλου το νικηφόρο 3-1 επί του ΠΑΟΚ Β' μεσοβδόμαδα και έτσι αναπτέρωσε τις ελπίδες για παραμονή. Μόνο που έχει και σήμερα δύσκολο έργο απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας και με σκοπό ένα ακόμη πολύτιμο τρίποντο. 

Σε ένα συναρπαστικό δεύτερο ημίχρονο, η Αναγέννηση Καρδίτσας έβαζε τα πάντα μπροστά και έφτασε στο εντυπωσιακό 5-2 επί της Βέροιας. Βέβαια οι απώλειες που είχε νωρίτερα την διατηρούν χαμηλά στην βαθμολογία, ενώ αδίκησε σε αρκετές περιπτώσεις την προσπάθεια της και θα μπορούσε να βρίσκεται ψηλότερα. 

Εκτίμηση: Σαν γηπεδούχος ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά μετά από αυτό που είδαμε μεσοβδόμαδα από την Αναγέννηση Καρδίτσας μας οδηγεί στο Over 2.5 και το 2.02. 

ΠΑΟΚ Β' - Απόλλων Πόντου: Δεν ήταν ένα από τα καλά του παιχνίδια του ΠΑΟΚ Β' στον Βόλο και έχασε από τον τοπικό Ολυμπιακό με 3-1. Δεύτερη διαδοχική ήττα για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία και τρίτη αγωνιστική χωρίς τρίποντο, σερί που επιφέρει μια σχετική πίεση ενόψει του σημερινού παιχνιδιού με τον Απόλλωνα Πόντου. 

Χωρίς αγώνα έμεινε ο Απόλλων Πόντου την περασμένη εβδομάδα και έτσι στην πιο πρόσφατη του υποχρέωση έχασε οριακά από τη Νίκη Βόλου με 1-0. Δεν ξεφεύγει από το ανταγωνιστικό του πρόσωπο όλο αυτό το διάστημα, αλλά χρειάζεται πλέον μεγάλα αποτελέσματα για να ανασάνει και να παραμείνει στην δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. 

Εκτίμηση: Χαμηλός ο άσος για τον ΠΑΟΚ Β' και με δεδομένο ότι ξεφεύγουν τα παιχνίδια του σε γκολ, έχει επίσης τύχη το Over 2.5 στο 2.02. 

Διαγόρας Ρόδου - Κηφισιά: Χωρίς βαθμολογικό κέρδος κύλησε η περασμένη αναμέτρηση για τον Διαγόρα Ρόδου, γνωρίζοντας την ήττα στην έδρα επί της Επισκοπής με 1-0. Έτσι δεν έδωσε συνέχεια στο 1-0 επί της Ρόδου και η προσπάθεια να αποσπαστεί από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας συνεχίζεται.

 Εκ νέου σε φόρμα βρίσκεται η Κηφισιά, που κέρδισε τα δύο κολλητά εντός έδρας παιχνίδια της, με 2-1 τον Αστέρα Βλαχιώτη και 1-0 την Ρόδο. Αναμενόμενα παραμένει και ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας, αλλά αν θέλει να εξαντλήσει τις ελπίδες της για την κορυφή του νότιου ομίλου πρέπει να συνεχίσει ανάλογα. 

Εκτίμηση: Για ξεχωριστούς λόγους οι δύο ομάδες χρειάζονται τη νίκη, οπότε δεν είναι απίθανο να σκοράρουν για το καλοπληρωμένο Goal/Goal στο 2.00. 

Καλλιθέα - Ηρόδοτος: Την κάτω... βόλτα έχει πάρει τον τελευταίο καιρό η Καλλιθέα, με αποκορύφωμα την ήττα μέσα στην Άρτα από τον Καραϊσκάκη με 1-0. Τέσσερις αγωνιστικές πλέον χωρίς τρίποντο και όπως ήταν λογικό έχασε πολύτιμο έδαφος στο κυνήγι της κορυφής και συγκεκριμένα του πρωτοπόρου Λεβαδειακού. 

Σημαντικής σημασίας νίκη για τον Ηρόδοτο την προηγούμενη αγωνιστική επί της Ιεράπετρας με 2-1 και πλέον συνεχίζει να ελπίζει σε παραμονή. Ωστόσο παραμένει εντός επικίνδυνης ζώνης και πρέπει να αναζητήσει επίσης σημαντικά αποτελέσματα για να την σκαπουλάρει και να διατηρηθεί στην κατηγορία. 

Εκτίμηση: Ώρα νίκης για την Καλλιθέα, αλλά η απόδοση του άσου δεν αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Προτιμότερο το Under 2.5 στο 1.75. 

Λάρισα - Ηρακλής: Στο βαρύ τερέν του Πανσερραϊκού, η Λάρισα έκανε το καθήκον της και έβγαλε σπουδαίο διπλό με 1-0. Πλέον πλησίασε στους τρεις βαθμούς την Βέροια και το κυνήγι της κορυφής πιάνει τόπο πιο έντονα και από ποτέ. Μάλιστα μετρά πέντε σερί τρίποντα στο πρωτάθλημα, όντας το μεγάλο φαβορί και σήμερα κόντρα στον Ηρακλή.

Μόλις την Πέμπτη είχε αγώνα ο Ηρακλής και μάλιστα αντεπεξήλθε, κερδίζοντας την Ξάνθη με 1-0 εντός έδρας. Ανταγωνιστικός σε κάθε του παιχνίδι ο «γηραιός», που αν ήταν πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια, τώρα θα βρισκόταν πιο ψηλά στην βαθμολογία. Απαιτητικό ραντεβού και σήμερα στην έδρα της φορμαρισμένης Λάρισας. 

Εκτίμηση: Εγγύηση αποτελεί πλέον η Λάρισα, αλλά το 1.40 δεν λέει τίποτα. Δύσκολα το ματς να ξεφύγει από τα 2-3 Goals σε απόδοση 2.00. 

Αλμωπός Αριδαίας - Ξάνθη: Μια ανάσα από ένα σημαντικό διπλό έβγαλε ο Αλμωπός Αριδαίας στην έδρα του Πιερικού, αλλά ισοφαρίστηκε στο 85' για το τελικό 2-2. Όπως και να έχει διεύρυνε το αήττητο της σερί στις τρεις αγωνιστικές και υποδέχεται σήμερα την Ξάνθη με ανεβασμένη ψυχολογία. 

Από απώλειες άλλο τίποτα η Ξάνθη το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως και την Πέμπτη, όπου έχασε στο «Καυταντζόγλειο» από τον Ηρακλή με 1-0. Ούτως ή άλλως έδειξε να χάνει από νωρίς το... τρένο της ανόδου, αδυνατώντας να κυνηγήσει ομάδες όπως η Βέροια, η Λάρισα και όχι μόνο. 

Εκτίμηση: Μεγάλη τριπλή το ματς, με τον Αλμωπό να μπορεί να κοντράρει την μέτρια Ξάνθη. Επιλογή το Goal/Goal στο 1.91.

Τρίκαλα - Βέροια: Από μεγάλο διπλό προέρχονται τα Τρίκαλα, αφού κέρδισαν τον υπολογίσιμο Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη με 1-0. Τεράστια βαθμολογική ανάσα ενόψει του στόχου της παραμονής, αλλά τα απαιτητικά παιχνίδια συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα απέναντι στην πρωτοπόρο Βέροια. 

Τι και αν προηγήθηκε δύο φορές η Βέροια στην Καρδίτσα, εντούτοις ότι πήγαινε στην περιοχή έγραφε γκολ για να χάσει με το βαρύ 5-2 από την Αναγέννηση. Έτσι έβαλε στο κόλπο της ανόδου και άλλες ομάδες, με την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη να παίρνει ένα ηχηρό μάθημα ενόψει της κρίσιμης συνέχειας. 

Εκτίμηση: Ακόμη μια δύσκολη έξοδος για την Βέροια και το διπλό δεν είναι για 1.20. Με την άμυνα που έδειξαν μεσοβδόμαδα θα πάμε με το Over 2.5 στο 1.65. 

Οι επιλογές

Απόλλων Λάρισας - Πανσερραϊκός 1 (2.70) / Stoiximan
Καβάλα - Θεσπρωτός Under 2.5 (1.60) / Bet365
Εργοτέλης - Καλαμάτα 2 (2.32) / Betshop
Ολυμπιακός Βόλου - Αναγέννηση Καρδίτσας Over 2.5 (2.02) / Novibet
Λάρισα - Ηρακλής 2-3 Goals (2.00) / Sportingbet