03/03/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Δανακτσής

Superleague 2 (05/03): Πήρε μπρος ο Λεβαδειακός

Ακόμη μια αγωνιστική ξεκινά στους δύο ομίλους της Superleague 2 και σήμερα Σάββατο θα συναντήσουμε τέσσερις αναμετρήσεις, τρεις για το νότιο και μία στον βόρειο. 

Αστέρας Βλαχιώτη - ΑΕΚ Β': Στα δύο ματς κράτησε το αήττητο του Αστέρα Βλαχιώτη στο πρωτάθλημα, αφού αντιμετώπισε την υπολογίσιμη Κηφισιά και έχασε με 2-1. Η προσπάθεια της για παραμονή συνεχίζεται σαφώς στην κατηγορία και πρέπει να βρει βαθμούς στην συνέχεια για να ξεφύγει από την δύσκολη θέση. 

Αν και άνοιξε νωρίς το σκορ η ΑΕΚ Β' του Εργοτέλη, δεν απέφυγε την ισοφάριση για το τελικό 1-1. Η θετική πορεία της συνεχίζεται πάντως, αφού διατηρείται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και δεν χαλαρώνει ποτέ. Ο απολογισμός της είναι 9-6-4 σε 19 παιχνίδια, θέλοντας να συνεχίσει ανάλογα και στο υπόλοιπο της σεζόν. 

Εκτίμηση: Το κίνητρο είναι σαφώς με το μέρος του Αστέρα Βλαχιώτη, που εντός έδρας μπορεί να κοντράρει την ΑΕΚ Β' για το 1Χ στο 1.60. 

Νίκη Βόλου - Πιερικός: Δύσκολη αποστολή είχε η Νίκη Βόλου την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Αναγέννησης Καρδίτσας, όμως ανταποκρίθηκε με το ισόπαλο 0-0. Παρότι δεν προλαβαίνει να κυνηγήσει την πρώτη θέση, εντούτοις παραμένει ανταγωνιστική στα περισσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος. 

Δύο φορές έμεινε πίσω στο σκορ ο Πιερικός από τον Αλμωπό Αριδαίας και ισάριθμες είχε απαντήσεις για το τελικό 2-2. Βέβαια ήταν παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσει για να ανασάνει βαθμολογικά, ενώ ουσιαστικά δεν έδωσε συνέχεια στο μεγάλο του διπλό στην Καβάλα με 2-1 λίγες ημέρες νωρίτερα. 

Εκτίμηση: Ένα κλικ πιο πάνω η Νίκη Βόλου, που αν παρουσιαστεί σοβαρή θα προσθέσει άλλο ένα τρίποντο στο ενεργητικό της. Ο άσος σε απόδοση 1.55. 

Καραϊσκάκης - Παναθηναϊκός Β': Από μεγάλη νίκη προέρχεται ο Καραϊσκάκης, καθώς κέρδισε το εξ' αναβολής εντός έδρας παιχνίδι επί της Καλλιθέας με 1-0. Σημαντικότατη ανάσα για την ομάδα της Άρτας, που δίνει μάχη να κρατηθεί στην κατηγορία, αλλά χρειάζεται εκ νέου ανάλογα αποτελέσματα για να πετύχει τον στόχο της. 

Στις δύο νίκες σταμάτησε το σερί του Παναθηναϊκού Β', καθώς στην πορεία υποδέχθηκε την υπολογίσιμη Καλαμάτα και γνώρισε την ήττα με 2-1. Όπως και να έχει μπορεί να επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, ενώ με απολογισμό 7-3-9 έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης. 

Εκτίμηση: Το περισσότερο κίνητρο είναι με τον Καραϊσκάκη, αλλά και ο Παναθηναϊκός Β' δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Αξία στο Goal/Goal και το 2.00. 

Ιεράπετρα - Λεβαδειακός: Το ματς με την Ζάκυνθο αναβλήθηκε εκ νέου μεσοβδόμαδα για την Ιεράπετρα, που σαν πρόσφατη υποχρέωση της έχει την ήττα στην έδρα του Ηρόδοτου με 2-1. Η προσπάθεια της να κρατηθεί μακριά από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας συνεχίζεται αν και την περιμένει εξίσου απαιτητικό παιχνίδι σήμερα απέναντι στον πρωτοπόρο Λεβαδειακό. 

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Λεβαδειακός κέρδισε άνετα την Ζάκυνθο με 4-0 πριν μία εβδομάδα και δείχνει να φορμαρίζεται την κατάλληλη χρονική περίοδο. Τρεις νίκες στην τελευταία τετράδα αγώνων πρωταθλήματος, σερί που τον διατηρεί σταθερά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο νότιο όμιλο. 

Εκτίμηση: Ευκαιρία για ένα ακόμη τρίποντο έχει ο Λεβαδειακός, όμως από την στιγμή που στα παιχνίδια του μπαίνουν γκολ θα προτιμήσουμε το Over 2.5 στο 1.85. 

Οι επιλογές

Αστέρας Βλαχιώτη - ΑΕΚ Β' 1Χ (1.60) / Stoiximan
Νίκη Βόλου - Πιερικός 1 (1.55) / Bet365
Καραϊσκάκης - Παναθηναϊκός Β' Goal/Goal (2.00) / Novibet
Ιεράπετρα - Λεβαδειακός Over 2.5 (1.85) / Betshop