03/12/2021 Previews

Superleague 2 (05/12): Ντέρμπι και στους δύο ομίλους

Μεγάλα ματς περιλαμβάνει η δράση την Κυριακή στην Superleague 2, τόσο στον βόρειο όμιλο για το Λάρισα - Βέροια, όσο και στο Νότιο, με το Καλλιθέα - Λεβαδειακός να ξεχωρίζει. 

Λάρισα - Βέροια: Λίγο έλειψε να πάρει μεγάλη νίκη η Λάρισα επί του ΠΑΟΚ στο κύπελλο, αλλά ισοφαρίστηκε στο φινάλε με 1-1, ενώ στο πρωτάθλημα προέρχεται από επίσης ισοπαλό 1-1 στην έδρα της Τρίγλιας (Ηρακλής). Σίγουρα δεν θα ήθελε άλλη απώλεια τώρα στα κοντινά, αλλά το πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα ντέρμπι απέναντι στην πρωτοπόρο Βέροια. 

Πήρε φόρα για τα καλά η Βέροια, που κέρδισε και τα Τρίκαλα με 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική. Τρίτη απανωτή επικράτηση για την ομάδα του Παύλου Δερμητζάκη, που οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας, όντας αήττητη στις πέντε πρώτες αγωνιστικές (4-1-0). Σερί που δοκιμάζεται σαφώς σήμερα στο γήπεδο της Λάρισας και μετρά για τα καλά τις δυνάμεις της. 

Εκτίμηση: Ντέρμπι ανόδου αν και νωρίς στην σεζόν, με την Λάρισα λόγω έδρας να έχει ένα μικρό προβάδισμα για τον άσο στο 1.85. 

Αλμωπός Αριδαίας - Θεσπρωτός: Ομάδα έδρας είναι στο ξεκίνημα ο Αλμωπός Αριδαίας, μετρώντας δύο νίκες στο γήπεδο του και μακριά από αυτό τρεις ήττες. Έτσι έχασε με 2-0 στην Ξάνθη την προηγούμενη αγωνιστική και καλείται σήμερα να αντιδράσει κόντρα στον Θεσπρωτό, ώστε να παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα βαθμολογικά. 

Αντιμετώπισε την Καβάλα την προηγούμενη αγωνιστική ο Θεσπρωτός και όπως ήταν αναμενόμενο έφτασε σε ένα άνετο 7-0. Δεύτερη νίκη στην πρώτη τετράδα αναμετρήσεων και προσπαθεί να παραμείνει ψηλά από νωρίς, ώστε να έχει μια ήρεμη σεζόν. Σημαντικό τεστ πάντως το σημερινό στην έδρα του υπολογίσιμου Αλμωπού Αριδαίας. 

Εκτίμηση: Δυνατός εντός έδρας ο Αλμωπός Αριδαίας, αλλά και ο Θεσπρωτός δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Με ρίσκο στην ισοπαλία, που πληρώνει 2.85. 

Τρίκαλα - Απόλλων Πόντου: Οριακή ήττα για τα Τρίκαλα στην Βέροια με 1-0, τέρμα που δέχθηκαν στο 66'. Νωρίτερα μετρούσαν τρεις διαδοχικές ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, οπότε αναζητούν σήμερα απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου την πρώτη νίκη στην σεζόν και με λίγη προσοχή έχουν αρκετές πιθανότητες να την πετύχουν. 

Δεδομένες οι αδυναμίες για τον Απόλλωνα Πόντου στην κατηγορία και προσφάτως έχασε με κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟΚ Β' με 3-0. Αν δεν αλλάξουν πολλά πράγματα σύντομα τότε δύσκολα να παραμείνει στην Superleague 2, αν και σε αρκετές των περιπτώσεων έχει επιδείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο στο πρωτάθλημα. 

Εκτίμηση: Μάλλον ήρθε η ώρα για την πρώτη νίκη των Τρικάλων στο πρωτάθλημα, αλλά καλύτερα πληρώνει το Over 2.5 στο 2.35. 
 
Χανιά - Κηφισιά: Ούτε κόντρα στην Επισκοπή κατάφεραν να χαμογελάσουν τα Χανιά, μένοντας στο ισόπαλο 1-1. Μόνο ισοπαλίες στις πέντε πρώτες αγωνιστικές για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, που πρέπει να αρχίσει να κερδίζει από εδώ και στο εξής αν δεν θέλει να χάσει επαφή με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. 

Παρά το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου, η Κηφισιά δέχθηκε τέσσερα τέρματα στην συνέχεια από την ΑΕΚ και έχασε στο κύπελλο με 4-0. Στροφή εκ νέου στο πρωτάθλημα, εκεί που κόλλησε στο 0-0 εντός έδρας με τον Διαγόρα Ρόδου, όμως τα δύσκολα παιχνίδια συνεχίζονται και αυτή την αγωνιστική μέσα στα Χανιά. 

Εκτίμηση: Περισσότερες δυνάμεις στα Χανιά, που λόγω έδρας έχουν το πάνω χέρι για την πρώτη νίκη σήμερα απέναντι την Κηφισιά. Ο άσος σε απόδοση 1.90. 

Νίκη Βόλου - Ξάνθη: Ανταγωνιστική η Νίκη Βόλου απέναντι στον Παναιτωλικό για το κύπελλο παρότι δεν απέφυγε την ήττα με 1-0. Όσον αφορά το πρωτάθλημα πέρασε... αέρας από την έδρα του Πιερικού με 3-0, εκμεταλλευόμενη την αριθμητική της υπεροχή μόλις από το 8'. Μεγάλο ματς σήμερα κόντρα σε ένα από τα φαβορί του ομίλου, που είναι η Ξάνθη. 

Με δύο γκολ του Διαμαντόπουλου, η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα επί του Πιερικού και έφτασε στο εντός έδρας 2-0. Αρχίζει και παίρνει μπρος η ομάδα του Νίκου Κεγαχιά και με τρεις διαδοχικές επιτυχίες στο πρωτάθλημα έχει βάλει πλώρη για την πρωτιά του βορείου ομίλου, που είναι σαφώς και ο αποκλειστικός της στόχος. 

Εκτίμηση: Υπολογίσιμη η Νίκη Βόλου, αλλά από την πλευρά της η Ξάνθη είναι ένα σκαλί πιο πάνω, αλλά και πιο ξεκούραστη. Το διπλό στην τιμή του 2.20. 

Ιεράπετρα - Ρόδος: Πολύ δύσκολο το έργο της Ιεράπετρας μέσα στο γήπεδο του Λεβαδειακού την προηγούμενη αγωνιστική και δεν απέφυγε την ήττα με 3-1. Γενικά πληρώνει το απαιτητικό της πρόγραμμα στο ξεκίνημα της σεζόν και με απολογισμό 0-1-3 σε τέσσερα παιχνίδια βρίσκεται σταθερά χαμηλά στον πίνακα της βαθμολογίας. 

Δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα η Ρόδος απέναντι στην Ζάκυνθο και έφτασε σε ένα άνετο 4-0 εντός έδρας. Γενικά πρόκειται για μια από τις πιο δυνατές παρουσίες του πρωταθλήματος, αφού το ξεκίνημα της είναι εξαιρετικό και με ρεκόρ 3-2-0 έχει βρεθεί μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της κατηγορίας. 

Εκτίμηση: Εμπνέει εμπιστοσύνη στο ξεκίνημα η Ρόδος και παρά τις δυσκολίες που θα συναντήσει σήμερα την Ιεράπετρα μπορεί να επιβεβαιώσει το διπλό στο 2.20. 

Ολυμπιακός Β' - Πανσερραϊκός: Άνοιξε και έκλεισε το σκορ ο Ολυμπιακός Β' μέσα στην έδρα του Απόλλωνα Λάρισας πριν 10 περίπου ημέρες, αλλά δεν πήρε κάτι καλύτερο από το ισόπαλο 2-2. Γενικά η πορεία του μέχρι στιγμής στο εγχείρημα της Superleague 2 είναι θετική και μπορεί να συνεχίσει ανάλογα με ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα σήμερα απέναντι στον Παναιτωλικό. 

Η πρώτη νίκη είναι γεγονός για τον Πανσερραϊκό στην κατηγορία, που χάρη σε τέρμα του Παπαβασιλείου στο 29' επιβλήθηκε του Απόλλωνα Λάρισας με 1-0 πριν μία εβδομάδα. Σημαντική ανάσα για τα «λιοντάρια» σε όλους τους τομείς, αν και τα περιμένει σήμερα μια δύσκολη αποστολή απέναντι στον ταλαντούχο Ολυμπιακό Β' εκτός έδρας.

Εκτίμηση: Πιο σταθερός δείχνει ο Ολυμπιακός Β' στο ξεκίνημα της σεζόν και με περισσότερες ημέρες ξεκούρασης έχει τον πρώτο λόγο για τον άσο στο 1.70. 

ΠΑΟΚ Β' - Αναγέννηση Καρδίτσας: Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε ο ΠΑΟΚ Β' απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου και με πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο Κούτσια κέρδισε με 3-0. Μια νίκη που δίνει ώθηση στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, που με τον χρόνο αναμένεται να βρει τα πατήματα της και να φτάσει σε καλύτερα αποτελέσματα. 

Το όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά του κυπέλλου είναι πιο κοντά από ποτέ για την Αναγέννηση Καρδίτσας, μετά το διπλό επί του Αγίου Νικολάου με 1-0, ενώ και στο πρωτάθλημα προέρχεται από το εντυπωσιακό 4-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου. Με απολογισμό 4-1-0 έχει βάλει πλώρη για την πρωτιά του βόρειου ομίλου. 

Εκτίμηση: Ενδιαφέρον ματς στην Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε δύο ποιοτικές ομάδες και θα γίνει μάχη. Πιθανότερο όλων το Goal/Goal σε απόδοση 1.95.

Καλλιθέα - Λεβαδειακός: «Τρένο» παρότι νεοφώτιστη η Καλλιθέα, με πιο πρόσφατο το διπλό στην έδρα του Ηρόδοτου με 2-0. Τέσσερα στα τέσσερα πλέον στο πρωτάθλημα και απέδειξε ότι είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας. Σερί που δοκιμάζεται βέβαια σήμερα απέναντι σε ένα από τα φαβορί τον Λεβαδειακό. 

Μεγάλο αποτέλεσμα για τον Λεβαδειακό το 3-2 επί του Ολυμπιακού στο κύπελλο, αλλά κακά τα ψέματα ο μεγάλος του στόχος είναι το πρωτάθλημα και το πως θα ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Αν και αήττητος στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές έχει φέρει δύο ισοπαλίες και θέλει να ρεφάρει σήμερα με ένα μεγάλο διπλό μέσα στο «Ελ Πάσο». 

Εκτίμηση: Το σπουδαιότερο ματς της αγωνιστικής στο νότιο όμιλο με δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Ρίσκο με την ισοπαλία και το 2.80. 

Οι επιλογές μου

Λάρισα - Βέροια 1 (1.85) / Stoiximan
Χανιά - Κηφισιά 1 (1.90) / Bet365
Νίκη Βόλου - Ξάνθη 2 (2.20) / Betshop
ΠΑΟΚ Β' - Αναγέννηση Καρδίτσας Goal/Goal (1.95) / Novibet
Καλλιθέα - Λεβαδειακός X (2.80) / Sportigbet