04/02/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (06/02): Ντέρμπι στην Ξάνθη

Σπουδαία δράση στο πρόγραμμα της Superleague 2 σήμερα Κυριακή τόσο στον βόρειο, όσο και το νότιο όμιλο. Βαθμολογικό ενδιαφέρον σε όλα τα μέτωπα, ενώ ξεχωρίζει στα Πηγάδια το Ξάνθη - Αναγέννηση Καρδίτσας. 

Αστέρας Βλαχιώτη - Ηρόδοτος: Επιτέλους νίκη μετά από πολύ καιρό για τον Αστέρα Βλαχιώτη, που εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και επιβλήθηκε του Διαγόρα Ρόδου με 2-0. Τεράστια ανάσα σε όλους τους τομείς και πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία βλέπει το μέλλον του στην κατηγορία, με αποκλειστικό στόχο φυσικά την παραμονή. 

Την κάτω... βόλτα εδώ και πολύ καιρό έχει πάρει ο Ηρόδοτος και με την φόρμα που έχει δύσκολα θα απέφευγε την ήττα στην Κηφισιά με 2-0. Τέταρτη στην σειρά για την ομάδα της Κρήτης, που αν συνεχίσει έτσι οι ελπίδες της για σωτηρία θα μειωθόυν επικίνδυνα. Σημαντικό να μην χάσει από τον Αστέρα Βλαχιώτη σήμερα και κατά κάποιο τρόπο να πάρει τα πάνω της. 

Εκτίμηση: Μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα από πλευράς Αστέρα Βλαχιώτη και λόγω της έδρας έχει το προβάδισμα για τον άσο σε απόδοση 2.35. 

Θεσπρωτός - Απόλλων Πόντου: Με ήττα από την Λάρισα έφυγε ο Θεσπρωτός, χάνοντας μεσοβδόμαδα από τον Απόλλωνα με 2-1. Τρίτη στην σειρά στο πρωτάθλημα και δείχνει να έχει περιέλθει σε μια περίοδο ντεφορμαρίσματος. Σήμερα πάντως έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στα τρίποντα απέναντι σε έναν από τους πιο αδύναμους αντιπάλους του ομίλου. 

Άντεξε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Απόλλων Πόντου απέναντι στην Ξάνθη και απέσπασε το ισόπαλο 0-0. Κάθε θετικό αποτέλεσμα είναι σημαντικό στον στόχο της παραμονής, αλλά χρειάζεται και νίκες για να βάλει ομάδες από κάτω της. Με συμπαγή άμυνα θα πάει για ότι καλύτερο και σήμερα στην Ηγουμενίτσα με τον Θεσπρωτό. 

Εκτίμηση: Συνολικά ο Θεσπρωτός έχει καλύτερη εικόνα από τον αντίπαλο του και δείχνει πιο κοντά στη νίκη, με τον άσο να πληρώνει 1.65. 

Διαγόρας Ρόδου - Αιγάλεω: Μόνο στα καλύτερα του δεν βρίσκεται ο Διαγόρας Ρόδου, με αποκορύφωμα την ήττα από τον Αστέρα Βλαχιώτη με 2-0 εκτός έδρας. Με φόρμα 0-1-3 στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές έχασε πολύτιμο έδαφος στον πίνακα της βαθμολογίας, ενώ τα δύσκολα παιχνίδια συνεχίζονται και σήμερα κόντρα στο Αιγάλεω. 

Σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο, το Αιγάλεω πλήρωσε τα αμυντικά του λάθη και έχασε από την Καλαμάτα εντός έδρας με 2-1. Μόλις μια νίκη στην τελευταία τετράδα αγώνων για την ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη, όμως έβγαλε δύσκολο πρόγραμμα σε αυτή την περίοδο, όπου θα μπορούσε σίγουρα το κάτι παραπάνω. 

Εκτίμηση: Όλα πιθανά σε αυτό το ζευγάρι, όπως διαπιστώνουμε στο μοιρασμένο σετ αποδόσεων. Παιχνίδι που δύσκολα θα ξεφύγει από το Under 2.5 και το 1.50. 

Τρίκαλα - Λάρισα: Από σημαντική επικράτηση προέρχονται τα Τρίκαλα, αφού κέρδισαν τον αξιόμαχο Απόλλωνα Λάρισας με 1-0 εντός έδρας. Έτσι απάντησαν στις δύο απανωτές ήττες στο πρωτάθλημα και πήραν βαθιά ανάσα σε όλους τους τομείς. Δυσκολότερο σαφώς το έργο τους σήμερα στο ντέρμπι εναντίον της Λάρισας. 

Μετά την απώλεια της Λάρισας με τον ΠΑΟΚ Β' (0-0) δεν θα μπορούσε να γκελάρει και κόντρα στην Καβάλα, φτάνοντας σε ένα άνετο 3-0 εντός έδρας. Στόχος της πλέον ένα καλό νικηφόρο σερί, που θα την φέρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος κυρίως με Βέροια και Αναγέννηση Καρδίτσας. 

Εκτίμηση: Χαμηλά δίνεται το διπλό της Λάρισας, που είναι σαφώς το φαβορί της αναμέτρησης. Αν αξίζει στοιχηματικά από την αναμέτρηση είναι το Over 2.5 στο 2.00. 

Καβάλα - Βέροια: Το σερί της Καβάλας χωρίς ήττα σταμάτησε στις πέντε αγωνιστικές, καθώς είχε τρομερά δύσκολο έργο μέσα στην Λάρισα, χάνοντας με 3-0. Ωστόσο οι εννιά μαζεμένοι βαθμοί την έβαλαν για τα καλά στο κόλπο της παραμονής, αν και έχει εκ νέου σήμερα δύσκολο έργο απέναντι στην πρωτοπόρο Βέροια. 

Δεν είχε μεσοβδόμαδα αγωνιστική δράση η Βέροια, αλλά την προηγούμενη Κυριακή επιβλήθηκε το αξιόμαχου Θεσπρωτού εντός έδρας με 2-1. Σε εξαιρετική κατάσταση η ομάδα του Παύλου Δερμητζάκη, όπου μετράει τέσσερις απανωτές νίκες και οδηγεί σταθερά την κούρσα του βαθμολογικού πίνακα στον βόρειο όμιλο. 

Εκτίμηση: Το ένα άκρο με το άλλο βαθμολογικά και εύκολα ή δύσκολα η Βέροια μπορεί να συνεχίσει νικηφόρα και να επιβεβαιώσει το λογικό διπλό στο 1.55. 

Αλμωπός Αριδαίας - Ηρακλής: Εκεί που όλα έδειχναν πως ο Αλμωπός Αριδαίας θα έφευγε με το 0-0 από τα Τρίκαλα δέχθηκε γκολ στο 93' για να χάσει το ματς με 1-0. Όπως και να έχει η πορεία του παραμένει ικανοποιητική μέχρι στιγμής και με απολογισμό 6-3-6 βρίσκεται σταθερά στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. 

Τρομερά πράγματα έγιναν στο ματς του Ηρακλή με τον Πιερικό, αφού στο 2-2 ήρθε πέναλτι στις καθυστερήσεις για τον αντίπαλο και το έπιασε ο Παπαστεριανός, που μπήκε τέρμα ύστερα από αποβολή του τερματοφύλακα. Ο «γηραιόςς» σπατάλησε νωρίτερα προβάδισμα δύο τερμάτων, φτάνοντας στιν όγδοη ισοπαλία σε 13 ματς (3-8-2). 

Εκτίμηση: Δεν απέχουν πολύ σε εικόνα τελευταία οι δύο ομάδες και μια ακόμη ισοπαλία δεν θα είναι καταστροφική σε απόδοση 2.75.

Καραϊσκάκης - Ρόδος: Σαν να μην κατέβηκε καν στην Κρήτη ο Καραϊσκάκης και η βαριά ήττα από την Ιεράπετρα με 5-1 μιλά από μόνη της. Ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει συχνά πυκνά θέματα με την άμυνα του και πλέον με τρεις απανωτές ήττες υποχώρησε αναμενόμενα εντός επικίνδυνης ζώνης. 

Δύσκολο το έργο της Ρόδου απέναντι στην αποτελεσματική Καλλιθέα και δεν απέφυγε εντός έδρας με 1-0. Οι νησιώτες είχαν χάσει πολλά παιχνίδια λόγω κρουσμάτων και τώρα προσπαθούν να βρουν εκ νέου τα πατήματα τους. Σημαντικό να μην χάσουν σήμερα στην Άρτα τόσο από ψυχολογικής άποψης, όσο και βαθμολογικής. 

Εκτίμηση: Πολλά τέρματα έχουν τα τελευταία παιχνίδια του Καραϊσκάκη, ενώ επίσης η σημερινή συνάντηση με την Ρόδο μπορεί να οδηγηθεί στο Over 2.5 και το 2.25. 

Χανιά - Καλλιθέα: Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι με τον Εργοτέλη για τα Χανιά και μάλιστα χωρίς σκορ (0-0). Δεύτερο διαδοχικό 0-0 στο πρωτάθλημα, αφού είχε προηγηθεί αυτό με την Ιεράπετρα. Δεν θα ήλελε να χάσει και άλλο έδαφος η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, που έχει και σήμερα απέναντι στην Καλλιθέα απαιτητικό εμπόδιο. 

Την εξαιρετική της πορεία συνέχισε η Καλλιθέα, με πιο πρόσφατο το 1-0, με το οποίο κέρδισε μέσα στην Ρόδο. Αυτή ήταν η έβδομη σερί της νίκη στο πρωτάθλημα, που την έστειλε μια ανάσα από την κορυφή, έχοντας μάλιστα και παιχνίδια λιγότερο σε σχέση με τον Λεβαδειακό, που κυνηγά. 

Εκτίμηση: Σπουδαίο ματς στα Χανιά, αφού οι δύο ομάδες σπάνια χάνουν και αμυντικά είναι όλα τα λεφτά. Ρίσκο στην ισοπαλία, που πληρώνει 2.80.

Ζάκυνθος - Ιεράπετρα: Από τις 26/01 έχει να αγωνιστεί η Ζάκυνθος, αλλά ήταν η καθοριστική της αναμέτρηση, που της έδωσε το πρώτο τρίποντο στην σεζόν. Συγκεκριμένα επιβλήθηκε με 2-0 μέσα στην έδρα του Καραϊσκάκη, αλλά χρειάζεται και άλλα ανάλογα αποτελέσματα για να ανατρέψει τα δεδομένα και να παραμείνει στην κατηγορία. 

Μια από τις καλύτερες της εμφανίσεις έκανε μεσοβδόμαδα η Ιεράπετρα και το 5-1 επί του Καραϊσκάκη τα λέει όλα. Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα της Κρήτης, μετά από τρεις αγωνιστικές και συνεχίζει την προσπάθεια της να αφήσει πίσω της τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. 

Εκτίμηση: Δεν έχει να χάσει τίποτα πλέον η Ζάκυνθος, ενώ από την πλευρά της η Ιεράπετρα σκοράρει εύκολα στα περισσότερα παιχνίδια της. Το Over 2.5 στο 2.37. 

Καλαμάτα - Κηφισιά: Στον πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο του Αιγάλεω, η Καλαμάτα επέστρεψε στα γκολ και στις νίκες, βγάζοντας σημαντικό διπλό με 2-1. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου προερχόταν από τρία διαδοχικά 0-0 και πλέον πήρε τα πάνω της για κάτι καλύτερο στο υπόλοιπο της σεζόν. 

Εκ νέου σε φόρμα περιήλθε η Κηφισιά, που μεσοβδόμαδα επιβλήθηκε του Ηρόδοτου με 2-0. Τρίτη διαδοχική επιτυχία για τους νεοφώτιστους, που σκαρφάλωσαν και πάλι στις πρώτες θέσεις του ομίλου. Ένα σερί, που κινδυνεύει για τα καλά πάντως σήμερα, παίζοντας με την έμπειρη και ομάδα που κυνηγά την άνοδο Καλαμάτα. 

Εκτίμηση: Οι αποδόσεις δεν αντικατοπτρίζουν τις δυσκολίες του παιχνιδιού, αλλά η Καλαμάτα έχει τον πρώτο λόγο για τον άσο στο 1.53. 

Ξάνθη - Αναγέννηση Καρδίτσας: Από απώλειες άλλο τίποτα τελευταία η Ξάνθη, με πιο πρόσφατο το 1-1 στην έδρα του Ολυμπιακού Β', που διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις. Τρίτη διαδοχική ισοπαλία και πέντε ματς χωρίς νίκη, επιδόσεις που δύσκολα θα της επιτρέψουν να διεκδικήσει την άνοδο. 

Αντιθέτως η Αναγέννηση Καρδίτσας κερδίζει την μία ομάδα πίσω από την άλλη, αφού μετά το 2-0 επί του Πιερικού, ακολούθησε το 1-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό. Με τα παιχνίδια που έχει λιγότερα αποσκοπεί να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αν και την περιμένει σήμερα δύσκολη αποστολή στο γήπεδο της πιεσμένης Ξάνθης.

Εκτίμηση: Το ματς της αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο και μένει να φανεί αν έχει περιθώρια αντίδρασης η Ξάνθη. Πάμε με την φορμαρισμένη Αναγέννηση και το Χ2 στο 1.70. 

Οι επιλογές

Καβάλα - Βέροια 2 (1.55) / Stoiximan
Αλμωπός Αριδαίας - Ηρακλής Χ (2.75) / Bet365
Καραϊσκάκης - Ρόδος Over 2.5 (2.25) / Betshop
Ζάκυνθος - Ιεράπετρα Over 2.5 (2.37) / Novibet
Καλαμάτα - Κηφισιά 1 (1.53) / Sportingbet
Ξάνθη - Αναγέννηση Καρδίτσας Χ2 (1.70) / Vistabet